Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

φιλε cacau ποια απο τις δυο μου προτεινεις;Διαβασα σε μια συλλογικη παρουσιαση η Casio ειχε καλυτερη βαθμολογια.
Για ποιο λογο απορριπτεις την CANON PowerShot SX 230 HS;

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

φιλε cacau ποια απο τις δυο μου προτεινεις;Διαβασα σε μια συλλογικη παρουσιαση η Casio ειχε καλυτερη βαθμολογια.
Για ποιο λογο απορριπτεις την CANON PowerShot SX 230 HS;

απλά δεν υπάρχει λόγος να την προτιμήσεις.

τελικα ποια ειναι "καλυτερη"
canon s95 vs olympous zx1

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

βλεπω στο μουλτιραμα καποιες γενναιες προσφορες...

εχετε εντοπισει καποια που αξιζει μεχρι 200 ευρω?

καποιος αντιπαλος για γενικη χρηση της sony hx5v στα 179?

αυτη η ρημαδα η Casio Exilim EX-FH100 @ 160 την εχει κανεις να μας πει αντυπωσεις,γιατι τα review την αποθεωνουν,αλλα και την θαβουν ταυτοχρονα για κοκκο και θορυβο ή εγω κατι δεν καταλαβα σωστα?

Last edited:

Η Sony HX5V στα 179 και με 2η μπαταρία είναι πολύ καλή επιλογή, η Canon δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, σε αντίθεση με αυτές που σου προτείνουμε που έχουν κάποια καλά χαρακτηριστικά. Δες το νήμα Top 3 compact για περισσότερα. Υπάρχει και η Fuji f550exr αλλά είναι ακριβότερη και πιο "δύσκολη"...

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

τελικα ποια ειναι "καλυτερη"
canon s95 vs olympous zx1

Κατά την άποψή μου, μέσα στην ιδιόμορφη (και περιορισμένη) κατηγορία των ακριβών (380 +) compact απευθύνονται σε διαφορετικούς χρήστες:

H S95 σε όσους έχουν σε προτεραιότητα μέγεθος, low profile, ευκολία χρήσης.

Η XZ1 σε όσους θέλουν τον απολύτως φωτεινότερο φακό (κυρίως στο τέρμα ζουμ), πιο pro look, και δεν τους ενοχλεί το μέγεθος-βάρος και το βάλε-βγάλε καπάκι στον φακό...

Φωτογραφικά είναι μέσα στο top 3 (η άλλη είναι η LX5)...

βλεπω στο μουλτιραμα καποιες γενναιες προσφορες...

εχετε εντοπισει καποια που αξιζει μεχρι 200 ευρω?

καποιος αντιπαλος για γενικη χρηση της sony hx5v στα 179?

αυτη η ρημαδα η Casio Exilim EX-FH100 @ 160 την εχει κανεις να μας πει αντυπωσεις,γιατι τα review την αποθεωνουν,αλλα και την θαβουν ταυτοχρονα για κοκκο και θορυβο ή εγω κατι δεν καταλαβα σωστα?

μα η casio βγάζει φωτογραφικές δεν μου κάθεται ρε γαμώτο την ξέρω από τα κομπιουτεράκια!

-Που να δείς τη Sony που ξεκίνησε από τρανζιστοράκια ( έτσι λέγαμε τότε τα φορητά ραδιόφωνα μπαταρίας ) έφτασε στις DSLR και γιατί όχι στα αυτοκίνητα, αρκεί να βρεί κανένα πτώμα να αγοράσει!

Μερικές φορές, σκέπτομαι πως θα ένοιωθα αν είχα γεννηθεί Γιαπωνέζος, και ο μπαμπάς μου κι η μαμά μου δούλευαν στην Mitsubishi, μέναμε σε χωριό Mitsubishi, φοράγαμε ρούχα από υφάσματα Mitsubishi, γράφαμε με στυλό Mitsubishi, ακούγαμε μουσική από Mitsubishi, στην δροσούλα του κλιματιστικού Mitsubishi, με ρεύμα από πυρηνικό εργοστάσιο Mitsubishi, πηγαίναμε βόλτες με το Mitsubishi μας... Το όνομα είναι τυχαίο, απλά και μόνο επειδή ξέρω ότι η εταιρεία φτιάχνει όλα αυτά (και πολλά άλλα: Αν το αυτοκίνητό σας ή η πολυθρόνα σας έχει επένδυση Alcantara τότε καθόσαστε σε... Mitsubishi!) - Το ξέρατε ότι η Kawasaki έχει κλάδο τροφίμων?

Και η Samsung παλιά ήταν εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών φρούτων :p

Δεν καταλάβατε το νόημα αυτού που είπα.
Απλά η casio δεν έχει την παράδοση στη φωτογραφία που έχουν η nikon,canon,kodak κτλ.
Τελικά το νήμα πιο πολύ μπερδεύει παρά βοηθάει.
Ακόμα να πάρω καινούργια φωτογραφική.

Απλά η casio δεν έχει την παράδοση στη φωτογραφία που έχουν η nikon,canon,kodak κτλ.

