Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Γεια σας παιδιά. Ψάχνομαι για φωτογραφική dslr οικονομική αλλά καλή. Μέχρι το πολύ 400 . Είμαι ανάμεσα στις Nikon D3000 και Canon 1000D. Ποια από τις δύο προτείνετε ή ποια άλλη; Ευχαριστώ προκαταβολικώς :)

Αν κάποια στιγμή θελήσεις να "ανέβεις" κατηγορία, υπάρχουν σε μαγαζιά μεταχειρισμένα με εξάμηνη γραπτή εγγύηση, σε ελκυστικές τιμές καθ' ότι στην Ελλάδα πάσχουμε από την μανία του καινούριου, νέου κ.λ.π.
Λάβε υπόψη, ότι βρίσκεις top compact (LX3, S90, κ.λ.π.) κάτω από 200 , καθώς και DSLR στα ίδια ή λίγο περισσότερα (π.χ.Olympus e420 200 ). Από θέμα αξιοπιστίας οι Panasonic είναι μακράν οι καλύτερες (αλλά με χάλια αντιπροσωπία), και ακολουθούν δεύτερες οι Fuji,Canon,Nikon,Sony κ.λ.π. Από τις καλύτερες αντπροσωπίες η Olympus.

Για πες κάνα τέτοιο μαγαζί.

Τα περισσότερα κεντρικά φωτομάγαζα, μπορείτε να δείτε και την κατηγορία "μεταχειρισμένα", "stock" κατ' ευθείαν στα site ή μέσω skroutz. Η photoagora πριν 2-3 μέρες, είχε μια oly στα 200 . Πάρτε τηλέφωνο για επιβεβαίωση, γιατί είναι μοναδικά κομάτια και δεν προλαβαίνουν να ενημερώνουν τις ιστιοσελίδες τους πάντα. Μερικές φορές σηκώνουν και παζάρι...

Από θέμα αξιοπιστίας οι Panasonic είναι μακράν οι καλύτερες (αλλά με χάλια αντιπροσωπία), και ακολουθούν δεύτερες οι Fuji,Canon,Nikon,Sony κ.λ.π. Από τις καλύτερες αντπροσωπίες η Olympus.

Από το 2003 και μέχρι σήμερα έχω αγοράσει/δουλέψει ΟΛΕΣ τις Olympus dslr (εκτός της Ε-400) καθώς και μισή ντουζίνα compact και δεν είχα ΠΟΤΕ το παραμικρό πρόβλημα (εκτός από ένα θεματάκι με έναν φακό, αλλά από δική μου υπαιτιότητα)
Δεν έχω αγοράσει ποτέ Panasonic για να ξέρω, αλλά από την άλλη δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ από κάποιον για πρόβλημα με Olympus (και ξέρω ΠΟΛΛΟΥΣ που δουλεύουν με Oly)
Kαι συμφωνώ 100% όσον αφορά στην υπευθυνότητα της αντιπροσωπείας Fotomatic

Συγνώμη που ξαναρωτάω αλλά για την Olympus Digital Camera VR-310 ποια είναι η γνώμη σας?

Συγνώμη που ξαναρωτάω αλλά για την Olympus Digital Camera VR-310 ποια είναι η γνώμη σας?

Από προδιαγραφές μια χαρά τα πάει αλλά δεν έχει γίνει κάποιο review από τα γνωστά site, οπότε θα σου πρότεινα ή να κοιτάξεις κάτι άλλο ή να περιμένεις μέχρι να δούμε κάποια δοκιμή της

Άγνωστη φωτογραφικά η καινούρια μικρή της Oly, μέχρι πρόσφατα οι compact της εταιρείας κινούνταν στην φωτογραφική μετριότητα. Ας ελπίσουμε ότι η τρελή επιτυχία της XZ-1 θα τους πείσει να ασχοληθούν σοβαρά. Προς το παρόν αναμένουμε.

Γεια σας παιδιά. Ψάχνομαι για φωτογραφική dslr οικονομική αλλά καλή. Μέχρι το πολύ 400 . Είμαι ανάμεσα στις Nikon D3000 και Canon 1000D. Ποια από τις δύο προτείνετε ή ποια άλλη; Ευχαριστώ προκαταβολικώς

Μια βοήθεια :)

Το έχω δει αυτο αλλα με μπέρδεψε. Γι αυτο θα ήθελα τις γνώμες σας και τις εμπειρίες σας απο αυτές τις δυο μηχανές.

Ρίξε μια ματιά στα νήματα των συγκεκριμένων μηχανών. Και το βασικότερο, δες το σύστημα στο οποίο θα μπείς, δηλαδή φακοί, φλας, αξεσουάρ κ.λ.π., γιατί το να αλλάξεις μια μηχανή είναι σχετικά εύκολο, αλλά αν έχεις και 3-4 φακούς, αρχίζουν τα ζόρια. Υπάρχει και η εναλλακτική των μεταχειρισμένων με εγγύηση, οπότε μπορείς με τα ίδια χρήματα να πάρεις κάτι καλύτερο ή να συμπληρώσεις με κάρτες μνήμης, τσάντα, τρίποδο κ.λ.π.

Τελικα για την σαμσουνγκ με βλεπω να πηγαινω.
Για αυτη την καρτα τη λετε? Κανει?
Καμια ιδεα για φτηνη θηκη noname?

