Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ξεκίνα με τον κιτ. Δεν είναι τόσο κακός για αρχή. Όταν δεις ποιες εστιακες αποστάσεις χρησιμοποιείς περισσότερο, τότε προχωράς σε prime.
Γνώμη μου πάντα.

Καλησπέρα σε όλους. Μετά από αρκετό καιρό ξαναγράφω στο forum (αν και συχνά τσεκάρω τα θέματα χωρίς να γράφω). Σκέφτομαι να κάνω το μεγάλο βήμα και να αγοράσω την πρώτημου dslr μιας και η Sony WX1 μου έχει χαρίσει ωραίες στιγμές και φωτογραφίες αλλά πλέον δεν με καλύπτει...Γνώσεις πάνω στην φωτογραφία έχω αρκετές οπότε δεν με θεωρώ τελείως αρχάριο μιας και κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει dslr φίλων(ελάχιστα βέβαια).

Μου αρέσει να φωτογραφίζω σχεδόν τα πάντα (λίγο περισσότερο street+landscape photography) και αρκετά συχνά τραβάω φωτογραφίες σε μέρη με χαμηλό φωτισμό.
Το budget είναι αρκετά χαμηλό λόγω της σημερινής κατάστασης(350-400ε) και όπως καταλαβαίνετε οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Γνωστός μου, μου πρότεινε canon eos 1200d + κιτ φακό καθώς μου είπε ότι πολλοί αρχάριοι την επιλέγουν λόγω της χαμηλής τιμής. Ωστόσο θεωρώ πως δεν θα με καλύψει απόλυτα στις ανάγκες μου. Από όσο έψαξα κατέληξα στην Nikon D3200 ωστόσο δεν έχω καταλήξει ακόμα σε φακό. Σκεφτόμουν για Nikkor 35mm 1.8 αλλά ανεβαίνει αρκετά η τιμή. Ο κιτ πάλι (18-55mm VR II) από όσο διάβασα δεν έχει πολύ καλή απόδοση και σύντομα ίσως χρειαστεί να αγοράσω κάποιον prime φακό. Ο Nikkor AF 50mm 1.8D μου φάνηκε καλή επιλογή μιας και είναι πιο οικονομικός από τον 35αρη αλλά δεν βλέπω να τον προτιμούν πολλοί τον συγκεκριμένο..
Να σημειώσω επίσης ότι θα προτιμούσα κάποιο φακό με ζουμ αλλά πέραν του κιτ, οι άλλοι ανεβαίνουν αρκετά σε τιμή.

Τι έχετε να μου προτείνετε οι πιο έμπειροι; Να κινηθώ για τη Nikon με τον kit ώστε να κάνω το ξεκίνημα ή να πάω απευθείας σε prime φακό(με μικρή υπέρβαση στο budget);;

Ευχαριστώ πολύ, καλό φθινόπωρο!!!

O Nikon 50 1.8D ΔΕΝ έχει autofocus όταν μπει πάνω σε σώμα d3200 και γενικότερα στις σειρες d3xxx && d5xxx. Πρέπει να πάρεις τον 1.8G που είναι πιο ακριβός.
Μεταχειρισμένη d3200 με μεταχειρισμένο 35mm νομίζω μπορείς να βρεις στο badget σου.
Όπως σου είπε και ο etsap μπορείς πάντα να ξεκινήσεις με τον κιτ φακό και μετά να δεις τι σου ταιριάζει. Είναι πιο ασφαλές για ανθρώπους που δεν είναι σίγουροι. Διότι ο 35 από τον 50 είναι αρκετά διαφορετικοί.
Στην τελική, μαζί με τον κιτ την πουλάς πιο εύκολα την μηχανή αργότερα αν δεις και δεν σου κάνει.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Μάλλον θα πάω για τον κιτ και στο μέλλον επενδύω σε κάποιο καλύτερο φακό ώστε να ανανεώσω τον εξοπλισμό μου. Μπορεί άλλωστε να βρω κανέναν μεταχειρισμενο σε καλή τιμή και να τον χτυπήσω. (Όταν θα ξέρω και τι μου χρειάζεται)
Άλλωστε σε σχέση με την compact μου πιστεύω δεν θα υπάρχει καμία σύγκριση ακόμα και με κιτ φακό.