Τωρα καταλαβα. Θελεις για καποιο λογο να τραβας φωτογραφιες με μια φωτογραφικη μηχανη που εχει παραδοση.

Ευκολο, Παρε Kodak, ειναι και φτηνη, εχει και τη μεγαλυτερη παραδοση απ'ολες.

Εχε υποψη ομως οτι η casio, που δεν εχει παραδοση στη φωτογραφια, εβγαλε τη πρωτη ψηφιακη φωτογραφικη με οθονη TFT. Και την εχω ακομα :)

Καλη η εταιρικη παραδοση, αλλα ενιοτε ξεπερνιεται. Μη κολλας εκει.

Θέλεις να πεις ότι διάβασες όλο το νήμα και μπερδεύτηκες;

Δείξε μας τα σημεία που σε μπερδεψαν και να σου τα ξεκαθαρίσουμε.

Αν πάλι δεν είναι αυτό το θέμα, τότε η απάντηση δεν είναι προφανής. Μπορεί οι CANON/NIKON/KODAK να έχουν παράδοση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουν τις καλύτερες μηχανές σε όλες τις κατηγορίες (κι ακόμη κι αν το έκαναν ότι θα μπορούσες να τις αγοράσεις) ή ότι ακυρώνουμε τις προσπάθειες των άλλων.

Αλήθεια σε ενισχυτικά εσύ θα αγόραζες μόνο AUDIO RESEARCH, KRELL, MARK LEVINSON και θα κοιτούσες με σνομπ ύφος κάτι CLASSE, MERIDIAN, PLINIOUS, κλπ.;

Και κάτι τελευταίο....

τις καλές φωτογραφίες, αυτές που χαζεύεις στο δίκτυο, δεν τις βγάζει η μηχανή. Τις βγάζει ο φωτογράφος....

Ναι το διάβασα όλο και ο καθένας λέει τα δικά του.
Έκτος 2-3 άτομα που πραγματικά ξέρουν το αντικείμενο οι υπόλοιποι είναι marketing victims.

Η ψηφιακή φωτογραφία είναι συνδιασμός πολλών επιστημονικών και τεχνολογικών κλάδων. Ναι οι φίρμες που αναφέρεις (και άλλες ακόμα πιο σπουδαίες) έχουν παράδοση στη φωτογραφία όσον αφορά το οπτικό και μηχανικό κομμάτι (η kodak όχι τόσο αλλά έχει παράδοση στην χημική τεχνολογία του φιλμ). Από την άλλη η ψηφιακή φωτογραφία ενσωματώνει πλέον και την ηλεκτρονική σαν βασικό τεχνολογικό παράγοντα. Οπότε μου φάινεται λογικό μεγάλες εταιρίες ηλεκτρονικών να μπουν κι αυτές δυναμικά στο παιγνίδι, ειδικά σε κατηγορίες low end και consumer. Για εμένα δεν μου κάνει καμία αίσθηση που η casio μπήκε στο παιγνίδι. Πρόκειται για μια από τις πρωτοπόρες εταιρίες που εισήγαγαν στη ζωή μας την ψηφιακή τεχνολογία όταν τα περισσοτερα ηλεκτρονικά ήταν αναλογικά.

Last edited:

Ναι το διάβασα όλο και ο καθένας λέει τα δικά του.
Έκτος 2-3 άτομα που πραγματικά ξέρουν το αντικείμενο οι υπόλοιποι είναι marketing victims.

Δεν το ήξερα ότι εδώ στο AVClub είμαστε marketing victims... Προβληματίζομαι γιατί νόμιζα ότι τέτοιοι είναι οι "κολημένοι" με μάρκες, φορμά, οικονομικά δεδομένα που έχουν να κάνουν με την τιμή των "συσκευών" κ.λ.π. Φαίνεται ότι έκανα λάθος παρότι έχω διάφορες Fuji, Olympus, Panasonic, Canon και στο παρελθόν είχα και άλλες... -bye-

Και κάτι άλλο, πρίν εκφραστούμε για κάποιο αντικείμενο, καλό είναι να έχουμε ένα τετ - α - τετ μαζί του. Το λεω αυτό γιατί η συγκεριμένη μηχανή (Casio FH100) κατασκευαστικά είναι μια κατηγορία πάνω, τα μενού και τα γραφικά άψογα. Οι άνθρωποι προσπάθησαν πολύ... Θυμηθείτε το all time classic:
- Hertz, we are no#1
- Avis, we try harder!

Γεια σας,
μια ερωτησουλα προς τους γνωστες του θεματος,
το παρακατω ερωτημα ειναι για ξιλοαρχαριο
1)Nikon d90 η d5100 (θα δω διαφορες?????)
φακος ποιος?????????????
2)Canon 500d η 550d η 600 d και με ποιον φακο??????

Παρακαλω μην βαρατε, ξερω τα εχετε πει αμετρητες φορες και τα εχω διαβασει αλλες τοσες,
Για την "φουκαριαρα την μανα μου" παρακαλω μια απλη - ξεκαθαρη απαντηση!!
please!!!!:bigcry:

Δεν ξαναμιλάω.
cacau είσαι στους 2-3 γνώστες οι άλλοι είμαστε μόνο για να λέμε τα δικά μας.