Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Να σου θυμισω οτι η xz2 εχει θεμα με τον ηχο στο βιντεο οταν κανεις zoom in-out. Μειωνεται κατα πολυ.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Νόμιζα οτι λυνόταν με sw Upgrade...λάθος μου ε???

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν παντως πας σε rx100 πιστευω πως δεν θα χρειαστεις καμερα. Εκτος αν εχεις υπερβολικες απαιτησεις

Αυτή ήταν η επόμενη ερώτηση μου..ποσο καλό είναι το βίντεο της RX100 σε σχεση με μια κάμερα στα ίδια και λιγότερα περίπου λεφτά?
Όσο για το τριπόδι..δεν είναι πρόβλημα..αρκει να βάλουμε πάνω κάτι αξιόλογο :)

Edit:
Μιλαμε πάντα για την απλή την RX100 έτσι..οχι την ΙΙ ή ΙΙΙ στα 600+, σωστά ή μήπως έχω καταλάβει λάθος?

Last edited:

Η i με την ii εχουν αμελητεες διαφορες σε ποιοτητα εικονας ( ιδιο φακο ακριβως, ελαχιστες διαφορες σε τεχνολογια αισθητηρα-sw ) Αν κοστολογεις στα 150+ ευρω την προσθηκη hotshue και σπαστης οθονης τοτε πας στην ii. Αν οχι ( οπως εγω ) πας στην πρωτη. Για την iii δεν αναφερω κατι αφου δεν υπαρχουν πολλες πληροφοριες αλλα ουτως ή αλλως και να υπηρχαν, εχει τιμη παντελως απαγορευτικη για compact (οσο καλη και να ειναι).

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλημέρα στην φωτοπαρέα!

Λατρεύω την dslr μου αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα ήθελα κάτι πιο ξεκούραστο, πιο βολικό, πιο ελαφρύ, πιο μικρό κλπ. Πχ όταν μου ανοίγει η όρεξη για φωτογραφία στο δρόμο, σε βόλτες, σε εκδρομές και ταξίδια. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις συνήθως περπατώ για ατελείωτες ώρες, ειδικά όταν πρόκειται για εξωτερικό που μπορεί να είμαι στο δρόμο κυριολεκτικά απο το πρωί έως το βράδυ. Απο ένα σημείο και μετά το βάρος της dslr με τον 17-50 2.8 αρχίζει να κουράζει πολύ. Θα ήθελα λοιπόν μια φωτογραφική μηχανή που θα μπορώ να παίρνω μαζί μου σε αυτές τις περιπτώσεις και θα μου επιτρέπει να κάνω τη δουλειά μου πιο εύκολα και πιο ξεκούραστα. Επειδή όμως πέρα απο τα συνηθισμένα snapshot θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα και για πιο "δημιουργικές" λήψεις, χρειάζομαι μια μηχανή που να συνδυάζει φορητότητα και ευκολία με κάποια απο τα καλούδια και τις δυνατότητες της dslr. Δεν ζητάω τρελά πράγματα, γνωρίζω οτι για κάτι τέτοιο θα πρέπει να μπει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη και αν είχα αυτή τη δυνατότητα δεν θα χρειαζόμουν τη γνώμη, τη βοήθεια και τις συμβουλές σας. Αυτό που θέλω είναι μια mirrorless που να ξεφεύγει απο τη λογική του point & shoot και να προσφέρει σε ένα ενθουσιώδη-χομπίστα φωτογράφο αυτό το κάτι παραπάνω.

Μη γνωρίζοντας απολύτως τίποτε για τις mirrorless μηχανές και με αρχικό μπάτζετ γύρω στα 300-350 ευρώ ξεκίνησα να ψάχνω για την υποψήφια. Με λύπη μου διαπίστωσα οτι σε αυτήν την κατηγορία τιμής θα πρέπει να ξεχάσω το viewfinder, κάτι που με αποθάρρυνε γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα με βολέψει η διαδικασία της λήψης απο την lcd οθόνη. Έχοντας συνηθίσει στην dslr φοβάμαι οτι δεν θα καταφέρω ν' αλλάξω συνήθεια, οτι έτσι με τα χέρια στον αέρα θα δυσκολεύομαι να την κρατήσω το ίδιο σταθερά και οτι θα σπάσω τα νεύρα μου αν θα πρέπει να μπαινοβγαίνω στο μενού για τις βασικές ρυθμίσεις. Είμαι διατεθειμένος να αποχωριστώ πολλές απο τις δυνατότητες της dslr. Τα burst με τα τρελά fps, τα ατελείωτα mega pixels, τα auto focus με τα 42156 σημεία, τη λήψη βίντεο (δεν με ενδιαφέρει καθόλου)... είμαι διατεθειμένος ακόμη και να εγκαταλείψω την ιδέα της δυνατότητας αλλαγής φακού. Μπορώ να ζήσω με ένα καλό κιτ ζουμ. Θα μπορούσα να ζήσω ακόμη και με ένα σταθερό κλασικό 35άρη. Αυτό που δεν μπορώ να αποχωριστώ είναι το viewfinder και τις (βασικές έστω) ρυθμίσεις χωρίς τη χρήση του μενού και της οθόνης.

