Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

αυτο ισχυει ομως και για το αντιστροφο... εγω ξερω πολλους επαγγελματιες που δουλευουν φωτο (γαμους - βαφτησια) με sony - pany και Jpg , δεν μου λεει κατι αυτο.

Αρκετοί ερασιτέχνες χειρίζονται άψογα τις μηχανές τους, ψάχνονται και χρησιμοποιούν πολλές τεχνικές έως φακούς του 60' , απλά δεν βγάζουν χρήμα από ρεπορτάζ, εκδηλώσεις και άλλα! Επίσης υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που μπαίνουν σ' ένα κατάστημα και παίρνουν μια μηχανή επειδή και μόνο έχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα και βγάζουν φωτογραφίες πιο πολύ για να τις ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από καμία εκδρομή...Αυτή η περίπτωση είναι και η συνήθης(προηγούμενη εμπειρία το κινητό)..Έτσι και οι επαγγελματίες, έχει αυτούς που όλο ψάχνονται και αυτοί που βρίσκουν κάτι σταθερό που έχει πέραση, πουλάει και αράζουν!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Με βρισκεις απολυτα συμφωνο σε ολα.

Απλα να προσθεσω, οτι ακομα και να βαριεται καποιος να ασχοληθει, ή στη χειροτερη ειναι εντελως ασχετος με υπολογιστες, μπορει με ετοιμα presets (καποιων προγραμματων οπως dxo κλπ) να κανει την μετατροπη απο raw, που και παλι το αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο απο το ετοιμο jpg και με περισσοτερη πληροφορια.

Το jpg ειναι μονο για προβολη στη μηχανη και για τιποτα αλλο.

εγώ δεν έχω το μάτι ούτε τις γνώσεις να φτιάξω ένα raw,
για να καταλάβεις, είχα δοκιμάσει να δουλέυω με raw στην παλιά k100 pentax που είχα, και που τα jpg ήταν από τα αδύνατα σημεία της,
ε, τα περισσότερα που έφτιαχνα εγώ ήταν πολύ χειρότερα από τα έτοιμα της μηχανής,

με τα έτοιμα profiles που λες, μπορώ να έχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα; σε όλες τις μηχανές; πχ και στη fuji που έχω τώρα; ή στην pentax που ίσως πάρω;

Αν επιτρέπεται πια Pentax? Ναι θα έχετε καλό αποτέλεσμα κυρίως αν βάλετε τα Nik Google

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

με τα έτοιμα profiles που λες, μπορώ να έχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα; σε όλες τις μηχανές; πχ και στη fuji που έχω τώρα; ή στην pentax που ίσως πάρω;

Δεν ξερω για τα υπολοιπα αλλα για το dxo που χρησιμοποιω εγω, εχει ετοιμα profiles για πολλα μοντελα μηχανων με συνδυασμους φακων, οποτε εχεις και auto corrections σε παραμορφωσεις κλπ.
Και τα αποτελεσματα ακομα και απο τα αυτοματα presets, τουλαχιστον σε sony που χρησιμοποιω, μου αρεσουν πολυ περισσοτερο απο τα ετοιμα jpg. Σκεψου οτι σπανια θα κανω διορθωσεις και αυτο μονο αν θελω να δωσω εναν αλλο χαρακτηρα στη φοτο κτλ

@saturnia
ίσως K3 ή Κ3ΙΙ, αν πέσουν και λίγο οι τιμές,
αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν είναι καλή ιδέα μια DSLR (απλά και μόνο λόγω όγκου, για τη χρήση που τη θέλω)

@vamvakoulas
thx, θα το κοιτάξω

Θα πέσουν γιατί βγαίνει σε καμια 10αρια μέρες η full frame
Δεν χρειάζεται να πω ότι η k3 είναι άψογη σε όλα, γιατί φαντάζομαι θα έχεις διαβάσει tests & reviews.
Αν αγοραζα τώρα θα επερνα την κ3/ii για το pixel shift και το Gps για astrotracer. Δεν έχει flash , εμενα δεν μου κάνει..αλλωστε χωρίς αυτό έχει ακόμα καλύτερη στεγανοποίηση στο νερό... Έχει βάρος.. Αν αυτό δεν σου κάνει τότε ναι... Πάρε mirrorless.