Η κάρτα είναι εντάξει, θήκη η μπροστινή τσέπη σου χωρίς κλειδιά κ.λ.π. μέσα...

Ok ευχαριστω! Θα μου βγει και πιο οικονομικη η τσεπουλα...:)))

Το έχω δει αυτο αλλα με μπέρδεψε. Γι αυτο θα ήθελα τις γνώμες σας και τις εμπειρίες σας απο αυτές τις δυο μηχανές.

Της έχεις δει από κοντά τις μηχανές της έχεις πιάσει στα χέρια σου;

Αν όχι πήγαινε σε ένα μαγαζί στο κέντρο να κάνεις αυτά που γράφω παραπάνω με τους φακούς που σκέφτεσαι να πάρει και να δεις ποια σου κάθετε καλύτερα στο χέρι και στο μάτι (σκόπευτρο), έχε και μια κάρτα μνήμης μαζί σου βγάλε και με τις δύο μηχανές τις ίδιες φωτογραφίες, γύρνα σπίτι δες τις φωτογραφίες στον υπολογιστή και θα είσαι έτοιμος για την αγορά σου μετά.
:ernaehrung004:

Εγώ από την μεριά μου,μου φαίνεται πως θα καταλήξω στην Panasonic Lumix DMC-TZ8 διαβάζοντας πολύ καλές κριτικές.

Δημήτρη θα ήθελα την άποψη σου για την Pen E-PL1.

Θα ήθελα να φύγω από τις compact και να μπω στον κόσμο των dslr αλλά το βάρος τους με προβληματίζει, ζαχάρωνα την Ε-620 μεταχειρισμένη αλλά 500γρ μόνο το σώμα και όχι φορητότητα δεν είναι αυτό που θέλω.

Διάβασα καλές κριτικές για την E-PL1 που συνδιάζει dslr και φορητότητα, με τους 14-42 και 40-150 πιστεύω ότι θα είμαι μια χαρά.

Δεν είμαι και ούτε θα γίνω επαγγελματίας, την θέλω για οικογενειακές στιγμές και καμία εκδρομή (τοπία) και δεν νομίζω να ασχοληθώ με την επεξεργασία, θέλω να τραβάει ωραίες φωτογραφές jpeg με ωραία χρώματα που έχουν οι μηχανές olympus.

Να κάνω το βήμα ή μου προτείνεις κάτι άλλο;

Της έχεις δει από κοντά τις μηχανές της έχεις πιάσει στα χέρια σου;

Αν όχι πήγαινε σε ένα μαγαζί στο κέντρο να κάνεις αυτά που γράφω παραπάνω με τους φακούς που σκέφτεσαι να πάρει και να δεις ποια σου κάθετε καλύτερα στο χέρι και στο μάτι (σκόπευτρο), έχε και μια κάρτα μνήμης μαζί σου βγάλε και με τις δύο μηχανές τις ίδιες φωτογραφίες, γύρνα σπίτι δες τις φωτογραφίες στον υπολογιστή και θα είσαι έτοιμος για την αγορά σου μετά.
:ernaehrung004:

Έχεις δίκιο αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω. Ευχαριστώ πολύ :)

jpil, η E-PL1 είναι πολύ καλή λύση, μαζεμένη, ελαφριά με εξαιρετικά jpeg. Με την μηχανή στο λουρί και τον δεύτερο φακό στην τσέπη, θα είσαι μια χαρά, έχοντας ποιότητα απλησίαστη για compact, εύρος 28-84+80-300. Αν θες μια δεύτερη μπαταρία, και ίσως ένα μικρό τρίποδο και είσαι κομπλέ. Αργότερα παίρνεις έναν "πίτα" 17άρη, με τον οποίο μπαίνει σε τσέπη μπουφάν ή cargo, και σε συνοδεύει παντού. Το μόνο είδος φωτογραφίας για το οποίο είναι ακατάλληλη είναι τα σπορ και η δράση. Στο γνωστό γερμανικό Olympus Market (e-bay), με λίγη υπομονή μπορεί να την χτυπήσεις κάτω από 300 ...

Δημήτρη θα ήθελα την άποψη σου για την Pen E-PL1.

Θα ήθελα να φύγω από τις compact και να μπω στον κόσμο των dslr αλλά το βάρος τους με προβληματίζει, ζαχάρωνα την Ε-620 μεταχειρισμένη αλλά 500γρ μόνο το σώμα και όχι φορητότητα δεν είναι αυτό που θέλω.

Διάβασα καλές κριτικές για την E-PL1 που συνδιάζει dslr και φορητότητα, με τους 14-42 και 40-150 πιστεύω ότι θα είμαι μια χαρά.

Δεν είμαι και ούτε θα γίνω επαγγελματίας, την θέλω για οικογενειακές στιγμές και καμία εκδρομή (τοπία) και δεν νομίζω να ασχοληθώ με την επεξεργασία, θέλω να τραβάει ωραίες φωτογραφές jpeg με ωραία χρώματα που έχουν οι μηχανές olympus.

Να κάνω το βήμα ή μου προτείνεις κάτι άλλο;

Δεν είμαι ο Δημήτρης(!) αλλά αν δεν σε ενδιαφέρει το φλας πάρε την Ε-Ρ1, η μεταλλική κατασκευή της οποίας (βασικά) την κάνει να ξεχωρίζει από την πλαστικούρα της E-PL1. Κι αν θελήσεις φλας, παίρνεις ένα μικρό εξωτερικό!