Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Φωτογραφικη γυρω στα 300μαξ

Καλημέρα σας, φιλος ψαχνει μια οικιακη φωτογραφικη για να βγάζει φωτο την μπεμπα του δεν θελει να διαθεσει πανω απο 300ευρω

Υπάρχει καποια φτηνη με δυνατοτητα να τραβαει βιντεο και να ακουμπαει οθονη να τραβαει και φωτο την ιδια στιγμη οπως ειδα σε μια επαγγελματική νομιζω cannon ητανε.

Re: Φωτογραφικη γυρω στα 300μαξ

Σε προσφορά αυτές τις μέρες υπάρχει η Panasonic GM1+12-32 στα 299 + μεταφορικά μέσω γερμανικής εταιρίας μεταφόρτωσης (mailboxde.com).

http://www.rajalacamera.fi/catalogsearch/result/?q=Panasonic+Lumix+DMC-GM1

Η GM1 προσφέρει touch focus/touch shutter (πατάς στην οθόνη και βγάζει φωτό) και πολύ καλή ποιότητα βίντεο πέρα από την καλή φωτογραφία, αφού ο 12-32 είναι ένας από τους καλύτερους κιτ φακούς.

Ταυτόχρονα ενώ τραβάς βίντεο να τραβήξεις φωτό δεν μπορείς με την GM1.
Αυτό το επιτρέπει η σειρά Nikon 1.

Last edited:
Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η GM1 είναι φοβερό εργαλείο, σε αυτά τα χρήματα δεν θα βρείς κάτι άλλο...

οταν λετε σειρα Nikon 1 τι τιμη παιζει?
Όπως ειπα βασικα γιορτες γενέθλια φωτος και βιντεο,αν δεν εχει δυνατότητα για να τραβας βιντεο και φωτο ταυτόχρονα δεν πειράζει,θα αποφασιζει η φωτο η βίντεο και βίντεο απο κινητο

απο Ελλάδα τι παιζει?
η απο Ευρώπη αλλα να στέλνει Ελλάδα απευθιας οχι μεσω mailbox

σε ευχαριστώ θα παω να την δω απο κοντά στα public, απλως δεν διαβασα καπου να λεει οτι μπορει ταυτόχρονα να τραβαει φωτο και βίντεο.

"Photos while filming: why choose between movies and photos when you can capture both at once? With Nikon 1 you can capture high-resolution stills while filming simply by pressing the shutter-release button, or use Auto Image Capture, which analyses every frame and automatically snaps photos when conditions are best."

http://www.europe-nikon.com/en_GB/product/digital-cameras/nikon-1/everyday/nikon-1-j4

Απάντηση: Re: Φωτογραφικη γυρω στα 300μαξ

Σε προσφορά αυτές τις μέρες υπάρχει η Panasonic GM1+12-32 στα 299 + μεταφορικά μέσω γερμανικής εταιρίας μεταφόρτωσης (mailboxde.com).

http://www.rajalacamera.fi/catalogsearch/result/?q=Panasonic+Lumix+DMC-GM1

Η GM1 προσφέρει touch focus/touch shutter (πατάς στην οθόνη και βγάζει φωτό) και πολύ καλή ποιότητα βίντεο πέρα από την καλή φωτογραφία, αφού ο 12-32 είναι ένας από τους καλύτερους κιτ φακούς.

Ταυτόχρονα ενώ τραβάς βίντεο να τραβήξεις φωτό δεν μπορείς με την GM1.
Αυτό το επιτρέπει η σειρά Nikon 1.

πολυ καλη ποιοτητα φωτο η GM1 το σκεφτομαι,αλλα σοβαρα τωρα,μονο 12-32....:chinscratch:

Απάντηση: Re: Φωτογραφικη γυρω στα 300μαξ

πολυ καλη ποιοτητα φωτο η GM1 το σκεφτομαι,αλλα σοβαρα τωρα,μονο 12-32....:chinscratch:
δηλαδη 24-64mm αν δεν εισαι εξοικιωμενος με το κροπ του m43... παραπονο αν υπαρχει λογικα αφορα το ανω ακρο του φακου.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

το μεγεθος ειναι ηδη μεγαλο για μενα ακομη και με τον 12-32.και δυστυχως βλεπω οι αλλοι φακοι ξεφευγουν.

Η Nikon 1 J4 ελάχιστα διαφέρει σαν σώμα από την GM1 (100 x— 60 x 29 mm vs 99 x 55 x 30 mm) και μιλάμε για μεγέθη που είναι κοντά σε μικρές compact.

Προσωπικά δεν νομίζω πως είναι τόσο τραγικά τα πράγματα με το μέγεθος, και εγώ πριν λίγους μήνες που ψαχνόμουν το ψείριζα κυριολεκτικά με το μέγεθος, τελικά πήρα την ΕΜ10 και μετά από δύο μήνες συμβίωσης βλέπω πως μερικές φορές παρά είναι μικρή. Πάντως η GM1 με τον 12-32 και αργότερα έναν 20/1,7 κάνουν ένα φοβερό συνδυασμό με το ελάχιστο δυνατό μέγεθος.

Καλησπέρα, έχω μια olympus em5 και για να είμαι ειλικρινής είμαι αρκετά ευχαριστημένος μέχρι τώρα. Τον τελευταίο καιρό όμως μου έχει μπει το μικρόβιο να πάρω και ένα δεύτερα σώμα DSLR αυτή τη φορά και ίσως και για να με καλύψει και στο κομμάτι του βίντεο αλλά να τα πηγαίνει και λίγο καλύτερα σε θέματα iso. Ποσό που έχω να διαθέσω είναι μέχρι 700 ευρώ. Σε μια πρώτη αναζήτηση είδα πως με καλύπτει η Nikon D5300 αλλά θα ήθελα και τις δικές προτάσεις

Αν είναι κυρίως για το video μην ξεφεύγεις απο μ4/3 .. μια G7 έχει καλύτερο video απο τις Nikon και δεν έχει και τα σφιχτά time limits των Nikon, και έχεις και την συμβατότητα με τους φακούς που έχεις.

Αν είναι κυρίως για την απόδοση στα σκοτεινα οι Nikon είναι καλύτερες αλλά θα έλεγα να πας κατευθείαν σε D5500 (βλέπω να μην διαφέρουν πολύ οι τιμές ..) που έχει και βολική για video touch οθόνη και 'Flat' Picture Control (profile) και ελαφρά καλύτερη αποδοση απο άποψη AF σε φωτο http://www.imaging-resource.com/PRODS/nikon-d5500/nikon-d5500-field-test-part-ii.htm

Αν είναι κυρίως για το video μην ξεφεύγεις απο μ4/3 .. μια G7 έχει καλύτερο video απο τις Nikon και δεν έχει και τα σφιχτά time limits των Nikon, και έχεις και την συμβατότητα με τους φακούς που έχεις.

Αν είναι κυρίως για την απόδοση στα σκοτεινα οι Nikon είναι καλύτερες αλλά θα έλεγα να πας κατευθείαν σε D5500 (βλέπω να μην διαφέρουν πολύ οι τιμές ..) που έχει και βολική για video touch οθόνη και 'Flat' Picture Control (profile) και ελαφρά καλύτερη αποδοση απο άποψη AF σε φωτο http://www.imaging-resource.com/PRODS/nikon-d5500/nikon-d5500-field-test-part-ii.htm

Η αλήθεια είναι πως τη θέλω περισσότερο για φώτο αλλά που και που θα χρειάζεται και για κανένα βίντεο. Έχω βρει και μια μεταχειρισμένη sony α7 σε εξαιρετικη τιμή αλλά με φόβισαν κάποια σχόλια ότι είναι αργή στο focus

Για (πολύ) οικονομική entry level, έχετε κάποια πρόταση για bridge?

Καλησπερα παιδια....διαβαζω εδω και πολυ καιρο το φορουμ( εχω γραψει για μια μελοντικη αγορα που θα κανω) και αναρωτιεμαι, εαν ειναι να δωσει κανεις( η να δωσω εγω, για παραδειγμα) γυρω στα 1200-1300 ευρω για μια compact π.χ fujiX100T η sony RX10 II , γιατι να μην παρει καποιος μια mirroless, η dslr?
θα μου πειτε, οτι εαν δεν εχεις γνωσεις απο dslr, καλυτερα compact, και γλυτωνεις απο βασανα( φακοι, σκονη,κ.τλ) και εξοδα....
Εγω, σκεφτομαι να δωσω (με καρτα γυρω στα 900/1000 ευρω, και μετρητα + 200/300 για αγορα ενος εξτρα φακου) γυρω στα 1200/1300 ευρω, για αγορα μιας mirroless/dslr με κιτ φακο, η χωρις, και εναν καλο φακο, 2 καρτες θηκη κ.τλ..εαν ησασταν στην θεση μου, τι θα επιλεγατε? εννοω, μια π.χ sony a 6000 με τον κιτ φακο+ τον 35αρι f 1.8 περιπου 420 ευρω,με 2 καρτες , θηκη?
Θα επιλεγατε μια nokkon D5500/D7100 παλι με κιτ φακο + εναν 35αρι ? Ή θα περνατε ενα σωμα με εναν αρκετα καλο φακο? Να, και ενα αλλο ερωτημα...ποιον φακο( εκτος τηλεφακο?) θα περνατε, για γενικης χρησης, αλλα αξιολογο και να μπορειτε να βγαζετε αξιοπρεπες φωτο και βραδυ, και βιντεο?
Ισως, θα μου πειτε, οτι μιαμετρια μηχανη, με εναν καλο φακο, θα γινει ενα καλο συνολο....μια πολυ καλη μηχανη, με εναν μετιο φακο, θα γινει ενα μετριο συνολο....
Τι λετε? Ευχαριστω, και σορυ εαν σας κουρασα...:ciao:
Υ.γ:Σιγουρα, μια μηχανη με εναλλασομενους φακους, σου δινει αλλα 'ερεθισματα' να πειραματιστεις....Η χρηση που θελω να κανω ειναι πιο πολυ στις διακοπες, μαζι και βιντεο, αλλα μου αρεσει και να πειραματιστω με αντικειμενα εν κινηση(π.χ αυτοκινητα) πουλια, κ.τ.λ...