Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Χαιρετώ.
Θα μπορούσατε να προτείνετε φακό γιά Canon 650D, μέχρι 500 ευρώ
Είναι γιά μιά κοπέλλα που θέλει να φωτογραφίζει επαγγελματικά σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι,βαπτήσεις κτλ).
\

επαγγελματίας λέγεται αυτός που γνωρίζει τί κάνει, πώς το κάνει και γιατί και μπορεί αν το επαναλάβει. Φυσικά ελέγχει τα εργαλεία του και τα αγοράζει και τα χρησιμοποιεί ανάλογα με τις απαιτούμενες ανάγκες. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχει επαγγελματίας, άτομο που θα παίρνει σταθερά χρήματα για παροχή υπηρεσιών και θα βασίζεται σε συμβουλές ερασιτεχνών.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Βλάση, η κοπέλλα τραβούσε τα γενέθλια του κουμπάρου μου με τον κιτ 18-55. Από τις 18:00 αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί flash (αξιοπρεπές). Την συμβούλεψα να πάρει έναν κατάλληλο φακό, και μου απάντησε "Βρες μου έναν μέχρι 500 ευρώ".
Θα το αλλάξω. Φωτογραφίζει επί πληρωμής.

Γνώμη

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτησω αμα ξέρει κάποιος απο φωτογραφικές μηχανές γιατί θέλω να κάνω αγορά αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα είμαι υποχρεως σας ευχαριστώ

Βλάση, η κοπέλλα τραβούσε τα γενέθλια του κουμπάρου μου με τον κιτ 18-55. Από τις 18:00 αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί flash (αξιοπρεπές). Την συμβούλεψα να πάρει έναν κατάλληλο φακό, και μου απάντησε "Βρες μου έναν μέχρι 500 ευρώ".
Θα το αλλάξω. Φωτογραφίζει επί πληρωμής.

sigma 17-50 2.8 os / sigma 17-70 2.8-4.0/canon 17-55 2.8 avoid any way 17-85.

Ο Canon ξεφεύγει σε τιμή. Μεταξύ των άλλων δύο, ποιόν να προτιμήσει;
ΥΓ: Ο Tamron 24-75 2.8 δεν κάνει;
Ευχαριστώ.

Ο Canon ξεφεύγει σε τιμή. Μεταξύ των άλλων δύο, ποιόν να προτιμήσει;
ΥΓ: Ο Tamron 24-75 2.8 δεν κάνει;
Ευχαριστώ.

ΤΟ πρώτο που θα χρειαστεί είναι ακαριαία και σταθερή εστίαση, όχι ποιότητα. Οι ταμρον δεν το έχουν αυτό, "χαζεύουν". Εξαιρείται ο 24-70 vc αλλά όχι πάντα...

Η κοπελιά ανέβασε το budget στα 800 ευρώ. Εκτός από τον Canon που πρότεινε ο Βλάσης έχουμε κάτι;
Παρατήρησα πως ότι προτείνετε είναι γιά FF, αρα αν πάει σε 24-70 θα χάσει πολύ σε ευρυγώνιο στην crop μηχανή που έχει. Δεν θα είναι πολυ "σφιχτα" τα 40mm; Να προτιμήσει κάτι σε 17-... ή θα έχει πρόβλημα με το πορτραίτο; Κάποιος φακός γιά APS-C (sigma18-35;)Τι λέει η εμπειρία σας;

ΥΓ: Αν είμαι εκτός θέματος να μεταφερθεί ή να ξεκινήσω νέο θέμα.

Ο FF φακός δεν έχει σχέση με το crop που θα κάνει ο αισθητήρας, άρα δεν χάνεις από το κάδρο εξαιτίας του φακού .

Η κοπελιά ανέβασε το budget στα 800 ευρώ. Εκτός από τον Canon που πρότεινε ο Βλάσης έχουμε κάτι;
Παρατήρησα πως ότι προτείνετε είναι γιά FF, αρα αν πάει σε 24-70 θα χάσει πολύ σε ευρυγώνιο στην crop μηχανή που έχει. Δεν θα είναι πολυ "σφιχτα" τα 40mm; Να προτιμήσει κάτι σε 17-... ή θα έχει πρόβλημα με το πορτραίτο; Κάποιος φακός γιά APS-C (sigma18-35;)Τι λέει η εμπειρία σας;

ΥΓ: Αν είμαι εκτός θέματος να μεταφερθεί ή να ξεκινήσω νέο θέμα.

όχι δεν είσαι εκτός θέματος, μια χαρά είναι εδώ... προτείνουμε φακό 17-τάδε γιατί ο επαγγελματίας χρειάζεται ένα φακό που να ξεκινά από ευρυγώνιο (να καλύπτει περίπου 75 μοίρες τουλάχιστον) για να το χρησιμοποιήσει σε στενούς εσωτερικούς χώρους και να πηγαίνει τουλάχιστον στα μεσαία εστιακά μήκη για να τον χρησιμοποιήσει για λήψεις πορτρέτου. Για το apsc τα ακραία εστιακά μήκη είναι 17-55 και στο ff το 24-80.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αστέρι ο sigma18 -35, με τα θέματα του στο autofocus, αλλά νομίζω ότι για μοναδικός φακός είναι αρκετά wide.