Ρε παιδιά μια βοήθεια. 'Εχω την Canon 1000d με τους 18-55 IS, 55-250 IS II, 24 STM. Δεν ασχολούμαι με βίντεο αλλά δεν το αποκλείω. Ποια θα διαλέγατε από τις Canon 750D, 760D, 70D? Ξέρω ότι η 70D υπολείπεται σε MP και επεξεργαστή, αλλά έχει καλύτερο continuous shooting σε raw & σώμα .. Η αγορά ΑΝ γίνει , θα είναι προς το Πάσχα!

slzr ή 70d είναι πολύ καλύτερη μηχανή ειδικά στο AF και στην ποιότητα κατασκευής,αν καί έχει λιγότερα mp η ποιότητα αρχείων με τους φακούς πού έχεις είναι πολύ καλύτερη,στα περισσότερα mp απαιτούνται καλύτεροι φακοί για να αναδειχθεί το πλεονέκτημα,περισσότερη λεπτομέρεια,επίσης έχει μηχανισμο μικροσυντονισμου για να ρυθμίζεις την εστίαση, μπρος πίσω το οποίο είναι πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου,τώρα πού θα κυκλοφορήσει η 80D αν έχεις την άνεση είναι με όλα τα πλεονεκτηματα της 70D αλλά με ολοκαίνουριο αισθητήρα καί επεξεργαστή καί βελτιώσεις στο βίντεο και όχι μόνο αλλά και ο φακός ο κιτ 18-135 STM θα είναι καί αυτός καινούργιου σχεδιασμού με πλεονεκτηματα στην αθόρυβη λειτουργία στο βίντεο,πιστεύω ότι ακόμη και η τιμή τής 70D θα είναι πιο συμφέρουσα σε περίπτωση που θέλει καποιος κάτι πιο οικονομικό ρίξε μια ματιά http://www.dpreview.com/articles/9270033078/hands-on-with-the-canon-eos-80d τώρα βέβαια αν διάλεγα εγώ για μένα θα κοιτούσα την 7D MARK 2 πού ήταν σε προσφορά 1250E μιας και η τιμή τής 80D θα είναι παραπλήσια.Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις.

Last edited:

slzr ή 70d είναι πολύ καλύτερη μηχανή ειδικά στο AF και στην ποιότητα κατασκευής,αν καί έχει λιγότερα mp η ποιότητα αρχείων με τους φακούς πού έχεις είναι πολύ καλύτερη,στα περισσότερα mp απαιτούνται καλύτεροι φακοί για να αναδειχθεί το πλεονέκτημα,περισσότερη λεπτομέρεια,επίσης έχει μηχανισμο μικροσυντονισμου για να ρυθμίζεις την εστίαση, μπρος πίσω το οποίο είναι πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου,τώρα πού θα κυκλοφορήσει η 80D αν έχεις την άνεση είναι με όλα τα πλεονεκτηματα της 70D αλλά με ολοκαίνουριο αισθητήρα καί επεξεργαστή καί βελτιώσεις στο βίντεο και όχι μόνο αλλά και ο φακός ο κιτ 18-135 STM θα είναι καί αυτός καινούργιου σχεδιασμού με πλεονεκτηματα στην αθόρυβη λειτουργία στο βίντεο,πιστεύω ότι ακόμη και η τιμή τής 70D θα είναι πιο συμφέρουσα σε περίπτωση που θέλει καποιος κάτι πιο οικονομικό ρίξε μια ματιά http://www.dpreview.com/articles/9270033078/hands-on-with-the-canon-eos-80d τώρα βέβαια αν διάλεγα εγώ για μένα θα κοιτούσα την 7D MARK 2 πού ήταν σε προσφορά 1250E μιας και η τιμή τής 80D θα είναι παραπλήσια.Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις.

