Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

σκεφτομαι πολυ σοβαρα να γινω ζωγραφος και να αποθανατιζω τις στιγμες που θελω με εργα τεχνης :flipout::flipout:
Δεν με θελει το αθλημα..δηλαδη οτι χειροτερο παω και το διαλεγω ! :D Θα επαιρνα την fuji αλλα δεν συνεργαζεται το καταστημα που ειμαι πελατης (θα την παρω σε 2 δοσεις).Εμειναν η canon-nikon-kodak..κατσε να διαλεξω οτι χειροτερο υπαρχει και να ξαναποσταρω :flipout::flipout:

Sony DSC-HX100 , διεκδικει δαφνες χειροτερου απο οτι εχω διαλεξει ως τωρα?

Γενικά οι super zoom της Sony έχουν συμπαθητικές κριτικές, γι αυτήν δεν έχω βρεί τίποτα εκτός από το preview εδώ: http://www.imaging-resource.com/PRODS/HX100V/HX100VA.HTM

Αν δεν χρειάζεσαι το 30Χ, γιατί δεν ψωνίζεις την HX-9V με 16Χ που ξεκινάει όμως από 24mm, και μπορείς να την έχεις πάντα μαζί σου, οπότε θα την ευχαριστηθείς περισσότερο, δέστες σε άμεση σύγκριση εδώ http://www.dpreview.com/news/1102/11020110sonyhx100vhx9v.asp#images2, ο αισθητήρας είναι ίδιος, υποθέτω και ο επεξεργαστής λίγο έως πολύ.Για απλή χρήση, δύσκολο να δυσαρεστηθείς από τις Sony...

κατι τετοιο θα κανω..αντε καλες διακοπες να´χουμε ΑΝ κατορθωσουμε να παμε με τα καινουργια σφιξιματα που μας ετοιμαζουν

ααα θελω να κανω μια μηχανη δωρο στην κορη μου :D .Υπαρχουν αδιαβροχες ή πρεπει να ψαξω για θηκη? Μην με ρωτησε για ποιοτητα φωτο...μια τυπικη ειναι υπερ αρκετη..στην sony που εριξα μια ματια δεν ειδα να εχει..ξερει κανεις?

Αδιάβροχες μηχανές υπάρχουν, όπως και θήκες φυσικά.

Ολύμπους, κανον, πενταξ έχουν αλλά εγώ πήρα μια πασόνικ της γυναίκας μου και θα πάρω και μια θήκη με 33 και τέλος.

επειδή με ενδιαφέρει και εμενα μια αδιάβροχη fun camera για το καλοκαιράκι και για υποβρύχιες λήψεις, ποιες προτινετε ? Τις φοβάμαι τις σακουλες και λέω να πάρω μια αποκλειστικά για underwater!

Μέχρι στιγμής έχω ''δει´´την fuji Fine Pix XP10. Για πείτε και εσείς καμια ιδέα?

Για την Pentax W60 τι γνώμη έχετε ? Παλιό μοντέλο (2οο8 νομίζω) αλλα φαίνεται να βάζει κάτω πολλές στη κατηγορια της…..

Ξέρετε μήπως που και αν μπορω να βρω παλαιότερα μοντελα κανουρια στο κουτί τους. Θα μου έρθει και φθηνότερα πιστευω

σε ευχαριστώ για το link. το είχα ήδη δει.

Αν ξέρει κάτι κάποιος για μαγαζια με παλαιότερα μοντελα ας μας πει να με γλιτώσει από πολυυυυ ψάξιμο.

Για την Pentax W60 τι γνώμη έχετε ? Παλιό μοντέλο (2οο8 νομίζω) αλλα φαίνεται να βάζει κάτω πολλές στη κατηγορια της…..

Ξέρετε μήπως που και αν μπορω να βρω παλαιότερα μοντελα κανουρια στο κουτί τους. Θα μου έρθει και φθηνότερα πιστευω

Αν μπορεις απεφυγε αυτες τις καμερες, πληρωνεις τα λεφτα για το αδιαβροχο σωμα αλλα δεν βγαζεις φωτογραφιες...

Ειχα μια Πενταξ 30 του ειδους, πριν κανα 5αρι χρονια, και τραβηξα μολις καμμια τριανταρια κακομοιριασμενες ποζες. Αυτο ηταν. Never again...

Μην πεταξεις τα λεφτα σου. Καλυτερα να επενδυσεις σε ειδικη θηκη και να βαλεις μεσα μια αξιοπρεπη μηχανη. Αυτη ειναι πιο ουσιαστικη λυση.

http://cptpapadakisphoto.gr/?cPath=391_100 <---Εδω ειναι ενα απο τα stock sites. Μη μπεις στον κοπο..

Τα stock στο internet Δεν είναι πολύ ενημερωμένα, αλλά με ένα τηλέφωνο μπορείς να επιβεβαιώσεις τί υπάρχει. Την Pentax WP30 την είχα κι εγώ, και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι φωτογραφίες που έβγαζε ήταν επιεικώς μέτριες... Αξίζουν μόνο σαν fun cameras, αν θέλεις κάτι με στοιχειώδη ποιότητα καλύτερα η ´λυση που προτείνει και ο Χιώτης. Επίσης η Ewamarine βγάζει universal αλλά και custom σακούλες εξαιρετικής ποιότητας, εύχρηστες και φθηνές: με ~35 κατεβαίνεις στα 6μ. και με κάτι παραπάνω στα 10μ. περισσότερα εδώ:http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=63342

και φωτογραφίες εδώ:http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=45768&page=2

Έχω βρει σε καλές τιμές τις Sony DSC-WX1 και Panasonic DMC-FX66 (περσινά μοντέλα). Ποια από τις δύο θα προτιμούσατε, για να επιτελέσει το έργο της δεύτερης μηχανής (υπάρχει και μια DSLR) που θα είναι πάντα στο τσεπάκι και θα τραβάει και κανά βιντεάκι 720p;

Βρήκες WX-1 σε καλή τιμή και δεν την πήρες? Πόσα? :violent-smiley-030:

Βρήκες WX-1 σε καλή τιμή και δεν την πήρες? Πόσα? :violent-smiley-030:

και πόσα κομμάτια βρήκες; :afro:

Βρήκα ένα τελευταίο κομμάτι στο stock house του Πλαισίου (στη Μεταμόρφωση), το οποίο επωλείτο έναντι 126 Ευρώ (από 189). Αλλά του έλειπε η μπαταρία και ο φορτιστής, οπότε συμφώνησα με τον υπεύθυνο (ένας εξυπηρετικότατος ανθρωπος) να βρω το κόστος τους και να μου τα αφαιρέσει. Από Sony, τα γνήσια μπορεί να πλησίαζαν την αξία της μηχανής, οπότε βρήκα κάποια από διαδίκτυο και τελικά την πήρα τη μηχανούλα έναντι 55 Ευρώ μόνο!

Τελικά βρήκα συμβατή μπαταρία και φορτιστή στο Δήσιο έναντι 33,40 Ευρώ, οπότε το συνολικό κόστος ήταν 88,40 Ευρώ. Όχι άσχημα, νομίζω, για κάποιον που δεν τό 'χει ψώνιο να σκίσει τις ζελατίνες.

Υ.Γ.1: Αν θυμάμαι καλά στο κατάστημα Καλλιθέας υπάρχει κι ένα εκθεσιακό κομμάτι στα 130 Ευρώ.
Υ.Γ.2: Καμιά πρόταση για καλή και value for money MS Duo ή MS Duo Pro ή MS Duo Pro-HG στα 8 GB για αρχή;

Μεγειά, θα την ευχαριστηθείς! Δες και το σχετικό νήμα για περισσότερα...

Eυχαριστώ, αλλά το advanced search δεν μου βγάζει κάποιο νήμα αποκλειστικά για την WX1. Που είναι οέο;

Έχεις δίκιο, δεν είναι αποκλειστικό, είναι μίνι συγκριτικό με S90, Lx3 μεγάλη η χάρη της... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=50152&highlight=Sony+DSC-W1&page=2

Μην παρασύρεσαι, αφορά jpeg μόνο, αλλά γενικά πήρες "διαμάντι" σε τιμή κάρβουνου, γι αυτό σε ρωτάγαμε έτοιμοι να ορμήσουμε...