Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πασχα, Χριστουγεννα παντα κατι καλο βγαινει στις τιμες...

Τα μεταχειρισμενα, συμφερουν αρκει να ειναι "συμφερουσες :antlers: " αγορες... κοινως να ξερεις τι, πως, που, ποσο κτλ...

Και κάτι τελευταίο για να μην σας κουράζω...Το IS είναι σημαντικό κριτήριο...?

Σε φακους απο -περιπου- 50, 70mm και πανω θα ελεγα οτι βοηθαει... αρκετες φορες, υποδηλωνει και διαφορετικα κρυσταλλα στο φακο, κοινως πιο νεο, αρα και καλυτερη, σχεδιαση, αποδοση...

πχ ο 18-55 της κανον χωρις IS ειναι υποδεεστερος αυτου με IS...

Μια χαρα ειναι και οι Sony και οι pentax. Kαι απο φακους ειναι οκ. Εξαλλου πλεον και η tamron και η sigma αλλα και η tokina βγαζουν φακους και για τη sony. Άρα ποια η διαφορά να εχεις sony ή Νικοn και να φορας φακο tamron; Να μην πω οτι και ο αισθητηρας της Nikon απο τη Sony ειναι. Υπαρχουν και ενα σωρο φακοι minolta μεταχειρισμενοι. Στη χαμηλη κατηγορια οι διαφορές ειναι μικρές. Νομιζω παιρνεις αυτη που σου καθεται καλυτερα στην τιμη και στο χέρι και εισαι οκ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, για την βοήθεια...Μάλλον το βλέπω για Nikon D3100 IS...Έχω δει και την Canon 1100D...αξίζει?

Αφου δεν σκοπευεις να επενδυσεις καποιες χιλιαδες ευρω σε φακους κοιτα και αυτο .

http://snapsort.com/compare/Nikon_D3100-vs-Sony_Alpha_DSLR-A580

Η α580 ειναι σε προσφορα στα 500 ευρω με τον νεο πολυ καλο κιτ της Σονυ 18-55 http://www.photozone.de/sony-alpha-aps-c-lens-tests/573-sony1855f3556?start=1

Οι τιμες στην αγορα κυμαινονται απο 700-1050 ευρω .. δεν ξερω αν ισχυει ακομα η προσφορα των 500 ευρω βεβαια.

http://www.skroutz.gr/s/286330/Sony....html?keyphrase=Sony+DSLR+A580L+++18-55mm+Kit

Απο προσφατη συζητηση στο forum... http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=75577

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, για την βοήθεια...Μάλλον το βλέπω για Nikon D3100 IS...Έχω δει και την Canon 1100D...αξίζει?

Επειδή ξεψάχνισα λιγο τα RAW αρχεία της 1100 μπορώ με βεβαιότητα να πώ οτι είναι 1 στοπ καλύτερη απο την 450 απο απόψεως θορύβου στα ψηλά ISO, κάπως καλύτερη (αλλά με αμφιβολίες) απο την 3100. Ο καινούργιος αισθητήρας των 12Mp δείχνει σχεδόν εφάμιλος (παρα κάτι) με τον διαπιστευμένο 18Mp Της Canon στα ψηλά ISO και ίσως καλύτερος στά χαμηλά και στα υποεκτεθειμένα.

Αφου δεν βιάζεσαι θάλεγα να περιμένεις και την 1100. Είναι μεγάλο βήμα σε σχέση με την 1000D από κάθε άποψη με στόχο την καρυφή στα εισαγωγικά μοντέλα, υπομονή δεν θα αργήσουν τα review

Μόλις τώρα είδα το τεστ της DXo για την 1100. Φυσικά είναι πιο έγκυρο απο αυτά που "είδα" εγώ στα RAW (δεν έδωσα την δέουσα προσοχή να συγκρίνω ίδιες εκθέσεις). Αν και αφορά μοντέλο προπαραγωγής οπότε κρατάμε και μια πισινή.

Φαίνεται οτι η ποιότητα της 1100 απο άποψη θορύβου είναι ελαφρά καλύτερη (1/3 στοπ) απο την 450 και ελαφρά χειρότερη απο την 3100.
H διαφορά μεταξύ 1100D vs D3100 είναι αξιόλογη μόνο στον χρωματικό θόρυβο, προιόν του μικρού διαχωρισμού καναλιών που δίνουν τα χρωματικά φίλτρα της Canon.
Από πρακτική άποψη αυτός ο θόρυβος είναι τα έγχρωμα στίγματα που βλέπουμε στο αδύνατο κανάλι κάθε έκθεσης δηλ. το κόκκινο στο Daylight (κοκκινα στίγματα στον μπλέ ουρανό) και το μπλέ στο φως πυρακτώσεως. Είναι ιδιαίτερα ορατός και ενοχλητικός απο την μια αλλά απο την άλλη είναι και ο πιό εύκολος στην αποθορυβοποίηση με ελάχιστες παρενέργειες κυρίως οταν κάνουμε color denoise σε μονοχρωματικό αντικείμενο όπως το κόκκινο ύφασμα στο still life του imaging resource.
Αυτός ο θόρυβος όμως έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεντρωτικό DxoMark εξ'ου και η διαφορά στον δείκτη "Sports"

