Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η εμπειρία μου από την μετάβαση από ΤΖ7 σε S95, λέει ότι δεν γίνεται να τα έχεις όλα. Η 2η είναι αισθητά καλύτερη φωτογραφικά, και παρά την έλλειψη των 24mm, μου δίνει μεγαλύτερη σιγουριά. Εκτός από τα εγγενή χαρακτηριστικά, το μεγάλο πλεονέκτημα είναι τα αρχεία raw. Αν δεν έχεις θέμα μεγέθους και understatement πάρε την LX5, πιο χρήσιμο εύρος zoom, και περισσότερος χρωματικός χώρος στα raw. Τα 300mm δεν μου έχουν λείψει σχεδόν καθόλου.
ΤΗΧ :)

Για την Olympus που είπα νωρίτερα (ή άλλες αυτές της κατηγορίας) καμία σκέψη;

ΤΗΧ :)

Για την Olympus που είπα νωρίτερα (ή άλλες αυτές της κατηγορίας) καμία σκέψη;

Λογικά είναι μια υλοποίηση σαν αυτή της S95. Δεν βλέπω να υπερτερεί σημαντικά σε κάποιον τομέα όμως.

Και τελικα οταν λεμε ''καλυτερη'', ποσο καλυτερη ειναι πχ η LX5, S95 κλπ από την TZ10;

Μιλάμε μόνο για περιπτώσεις με χαμηλό φωτισμό;

Ειναι διαφορα που θα φανει σε "'all around'' / ταξιδιωτική χρήση;

Και τελικα οταν λεμε ''καλυτερη'', ποσο καλυτερη ειναι πχ η LX5, S95 κλπ από την TZ10;

Μιλάμε μόνο για περιπτώσεις με χαμηλό φωτισμό;

Ειναι διαφορα που θα φανει σε "'all around'' / ταξιδιωτική χρήση;

Είναι διαφορετική κατηγορία η ΤΖ10 (travel zoom) από τις S95-LX5-XZ1 (premium), για καθημερινή χρήση είναι μια χαρά αλλά όταν αρχίσουν οι απαιτήσεις (ποιότητα εικόνας, θόρυβος, συνθήκες χαμηλού φωτισμού κλπ) οι "premium" είναι μακράν καλύτερες. Και ανάμεσά τους, αυτή τη στιγμή, η ΧΖ1 είναι στην κορυφή

Από αυτή την κατηγορια δλδ προτείνεις XZ1;

Πήγαινε σε ένα μαγαζί, και πιάστες στα χέρια σου για να έχεις αίσθηση μεγέθους, χειρισμό κ.λ.π. Φωτογραφικά δεν διαφέρουν πολύ, αλλά:
-η Canon είναι η πιο compact σε μέγεθος και στυλ, δεν φωνάζει "S.O.S. επαγγελματίας φωτογράφος, καλυφθείτε", έχει αυτόματο καπάκι φακού, Δεν παίρνει εξωτερικό φλας...
-Οι άλλες δείχνουν πιο "σοβαρές", παίρνουν και evf, η δε Panny ξεκινάει από τα 24mm - σημαντικό αυτό, για αρκετό κόσμο.

και εγω αν ηταν να παρω κομπακτ ειτε την λχ5 θα επαιρνα, ειτε την χζ1, αλλα απο την αλλη μια καλη εναλακτικη ειναι η gf1 με τον 20μμ/1.7, αλλα αυτη μαλλον θα ξεφευγει σε τιμη

λοιπον..εγω μαγκες κατεληξα...διαβασα ενα καρο threads Και reviews, Και τείκα κατεληξα και μολις παραγκειλα την Pentax K-X με τον φακο του κιτ της...και μαλιστα κοκκινη να γουσταρω...Ημουν μεταξυ της 500d και της k-x αλλα με κερδισε η pentax (αν και ειμαι φανατικος canon-ακιας) κυριως για το οτι απο οτι φαινεται εχει υψηλοτερο fps (4.7 η k-x Και 3,5 η 500d), για το οτι ειναι λιγοτερα Mpixel ,για το οτι εει ενσωματωμενο optical stabiliser και ετσι δε χρειαζεται περισσοτερα χρηματα στον καθε φακο, ειναι κοκκινη και ξεχωριζει απο καθε αλλη (γαυρος γαρ)και τελος επειδη ειναι σημαντικα μικροτερη απο τις αλλες, αρα ποιο φορητη...στην αναμονη λοιπον και βλεπουμε!:BDGBGDB55:

Καλές λήψεις, είμαι σίγουρος ότι θα την ευχαριστηθείς...

