Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Eυχαριστώ, αυτό το συγκριτικό το είχα δει, αλλά είναι πολύ "ειδικό" στα 1600 ISO.

Κατά τ' άλλα κι εγώ έχω την αίσθηση ότι πήρα μια εξαιρετική δεύτερη μηχανή (έχω και μια Nikon D60 με τον 18-105) σε τιμή χώμα.

Τέρμα τα λόγια: καιρός για φωτογραφίες (και βίντεο).

Σωστός! Περιμένουμε δείγματα...

Απάντηση: παρουσίαση:top3 compact ανά κατηγορία τιμής 2010-11

Γεια σας και απο εμενα,
προκαταβολικα σας ζηταω συγνωμη αν ειμαι off topic.
Ομολογω οτι εμαι "ασχετος" στη φωτογραφια σε σχεση με τους φιλους της παρεας σας, διαβαζοντας και ξαναδιαβαζοντας τα ιδια πραγματα πολλες φορες για να τα εμπεδωσω, βρισκομαι στη δυσαρεστη θεση να σας απασχολησω με το ιδιο θεμα " τι να παρω"???
Επειδη αντιλαμβανομαι οτι μια dslr θελει ορεξη για μαθηση λεω να παω για compack, αλλα ποια? εδω ειναι το θεμα, να παρω την OLY XZ1 η την CANON S95 η καποια αλλη??
Θελω οπως ολοι να βγαζω "ωραιες, καθαρες, φωτεινες, ακουνητες και τη νυχτα και σε εσωτερικους χωρους".
Please :worshippy: πειτε μου μια να παρω που θα ειναι πραγματικα καλη!
για τιμη απο 200 εως 500 περιπου ευρα αλλα να τα αξιζει.
Αν σας κουρασα και παλι sorry.:worshippy:

Και οι "καλές" compact που αναφέρεις, για να αξίζει να δώσεις τα λεφτά και να πάρεις την extra ποιότητα που προσφέρουν, πρέπει να ασχοληθείς λίγο παραπάνω, στο auto δεν συμβαίνουν φοβερά πράγματα. Οπότε αν έχεις κέφι πάρε άφοβα όποια σου κάτσει καλύτερα στο χέρι (και στην τσέπη). Αν όχι, υπάρχουν πιό consumer λύσεις, που ίσως σου δώσουν ευκολώτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα...

Είναι καλή μηχανή, και πολύ καλοφτιαγμένη...

Καλημέρα σας ,
έχω βρει σε καλή τιμή μια Canon Eos 10D ( μτχ ) και σκεφτόμουν να την πάρω με το σκεπτικό ότι λογικά παρόλο που είναι `μόνο` 6,5 ΜP θα τραβάει καλύτερες φωτό ακόμα και στο αυτόματο σε σχέση με τις compact των 100-200 Ευρώ αλλά και ότι θα μπορούσα να την χρησιμοποιώ σε `επικίνδυνες`αποστολές ( πχ παραλία ) χωρίς να με νοιάζει αν θα την χάσω , μου πέσει , μου την κλέψουν κλπ .
Επειδή όμως οι καιροί οικονομικά είναι δύσκολοι είπα να ζητήσω και την γνώμη σας .

Ευχαριστώ πολύ ,

Παναγιώτης .

Υ.Γ. Το θέμα βάρος όγκος δεν με απασχολεί καθώς συνήθως κουβαλάω τσάντα .

...Να απαρνηθώ την fuji f30 για χάρη της?

Να κρατήσεις την fuji για το βραδάκι και να πάρεις κι αυτήν. Στην πορεία βλέπεις...

Last edited:

Καλημέρα σας ,
έχω βρει σε καλή τιμή μια Canon Eos 10D ( μτχ ) και σκεφτόμουν να την πάρω με το σκεπτικό ότι λογικά παρόλο που είναι `μόνο` 6,5 ΜP θα τραβάει καλύτερες φωτό ακόμα και στο αυτόματο σε σχέση με τις compact των 100-200 Ευρώ αλλά και ότι θα μπορούσα να την χρησιμοποιώ σε `επικίνδυνες`αποστολές ( πχ παραλία ) χωρίς να με νοιάζει αν θα την χάσω , μου πέσει , μου την κλέψουν κλπ .
Επειδή όμως οι καιροί οικονομικά είναι δύσκολοι είπα να ζητήσω και την γνώμη σας .

Ευχαριστώ πολύ ,

Παναγιώτης .

Υ.Γ. Το θέμα βάρος όγκος δεν με απασχολεί καθώς συνήθως κουβαλάω τσάντα .

Πόσο καλή τιμή? με 250 ευρώ μπορείς να βρείς 450D που είναι 12 "πολύ καλα" MP ...

Πόσο καλή τιμή? με 250 ευρώ μπορείς να βρείς 450D που είναι 12 "πολύ καλα" MP ...

Καλημέρα σας ,
την βρήκα 100 Ευρω με 2 μπαταρείες φορτιστη και γκρίπ .

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας .

Παναγιώτης .

Ως γνωστόν δεν αγοράζουμε σώματα, αλλά συστήματα, οπότε αν σκέπτεσαι να ξεκινήσεις... φακός-οί?

Καλησπέρα ,
έχετε δίκιο δεν ανέφερα ότι έχω ήδη την 40D και τους Τamron 17-50 και Sigma 15-30 καθώς και αρκετούς manual φακούς .

Από περιέργεια και μόνο... θα την έπαιρνα!

Ερώτηση προς Nikonάκηδες

Εχω εναν περισσευούμενο Nikon 18-105 από τοτε που ειχα την D90. Σκεφτομαι να ψάξω για καμμια μεταχειρισμενη Nikon ώστε να τα εχω πακετάκι για τις all around φωτογραφικές εξορμησεις μου επι Ιταλικου εδάφους

Τι θα προτεινατε απο τα παρακάτω ;

D50
D70
D80

Τις 2 πρώτες τις εχω βρει σε καλή κατάσταση με ~ 10000 κλικς προς 150 Ευρώ (έκαστη)

Εναλλακτικά θα σκεφτομουν και τις D3000/D5000 σαν νεοτερο σωμα (αρα λογικα θα μπορούν να βρεθούν με λιγοτερα κλικς σαν μεταχειρισμένες) αλλά ειναι λιγο "μικρες" για τις παλαμες μου...

Ιδεες ;

Last edited:
Ειμαι και εγω στην ιδια αναζητηση μιας μικρης κοιτω για d50 η d40 περισσοτερο αν εχεις καμμια καλη πηγη και θες ενημερωσε με γιατι στα ειδικα site και eBay δε βρισκω κατι σε καλη τιμη.

Τις ειχα βρει εδώ στη Ρώμη μεταχειρισμενες, ενώ ειχα δει μια πολύ καλή D70 πριν 1 μήνα περιπου στο Σταυρινάκη, αλλά δεν ξερω εαν υπάρχει ακομα..

Θελει ψαξιμο και επιμονή...