Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλημέρα στην παρέα θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε που μπορώ να απευθυνθώ για αλλαγή του λάστιχου του zoom σε φακό Panasonic 14-45mm!
Ρωτάω και σε αυτό το θέμα σε περίπτωση που δεν το δει κανείς στους φακούς m4/3 :P

Άκυρο παίδες,βρήκα άκρη :)

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

H Fujifilm X100T είναι η καλύτερη επιλογή φωτογραφικής γιά άτομο που απλά θέλει να τραβάει την οικογένεια του και δεν έχει όρεξη να μάθει κάτι παραπάνω;
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιό κατάλληλο.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δεν έχουν μέτρο σύγκρισης εκτός από το iphone 6.
Γενικά δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις οπότε σκέφτηκα: καλή ποιότητα εικόνας (jpeg), pancake φακός, βελτιωμένη εστίαση (λένε), καλό σκόπευτρο κτλ.
Το βίντεο είναι τόσο χάλια;

Δεν μπορείς να πεις ότι δε βλέπεται αλλά είναι μόνο για ώρα ανάγκης.
Μια Rx100iii ή iv στα ίδια χρήματα είναι μια καλή εναλλακτική.

Γιά μένα η RX100 (1) που πήρα στον κουμπάρο ήταν σκέτη απογοήτευση στις φωτογραφίες.
Πόσο καλύτερη είναι η Mk4;
Κάποιος συνδιασμός mirrorles και καλού pancake με σκόπευτρο που να είναι ισάξιος με την X100T υπάρχει;
XT-10 με 27mm ή EM10 (ii) με 25mm Olympus γιά παράδειγμα;
Λεφτά υπάρχουν.

Με παραξένεψε αυτό που είπες για την rx100.
Εγώ είναι πολύ ευχαριστημένος.
Αφού υπάρχουν λεφτά μια Χ100Τ δε θα ήταν άσχημη.
Αν δεν ενοχλεί το μέγεθος πας και στην Χ-Τ10 με τον 27 ή τον νέο 35αρη και έχει και περιθώριο για καβαντζα και ένα ζουμ σαν τον 16-55 ή ακόμη καλύτερα τον 18-55.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Γιά μένα η RX100 (1) που πήρα στον κουμπάρο ήταν σκέτη απογοήτευση στις φωτογραφίες.
Πόσο καλύτερη είναι η Mk4;
Κάποιος συνδιασμός mirrorles και καλού pancake με σκόπευτρο που να είναι ισάξιος με την X100T υπάρχει;
XT-10 με 27mm ή EM10 (ii) με 25mm Olympus γιά παράδειγμα;
Λεφτά υπάρχουν.

ο ενας ειναι 40mm και ο ολυ 50mm

Οχι και σκετη απογοητευση η rx100, μην τρελαθουμε. Ακομα και η m1 ειναι φοβερο εργαλειο για τα λεφτα της, και η ποιοτητα εικονα της ειναι τουλαχιστον εφαμιλλη και σε αρκετες περιπτωσεις καλυτερη απο μια dslr/mirorless με kit φακο.

Αν την αγορασατε ενω ειχατε απαιτησεις ff μηχανης με prime φακο τοτε προφανως κανατε λαθος.

Σε περιπτωση που καποιος περιμενει να εχει τα ιδια αποτελεσματα μιας μηχανης των 300-400 ευρω με ενα συστημα των 3000 ευρω τοτε κατι δεν εχει κανει καλα και πρεπει μαλλον να επιστρεψει στα θρανια.

Οχι και σκετη απογοητευση η rx100, μην τρελαθουμε. Ακομα και η m1 ειναι φοβερο εργαλειο για τα λεφτα της, και η ποιοτητα εικονα της ειναι τουλαχιστον εφαμιλλη και σε αρκετες περιπτωσεις καλυτερη απο μια dslr/mirorless με kit φακο.

Αν την αγορασατε ενω ειχατε απαιτησεις ff μηχανης με prime φακο τοτε προφανως κανατε λαθος.

Σε περιπτωση που καποιος περιμενει να εχει τα ιδια αποτελεσματα μιας μηχανης των 300-400 ευρω με ενα συστημα των 3000 ευρω τοτε κατι δεν εχει κανει καλα και πρεπει μαλλον να επιστρεψει στα θρανια.

Από τα θρανία δεν έχω φύγει ακόμα.
Ακόμα και με την NEX5N με 18-55 έπαιρνα αισθητά καλύτερα αποτελέσματα.
Ένα κριτήριο ακόμα γιά την ποιότητα φωτογραφίας της RX100 είναι ότι ούτε ο κουμπάρος μου (ήταν το δώρο του) δεν ενθουσιάστηκε, ενώ προερχόταν από compact των 100 ευρώ.
Τέλος πάντων, όταν θα έχω την ευκαιρία να την δουλέψω γιά κάποιες μέρες και μετά επεξεργαστώ τα raw, ίσως να αναθεωρήσω.
Πάντως δεν χρειάζεται FF γιά να δεις ωραίο αποτέλεσμα. Στον άλλον κουμπάρω πήρα XM-1 με 35mm 1.4 και τα αποτελέσματα είναι απείρως καλύτερα. Χωρίς προσπάθεια...

