Δυστυχώς τα "ΜΡ" πουλάνε![]()
Γεια σας παιδιά! Μετά από πολύ καιρό ψαξίματος νομίζω πως ήρθε ο καιρός να αγοράσω την 1η μου DSLR...Είμαι 15 οπότε δεν κοιτάω κάτι πολύπλοκο και ακριβό(!!!!!!!!) καθώς μια entry level νομίζω ότι είναι ότι πρέπει...Το budget είναι μέχρι 400-450 ευρώ αλλά νομίζω πως αν δώσω 495 παίρνω την Canon 450d που σαφώς είναι καλύτερη από άλλες λίγο κατώτερης τιμής...Εσείς τι μου προτείνετε...? (Όσο πιο οικονομικό τόσο το καλύτερο!!!)
Γεια σας παιδιά! Μετά από πολύ καιρό ψαξίματος νομίζω πως ήρθε ο καιρός να αγοράσω την 1η μου DSLR...Είμαι 15 οπότε δεν κοιτάω κάτι πολύπλοκο και ακριβό(!!!!!!!!) καθώς μια entry level νομίζω ότι είναι ότι πρέπει...Το budget είναι μέχρι 400-450 ευρώ αλλά νομίζω πως αν δώσω 495 παίρνω την Canon 450d που σαφώς είναι καλύτερη από άλλες λίγο κατώτερης τιμής...Εσείς τι μου προτείνετε...? (Όσο πιο οικονομικό τόσο το καλύτερο!!!)
Είμαι κάτοχος μίας fujifilm f30 (όποιος γνωρίζει καταλαβαίνει για τη μηχανή μιλάμε) αλλά θέλω να την δώσω και να προχωρήσω σε κάτι καλύτερο.(Τα βραδινά της είναι φοβερά στις πρωινές φώτο έχω μία ένσταση).
Πρώτα από όλα με ενδιαφέρει η ποιότητα της εικόνας και επίσης να έχει και βίντεο hd!
Βλέπω να γίνεται αναφορά στην canon s95 αλλά και η OLYMPUS XZ-1 έχει μπει δυνατά!
Ένας φίλος που κοιτάει αυτόν τον καιρό για compact θα πάει στην tz10 κυρίως λόγω των περιφερειακών ευκολιών (zoom, gps κ.τ.λ.) αλλά όπως λένε οι πιο πολλοί εδώ με τις brigde δεν πετυχαίνεις τέλεια εικόνα!
Για να ακούσω γνώμες....
Θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά σε μεταχειρισμένα για να πάρεις 450D. Προσωπικά πιστεύω πως δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για καινούργιο σώμα 3 ετών.
Επίσης αν είσαι στην Αθήνα, στο κέντρο η Νίkοn D5000 "παίζει" λίγο κάτω από 500 ευρώ. Επίσης υπάρχει η Pentax Κ-x σε αυτά τα χρήματα. Πήγαινε μια βόλτα από τα μαγαζιά μερικές φορές έχουν διαφορετικές τιμές εκεί από ότι έχουν στο internet...
Θα συμφωνησω με τον drek... και σε μενα κανει καπως να παρεις καινουργιο ενα μοντελο 3 ετων...
Νομιζω... η νικον 3100 ειναι καλυτερη -ως νεοτερο μοντελο- απο την κανον 450 και σιγουρα απο την νικον 5000. Την βλεπω στα 540 ευρω με τον 18-55. Μαλλον θα την επελεγα σε σχεση με την 450.
Με πενταξ, ολυμπους και σονυ δεν θα εμπλεκα, ειδικα αν ειχα σκοπο -που ποτε δεν το ξερεις γιατι μπορει και να βαρεθεις γρηγορα- να προχωρησω με φακους... απο την αλλη, εχω την εντυπωση οτι οι φακοι της κανον ειναι πιο φτηνοι και εχουν πληρεστερη γκαμα απο τους νικον... δυσκολα τα πραγματα...
... βεβαια, τα σωματα, ερχονται και παρερχονται, οι φακοι μενουν...
Στα 15 μου και με μικρο μπατζετ, αφου το μαζεψα που το μαζεψα, θα επερνα οτι πιο συγχρονο υπαρχει... δηλαδη την 3100...
Ισως ομως, να περιμενεις λιγο να δεις αυτην http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_eos1100d.asp και κυριως πως θα διαμορφωθουν οι τιμες στα ηδη υπαρχοντα μοντελα, μολις κυκλοφορησει...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.