Τι λέτε; Υπάρχει κάτι και για εμένα εκεί έξω χωρίς να χρειαστεί να ξηλώσω τις τσέπες;

Ευχαριστώ προκαταβολικά. -bye-

υ.γ. Ξέχασα ν' αναφέρω οτι η αγορά θα γίνει απο Αμερική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ύψος του διαθέσιμου μπάτζετ.

Last edited:

Καλημέρα στην φωτοπαρέα!

Λατρεύω την dslr μου αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα ήθελα κάτι πιο ξεκούραστο, πιο βολικό, πιο ελαφρύ, πιο μικρό κλπ. Πχ όταν μου ανοίγει η όρεξη για φωτογραφία στο δρόμο, σε βόλτες, σε εκδρομές και ταξίδια. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις συνήθως περπατώ για ατελείωτες ώρες, ειδικά όταν πρόκειται για εξωτερικό που μπορεί να είμαι στο δρόμο κυριολεκτικά απο το πρωί έως το βράδυ. Απο ένα σημείο και μετά το βάρος της dslr με τον 17-50 2.8 αρχίζει να κουράζει πολύ. Θα ήθελα λοιπόν μια φωτογραφική μηχανή που θα μπορώ να παίρνω μαζί μου σε αυτές τις περιπτώσεις και θα μου επιτρέπει να κάνω τη δουλειά μου πιο εύκολα και πιο ξεκούραστα. Επειδή όμως πέρα απο τα συνηθισμένα snapshot θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα και για πιο "δημιουργικές" λήψεις, χρειάζομαι μια μηχανή που να συνδυάζει φορητότητα και ευκολία με κάποια απο τα καλούδια και τις δυνατότητες της dslr. Δεν ζητάω τρελά πράγματα, γνωρίζω οτι για κάτι τέτοιο θα πρέπει να μπει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη και αν είχα αυτή τη δυνατότητα δεν θα χρειαζόμουν τη γνώμη, τη βοήθεια και τις συμβουλές σας. Αυτό που θέλω είναι μια mirrorless που να ξεφεύγει απο τη λογική του point & shoot και να προσφέρει σε ένα ενθουσιώδη-χομπίστα φωτογράφο αυτό το κάτι παραπάνω.

Μη γνωρίζοντας απολύτως τίποτε για τις mirrorless μηχανές και με αρχικό μπάτζετ γύρω στα 300-350 ευρώ ξεκίνησα να ψάχνω για την υποψήφια. Με λύπη μου διαπίστωσα οτι σε αυτήν την κατηγορία τιμής θα πρέπει να ξεχάσω το viewfinder, κάτι που με αποθάρρυνε γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα με βολέψει η διαδικασία της λήψης απο την lcd οθόνη. Έχοντας συνηθίσει στην dslr φοβάμαι οτι δεν θα καταφέρω ν' αλλάξω συνήθεια, οτι έτσι με τα χέρια στον αέρα θα δυσκολεύομαι να την κρατήσω το ίδιο σταθερά και οτι θα σπάσω τα νεύρα μου αν θα πρέπει να μπαινοβγαίνω στο μενού για τις βασικές ρυθμίσεις. Είμαι διατεθειμένος να αποχωριστώ πολλές απο τις δυνατότητες της dslr. Τα burst με τα τρελά fps, τα ατελείωτα mega pixels, τα auto focus με τα 42156 σημεία, τη λήψη βίντεο (δεν με ενδιαφέρει καθόλου)... είμαι διατεθειμένος ακόμη και να εγκαταλείψω την ιδέα της δυνατότητας αλλαγής φακού. Μπορώ να ζήσω με ένα καλό κιτ ζουμ. Θα μπορούσα να ζήσω ακόμη και με ένα σταθερό κλασικό 35άρη. Αυτό που δεν μπορώ να αποχωριστώ είναι το viewfinder και τις (βασικές έστω) ρυθμίσεις χωρίς τη χρήση του μενού και της οθόνης.

Τι λέτε; Υπάρχει κάτι και για εμένα εκεί έξω χωρίς να χρειαστεί να ξηλώσω τις τσέπες;

Ευχαριστώ προκαταβολικά. -bye-

υ.γ. Ξέχασα ν' αναφέρω οτι η αγορά θα γίνει απο Αμερική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ύψος του διαθέσιμου μπάτζετ.

πωλούνταν μια panasonic g6 στο φόρουμ. Έχει τα χαρακτηριστικά που θέλεις...

Ωραίο το viewfinder, αλλά δεν το θεωρώ πλέον και εκ των ουκ άνευ. Για ταξίδι, μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό.
Στις τελευταίες μου διακοπές, είχα περιορίσει το κιτ μου στο "ελάχιστο" (σχετική ασφαλώς η έννοια), Canon 5DmkII, αντί για τον φωτεινό στάνταρ ζουμ αυτή τη φορά προτίμησα τις δημιουργικές δυνατότητες ενός 35/1,4, πήρα τον 14ρη υπερευρυγώνιο και απαραιτήτως τον γρήγορο τέλε-ζουμ, 70-200/2,8. Ε όπως και να το κάνεις, είναι μάλλον βαριά για να τα κουβαλάς συνεχώς -και ογκώδη άρα άβολα στο βάλε-βγάλε. Οκ, μιλάμε για full frame εξοπλισμό, αλλά με μεγάλα κενά στα εστιακά μήκη.
Διατηρώντας μόνο έναν γρήγορο σταθερό φακό, και κάνοντας παραχωρήσεις σε "συμβατικούς" (όχι 2.8) ζουμ φακούς, σε mirrorless μπορείς να έχεις το 1/3 του βάρους.

Εάν έχεις σύστημα Canon, πάρε τη μικρή EOS M, μπορείς να της προσαρμόσεις και τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό σου. Εάν όχι, την προσπερνάς.

H panasonic g6 μου φάνηκε "αρκούδα" όταν την πρωτοείδα, αλλά κοιτάζοντας τις διαστάσεις διαπίστωσα οτι είναι μικρότερη απ' οτι δείχνει. (110 gr; βλέπω καλά?) Με ξεγέλασε το σχήμα που θυμίζει dslr. Ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πέραν της αγγελίας, στα ίδια περίπου χρήματα βλέπω την Fujifilm X-E1 που μου πρότεινε κάποιος. Μιλάμε πάντα για τιμές ΗΠΑ. Τώρα πως γίνεται στην Ελλάδα να έχει η μια διπλάσια τιμή απ' την άλλη... με ξεπερνάει...

Φίλε send, ο dslr εξοπλισμός σου είναι όνειρο! Ξέρω οτι δεν κάνει ο εξοπλισμός τον φωτογράφο, αλλά αναμφίβολα τον βοηθάει να πετύχει το σκοπό του. Μακάρι να μπορούσα να ρίξω μερικές ριπές με αυτά τα εργαλεία, ίσως κάποια στιγμή μου δοθεί η ευκαιρία. Γα την ώρα ας προσγειωθώ στην φτωχή πλην τίμια D7000 με τον Sigma 17-50 2.8. Δεν έχω κανένα παράπονο απο το σύστημά μου, κάθε άλλο. Είμαι ακόμη πολύ νέος στο χώρο και σίγουρα θα μου πάρει καιρό μέχρι να εξαντλήσω τις δυνατότητές του. Δεν έχω σύστημα canon λοιπόν. Δεν ξέρω αν η Nikon προσφέρει αντίστοιχη συμβατότητα, αλλά για να σου πω την αλήθεια δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους αξίζει να έχεις αυτή τη δυνατότητα, αλλά στην περίπτωσή μου δεν αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα.

