Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: παρουσίαση:top3 compact ανά κατηγορία τιμής 2010-11

Δεν είναι θαμπές, μια χαρά είναι για το είδος της μηχανής. Η θολούρα που αναφέρεσαι είναι τα out of focus που έχει στα macro. Τσεπάτη (σχεδόν) travel zoom με 24Χ δεν υπάρχει άλλη, οπότε ή παίρνεις αυτήν, ή πας στις καλύτερες της κατηγορίας που αναφέρονται στο νήμα+ την fuji f550exr η οποία είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες... Και κάτι τελευταίο: δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερη από αυτήν που σου είχαν δανείσει, αλλά μάλον θα δείς βελτίωση αν ασχοληθείς να τις κοιτάξεις 1:1, οι αισθητήρες και οι μηχανές jpeg τον τελευταίο καιρό μας έχουν ανατρέψει κάποια δεδομένα(θετικά μιλώντας). Για να εξηγούμεθα βέβαια η compact δίνει ποιότητα compact - που είναι υπέραρκετή για το 90% των χρήσεων...

εχουμε καμια καινουρια προταση για compact στα 100-120 για απλη χρηση,περιστασιακες φωτογραφισεις σε διακοπες 5-6 φορες το χρονο,κυριως τοπια με μενα και τη γυναικα μεσα(λεμε τωρα..)
εμφαση στην πρακτικοτητα,μεταφορα,μεγεθος(αν και ολες οι compact φανταζομαι ιδιο μεγεθος εχουν..)
μεγαλα zoom + Mpixel ανω του 12,φανταζομαι μου ειναι αχρηστα?
γενικα δεν εχω ιδεα,οποτε για να μην παρω οτι μου πλασαρει κανενας πωλητης,ριχτε μια βοηθεια..

αγοραζω και απο ηλεκτρονικο μαγαζι του εξωτερικου αν υπαρχει καμια καλη προσφορα ..φανταζομαι ολες εχουν πανευρωπαικη εγγυηση..

καμια τετοια που εχει λεει και οπτικο σταθεροποιητη αξιζει?
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ic-Digital-Camera-DMC-S1-Black-DMC-S1EG-K.htm

Δες την αρχή του νήματος, δεν έχουν αλλάξει και πολλά από το τέλος του 2010!

Δες την αρχή του νήματος, δεν έχουν αλλάξει και πολλά από το τέλος του 2010!

ευχαριστω,
τα εχω λαβει σοβαρα υποψιν τα αρχικα ποστ..ελεγα μηπως εχει υποπεσει στην αντιληψη σας καποιο νεο μοντελο σε αυτη την κατηγορια τιμης,μιας και μιλαμε για 6 μηνες πριν..

τα χαρακτηριστικα της πανυ ,που ενδεικτικα ανεφερα και η προιστορια της εταιρειας στην κατηγορια αυτη, μας κανει καποιο κλικ ή να ανατρεξω στα δοκιμασμενα μοντελακια του προηγουμενου ετους?
ευχαριστω και παλι

@ cacau και παλι σε ευχαριστω! Την ακυρωνω την Δευτερα.Αν ειναι αληθινες οι φωτο απο το site της fuji , δεν νομιζω να χρειαζομαι κατι αλλο...

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

να σου πω την αληθεια cacau φιλε μου , εχεις απειρες γνωσεις αλλα μπερδευομαι απιστευτα.. αυτην εδω ειχα δανειστει για το καλοκαιρι που ελεγα http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_263&products_id=10802.
Πραγματικα εχω πελαγωσει.. <θα παρω την sony..οχι οχι κατι γραφει εδω..> < θα παρω την fuji...οχι οχι λεει καποιος κατι..> < θα παρω την olympus..οχι οχι δεν ειναι καλη>...χαχαχαχαχα μιλαμε οτι αλλαζω γνωμη ανα 5 λεπτα :p
Κοιτα , αν μου ελεγες για pc-home cinema-tv-m/p Κατι θα επιανα και θα σχηματιζα γνωμη..αλλα για φωτογραφικες γιοκ..
Λοιπον εχω καταληξει ή στην olympus ή στην fuji.. η μεν olympus με μπερδεψες αν ασχοληθω με το 1:1 που ελεγες..
η fuji φαινεται γρηγορη σε ολα.Τουλαχιστον στα βιντεακια που ειδα youtube.Τωρα αν ειναι στημενα δεν ξερω...παντως μια απο τις 2..εκτος αν απεχουν ετη φωτος η μια απο την αλλη στο διαταυτα ! Ποιο ειναι αυτο? μα να βλεπω τις φωτογραφιες και να χαιρομαι..να μην εχω θολουρες και χρωματα κουκουρουκου..
Αν δεν σε κουραζω , μια ακομη φορα για να καταληξω, να μου πεις την γνωμη σου , παροτι ηδη παρασχοληθηκες μαζι μου και σε υπερ ευχαριστω :ernaehrung004:

λες να αγοραζουμε καμμια καρτ ποσταλ απο τις διακοπες και να παρατησουμε τις φωτογραφικες? :p

Γιατί έχετε μπερδευτεί παιδιά? 1:1 θα δείτε τις φωτογραφίες σας αν ενδιαφέρεστε για επαγγελματική χρήση, ή αν θέλετε να τις τυπώσετε σε μεγέθη Α3 και πάνω... Αν θέλετε να τραβάτε φωτογραφίες διακοπών, κοινωνικών εκδηλώσεων κ.λ.π. να τις τυπώνετε 10Χ15 έως Α4, και να τις βλέπετε σε οποιαδήποτε οθόνη (ή προβολέα), σχεδόν όλες οι μηχανούλες καλές είναι.
Σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά με καλό φως, πολύ δύσκολα ξεχωρίζουν. Επίσης όταν αγοράζουμε, χρειάζεται κάποια στοιχειώδης λογική: καλό το 24Χ ζούμ, αλλά αν δεν είσαι σε τρίποδο ή δεν μπορείς να βάλεις γρήγορο χρόνο (δηλαδή αν δεν λάμπει ο ήλιος), οι φωτογραφίες που θα βγούν στα 600mm (όπου ο φακός έχει φωτεινότητα 5,6 ή χειρότερη) θα είναι "κουνημένες". Οπότε το 10Χ άντε 15Χ (λόγω μόδας) μάλλον καλύπτει το 99,9% των αναγκών μας.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι πέρισυ το καλοκαίρι πήγα για μιά εβδομάδα στην Άνδρο, παρέα με την Panasonic TZ7 (και κάποιους ανθρώπους βέβαια). Τράβηξα περίπου 1500 καρέ, έχοντας μαζί μου και ένα τριποδάκι τσέπης για τα βράδυα. Από αυτά πάνω από τα 100-120mm ήταν περίπου... 10-20 φωτογραφίες. Η απόλυτη πλειοψηφία τραβήχτηκε στα 24-50mm.

Μην τρελαίνεστε, compact αγοράζετε, πάρτε μια από αυτές που φαίνονται στο νήμα "top 3", ή μια που σας κάνει κλικ, βρέστε καλή παρέα και περάστε καλά!

Α! ξέχασα κάτι... άπειρες γνώσεις ΔΕΝ έχω, απλά αγαπώ τις compact επειδή μπορώ να τις έχω παντού και πάντοτε μαζί μου, και γι αυτό τις "ψάχνω" ως εκεί που με παίρνει!

καλα ντε :p μην βαρας αφεντικο :p απειρες γνωσεις δεν ξερω αν εχεις , αλλα ξερεις πολλα.Να εισαι καλα φιλε μου , και παλι ευχαριστουμε :ernaehrung004:

ετσι καθαρα ακαδημαικα , την ακυρωσα πρωι πρωι την olympus :p .Κατι απο εδω που διαβασα κατι στο ιντερνετ που δεν βρηκα αξιολογο τεστ , εεε δεν θελω σε καμμια περιπτωση να πεταξα 350 περιπου ευρακια.Κοιτω για panasonic..

Αν επιμένεις σε travel zoom μια χαρά κοιτάς, μακρυά από την ΤΖ18 όμως...

νατα νατα :p για την ΤΖ20 ελεγα

Γιατί Δημήτρη μακρυά απο ΤΖ18. Η ΤΖ20 δεν ήταν που πάτωσε στο Imaging Resource ??.

Απότι βλέπω η ΤΖ18 έχει ccd αισθητήρα, μάλλον ίδιο με την ΤΖ10 αλλά χωρίς κροπαρίσματα, (χρησιμοποιεί ολόκληρο τα 1/2,33 είναι σαν να έχει μεγαλύτερο αισθητήρα). Με αυτά τα δεδομένα θα περίμενα την ΤΖ18 καλύτερη σε ποιότητα εικόνας** απο την ΤΖ20 (εκεί φταίει και ο CMOS) αλλά και απο την ΤΖ10.

Ερωτηματικό βέβαια παραμένει πόσο καλός είναι ο 16Χ φακός !!.

** εξυπακούεται οτι δίκαιη σύγκριση γίνεται μόνο σε ίδιο μέγεθος παρουσίασης.

Βέβαια για βιντεο και ταχύτητες ριπής η ΤΖ20 είναι ασυναγώνιστη.

Ναι την ΤΖ20 εννοούσα, για την 18 ισχύουν αυτά που λέει ο Ηλίας!

Καποια πρωτα δειγματα παντως από την XZ-1 με εντυπωσιασαν....

Θα επανελθω

:)