που ηταν η προσφορα στα 1250?

Ευχαριστώ πολύ timaios για την κατατοπιστική απάντηση. Η αλήθεια είναι πως η αρχική σκέψη μου ήταν για την 750D που την βρίσκεις στα 564 (σώμα) κι αυτό λόγω των απλών φακών που έχω. Με προβλημάτισαν όμως και οι 760D/70D (που είναι "κοντά" σε τιμή) , με τη λογική του ότι αγοράζω κάτι πιο advanced με περισσότερες λειτουργίες.

Η 70D είναι στα 870, ενώ για τις άλλες ξεφεύγουμε πολύ.

Επίσης θα προσπαθήσω να τις δω από κοντά για να έχω εικόνα για το μέγεθος τους (Μου αρέσει σε αυτόν τον τομέα και η Νικον D5500, μαζεμένη με τρομερό αισθητήρα, αλλά θέλω φακούς.. άστο).

Την 80D την ψιλοθάβει -μάλλον κράζει την canon όχι άδικα- ο Northrup στο preview! Οψόμεθα...

Θα έλεγα ή 750D ή 70D, μιας και η 760D πλησιάζει την τιμή της 70d που είναι άλλη κλάση, ανθεκτικότερο σώμα 7fps dual pixel af 1.8000 κλείστρο 1/250 flash sync περισσότερα χειριστήρια Af micro adjustment και αν κάποτε αποφασίσεις να την δώσεις θα πιάσεις καλύτερη τιμή. Ίσως περιμένεις λίγο να κυκλοφορήσει η 80D μην την βρεις σε καμιά προσφορά.

Βέβαια σε μέγεθος είναι μεγαλύτερη - ίδιο με της FF 6D - οπότε αν δεν σε βολεύει...

Έχεις δίκιο nicksoti, είναι πιο σωστό να περιμένω να κυκλοφορήσει η 80D και να δω καμμιά προσφορά για τις άλλες. Όσον αφορά το μέγεθος, την 750D την είδα στο ΜΜ και είναι λίγο μεγαλύτερη απ' τη δικιά μου (υποθέτω το ίδιο είναι και η 760D). Την 70D δεν την έχω δει.

drg1974 η canon είχε promotion καί επιστροφή 100- 150 ευρώ για την 7D MARK 2 αν θυμάμαι καλά είχα ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη και για διάφορους φακούς σώματα οπότε με τις σημερινές τιμές σκρουτζ 1400 ευρώ και αφαιρώντας το παραπάνω ποσό έβγαινε στην τιμή που αναφέρω,πιστεύω από κοντά θα γινόταν καλύτερη τιμή,κάποιο δώρο, ιδιαίτερα αν συνδιαζονταν με κάποιο φακό.Πιστεύω πώς σύντομα θα τρέξει κάποια καινούργια λόγω τής παρουσίασης,έλευσης των νέων προϊόντων από CANON αλλά καί από την NIKON D500 πού παίζει στην ίδια κατηγορία με την7DMARK2 και ο ανταγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα σκληρός.

150 ευρώ ήταν το promotion με αρχική τιμη τα 1550,και για να το παρεις έπρεπε να φαινεται το ποσό αυτο στην απόδειξη. Υπήρχε και σε χαμηλότερη τιμή στο σκρουτζ αλλα δεν είχες το "επισημο cash back" απο την Canon

Εάν επρόκειτο να φαίνεται το ποσό 1550 στην απόδειξη για να πάρεις την έκπτωση τής προσφοράς δηλαδή 1400 πού με την λήξη της βγαίνει πάλι 1400 τότε πρόκειται για εικονική έκπτωση και δεν τιμάει την CANON σε καμία περίπτωση.Πάντως είμαι σίγουρος ότι με τα λεφτά στο χέρι γίνεται καλύτερη τιμή.