Όσο για το viewfinder, ίσως είμαι λιγάκι υπερβολικός με τους φόβους και τις επιφυλάξεις μου. Θα πρέπει να το σκεφτώ καλύτερα, γιατί αν τελικά εγκαταλείψω την ιδέα του VF βλέπω οτι υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις μηχανών, όπως πχ η Χ-Μ1 για την οποία έχω διαβάσει και πολύ καλά σχόλια εδώ στο φόρουμ. Αν ξεπεράσω τις επιφυλάξεις μου θα μου κάνει καλό και στην τσέπη... :chinscratch:

Last edited:

Το σύστημα Canon το ρώτησα, γιατί η EOS M είναι μια φθηνή συμπληρωματική λύση, την οποία διαφορετικά μάλλον προσπερνάς, γιατί ως σύστημα είναι μάλλον ιδιαίτερο (με βασικό του μειονέκτημα την ταχύτητα εστίασης). Εγώ την προτίμησα λόγω της φορητότητας με τον σταθερό 22ρη φ/2. Ήθελα απαραιτήτως κάτι που να χωράει σε τσέπη μπουφάν.

Εάν δεν είχα ήδη Canon, θα πήγαινα μάλλον σε κάποια Sony.

Αυτό που δεν μπορώ να αποχωριστώ είναι το viewfinder και τις (βασικές έστω) ρυθμίσεις χωρίς τη χρήση του μενού και της οθόνης.
.

Αν το παραπανω το εννοεις οπως το εννοησα εγω οτι το εννοεις (και αν το εννοησα σωστα φυσικα) μεινε με την dslr... :grandpa:

Κοινως, καλα τα σαιτ που διαβαζουμε αλλα δεν παρουσιαζουν τη συνολικη εικονα...

Να πω την γνωμη μου για τους δυο τομεις που λες παραπανω οτι σε ενδιαφερουν κυριως...

Ηλεκτρονικο σκοπευτρο... καμμια σχεση με το οπτικο, κι αν οχι τοσο σε πρακτικοτητα (δηλαδη κατι θα δεις και απο αυτο), σε αισθηση εχει διαφορα...

Ρυθμισεις... τι να τα κανεις ενα σωρο κουμπακια οταν το σωμα δεν ειναι εργονομικο...? Αν πρεπει να αλλαζω δεκα λαβες και να στραμπουλω τα δαχτυλα μου για να γυρισω ροδελες και να πατησω κουμπακια... ευχαριστω δεν θα παρω, προτιμω μια point and shoot, σε βαθος χρησης αποδεικνυεται πιο... γρηγορη .... :antlers:

Για ποιοτητα εικονας, εδω και καιρο εχουμε μπλεξει τα αυγα και τα πασχαλια... οι κροπ ξεπερνανε τις FF, οι μ4/3 φτανουν τις FF, η 1 ιντσα εναι το ιδιο με τις κροπ, οι σονυ ειναι καλυτερες απο ολες :AFADF0: κτλ κτλ οποτε σε αυτον τον τομεα, δεν υπαρχει προβλημα οτι και να επιλεξεις....

Πολλοι εχουν κανει παρουσιασεις εδω περα, θυμαμαι του kbouk καποιες παλιοτερες, που αναφεροταν σε εργονομικα θεματα, σιγουρα υπαρχουν και αλλες (πχ του Αλεξ)... μενω σε αυτο, γιατι κατι εργονομικο νομιζω οτι ψαχνεις -κυριως- και στη νεα σου μηχανη...

Θα ελεγα παντως, οτι αν σε κουραζει μια κροπ μηχανη με εναν φακο επισης κροπ, εστω και σε ολοημερες βολτες, εισαι... δυσκολα... :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Να πω κι εγώ ως χρήστης m4/3 ότι σε γενικές γραμμές οι panasonic έχουν καλύτερη εργονομία από τις Olympus - άσχετα αν προτιμώ τις δεύτερες λόγω σταθεροποίησης στο σώμα. Η Ε-M1 εξαιρείται, αλλά εκεί μιλάμε για άλλη κατηγορία μηχανής...

