Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αυτό το "ταχύτητα ιση με το εστιακό μηκος" ισχύει για FF μηχανές. Για κροπ μηχανές πολλαπλασιάζουμε με το κροπ φακτορ

Δηλαδή στο m4/3 πάει Χ2 , στα 150mm δηλαδή θέλω 1/300 τουλάχιστον . Για αυτό μου βγαίνουν κουνημένες με 1/200 .

Οταν θέλουμε critical επισκόπηση σε 1:1 πιξελ το μέγεθος είναι 2Χ-3Χ (σαν Α1 ..σεντόνι) και τόσο γρηγορότερα πρέπει να τραβήξουμε .. δηλ 1/180 ... για 40mm .. :) :)

Έτσι εξηγείται που για να δω καθαρή ακούνητη φωτογραφία σε 100% μεγέθυνση και τραβηγμένη στα 150mm , πρέπει να έχω πάνω από 1/600 .

Είχα αρχίσει να πιστεύω πως δεν έχω σταθερό χέρι .

Ευχαριστώ Ηλία .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δηλαδή στο m4/3 πάει Χ2 , στα 150mm δηλαδή θέλω 1/300 τουλάχιστον . Για αυτό μου βγαίνουν κουνημένες με 1/200 .

Έτσι εξηγείται που για να δω καθαρή ακούνητη φωτογραφία σε 100% μεγέθυνση και τραβηγμένη στα 150mm , πρέπει να έχω πάνω από 1/600 .

Είχα αρχίσει να πιστεύω πως δεν έχω σταθερό χέρι .

Ευχαριστώ Ηλία .

δεν είναι μόνο αυτό. Η σκόπευση από την οθόνη με τα χέρια ανοιχτά δεν βοηθά καθόλου στη σταθερότητα.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σίγουρα , αλλά και με το evf που δοκίμασα δεν μπόρεσα να βγάλω ακούνητη κάτω από 1/500 στα 150mm , μόλις ένα στοπ κέρδος για τις ικανότητές μου φυσικά .

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σίγουρα , αλλά και με το evf που δοκίμασα δεν μπόρεσα να βγάλω ακούνητη κάτω από 1/500 στα 150mm , μόλις ένα στοπ κέρδος για τις ικανότητές μου φυσικά .

θα μπορούσα να σου πω ότι τραβώ με τον 55-200 σε 2/1 ταχύτητα/διάφραγμα με την 5100, αλλά δεν σου το λέω... δεν κάνει. Και σε μικρότερες ταχύτητες.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αγαπητοί φίλοι γειά σας.
Θέλω να πάρω μια κάμερα και τα περιθώρια φτάνουν μέχρι 400-450 ευρώ το πολύ. Εχω μια Minolta srt 101 με ευρυγώνιο, normal και zoom 70-250 εδώ και κάποια ...άντα χρόνια. Πριν 5-6 χρόνια πήρα την canon powershot A620 που με βόλεψε μέχρι τώρα σε ταξίδια, οικογένεια, εκδηλώσεις. Τα εγγονάκια όμως από δύο πάνε για τρία και η α620 και εγώ δεν μπορούμε πια να συμβιώσουμε.Δεν γίνεται να πασχίζω για καθαρή φωτό και να μη μπορώ να την χρησιμοποιώ σε λίγο φως.
Ετσι έκανα μια έρευνα στο skroutz, διάβασα πάρα πολλά και για το ποσό που είπα πριν κατέληξα στις εξής τρεις επιλογές : sony nex-f3, olympus pen e-pm2, olympus xz-2.
Θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σας για το ποια από τις τρεις και κάθε άλλη υπόδειξη καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

καλησπέρα φιλοι μου. Ερωτηση για φιλο μου που θελει να παρει φωτογραφικη μεχρι 200 ευρω. Παρακολουθει κανεις τα νεα μοντέλα ή έχει υπόψιν του κάτι καλο σε αυτη τη τιμή; Αυτο που τον νοιαζει ειναι η ποιότητα εικόνας. Σε ότι αφορά την ευκολία χρησης δεν ειναι θέμα, μιας και υπάρχει εξοικείωση με κουμπακια, ρυθμίσεις κτλ. Χρηση καθημερινή και για οικογενειακες στιγμές.

Αγαπητοί φίλοι γειά σας.
Θέλω να πάρω μια κάμερα και τα περιθώρια φτάνουν μέχρι 400-450 ευρώ το πολύ. Εχω μια Minolta srt 101 με ευρυγώνιο, normal και zoom 70-250 εδώ και κάποια ...άντα χρόνια. Πριν 5-6 χρόνια πήρα την canon powershot A620 που με βόλεψε μέχρι τώρα σε ταξίδια, οικογένεια, εκδηλώσεις. Τα εγγονάκια όμως από δύο πάνε για τρία και η α620 και εγώ δεν μπορούμε πια να συμβιώσουμε.Δεν γίνεται να πασχίζω για καθαρή φωτό και να μη μπορώ να την χρησιμοποιώ σε λίγο φως.
Ετσι έκανα μια έρευνα στο skroutz, διάβασα πάρα πολλά και για το ποσό που είπα πριν κατέληξα στις εξής τρεις επιλογές : sony nex-f3, olympus pen e-pm2, olympus xz-2.
Θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σας για το ποια από τις τρεις και κάθε άλλη υπόδειξη καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Οι δυο πρώτες είναι σαφώς καλύτερες επιλογές σαν απόδοση, και οριακά στα λεφτά που λές (από εξωτερικό). Η XZ-2 εξαιρετική, αλλά σαφώς υποδεέστερη φωτογραφικά, είναι όμως και πιο βολική...

καλησπέρα φιλοι μου. Ερωτηση για φιλο μου που θελει να παρει φωτογραφικη μεχρι 200 ευρω. Παρακολουθει κανεις τα νεα μοντέλα ή έχει υπόψιν του κάτι καλο σε αυτη τη τιμή; Αυτο που τον νοιαζει ειναι η ποιότητα εικόνας. Σε ότι αφορά την ευκολία χρησης δεν ειναι θέμα, μιας και υπάρχει εξοικείωση με κουμπακια, ρυθμίσεις κτλ. Χρηση καθημερινή και για οικογενειακες στιγμές.

Nikon J1 στα 199 , η χαμηλότερη τιμή στην Ευρώπη. Δες το σχετικό νήμα, και πολλές φωτογραφίες στα νήματα paparazzi κ.λ.π.

Nikon 1 J1 ευτυχής κάτοχος στα 199 δεν παίρνεις τίποτα καλύτερο και με τα ρέστα γεμίζεις ένα καλάθι με ψώνια.

Ψηνομαι και εγώ για την γυναίκα μου απλά δεν είμαι σίγουρος αν θα προτιμούσε την ευκολία μιας καλής compact. (με το έξτρα κόστος βεβαια)
Η τιμή των 200 Ευρώ για την J1 είναι πρόκληση βέβαια..

Το μόνο μείον της j1 σε σχέση με μια compact είναι το μέγεθος και το βάρος.
Σε μικρή τσέπη δεν χωράει δηλαδή.

Για τα λεφτα της καλη ειναι αλλα δεν ξερω κατα ποσο θελει η γυναικα σου μηχανη που να αλλαζει φακους.
Και μπορει για μας να ειναι μικρη αλλα για μια γυναικα δειχνει μεγαλη.

Δεν νομίζω οτι θα χρειαστεί άλλο φακό.

ο κιτ φακός 10-30 αν δεν κάνω λάθος ισοδυναμεί με 27-81mm οπότε μαλλον θα βολέψει..
Θα την δούμε από κοντά και αναλόγως πράττουμε.

Αν την πάρεις και σε λευκό θα ξετρελαθεί όπως και η δικιά μου σε αυτό το χρώμα είναι κόσμημα.

Εγω την ειχα σε κοκκινη ηταν πολυ ωραια και οπως εχω δει εχει βγαλει και την D5200 σε κοκκινο χρωμα.

Χτες Λευτέρη διάβαζα μία σκληρή κριτική για την 5200 και σε σκέφτηκα.
Τη βάζω εδώ αφού το νήμα είναι για αγορά φωτογραφικής και μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους.

http://www.authority.gr/photo/reviews/21081-nikon-d5200-camera-review.html

Το διαβασα. Η οθονη αφης δεν ξερω κατα ποσο βολευει εναν φωτογραφο που εχει μαθει να τραβαει με το ματακι και οχι με την οθονη, τωρα για το wifi δεν το συζητω σιγα μην πρεπει να εχει και Android.

Η οθονη αφης δεν ξερω κατα ποσο βολευει εναν φωτογραφο που εχει μαθει να τραβαει με το ματακι και οχι με την οθονη, τωρα για το wifi δεν το συζητω σιγα μην πρεπει να εχει και Android.

H oθονη αφης δεν αντικαθιστα το ματι αλλά βοηθαει πολύ π.χ. στην γρηγορη επιλογη λειτουργιων αντι για την χρηση παραδοσιακων κουμπιων, σε τριποδι για γρηγορη επιλογη του σημειου εστίασης και σε πολλες αλλες περιπτωσεις, το wi-fi βοηθει πολυ στο geotagging και στο studio, η χρηση android προσωπικά δεν με ελκυει αλλά ειναι πολλοι κατασκευαστες (ιδε Samsung) που έχουν αρχισει να το κανουν βασικό χαρακτηριστικό της μηχανης και νομιζω οτι και οι αλλοι θα ακολουθήσουν.

Παντως επειδη εχω την NEX-5R και εχει wifi για να την δει ο υπολογιστης την βλεπει μεσω ρουτερ και οχι απευθειας και ειναι λιγο τα ζωα μου αργα και ολα στην σειρα ειναι wireless N και ο υπολογιστης και η φωτογραφικη και το ρουτερ.