Επειδή ξαναβλέπω αναφορά στο snapshot compare. Προσοχή βασίζεται κυρίως στο συγκεντρωτικό DxoMark και γιαυτό είναι συχνά παραπλανητικό, αφορά κυρίως το βασικό ISO και αυθαίρετες παραδοχές ως προς το πιά χαρακτηριστικά ενδιαφέρουν τον χρήστη και πόσο.
Αξία έχουν οι αναλυτικές καμπύλες απόδοσης που δίνει η Dxo στα διαφορα tabs SNR18%, DynamicRange, κλπ.

H Canon 1100D IS (Kit) ξεκινάει από τα 549 ενώ η έκδοση DC από τα 499 ...Πώς σας φαίνονται οι τιμές, λογικές? Νομίζω είναι λίγο τσιμπημένες, γιατί είναι νέα στην αγορά αλλά σίγουρα σε λίγο καιρό θα πέσει κάτω από τα 500 , ίσως ακόμα και στα 450 , γιατί ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος...Πάντως με αυτά τα χρήματα αυτή τη στιγμή σίγουρα μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο...!

Νέος στις dslr!προτασεις σωματος Nikon ή canon+φακων(1500 μπατζετ)

γειά σας παιδια,τα τελευταια χρονια τραβαω ερασιτεχνικα πολλες φωτογραφιες,αλλα εχω απογοητευτει γενικα απο την ποιοτητα σε κλειστους και σκοτεινους χωρους(θορυβο σχεδον απο τα 400 iso και πανω για να μην πω πανω απο 200) αλλα και γενικα σε ποιοτητα(πολυ "μαλακες" αν μπορω να το πω σωστα),απο την λεπτομερεια που δεν εχω,και γενικα απο την φωτεινοτητα των φωτογραφιων.

παρακατω παραθετω το 90% των φωτογραφιων που τραβαω και σχεδον ολες ειναι απο αποσταση 3-6 μετρα maximum:

1)πορτραιτο ολοσωμο

2)πορτραιτο ωμους-κεφαλι

3)πορτραιτο μονο κεφαλι

4)φωτογραφιες σε ταξιδια (πχ το σωμα ολο στην μια πλευρα της φωτογραφιας και σε ολη την υπολοιπη φωτογραφια το τοπιο)

ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΑ
-------------
1)μου αρεσουν ΠΟΛΥ οι φωτογραφιες που ζουμαρω μακρυα και κανω πορτραιτο προσωπου ή και ωμου-κεφαλη και θαμπωνει το γυρω γυρω της φωτογραφιας

2)οταν παω ταξιδια εξωτερικο φωτογραφιες της πολης ή ..τριημερα εδω γυρω τοπια στην ..φυση

με βαση τα παραπανω θα ηθελα να μου προτεινετε καποιους φακους που θα ταιριαζαν γι αυτες τις χρησεις και για σωματα θα ηθελα ΜΟΝΟ προτασεις απο canon ή nikon.

το μπατζετ που μπορω να διαθεσω ειναι οχι πανω απο 1500 ευρω

ευχαριστω!

χρηστος

Re: Νέος στις dslr!προτασεις σωματος Nikon ή canon+φακων(1500 μπατζετ)

Σωμα μηχανης και
4)φωτογραφιες σε ταξιδια (πχ το σωμα ολο στην μια πλευρα της φωτογραφιας και σε ολη την υπολοιπη φωτογραφια το τοπιο)

2)οταν παω ταξιδια εξωτερικο φωτογραφιες της πολης ή ..τριημερα εδω γυρω τοπια στην ..φυση

http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=4938

Πορτραιτα πασης φυσεως

1)πορτραιτο ολοσωμο

2)πορτραιτο ωμους-κεφαλι

3)πορτραιτο μονο κεφαλι

και

1)μου αρεσουν ΠΟΛΥ οι φωτογραφιες που ζουμαρω μακρυα και κανω πορτραιτο προσωπου ή και ωμου-κεφαλη και θαμπωνει το γυρω γυρω της φωτογραφιας

http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=592

Συμπληρωματικα και με τη σχετικη εκπτωση του μαγαζατορα, περνεις και τον

http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=587

για ολα τα παραπανω για οταν πεφτει το σκοταδι...