Θα ελεγα παντως, οτι αν σε κουραζει μια κροπ μηχανη με εναν φακο επισης κροπ, εστω και σε ολοημερες βολτες, εισαι... δυσκολα... :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
H D7000 είναι μόλις 60 γραμμάρια ελαφρύτερη απο την D750. Ελαφριά δεν τη λες. Στους FX φακούς βέβαια η διαφορά είναι μεγάλη, ιδιαίτερα με το σταθερό διάφραγμα στο 2.8. Τεσπα, το ξέρω οτι υπάρχουν βαρύτερα συστήματα απο το δικό μου. Κάποιος μπορεί να κάνει street photograpfy με τον 70-200, κάποιος άλλος να ταξιδεύει με 2 σώματα και 5-6 φακούς, να είναι όλη μέρα στο δρόμο, να γράφει ατελείωτα χιλιόμετρα και να μη κουράζεται. Οκ, ίσως είναι πιο γυμνασμένος απο εμένα... εγώ κουράζομαι... όταν βγαίνω για λίγες ώρες δεν έχω θέμα. Όταν όμως πηγαίνω ταξίδια είμαι κυριολεκτικά όλη μέρα στο δρόμο. Από το πρωί έως το βράδυ. Ε... εκεί απο ένα σημείο και μετά έχω θέμα.

Δεν ξέρω... ίσως δεν έχω μελετήσει σωστά το ζήτημα, γιατί η αλήθεια είναι οτι κυκλοφορώ ακόμα με το Nikon strap που ήρθε με την μηχανή και την ψευτο-τσάντα Nikon που μου έκαναν δώρο. Έχω σκεφτεί για μια καλύτερη τσάντα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα με βολέψει. Γιατί δεν είναι μόνο το βάρος το θέμα, αλλά όπως είπα και η ευκολία. Βάλε-βγάλε, άνοιξε κλείσε... δεν ξέρω... έχω παραγγείλει μια τσάντα, όταν με το καλό έρθει θα τη δοκιμάσω και βλέπουμε. Σίγουρα θα βοηθήσει στο κουβάλημα, το κατά πόσο θα βολέψει μένει να αποδειχτεί. Έχω σκεφτεί και τη λύση κάποιου καλύτερου λουριού. Έψαξα λίγο να δω τι επιλογές υπάρχουν, είδα οτι αρκετοί μιλάνε για τα Blackrapid και σκεφτόμουν να παραγγείλω ένα. Μέχρι που διάβασα κάποιες αναφορές για κάμερες που έπεσαν στο τσιμέντο, σπασμένους φακούς και τα σχετικά και έκανα πίσω...

Εσύ πως τη βγάζεις στο δρόμο; Για πες καμιά ιδέα. Τι κάνεις στις ολοήμερες βόλτες σου και είσαι.. εύκολα; Έχεις να προτείνεις κάτι; Γιατί αν έχεις, γλιτώνω την αγορά νέας μηχανής και τα σκάω για έναν φακό που έχω βάλει στο μάτι... :grinning-smiley-043

Η αλλαγή του λουριού θα προσθέσει άνεση και θα αφαιρέσει κούραση και βάρος από τον ώμο σου. Φυσικά ποτέ το λουρί στο λαιμό. Ένα optech ή κάτι παρόμοιο κοστίζει λίγο και προσφέρει πολλά.

Από την άλλη μια τσάντα πλάτης μικρή ή μια θήκη για τη μέση σε περίπτωση που δεν έχεις άλλο φακό, επίσης βοηθά πολύ όχι μόνο στο βάρος, αλλά και στην ευστάθειά σοθ καθώς δεν υπάρχουν πλέον λουριά που ταλαντεύονται .

Πάντως σε καταλαβαίνουμε... προσωπικά έπεσα κάτω μετά από 12 ήμερο ταξίδι στην Ισπανία (2300 χλμ.) με δυο σώματα και 6 φακούς 2.8. Αλλά συνεχίζω, παρότι έχω και μηχανή σαν αυτή που θέλεις να πάρεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σύμφωνα με το camerasize http://camerasize.com/compare/#455,7 h g6 είναι 50% πιο ελαφριά (και η διαφορά θα μεγαλώσει με τους φακούς), 7% 7% και 19% πιο μικρή στις διαστάσεις σε σχέση με την d7000.

Η αλλαγή του λουριού θα προσθέσει άνεση και θα αφαιρέσει κούραση και βάρος από τον ώμο σου. Φυσικά ποτέ το λουρί στο λαιμό. Ένα optech ή κάτι παρόμοιο κοστίζει λίγο και προσφέρει πολλά.

Από την άλλη μια τσάντα πλάτης μικρή ή μια θήκη για τη μέση σε περίπτωση που δεν έχεις άλλο φακό, επίσης βοηθά πολύ όχι μόνο στο βάρος, αλλά και στην ευστάθειά σοθ καθώς δεν υπάρχουν πλέον λουριά που ταλαντεύονται .

