Re: Απάντηση: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...
O φακός είναι ο στοκ της 500D. Zoom, image stabilization, 18-55mm, 1:3.5-5.6 (αυτά τα νούμερα δεν τα καταλαβαίνω). Το F είναι 3.5 στα 18, και 5.6 στα 55. Canon EF-S γράφει.
Δεν ξέρω να τον αξιολογήσω, δεν είχα ποτέ άλλον. Φαντάζομαι θα υπάρχουν και πιο φωτεινοί (υπάρχουν; )
Πάντως ακόμα και ένα στοπ δεν είναι σημαντικό;
Φίλε μου, για τη δουλειά που τα θέλεις, θεωρώ πως και αυτή που έχεις επαρκεί. Επίσης βρίσκω τα 1500 ευρώ για κάποιον που παραμένει στη χρήση auto προγραμμάτων (και, υποθέτω, δεν επεξεργάζεται τις φωτογραφίες αργότερα αλλά μένει στο jpeg της μηχανής) κάπως υπερβολικά. Θα μπορούσες να έχεις καλύτερα αποτελέσματα ενδεχομένως και με απλή βελτίωση της τεχνικής σου, εάν με το "λήψη σε κίνηση" εννοείς λήψεις μέσα από όχημα (πχ με τη χρήση προεστίασης ή υπερεστιακής απόστασης εάν μιλάμε για τοπία). Υπάρχουν πάντως συστήματα πολύ φθηνότερα με ταχύτατο af, όπως η μικρή σειρά 1 της Νίκον (χωρίς καθρέπτη). Για λήψεις σε χαμηλό φωτισμό θα μπορούσες να δοκιμάσεις έναν σταθερού εστιακού μήκους φακό με μεγάλο διάφραγμα ή έναν φακό με τα νέα συστήματα σταθεροποίησης (δεν διευκρίνισες τι φακό έχεις και εάν είναι με σταθεροποίηση ή χωρίς). Θα μπορούσες σε πρώτη φάση να ξεκινήσεις με την αλλαγή του φακού, και να προσθέσεις το νέο σώμα αργότερα. Πάντως και το καλύτερο aps σώμα να πάρεις (Nikon 7200?), θα σου δώσει μέχρι 1 στοπ βελτίωση στα ψηλά iso, δλδ εκεί που χρησιμοποιούσες 1600 iso θα χρησιμοποιείς 3200. Μην νομίζεις πως θα είναι και η μέρα με τη νύχτα, αυτό εννοώ (πάντα για κάποιον που μένει στο jpeg της μηχανής). Αντίθετα με έναν καλύτερο/ταχύτερο φακό μπορεί να δεις μεγαλύτερη διαφορά -χώρια που είναι εξοπλισμός που μένει, όχι όπως έχουν γίνει πλέον τα σώματα.
O φακός είναι ο στοκ της 500D. Zoom, image stabilization, 18-55mm, 1:3.5-5.6 (αυτά τα νούμερα δεν τα καταλαβαίνω). Το F είναι 3.5 στα 18, και 5.6 στα 55. Canon EF-S γράφει.
Δεν ξέρω να τον αξιολογήσω, δεν είχα ποτέ άλλον. Φαντάζομαι θα υπάρχουν και πιο φωτεινοί (υπάρχουν; )
Πάντως ακόμα και ένα στοπ δεν είναι σημαντικό;