Ακόμα και με την NEX5N με 18-55 έπαιρνα αισθητά καλύτερα αποτελέσματα.
Ένα κριτήριο ακόμα γιά την ποιότητα φωτογραφίας της RX100 είναι ότι ούτε ο κουμπάρος μου (ήταν το δώρο του) δεν ενθουσιάστηκε, ενώ προερχόταν από compact των 100 ευρώ.
Τέλος πάντων, όταν θα έχω την ευκαιρία να την δουλέψω γιά κάποιες μέρες και μετά επεξεργαστώ τα raw, ίσως να αναθεωρήσω.
Πάντως δεν χρειάζεται FF γιά να δεις ωραίο αποτέλεσμα. Στον άλλον κουμπάρω πήρα XM-1 με 35mm 1.4 και τα αποτελέσματα είναι απείρως καλύτερα. Χωρίς προσπάθεια...

Εκεί είναι όλο το ζήτημα....Η προσπάθεια.

Άλλος θέλει "έτοιμες" φωτογραφίες out of camera και άλλος τραβάει raw και θέλει τη δυνατότητα να "παίξει" και να εξάγει το αποτέλεσμα που του ταιριάζει έχοντας τον εξοπλισμό και γνώσεις βεβαίως.

Εγώ είμαι στην κατηγορία των "έτοιμων", γι'αυτό και πήγα στην olympus (από την 5060 είχα εντυπωσιαστεί με το jpg της).

Βλέπω τα κινητά να ανεβαίνουν πολύ ποιοτικά στον τομέα των φωτογραφικών τους δυνατοτήτων. Ήδη με το galaxy note II έχω πολλές usable φωτογραφίες (όπου υπάρχει αρκετό φως βέβαια).
Αυτό θα αλλάξει σε λίγα χρόνια το τοπίο των πωλήσεων των entry level και όχι μόνο φωτογραφικών μηχανών κατά την προσωπική μου άποψη.

Η RX100 mkI έχει ψιλοάθλιο jpeg out of the box. Όσοι την έχετε κατεβάστε το nr στο low, creative style vivid και DRO στο 3-4. Επίσης για κάποιο απροσδιόριστο λόγο στα 10mp παίρνω καλύτερο αποτέλεσμα - τραβάω βέβαια πάντα raw+jpeg.

Στον άλλον κουμπάρω πήρα XM-1 με 35mm 1.4 και τα αποτελέσματα είναι απείρως καλύτερα. Χωρίς προσπάθεια...
Πολυ τον έριξες τον ενα απο τον αλλο, δεν περιμενες φυσικα η RX100 να εχει ισοδυναμη αποδοση και μαλιστα σε ετοιμο αρχείο οσο έχει μια ΑPCS μηχανη (και μαλιστα βελτιστοποιημενη για Jprg) + φωτεινο prime ....

Τον έριξα όντως. Αλλά όταν του πήρα την Sony δεν υπήρχε η προσφορά της Fujifilm (απο Γερμανία).
Την Fuji την ανέφερα κυρίως γιατί μου υπέδειξαν να μην συγκρίνω την RX100 με FF μηχανές.
Και γιά ολσους δεν ξέρουν η XM-1 με 35mm 1.4 είχε 500 ευρώ. Κατά 100 μόνο ευρώ λιγότερα στοίχησε η Sony.
Πάντως ούτε την XM-1 πιά δεν προτείνω σε κανέναν. Είναι απελπιστικά αργή. Και δεν μιλάω μόνο γιά εστίαση.

Την RX100 δεν πρέπει να την συγκρίνεις με οπoιοδήποτε σώμα+prime f1,4... :chinscratch:

Την RX100 δεν πρέπει να την συγκρίνεις με οπoιοδήποτε σώμα+prime f1,4... :chinscratch:
Ακόμα και αν έχουν την ίδια τιμή;

Ως μία εναλλακτική στην X100T βλέπω την XT10 με 18-55 (ο έρωτας του Παναγιώτη).
Κυρίως γιατί το EVF της X100T, λένε ότι υστερεί πολύ από αυτό της XT-10 , και το καλό OVF της δεν βοηθάει έναν αρχάριο.
Είναι κάτι άλλο στο οποίο υπερτερεί η XT-10;

Ακόμα κι αν έχουν την ίδια τιμή - άλλη δουλειά κάνει η μιά και άλλη η άλλη... Αν δεν έχεις θέμα όγκου-βάρους υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί που κάνουν καλύτερη δουλειά. Επίσης αν μιλάς για σταθερό φακό παίζουν και οι Ricoh GR, Nikon A.

Παίρνουν και εξακολουθούν να είναι φθηνότερες από την X100T, αλλά τα jpeg της ricoh δεν...

περνουν, αλλα ovf
το jpg τις ricoh μια χαρα ειναι ,το raw ειναι για κλαματα
η nikon a για κανα 250 ευρω καλη ειναι να υπαρχει στο τσαντακι
καμια σχεση ομως με την x100t που μονο η φωτομετριση και ο φακος ειναι απο αλλο πλανητη