Ωχ... μας διαβασε ο Βλασσης... την εκατσες τη βαρκα...:guitarist: δεν ηθελα να σε τρομαξω πριν (και να σε βαλω να ψαχνεις και δικες του κριτικες), αλλα αυτος και αν τα ξεψειριζει τα εργονομικα και οχι μονο... ατελειωτα :grinning-smiley-043 για τα σχόλιά του...

Αν το μονο θεμα ειναι το βαρος, τα πραγματα ειναι ευκολα... κοιτας ποιες μηχανες εχουν το ευρος φακου που σου ταιριαζει, τις ζυγιζεις και πας και περνεις την ελαφρυτερη... εγω περισσοτερο σταθηκα στα επιπλεον που θα ηθελες να διατηρησεις και εκει ειναι η δυσκολια...

Προσωπικα, το τελευταιο που θα κοιτουσα ειναι κριτικες για IQ... τις θεωρω ολες, απο κομπακτ μεχρι FF, παραπανω απο ικανες για... τα τουριστικα μου σναπσοτ... εκει που θα το εψαχνα, ειναι για το χομπυ, αλλα δεν ειναι αυτο που ρωτας στην παρουσα φαση (εκει ειναι ο φακος που σκεφτεσαι για τη νικον κτλ κτλ)...

Στη θεση σου, θα επερνα φακο... το περασα το λουκι και πηρα μια V1 και ακομα κλαιω τα λεφτα μου (που λεει ο λογος, δεν ειναι και ασχημη)...:antlers:

Κάποιος μπορεί να κάνει street photograpfy με τον 70-200,

Εσύ πως τη βγάζεις στο δρόμο; Για πες καμιά ιδέα. Τι κάνεις στις ολοήμερες βόλτες σου και είσαι.. εύκολα; Έχεις να προτείνεις κάτι; Γιατί αν έχεις, γλιτώνω την αγορά νέας μηχανής και τα σκάω για έναν φακό που έχω βάλει στο μάτι... :grinning-smiley-043

Εγω κανω το παραπανω που εγραψες και απορω.... ειναι κανεις που κανει street διαφορετικα... ?????????? :flipout::flipout::flipout:

Γι αυτο που ψαχνεις, για τουρισμο δηλαδη, μου ερχεται στο μυαλο κατι σε μεγεθος GM1, με EVF απαραιτητα και με καποιον διαθεσιμο φακο εως τα 50mm ισοδυναμα, που να ανοιγει στο 1,4 με 1,8... αυτα ομως δεν βγαινουν στα 350 ευρω που εβαλες οριο, ασε που μετα κοιταω την 1200 D στα 299 ευρω και τον νεο 22 pancake ή αν βιαζομαι τον 40ρη και... επανερχομαι στο σωστο δρομο... :operator:

Πάντως σε καταλαβαίνουμε... προσωπικά έπεσα κάτω μετά από 12 ήμερο ταξίδι στην Ισπανία (2300 χλμ.) με δυο σώματα και 6 φακούς 2.8. Αλλά συνεχίζω, παρότι έχω και μηχανή σαν αυτή που θέλεις να πάρεις.

σύμφωνα με το camerasize http://camerasize.com/compare/#455,7 h g6 είναι 50% πιο ελαφριά (και η διαφορά θα μεγαλώσει με τους φακούς), 7% 7% και 19% πιο μικρή στις διαστάσεις σε σχέση με την d7000.

Ωραία περιπέτεια οι δώδεκα μέρες στην Ισπανία! Συμπτωματικά το επόμενο ταξίδι μου είναι στη Βαρκελώνη. Τέσσερις ημέρες μόνο (δεν βγαίνουν οι άδειες για παραπάνω) οπότε σκέφτομαι να ταξιδέψω light. Εκ των πραγμάτων δηλαδή, γιατί έτσι και αλλιώς δεν έχω δύο σώματα και έξι φακούς. :flipout:

Ένα καλύτερο λουρί δεν πάει ποτέ χαμένο. Ευχαριστώ για την πρόταση,. θα το δοκιμάσω. Τα λουριά τύπου sling που βιδώνουν στη θέση του τριπόδου τα έχει δοκιμάσει κανείς; Φαίνονται πιο βολικά καθώς επιτρέπουν στη μηχανή να "κάθεται" σε πιο βολική θέση και όταν θες να τη χρησιμοποιήσεις έχεις εύκολη πρόσβαση. Δελεαστικό, όμως όπως είπα και πριν έχω διαβάσει και ανησυχητικά σχόλια. Έχει κανείς εμπειρία με δαύτα;

Εγω κανω το παραπανω που εγραψες και απορω.... ειναι κανεις που κανει street διαφορετικα... ?????????? :flipout::flipout::flipout:
Αν είχα τον 70-200 μπορεί να το έκανα κι εγώ! :flipout::flipout::flipout:

Πέρα απ' την πλάκα, με προσγείωσες απότομα. Για καλό το λέω, καθώς η απόφαση για mirrorless ήταν παρορμητική και υπο "πίεση" λόγω Βαρκελώνης + ότι έρχεται μια φίλη απο Αμερική σε λίγες μέρες και σκέφτηκα οτι θα ήταν μοναδική ευκαιρία να το εκμεταλλευτώ. Ίσως πρέπει να το σκεφτώ πιο ψύχραιμα... άλλωστε έχει και φακούς η Αμερική... :tongue:

Δεν μου είπες όμως πως τη βγάζεις στο δρόμο... Λουρί; Τσάντα; Τσαντάκι μέσης; Γιλέκο; που στο δ#@%*# την παρκάρεις την αρκούδα όταν είσαι όλη μέρα στο δρόμο; :flipout:

Πέρα απ' την πλάκα πάντως, δεν είναι μόνο το βάρος. Είναι πάνω απ' όλα η ευκολία, αλλά είναι και η ασφάλεια στην τελική. Άλλο να κυκλοφορείς σε μια ξένη πόλη με μια μικρή καμερούλα που θυμίζει φίλμ και άλλο με εξοπλισμό που φωνάζει. Αυτό δεν σας έχει απασχολήσει ποτέ στα ταξίδια σας στο εξωτερικό; Πως το αντιμετωπίζετε;

Παρεμπιπτόντως, 350 ήταν το αρχικό μπάτζετ που είχα στο μυαλό μου, έχοντας πλήρη άγνοια και νομίζοντας οτι το VF θα είναι στάνταρ. Διαπιστώνοντας οτι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα μπήκα στη διαδικασία να ζητήσω τη βοήθειά σας για να βρούμε μια mirrorless με τα χαρακτηριστικά που ζητάω και να δούμε πόσο θα πρέπει να ξηλώσω την τσέπη. Και ανάλογα με τα αποτελέσματα ν' αποφασίσω αν αξίζει ή όχι. Απ' ό,τι φαίνεται, εκτός του οτι το VF στοιχίζει δεν αρκεί απλά να το έχεις αλλά να αποδίδει ικανοποιητικά, γεγονός που ανεβάζει ακόμη περισσότερο το θέμα τιμής. Και ακόμη περισσότερο όταν μπαίνουν και άλλοι παράγοντες (εργονομία, ευκολίες, χειρισμός κλπ). Συμπέρασμα: αν είναι η "δεύτερη" μηχανή μου να στοιχίζει όσο η πρώτη ή και ακόμη παραπάνω να μου λείπει...

Με βλέπω τελικά να κόβω βόλτες στη Βαρκελώνη με καινούργιο λουρί, καινούργια τσάντα και καινούργιο φακό... δεν με χάλασε... :a0210:

Last edited:

Κατ' αρχή η Βαρκελώνη δεν είναι Ισπανία, μην μπερδεύεσαι... :BDGBGDB55: ... . :BDGBGDB55: ...

Από εκεί και πέρα έχω μια Lowepro topload zoom 1 που βάζω μέσα οριακά την nikon d700 + tamron 24-70 2.8, συνδυασμός σαφώς μεγαλύτερος σε σχέση με εκείνον της d70000+sigma 17-50 2.8. Φορώ μια χοντρή ζώνη δερμάτινη κι έχω περασμένη τη θήκη δεξιά στο πλάι. Το λουρί το έχω αφήσει σπίτι. Δεν πέφτει, δεν κινδυνεύει. Κανείς δεν θα σου την πάρει κάτω από το δεξί σου χέρι.

Αν είσαι Θεσσαλονίκη, έλα να σου τη δώσω. δες και http://cambags.com/shoulder-bags/lowepro-topload-zoom-1 και τη φωτογραφία με τη μηχανή φορεμένη.

2300 χλμ σε Μαδρίτη, Σαλαμάνκα, Τολέδο, Κόρδοβα, Σεβίλλη, Γρανάδα και πίσω στη Μαδρίτη.

για strap δες http://optechusa.com/pro-strap.html