Last edited:

Καλημέρα.
Ενδιαφέρεται μια φίλη να πάρει για την κόρη της μια Dslr όσο το δυνατόν πιο φτηνή.
Βασικά η μικρή που πάει 6η δημοτικού ασχολείται με τη φωτογραφία και θέλει dslr και μόνο.
Σκεφτόμουν για τη σίγουρη λύση της Nikon D3200
https://www.skroutz.gr/s/6728085/Nikon-D3200-Kit-18-55-VR-II.html
Είδα όμως σε καλή τιμή είναι και αυτή αλλά δεν έχω άποψη για την canon.
https://www.skroutz.gr/s/6814775/Canon-EOS-1200D-Kit-18-55-DC-III.html
Περιμένω τις προτάσεις σας.

Καλημέρα.
Ενδιαφέρεται μια φίλη να πάρει για την κόρη της μια Dslr όσο το δυνατόν πιο φτηνή.
Βασικά η μικρή που πάει 6η δημοτικού ασχολείται με τη φωτογραφία και θέλει dslr και μόνο.
Σκεφτόμουν για τη σίγουρη λύση της Nikon D3200
https://www.skroutz.gr/s/6728085/Nikon-D3200-Kit-18-55-VR-II.html
Είδα όμως σε καλή τιμή είναι και αυτή αλλά δεν έχω άποψη για την canon.
https://www.skroutz.gr/s/6814775/Canon-EOS-1200D-Kit-18-55-DC-III.html
Περιμένω τις προτάσεις σας.

Πλάκα κάνεις;
Όποια και αν πάρει από τις δύο κορυφαία θα είναι για την μικρή! Εδώ τις προτείνουμε και σε όλους τους ενήλικες αυτές.
Αν πάει μεταχειρισμένη θα βρει και τις δύο πιο φτηνές (αφού λες όσο το δυνατόν πιο φτηνή). Και υπάρχουν αρκετές τέτοιες στην αγορά καθώς είναι πολύ δημοφιλή μοντέλα που τα έχουν αγοράσει πολλοί που τελικά τις παρατήσαν στο ράφι (τι κρίμα).
Ας βγείτε σε ένα group facebook με μεταχειρισμένα με αγγελία "ζητείται" και θα βρείτε μπόλικες.
Μακάρι να αρχίσει το κορίτσι να φωτογραφίζει συνεχώς!

ποια απο τις τρεις;;;;

γεια χαρα ,εχοντας μια αποτυχημενη επιλογή μηχανης στο ενεργητικο μου(νικον7100) πρεπει να αναπληρωσω το κενο που υπαρχει,επιστροφη παλι σε κανον και είμαι μεταξυ των 70d,7markII, kai 6D,
την 6 τηνεχω αουτσάιντερ(λογω ακριβων φακων)κ σαν ερασιτέχνης δεν θα χρησιμοποιησω τις δυνατότητες της,ποια λοιπον;και με φακο κιτ 18-135ις στμ;η μονο σωμα κ αγορα καποιου ποιο φωτεινου από την αρχη;;; ευχαριστω πολύ!!

Απάντηση: Re: ποια απο τις τρεις;;;;

αποτυχημενη με την 7100 ?

τι σε κανει να το θεωρεις αυτο?

X2 και απο μενα...

Περα απο αυτα και σαν κατοχος και του συνδιασμου 7Dmk2 αλλα και του 18-135mm STM μπορω να σου πω οτι το σετ ειναι παρα πολυ καλο για καθημερινη χρηση και το εστιακο μηκος ειναι βολικο. Ο φακος ειναι 'σκοτεινος' αλλα αξιοπρεπεστατος.
Η μηχανη ειναι εξαιρετικη επιλογη αλλα κυριως εχει ως προσανατολισμο τις sport & wildlife φωτογραφισεις (..με τους αναλογους φακους βεβαια..)
Η 6D ως ff σωμα εχει λιγο καλυτερη ποιοτητα εικονας (περιπου 1+στοπ παραπανω) και ειναι αρκετο καιρο στην αγορα. Εχει ακουστει οτι φετος ή αρχες του '16 θα αντικατασταθει.

Re: ποια απο τις τρεις;;;;

Αποτυχημένη η d7100??????

Πάντως από τις Canon που λες, πιο πολλά τεχνολογικά καλούδια έχει το τελευταίο μοντέλο που είναι η 7DII.
Δεν τις έχω δοκιμάσει. Με βάση τα specs στα χαρτιά το αναφέρω.