Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δεν με προβληματιζει τοσο πολυ το μεταχειρισμενο ουτε οτι οι φωτογραφιες δεν θα ειναι τυπου επαγγελματια ! Απλα θελω να εχει ζωντανα χρωματα και ικανοποιητικες ταχυτητες (που και αυτο ειναι ενα θεμα που χρειαζομαι διευκρινηση)! Εψαξα και kai βρηκα και αλλες καμερες τετοιου τυπου οι οποιες ειναι οι : Νικον Ρ90,Νικον D100 και η Fujifilm Finepix S2950! Καπου διαβασα οτι η D100 ξεκινησε απο τα 1500 ευρω αυτο σημαινει οτι η ποιοτητα της ειναι καλυτερη?

Μάλλον πρέπει να πας σε κάποιο μαγαζί να δείς μερικές από κοντά. Η Nikon D100 είναι κανονική DSLR με εναλλασόμενους φακούς, άλλη κατηγορία αυτή. Ο κάθε φακός κοστίζει πάνω από όσο θες να διαθέσεις για την μηχανή, είναι διαφορετική κατηγορία. Διάβασε λίγο τα βασικά, πριν συνεχίσουμε γιατί αλλοιώς δεν θα βγεί άκρη...

Καλησπέρα και πάλι!
Και πάνω που είχα αποφασίσει για την Sony a58, ξαφνικά αναγκάζομαι να ρίξω τον προϋπολογισμό...οπότε μετά απο περικοπές ο προϋπολογισμός φτάνει πολύ βαριά ως τα 300 . Μέσα σε αυτά τα πλαίσια τιμών νομίζω πως έχω καταλήξει στις εξής 2 -διαφορετικές εντελώς- μηχανές:

Nikon J1 με τον 10-30 στα 200 μαζί με 2 sd class10, 30 mb/s, των 16gb η καθεμία.
Canon G15 (μεταχειρισμένη με εγγύηση) στα 300

Αξίζει η διαφορά στην τιμή;

Είμαι όλος αυτιά!Ευχαριστώ!

Last edited:

Ανανέωση λίστας:

1. Nikon J1 με τον 10-30 στα 200 μαζί με 2 sd class10, 30 mb/s, των 16gb η καθεμία.
2. Canon G15 (μεταχειρισμένη με εγγύηση) στα 300
3. Fujifilm hs30exr 300
4. Canon s100 300

Ευχαριστώ!

Υ.Γ.1: Βασικό ρόλο στα χαρακτηριστικά το καλό tracking focus και AF και η λήψη σε κλειστούς χώρους.
Υ.Γ.2: Τις περιπτώσεις των 300 θα τις σκεφτώ πολύ σοβαρά μόνο αν αξίζουν πραγματικά την διαφορά τιμής.
Υ.Γ.3: Ερώτηση για το αν υπάρχει κάποια μηχανή με τα χαρακτηριστικά του Υ.Γ.1 που να έχει λίγο μεγαλύτερο ζουμ.
Υ.Γ.4: Οποιαδήποτε άλλη πρόταση μέσα στα οικονομικά πλαίσια δεκτη!

Last edited:

Σε συνέχεια της αναζήτησης, προσθήκη στη λίστα ακόμα 3 υποψήφιων μηχανών:

5. Panasonic GF5 με τον κιτ φακό στα 300 (μεταχειρισμένη)
6. Panasonic G3 με τον κιτ φακό στα 300 (μεταχειρισμένη)
7. Nikon V1 250 (μεταχειρισμένη)

ευχαριστώ!

Last edited:
Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σε συνέχεια της αναζήτησης, προσθήκη στη λίστα ακόμα 3 υποψήφιων μηχανών:

5. Panasonic GF5 με τον κιτ φακό στα 300 (μεταχειρισμένη)
6. Panasonic G3 με τον κιτ φακό στα 300 (μεταχειρισμένη)
7. Nikon V1 250 (μεταχειρισμένη)

ευχαριστώ!

