Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Καλησπερα παιδια....διαβαζω εδω και πολυ καιρο το φορουμ( εχω γραψει για μια μελοντικη αγορα που θα κανω) και αναρωτιεμαι, εαν ειναι να δωσει κανεις( η να δωσω εγω, για παραδειγμα) γυρω στα 1200-1300 ευρω για μια compact π.χ fujiX100T η sony RX10 II , γιατι να μην παρει καποιος μια mirroless, η dslr?
θα μου πειτε, οτι εαν δεν εχεις γνωσεις απο dslr, καλυτερα compact, και γλυτωνεις απο βασανα( φακοι, σκονη,κ.τλ) και εξοδα....
Εγω, σκεφτομαι να δωσω (με καρτα γυρω στα 900/1000 ευρω, και μετρητα + 200/300 για αγορα ενος εξτρα φακου) γυρω στα 1200/1300 ευρω, για αγορα μιας mirroless/dslr με κιτ φακο, η χωρις, και εναν καλο φακο, 2 καρτες θηκη κ.τλ..εαν ησασταν στην θεση μου, τι θα επιλεγατε? εννοω, μια π.χ sony a 6000 με τον κιτ φακο+ τον 35αρι f 1.8 περιπου 420 ευρω,με 2 καρτες , θηκη?
Θα επιλεγατε μια nokkon D5500/D7100 παλι με κιτ φακο + εναν 35αρι ? Ή θα περνατε ενα σωμα με εναν αρκετα καλο φακο? Να, και ενα αλλο ερωτημα...ποιον φακο( εκτος τηλεφακο?) θα περνατε, για γενικης χρησης, αλλα αξιολογο και να μπορειτε να βγαζετε αξιοπρεπες φωτο και βραδυ, και βιντεο?
Ισως, θα μου πειτε, οτι μιαμετρια μηχανη, με εναν καλο φακο, θα γινει ενα καλο συνολο....μια πολυ καλη μηχανη, με εναν μετιο φακο, θα γινει ενα μετριο συνολο....
Τι λετε? Ευχαριστω, και σορυ εαν σας κουρασα...:ciao:
Υ.γ:Σιγουρα, μια μηχανη με εναλλασομενους φακους, σου δινει αλλα 'ερεθισματα' να πειραματιστεις....Η χρηση που θελω να κανω ειναι πιο πολυ στις διακοπες, μαζι και βιντεο, αλλα μου αρεσει και να πειραματιστω με αντικειμενα εν κινηση(π.χ αυτοκινητα) πουλια, κ.τ.λ...