Αυτό το "ταχύτητα ιση με το εστιακό μηκος" ισχύει για FF μηχανές. Για κροπ μηχανές πολλαπλασιάζουμε με το κροπ φακτορ
Οταν θέλουμε critical επισκόπηση σε 1:1 πιξελ το μέγεθος είναι 2Χ-3Χ (σαν Α1 ..σεντόνι) και τόσο γρηγορότερα πρέπει να τραβήξουμε .. δηλ 1/180 ... για 40mm ..![]()
![]()
Δηλαδή στο m4/3 πάει Χ2 , στα 150mm δηλαδή θέλω 1/300 τουλάχιστον . Για αυτό μου βγαίνουν κουνημένες με 1/200 .
Έτσι εξηγείται που για να δω καθαρή ακούνητη φωτογραφία σε 100% μεγέθυνση και τραβηγμένη στα 150mm , πρέπει να έχω πάνω από 1/600 .
Είχα αρχίσει να πιστεύω πως δεν έχω σταθερό χέρι .
Ευχαριστώ Ηλία .
Σίγουρα , αλλά και με το evf που δοκίμασα δεν μπόρεσα να βγάλω ακούνητη κάτω από 1/500 στα 150mm , μόλις ένα στοπ κέρδος για τις ικανότητές μου φυσικά .
Αγαπητοί φίλοι γειά σας.
Θέλω να πάρω μια κάμερα και τα περιθώρια φτάνουν μέχρι 400-450 ευρώ το πολύ. Εχω μια Minolta srt 101 με ευρυγώνιο, normal και zoom 70-250 εδώ και κάποια ...άντα χρόνια. Πριν 5-6 χρόνια πήρα την canon powershot A620 που με βόλεψε μέχρι τώρα σε ταξίδια, οικογένεια, εκδηλώσεις. Τα εγγονάκια όμως από δύο πάνε για τρία και η α620 και εγώ δεν μπορούμε πια να συμβιώσουμε.Δεν γίνεται να πασχίζω για καθαρή φωτό και να μη μπορώ να την χρησιμοποιώ σε λίγο φως.
Ετσι έκανα μια έρευνα στο skroutz, διάβασα πάρα πολλά και για το ποσό που είπα πριν κατέληξα στις εξής τρεις επιλογές : sony nex-f3, olympus pen e-pm2, olympus xz-2.
Θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σας για το ποια από τις τρεις και κάθε άλλη υπόδειξη καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
καλησπέρα φιλοι μου. Ερωτηση για φιλο μου που θελει να παρει φωτογραφικη μεχρι 200 ευρω. Παρακολουθει κανεις τα νεα μοντέλα ή έχει υπόψιν του κάτι καλο σε αυτη τη τιμή; Αυτο που τον νοιαζει ειναι η ποιότητα εικόνας. Σε ότι αφορά την ευκολία χρησης δεν ειναι θέμα, μιας και υπάρχει εξοικείωση με κουμπακια, ρυθμίσεις κτλ. Χρηση καθημερινή και για οικογενειακες στιγμές.
Η οθονη αφης δεν ξερω κατα ποσο βολευει εναν φωτογραφο που εχει μαθει να τραβαει με το ματακι και οχι με την οθονη, τωρα για το wifi δεν το συζητω σιγα μην πρεπει να εχει και Android.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.