Παρακαλώ για την βοήθεια σας στο ακόλουθο ερώτημα:
Θέλω να αγοράσω μία compact μηχανή κάτω των 200 με όσο το δυνατό καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας σε χαμηλό φωτισμό. Αρχικά με έψησε ο γαμπρός μου να ανέβω λίγο σε λεφτά και να αγοράσω την Sony DSC-HX50V, λόγω του μεγάλου ζουμ. Όμως με τα λίγα που ξέρω νομίζω οτι με μία Olympus xz-10 θα τραβάω ποιοτικότερες φωτογραφίες. Έχω άδικο? Εναλλακτικά τι προτείνετε στα ίδια χρήματα (170 ) με καλύτερη απόδοση? Δεν με ενδιαφέρει gps, wifi, σπαστή οθόνη, viewfinder ή hot shoe...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη. Δυστυχώς όμως όποια προσπάθεια κάνουμε για να φέρουμε στη δημοσιότητα μέσω του διαδικτύου τέτοια απομεινάρια του παρελθόντος, την ίδια στιγμή δημιουργούμε τις προυποθέσεις για την καταστροφή τους, αφού είτε θα προκαλέσουν λαθρο ανασκαφείς, είτε άτομα με άλλους κακούς σκοπούς. Π.χ. τα οχυρά στην ανατολική Μακεδονία που έγιναν γνωστά πριν 3-4 χρόνια με τη fortifications.gr χτυπήθηκαν από βανδάλους. Είτε από ARIS 3 ΠΑΟΚ είσαι, είτε από χειρότερους. Έως και γκρέμισμα τοίχων διαπιστώσαμε.
Το κακό είναι ότι στη Βόρειο Ελλάδα κυκλοφορούν πολλές ιστορίες για χρυσό θαμμένο κάτω από μνημεία. Κυρίως αγγλικές λίρες του εμφυλίου, αλλά όχι μόνο. Δυστυχώς χρυσός έχει βρεθεί και μάλιστα αρκετές φορές. Π.χ. πριν 30 χρόνια στο χωριό Χρυσή της Αριδαίας εμφανίστηκαν 2 Τούρκοι απόγονοι των μουσουλμάνων του χωριού που είχαν ανταλλαχθεί το 1924. Είχαν μαζί τους χάρτη. Οι ντόπιοι προσπάθησαν να τους μπερδέψουν, αλλά αυτοί έσκαψαν κάτω από μια παλιά σερβική βρύση, και εξαφανίστηκαν. Στη συνέχεια βρέθηκε μια χρυσή λίρα τουρκική. Άρα ήξεραν και πήραν το χρυσό που είχαν κρύψει εκεί οι πρόγονοί τους. Καταλαβαίνετε τη συνέχεια. Γκρεμίστηκαν όλα τα μνημεία, ακόμα και τον μεγάλο σερβικό μνημείο της Χρυσής, το μεγαλύτερο σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα τινάχθηκε με δυναμίτη στον αέρα. Κλπ. κλπ. κλπ.
Και δυστυχώς υπάρχουν άτομα που σου λένε χωρίς φόβο πού βρήκαν και τί είδους χρυσό (όχι όμως και πόσο) ακόμα και σήμερα.
Τέλος πάντων πριν τα Χριστούγεννα θα τεθεί σε κυκλοφορία ένα βιβλίο που θα τελειώσω την επόμενη εβδομάδα για τα κοιμητήρια, τα μνημεία και τις εγκαταστάσεις του Α' Παγκόσμιου Πολέμου στην ελληνική Μακεδονία και τα γύρω κράτη. Αν και τότε ακόμα ενδιαφέρεστε, χαρά μου θα είναι...
Μέχρι να μου απαντήσετε είπα να αρχίσω το διάβασμα. Ξεκίνησα από την σελ 200 έως τέλος + 58 σελίδες το πόστ του Γιάννη για την XZ2. Πραγματικός θησαυρός…αλλα τωρα υποφέρω από too much information.
Από αυτά που κατάλαβα (διορθώστε με αν κάνω λάθος)..
DSLR: Αν θέλω να τραβήξω παιδιά μέσα στο σπίτι, τότε μάλλον πρέπει να πάω σε DSLR. Αλλά DSLR σε auto…αμαρτία. Επίσης υστερούν σε βίντεο. Επίσης, υστερώ σε budget για να πάρω κάτι καλό. Και δεν με κόβω στο μέλλον να επενδύω σε φακό. Άρα μάλλον όχι.
Mirrorless: Δυνατό μοντέλο η Sony NEX 3N αλλά μόνο από εξωτερικό καθώς εδώ έχει 400 . Παρόλα αυτά και στις mirrorless θα πρέπει κάποια στιγμή να επενδύσω σε φακό…χλωμό..πάμε παρακάτω.
Bridge: δεν τις γουστάρει κανένας σας. Αλλά οι περισσότεροι συμφωνείται ότι η Sony Cyber-shot DSC-RX10 έχει βίντεο που μαμάει. Κάτι πιο φτηνό σε αυτή την κατηγορία? Για την Sony DSC-HX300 τι γνώμη έχετε?
Και έμειναν οι Compact…
Εκεί τα μοντέλα που ξεχωρίζουν, είναι οι
Olympus Stylus XZ-2 – 265
Panasonic DMC-LX7 – 330
Sony Cyber-shot DSC-RX100 – 395
Βάση σχολίων και τιμής πάω και εγώ για την xz-2 αλλά έχω μερικές ερωτήσεις.
Μετά από 2 χρόνια, ποιος είναι ο διάδοχος της?
Το x4 zoom δεν είναι λίγο …λίγο? (Από το x10 της 1000HS που έχω συνηθίσει)
Πόσο γρήγορο focus εχει?
Σε σχέση με την RX100 στο βίντεο υστερεί σημαντικό ή όχι? τόσο που να αξίζει να δώσω τα έχτρα 130 για την 100HS? Όπως είπα και προηγουμένως με ενδιαφέρουν παιδικές γιορτές και οικογενειακά βίντεο με χαμηλό σχετικά φωτισμό. Πάντως οι τιμή της είναι τέτοια που ίσως να με παίρνει να πάρω και την Panasonic V250 κάμερα για να καλύψω το βίντεο)
Αυτά…αν έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.