Nα βρω και καναν 18-200 φθηνο, καλα θα ταν... Χε χε χε

Μία ερώτηση...Sony a580 ή Pentax Kx...? Ποια είναι καλύτερη και ποια είναι τα pros/cons της κάθε μιας...? Εγώ έχω καταλήξει στην Sony...Στο κέντρο (Αθήνα) σε ποιες τιμές μπορείς να βρεις την κάθε μία..?

Καλορίζικος sifi 18-200 θα βρεις tamron στο ίδιο επίπεδο με τον μικρό κιτ νομίζω κάτω από 200ευρώ καινούργιο

Από αυτή την κατηγορια δλδ προτείνεις XZ1;

Προσωπικά δεν προτείνω καμμία! Κι αυτό γιατί είναι πολλά τα λεφτά για κόμπακτ! Αλλά αν έπρεπε σώνει και καλά να πάρω μία, ε, τότε θα διάλεγα την ΧΖ1 γιατί είμαι Olympus maniac!

καλημερα παιδια.νεος στ forum.αν κανω καμια γκαφα περι κανονισμων πειτε μου.δεν ειμαι κ γνωστης χεχε.αποφασισα να παρω μια ηπια φωτογραφικη μηχανη μεχρι 500 ευρω διαθετω.τι θα μου προτεινατε?? σκεφτομουν για τη canon g12 ?? ειναι αξιοπιστη??

Πες μας λίγο τα ενδιαφέροντά σου. Σκοπεύεις να σχοληθείς με την φωτογραφία ή απλά θες μια μηχανή για να καταγράφεις στιγμές από την ζωή σου?

Πες μας λίγο τα ενδιαφέροντά σου. Σκοπεύεις να σχοληθείς με την φωτογραφία ή απλά θες μια μηχανή για να καταγράφεις στιγμές από την ζωή σου?

στιγμες ζωης να το πουμε καλυτερα.και διαθετω μεχρι 500 ευρω.

Έχεις δύο επιλογές:

- compact, την έχεις πάντα μαζί σου, καλή ποιότητα εικόνας, βολική χωρίς βάλε-βγάλε φακούς, φλας κ.λ.π., και υπό προϋποθέσεις μαθαίνεις και αν ενδιαφέρεσαι συνεχίζεις το άθλημα.
- mirror-less, πολύ καλή έως άριστη ποιότητα εικόνας, μπαίνει σε (μεγάλη) τσέπη μόνο με pancake φακό σταθερής εστιακής απόστασης, αλλά αν ενδιαφερθείς μπορείς να επεκταθείς αγοράζοντας φακούς, φλας κ.λ.π.

Γνώμη μου, πάρε μια travel zoom στα 200-300 π.χ. Sony HX5, Panasonic TZ10, Casio EX-FH100, Samsung WB650, και βλέπεις. Έτσι κι αλλοιώς και να πάρεις άλλη αργότερα, δεν θα πάει χαμένη.

Προτιμάς compact ή DSLR...?? Το βίντεο σε ενδιαφέρει...?? Εγώ πιστεύω πως αυτό που ζητάς είναι η Sony HX5V εάν ζητάς compact...ή η Panasonic TZ10 που είναι καλύτερη στον φωτογραφικό τομέα ειδικά τη μέρα αλλά υπερτερεί στο βίντεο(έτσι νομίζω αλλά ελάχιστα)...Από εκεί και πέρα μπορείς να ανέβεις επίπεδο εάν δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο και θες καλύτερα αποτελέσματα στα δύσκολα και όχι μόνο, και εγώ σου προτείνω την Canon s95 που είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και χωράει σε κάθε τσέπη, και έχει και HD video, που σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμο κάπου σε σχέση με άλλες αυτής της κατηγορίας που δεν το διαθέτουν...

Last edited:

εχω ηδη μια sony dsc-t70.μια χαρα ειναι και βολικη.απλα θελω να ανεβω πιο ψηλα σε κατηγορια γι αυτο σκεφτομουν τη canon g12?και να πω την αληθεια θα μ αρεσε να ειναι λιγο θηριο.δεν εχω προβλημα μεγαλου μεγεθους. dslr poy εβλεπα εχει πολυ συντηρηση,σωστα??

Κάθε 10000 clicks αλλαγή στα ελατήρια.. lol

Σαν τι συντήρηση να θέλει; Κανά καθαρισμό αισθητήρα μόνο και αυτό υπό προυποθέσεις.