To No 6 xαλαρά αλλά το AF tracking δεν νομίζω οτι ειναι χαρακτηριστικό αυτων των χρηματων

φίλε Babis κατεληξε σε 2-3 μοντέλα γιατί στο τέλος βλέπω να μη παίρνεις καμία από το μπέρδεμα. :BDBDG54:

Τελικά μετά από μεγάλη μελέτη κατέληξα στην nikon 1 j1 για "compact" all around.
Χωρίς να κάνω διαφήμιση την πήρα από το electroworld στα 199 ευρώ γιατί μαζί δίνει και δυο κάρτες μνήμης 16GB της Sandisk και συγκεκριμένα αυτές:
http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10108182
και οι 2 κάρτες είναι δώρο με κάθε φωτογραφική από τις ακόλουθες που παίρνει sd
http://www.electroworld.gr/site/collections.jsp?flt=all&colid=4502

Πώς βγαίνει η προσφορά? Γιατί έτσι συμφέρει να πάρεις μια Nikon L27 και τις κάρτες δώρο... :cool4:

Δημήτρη μέσα στο μυαλό μου είσαι.
http://www.electroworld.gr/site/
Αν μπεις στην κεντρική σελίδα λέει με κάθε φωτογραφική που δέχεται κάρτα sd δώρο δύο κάρτες μνήμης αξίας 33 ευρώ.
Ισχύει έως 09/06/2013 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.
Το δώρο αφορά τον κωδικό 112723.

Το θέμα είναι η nikon l27 τραβάει ανεκτές φώτο ή ένα ακριβό smartphone τραβάει καλύτερες?

Τελικά μετά από μεγάλη μελέτη κατέληξα στην nikon 1 j1 για "compact" all around.
Χωρίς να κάνω διαφήμιση την πήρα από το electroworld στα 199 ευρώ γιατί μαζί δίνει και δυο κάρτες μνήμης 16GB της Sandisk και συγκεκριμένα αυτές:
http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10108182
και οι 2 κάρτες είναι δώρο με κάθε φωτογραφική από τις ακόλουθες που παίρνει sd
http://www.electroworld.gr/site/collections.jsp?flt=all&colid=4502

με γειά σου . Να τη χαρείς πραγματικά.

Και κάπου εδώ σταματώ τις φωτογραφικές αγορές φίλτατοι.
Δουλεύω τον εξοπλισμό που έχω μαθαίνω, παιδεύομαι και συνεχίζω με νέες γνώσεις.
Στην άκρη του μυαλού μου ο tamron 17-50 f2.8 αναμένοντας καμιά συνταρακτική προσφορά από εγχώρια ή αλλοδαπά μαγαζιά.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εγω ακομα δεν σταματησα αλλα εχω καταληξει σε dslr.....

Λοιπον εχω βρει δυο να παρω σχετικα καινουριες 2-3 μηνων η μια ειναι η D5100 και η αλλη η D3200 στην ιδια τιμη και δεν ξερω ποια να παρω;

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Επειδή ασχολείσαι με το βίντεο , και μόνο για αυτό το λόγο, πιστεύω ότι η σπαστή οθόνη της d5100 θα σε βολέψει περισσότερο. Και είναι πολύ καλή η οθόνη καθώς επιτρέπει όλες τις κινήσεις κι όχι μόνο πάνω κάτω.

Από εκεί και πέρα θα μπορούσα να πω ότι οι φακοί κιτ της ΝΙΚΟΝ δεν επαρκούν πλέον για τον αισθητήρα των 24 μέγα που φορούν οι 3200/5200.

Πηρα την D5100 σκετο σωμα ηταν απο κιτ 18-55 αλλα ειχε δωσει τον φακο και τωρα πρεπει να βρω φακο.
Φυσικα ο ανθρωπος οταν μου την εφερε ειχε πανω τον 50 1.8 για να την δουλεψω.

Για παιδια μεσα στο σπιτι μου ειπε να παρω τον 35 1.8 που πανω στην μηχανη ειναι 50αρης.

Γνωμες παρακαλω!

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πηρα την D5100 σκετο σωμα ηταν απο κιτ 18-55 αλλα ειχε δωσει τον φακο και τωρα πρεπει να βρω φακο.
Φυσικα ο ανθρωπος οταν μου την εφερε ειχε πανω τον 50 1.8 για να την δουλεψω.

Για παιδια μεσα στο σπιτι μου ειπε να παρω τον 35 1.8 που πανω στην μηχανη ειναι 50αρης.

Γνωμες παρακαλω!

συστήνεται ανυπερθέτως!!!!

Τωρα θα μου πειτε βλακεια εκανα αλλα βρηκα το δικο της 18-55 VR με 70 ευρω και τον πηρα οχι γιατι αξιζει σαν φακος αλλα για να κανω παλι κιτ την μηχανη.

Ο επομενος θα ειναι ο 35αρης.