Δύο μικρές απορίες έχω μόνο.
-Το σκόπευτρο που έχει η μηχανή είναι λειτουργικό ή θα πρέπει να κοιτάω πάντα την οθόνη; Φυσικά μιλάμε για entry level μηχανή, δεν έχω και μεγάλες απαιτήσεις..
-Ο φακός κιτ έρχεται σε 2 εκδόσεις, την πρώτη και την II. Ωστόσο έκανα μια αναζήτηση και διάβασα διάφορες απόψεις, κάποιοι λένε ότι η πρώτη είναι καλύτερη ενώ άλλοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Ποιον με συμβουλεύετε να πάρω;

Και πάλι ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Last edited:

Πάρε όποιον βρεις με τη μηχανή. Πάντως και εγώ έχω την αίσθηση ότι ο 2 είναι πιο βολικος γιατί μαζεύει σε πιο μικρό μέγεθος. Άλλους δεν τους βολεύει αυτό γιατί πρέπει να τον ξεδιπλωσεις για να τραβήξεις. Από οπτική ποιότητα λέγεται πως ο 2 είναι καλύτερος αλλά δεν έχω κάνει ο ίδιος συγκριτικό δίπλα δίπλα.

Η d3200 ειναι υπεροχη στα λεφτα της, ο VRII ειναι απο τους
πιο επαρκεις φακους κιτ και ενα κλικ καλυτερος απο τον πρωτο VR,
και το σκοπευτρο ειναι απο τα μεγαλυτερα της κατηγοριας
αλλα υπαρχει ενα (σχετικο) μειονεκτημα.
Δεν εχει πτυσομενη οθονη.
Η πτυσομενη οθονη ειναι ενα χαρακτηριστικο που αν
το γνωρισεις δεν επιστρεφεις ποτε πισω πια.
Ασε δλδ που αν δεν παρεις prime, τα πραγματικα
χαρισματα της dslr δεν νομιζω οτι θα τα γνωρισεις,
δλδ θα βγαζει ελαχιστα καλυτερα απο μια καλη compact.

Last edited:

Παιδιά μετά από πολλή σκέψη λέω να πάρω μόνο το σώμα και να κοιτάξω για κάποιο μεταχειρισμενο φακό, καλύτερο του κιτ. Έχω βρει αυτόν στα 100 και τον 35αρη στα 140. Τι μου προτείνετε;

Να τονίσω πως για πρώτο φακό με ενδιαφέρει κάποιος που να μπορώ να παίζω με το εστιακό μήκος και όχι κάποιος prime. Στο μέλλον είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αγοραστεί ο 35.

Αξίζει ο παραπάνω φακός;

δεν λειτουργεί το λινκ φίλε μου. Αν μπορεις πες μας σε ποιον φακο αναφερεσαι.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Tamron 18-200 λέει το λινκ που έβαλε και δεν ανοίγει ο φίλος .

Sorry για το λινκ, είχα κάνει ήδη ένα edit και δεν μπορώ να το διορθώσω. Ο φακός όπως είπε και ο kosmous είναι ο tamron 18-200.
Για να μην μου τον προτείνετε κάτι θα ξέρετε...

Έχω βρει επίσης στα 140 τον 35mm, τον tamron 19-35 AF καθώς και τον 55-200mm (nikkor).
Πραγματικά δεν ξέρω ποιον να επιλέξω μιας και δεν ξέρω ακόμα ποιο εστιακό μήκος θα δουλεύω περισσότερο...Κλείνω λίγο προς τον 35 μιας και όλοι λένε τα καλύτερα.

Last edited:

Φιλε αν ξεκινησεις με σταθερο πολυ φοβαμαι οτι ευκολα θα ξενερωσεις.. Ενας σκετος 35αρης ειναι τρομερα δεσμευτικος αν δε γνωριζεις ακομη τι ακριβως θες.... Παρε τον κιτ και παιξε κ ολα θα τα βρεις... Και μετα απλα πουλας τον κιτ φακο αν δε τον θες...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αληθεια γιατι θεωρεις οτι η canon 1200 δε θα σε καλυψει ενω η 3200 ναι;

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τον kit φακό Nikkor 18-55 VR ο οποίος είναι εξαιρετικός και μπορεί να σου δώσει για χιλιάδες λήψεις, όμορφες και εντυπωσιακές εικόνες. Μετά, ανάλογα με τις ανάγκες σου μπορείς να δοκιμάσεις τον Nikkor 35mm ο οποίος και θα σε κάνει καλύτερο φωτογράφο. Θα σου πρότεινα επίσης να μην δεις τον Nikkor 55-200 ο οποίος δεν θα σου χρειαστεί όσο οι 2 πρώτοι φακοί που σου αναφέρω.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδιά...Θα κάνω μια βόλτα στο κέντρο αυτές τις μέρες να τσεκάρω τιμές και να τη δοκιμάσω από κοντά αν τη βρω κάπου με τον κιτ...

Το μόνο που με προβληματίζει είναι αν ο κιτ θα μπορέσει να διαχειριστεί σωστά τα 24mp...Θα μιλήσω και με τους ιδιοκτήτες σε 1-2 μαγαζιά που έχω ξαναπάει να δω τι θα μου πουν και αυτοί.

Μεγαλύτερη σημασία έχει να μην χάσεις φωτογραφίες λόγω ακατάλληλου φακού , πρώτα πρέπει να δουλέψεις έναν ζουμ και μετά βλέποντας σε πόσα mm είναι οι περισσότερες να καταλήξεις σε σταθερό .

Θα μιλήσω και με τους ιδιοκτήτες σε 1-2 μαγαζιά που έχω ξαναπάει να δω τι θα μου πουν και αυτοί.

Μέγα λάθος.
Εμείς εδώ μέσα δεν κερδίζουμε τίποτα από αυτά που σου λέμε. Αυτοί κερδίζουν.
Με συγχωρείς για τη γενίκευση - γιατί θα υπάρχουν και οι αντικειμενικοί - αλλά ποτέ δεν παίρνεις στα σοβαρά τη γνώμη κάποιου που κερδίζει λεφτά από αυτό.
Για αυτό δημιουργήθηκαν τα φόρουμ, για να γλυτώσουμε από την υποκειμενικότητα των επαγγελματιών.
Φυσικά και εδώ μέσα έχουμε την υποκειμενικότητα λόγω οπαδισμού αλλά είναι πιο εύκολο να βγάλεις άκρη.

Μέτρα τα ποστ που σου λέμε οι περισσότεροι να πάρεις τον κιτ αρχικά μέχρι να δεις αν σε βολεύει να πάρεις σταθερό φακό.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Γιατι δεν βλεπεις για μεταχειρισμενη d5100 που εχει και σπαστη οθονη? μπορει να ειναι παλιο μοντελο αλλα πιστευω οτι ειναι αρκετα καλη, αν ψαξεις ισως βρεις, κοιτα και εδω http://www.kolomvounis.gr/eikona/nikon-d5100-kit-18-55mm-vr-nikon-case.html.

Επειδή μοιράζομαι μία d5100 με την αδερφή μου και έχω παίξει και με τις d3220 & d3300 (είμαι κάτοχος της τελαυταίας καιρό τώρα), θα πρότεινα να μείνει στο d3200 που έχει καλύτερη επίδοση στα σκοτεινά.
Η d5100 φοβερή εικόνα αλλά μέχρι 1600 ISO. περίπου 3200 ISO η d3200 για ίδια ποιότητα.

Καταρχάς να πω ότι στα μαγαζιά θέλω θα ρωτήσω γνώμες αλλά ξέρω τι θέλω, δεν θα πάω ψάχνοντας.

Για την 5100 είχα κοιτάξει λίγο αλλά επειδή ήταν περιορισμένο το budget μου δεν την έψαξα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι δεν την είχα βρει τόσο φθηνή και μπαίνει νέο δίλημμα τώρα...
Η 5100 έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της σπαστής οθόνης και λίγο καλύτερη μπαταρία αλλά η 3200 έχει καλύτερο επεξεργαστή εικόνας (το απαιτούν τα πολλά mp βέβαια), έχει 60p hd βίντεο και είναι 50ε φθηνότερη, με το νέο φακό κιτ..

Φυσικά μιλάμε για την πρώτη dslr που θα δουλέψω, οπότε αρκετές από τις λειτουργίες της ίσως να μην τις χρησιμοποιήσω πότε.
Η γνώμη μου είναι να ξεκινήσω με την 3200 και τον κιτ και ύστερα παίρνω κάποιο καλύτερο φακό. Αν δω κάποια στιγμή ότι χρειάζομαι κάτι καλύτερο, την δίνω.

Αγορά mirrorless εως 500€

Θέλω να αγοράσω μια mirrorless και θα ήθελα την βοήθεια σας, τι μου προτείνετε και με τι φακό..Έως 500 ευρώ, μου αρέσει η macro φωτογράφιση και landscape. ​

Χαιρετώ.
Θα μπορούσατε να προτείνετε φακό γιά Canon 650D, μέχρι 500 ευρώ
Είναι γιά μιά κοπέλλα που θέλει να φωτογραφίζει επαγγελματικά σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι,βαπτήσεις κτλ).