Οι τιμες και το μαγαζι ειναι ενδεικτικα, οχι προταση...αυτο το ψαχνεις μονος σου...

Re: Νέος στις dslr!προτασεις σωματος Nikon ή canon+φακων(1500 μπατζετ)

Καλώς ήρθες καταρχήν
Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις από εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=69230 ίσως σε βοηθήσει να δεις λίγο καλύτερα τι σημαίνει dslr για αρχάριο.
Από εκεί και πέρα και οι 2 εταιρίες έχουν προτάσεις που θα σε καλύψουν απόλυτα οπότε στη λεπτομέρεια θα κριθεί. Κάνε μια βόλτα να πιάσεις τα σώματα στα χέρια σου και τα ξαναλέμε ίσως να σε βοηθήσει η "επαφή"

H Canon 1100D IS (Kit) ξεκινάει από τα 549 ενώ η έκδοση DC από τα 499 ...Πώς σας φαίνονται οι τιμές, λογικές? Νομίζω είναι λίγο τσιμπημένες, γιατί είναι νέα στην αγορά αλλά σίγουρα σε λίγο καιρό θα πέσει κάτω από τα 500 , ίσως ακόμα και στα 450 , γιατί ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος...Πάντως με αυτά τα χρήματα αυτή τη στιγμή σίγουρα μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο...!

Με απούσες τις Olympus - Pentax από την entry level κατηγορία, οι Canon _ Nikon ζητάνε τρελά χρήματα για τις πλαστικούρες τους. Άκου εκεί 550 ευρώ για 1100D! Ούτε 300 δεν θα τους έδινα! Και κοιτάξτε να δείτε που η Sony με έξυπνο μάρκετιγκ και συνεχείς προσφορές θα τους πάρει τα σώβρακα σε 1-2 χρόνια

Με απούσες τις Olympus - Pentax από την entry level κατηγορία, οι Canon _ Nikon ζητάνε τρελά χρήματα για τις πλαστικούρες τους. Άκου εκεί 550 ευρώ για 1100D! Ούτε 300 δεν θα τους έδινα! Και κοιτάξτε να δείτε που η Sony με έξυπνο μάρκετιγκ και συνεχείς προσφορές θα τους πάρει τα σώβρακα σε 1-2 χρόνια

+1000 και απ'οτι φαινεται της βγηκε μεν (δικαιως) το ονομα αλλα τουλαχιστον οχι το ματι .
Καλες οι 1100d & d3100 αλλα να συζηταμε γι'αυτες οταν βρισκεις στα καταστηματα (οχι στο νετ) την α580 στα 499 ευρω το θεωρω τεραστια επιτυχια του μαρκετινγκ των Κανον-Νικον .
Δεν θα συζηταγα για Σονυ στις επαγγελματικες οπου οι Νικον-Κανον εκτος των ανωτερων σωματων (προς το παρον) , ειναι πολυ μπροστα και στα υπολοιπα αλλα μεχρι εκει....στις entry και mid τα πραγματα δεν ειναι καθολου ετσι.

Οσο αφορα τους αισθητηρες και τις μετρησεις του dxo δεν τιθεται συγκριση φυσικα αφου αυτος της α580 ειναι ο ιδιος με των Κ5-d7000.

http://www.dxomark.com/index.php/Camera-Sensor/Compare/Compare-sensors/%28appareil1%29/685|0/%28appareil2%29/693|0/%28appareil3%29/664|0/%28onglet%29/0/%28brand%29/Sony/%28brand2%29/Canon/%28brand3%29/Nikon

Παιδιά αν πάω δηλαδή κέντρο (Αθήνα) και βρω την a580 στα 500 πιστεύετε ότι θα θα είναι μια καλή αγορά...? νομίζω ότι σ'αυτά τα χρήματα ίσως είναι, η καλύτερη και πιο ποιοτική DSLR που μπορεί κάποιος να βρει στην αγορά...(στα 500 την βρίσκει κάποιος σκέτο σώμα ή kit???)

Last edited:

Το νήμα έχει μπερδευτεί λίγο ανακεφαλαιώνω λοιπόν.
Έχω την fujifilm f30 και είχα και την pentax k100d που μόλις πούλησα και σκέφτομαι για αγορά compact καλής και dslr.
Καταλήγω στην canon 550d και στην canon s95 ή στην Canon SX210 IS που μου προτείνανε για πιο φτηνή!
Πείτε μου βαδίζω καλά?