Καλησπέρα σε όλους. Μετά από αρκετό καιρό ξαναγράφω στο forum (αν και συχνά τσεκάρω τα θέματα χωρίς να γράφω). Σκέφτομαι να κάνω το μεγάλο βήμα και να αγοράσω την πρώτημου dslr μιας και η Sony WX1 μου έχει χαρίσει ωραίες στιγμές και φωτογραφίες αλλά πλέον δεν με καλύπτει...Γνώσεις πάνω στην φωτογραφία έχω αρκετές οπότε δεν με θεωρώ τελείως αρχάριο μιας και κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει dslr φίλων(ελάχιστα βέβαια).
Μου αρέσει να φωτογραφίζω σχεδόν τα πάντα (λίγο περισσότερο street+landscape photography) και αρκετά συχνά τραβάω φωτογραφίες σε μέρη με χαμηλό φωτισμό.
Το budget είναι αρκετά χαμηλό λόγω της σημερινής κατάστασης(350-400ε) και όπως καταλαβαίνετε οι επιλογές είναι περιορισμένες.
Γνωστός μου, μου πρότεινε canon eos 1200d + κιτ φακό καθώς μου είπε ότι πολλοί αρχάριοι την επιλέγουν λόγω της χαμηλής τιμής. Ωστόσο θεωρώ πως δεν θα με καλύψει απόλυτα στις ανάγκες μου. Από όσο έψαξα κατέληξα στην Nikon D3200 ωστόσο δεν έχω καταλήξει ακόμα σε φακό. Σκεφτόμουν για Nikkor 35mm 1.8 αλλά ανεβαίνει αρκετά η τιμή. Ο κιτ πάλι (18-55mm VR II) από όσο διάβασα δεν έχει πολύ καλή απόδοση και σύντομα ίσως χρειαστεί να αγοράσω κάποιον prime φακό. Ο Nikkor AF 50mm 1.8D μου φάνηκε καλή επιλογή μιας και είναι πιο οικονομικός από τον 35αρη αλλά δεν βλέπω να τον προτιμούν πολλοί τον συγκεκριμένο..
Να σημειώσω επίσης ότι θα προτιμούσα κάποιο φακό με ζουμ αλλά πέραν του κιτ, οι άλλοι ανεβαίνουν αρκετά σε τιμή.
Τι έχετε να μου προτείνετε οι πιο έμπειροι; Να κινηθώ για τη Nikon με τον kit ώστε να κάνω το ξεκίνημα ή να πάω απευθείας σε prime φακό(με μικρή υπέρβαση στο budget);;
Ευχαριστώ πολύ, καλό φθινόπωρο!!!