Μην είσαι τόσο σιγουρος...(οσο αφορά το cash back) χαχα:)

καλησπερα παιδια...σημερα πηγα στο κοτσοβολο(καβαλα) και επιασα ιναι κα ειστα χερια μου την sony a5000( ηθελα να δω την α6000 αλλα δεν...και γενικα ειναι μεγαλο προβλημα αυτο στις επαρχειακες πολεις που εχουν ελαχιστες μηχανες, και φυσικα παλαιοτερα μοντελα:furious3:) και επειδη ειμαι σχεδον 2 μετρα, και με μακρια δακτυλα, δεν μπορουσα να την πιασω!!! αφηστε που τα κουμπια, ηταν μικροσκοπικα στα δακτυλα μου:damnyou: μολις επιασα μια nikon 5300 χωρις φακο στα χερια μου, αμεσως ηρθε το χαμογελο στο προσωπο μου! :2thumb22sup::worshippy::award::drummer: αλλα γμτ, στα σχεδια μου ειναι μια mirroless, για λιγοτερο βαρος...αμα παω σε μια dslr + φακο, θα πιασω το 1.5 κιλο:smash:
υπαρχει καποιος συμφορουμιτης απο θεσσ/κη, που ξερει καποιο/α καταστηματα εκει, ωστε να παω να πιασω καμια στα χερια μου?
ευχαριστω..
Υ.γ: οπως ειχα αναφερει και πιο παλια, λογο καποιων οικονομικων υποχρεωσεων, θα αγορασω μηχανη, τελη μαιου...τι να κανουμε...κανω υπομονη, και διαβαζω ατελειωτα το φορουμ..

Για μια στιγμή, η d5300 ζυγίζει 530 γρ και η d5500 ζυγίζει 470 γρ. Ακόμα και φακό με σταθερό διάφραγμα 2.8 όπως ο SIGMA 17-50 2.8 OIS να βάλεις πάνω στη μηχανή, αυτός ζυγίζει 565 γρ. άρα είσαι στο κιλό κι όχι στο 1,5 κιλό.

Αν πας για Mirrorless σημαντική διαφορά στο βάρος στο σύνολο θα δεις μόνο στο m4/3 κι όχι στις sony/fuji. Εκεί οι δυο βασικοί ζουμ (fuji 18-55 2.8-4.0 και sony 16-70 4.0) ζυγίζουν 310-330 γρ. Οι μεσαίοι φακοί για nikon ζυγίζουν γύρω στο μισό κιλό και οι nikon/tamron/sigma 2.8 ζυγίζουν στα 550-580 γρ. Βέβαια το 2,8 θέλει περισσότερο γυαλί άρα και βάρος. Φυσικά οι νέες Mirroless θα σου στοιχίσουν κάτι περισσότερο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ρεπέλλας στην Αριστοτέλους, Μαγρίζος στη Μητροπόλεως, Mediamarkt στο Φοίνικα, Public στο Cosmos .

ευχαριστω για την απαντηση.
Οταν ελεγα για 1.5 κιλο, εννουσα μια μηχανη nikon D7100/7200 με φακο sigma 18-35 f1.8.Μου αρεσουν τα χρωματα της fuji, και σκεφτομαι την ΧΤ10 με 18-55 f2.8-4.0 + 35mmf1.4...αλλα γμτ, εν ετη 2016, να παρεις μια μηχανη, με οχι αξιοπρεπες τουλαχιστων video 1080p? σε συστημα 4/3 (olympus) με τον 12-40 pro η με pana/leica f1.4, σε χαμηλο φωτισμο, οι φωτογραφιες με iso 800/1600/3200 ειναι αντιστοιχες τις fuji? εννοω οτι ο μικροτερος αισθητηρας μηπως ζοριζεται με χαμηλο φωτισμο, σε σχεση αισθητηρα APS-C?
Οποτε κατεβω θεσσ/κη, σιγουρα θα παω σε καποια καταστηματα για...πιασιμο:2thumb22sup: