Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

οι τιμες ειναι για καινουργια από Ελλάδα ?

Όχι Γιάννη, αναφέρω πηγές εξωτερικού, αλλά πρόκειται για καινούρια. Ο σκοπός μου ήταν να βγάλω ένα σετάκι που να καλύπτει τα πάντα και να μπορεί να δουλέψει και για βίντεο. Εντύπωση μου κάνει ότι ο πολύ καλός Olympus 12-40 2.8 πλέον στοιχίζει περίπου 600 ευρώ ίσως και κάπως πιο λίγο στο εξωτερικό, και σίγουρα λιγότερο από τον αντίστοιχο 12-35 της panasonic.

Δεν ξερω αν εβγαζα το ψωμι μου απο γαμους και βαφτισια αν θα απεριπτα το full frame. Δυο σωματα canon η nikon με 2 φακους 2.8 και εναν σταθερο φωτεινοτερο και 2 φλας νομιζω ειναι μια κλασικη επιλογη. Και μην ξεχναμε την τεραστια αγορα ματαχειρισμενων( την σημερινη εποχη παιζει σημαντικοτατο ρολο να ξεκινησει καποιος οσο φτηνοτερα γινεται)

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σωστός εισαι πανω κάτω, εγω θα προτιμούσα δυο ιδια σωματα π.χ. 2 ΕΜ1 για να μην αλλαζω layout κουμπιων και για να εχω καλο γκριπ και στις δυο μηχανες ωςτε να μην θελει εξτρα γκριπ υποχρεωτικα παρα μονο για την 2 μπαταρια, αν τράβαγα και λιγο βιντεο ομως η δικη σου επιλογη της ΕΜ5ΙΙ με βρισκει σύμφωνο για τη σπαστη οθονη, το flat profile και τους περισσοτερους codec , η ΕΜ5 ΙΙ εχει εναλακτικά και φθηνο γκριπακι των 100 .
Δευτερη αλλαγη θα εκανα στο κυριως φλας, θα επελεγα ενα μεγαλυτερο FL50r που εχει περίσσεια δύναμης σε ISO100 η το καινουργιο Nissin η το Panasonic 580 που ειναι πιο δυνατο και απο το FL50(r).
Τελος ο Sigma δεν χρειαζεται αν εχεις τον Panasonic 35-100/2.8, ενας 45/1.8 ειναι προτιμότερος στα 200 και κατι (δεν βαζω τον 75/1.8 ειναι ακριβος) ή ενας φωτεινος normal π.χ. Panasonic 25/1.7 .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απο Ελλαδα απο Δευτερα που θα βγει ο καινουργιος τιμοκατάλογος θα αναστεναξουμε.... Purnima ειναι οι τιμες του Βλασση...

Πάντως το κοστολόγιο παραμένει περίπου στα ίδια, στα 4000-4200 ευρώ.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εγω δεν θα προτεινα σε επαγγελματια αγορά εξωτερικου, το after sales ειναι σημαντικο και πρεπει να το παρέχει το κατάστημα και η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ αμεσα, για να εκμεταλευτεις τυχον ταχυμεταφορές τυπου service plus, αντικατασταση εξοπλισμου εως ερθει η μηχανη, 2 έτη εγγυησης κλπ ψωνιζεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ....

Απο το purnima εχω Ολυμπακια που εστειλε την μηχανη με προβλημα στο wifi (εδω δεν την δέχθηκαν) και τον κορόιδεψαν αφου του επιστράφηκε χωρις να επισκευαστεί παροτι του ειπαν το αντιθετα...

Ψωνίζεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ όταν σου φέρονται σαν Έλληνα και όχι σαν πολίτη τρικοκοσμικό.
Μην ξεχνάτε μέλη από εδώ μέσα τι ταλαιπωρία έχουν φάει με την Olympus και όχι μόνο.

Εγω δεν θα προτεινα σε επαγγελματια αγορά εξωτερικου, το after sales ειναι σημαντικο και πρεπει να το παρέχει το κατάστημα και η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ αμεσα, για να εκμεταλευτεις τυχον ταχυμεταφορές τυπου service plus, αντικατασταση εξοπλισμου εως ερθει η μηχανη, 2 έτη εγγυησης κλπ ψωνιζεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ....

Απο το purnima εχω Ολυμπακια που εστειλε την μηχανη με προβλημα στο wifi (εδω δεν την δέχθηκαν) και τον κορόιδεψαν αφου του επιστράφηκε χωρις να επισκευαστεί παροτι του ειπαν το αντιθετα...

σε αυτό έχεις δίκιο, αλλά πλέον ισχύει μόνο στους δυο μεγάλους και μάλιστα για πελάτες που έχουν επενδύσει σε αυτούς, κι όχι σε όλα τα προιόντα τους. Δυστυχώς ακόμη και η sony hellas δεν έχει ευελιξία στην αντιμετώπιση του πελάτη. Ουσιαστικά σε καλύπτει καλύτερα ένα φωτογραφικό κατάστημα που σε έχει πελάτη χρόνια σε σχέση με τις αντιπροσωπείες. Ένας Σταυρινάκης, ένας Κοχυλάκης, κλπ.

Αυτό όμως δεν ισχύει για κάποιον που μαζεύει με το ζόρι 5.000 ευρώ ή θα βάλει δόσεις για να πάρει εξοπλισμό για να δουλέψει. Αυτός πρώτα πρέπει να "μπει" στην αγορά και μετά να γίνει σεβαστός από αυτή. Αν δεν είσαι παλιός πελάτης, άν δεν είσαι μαγαζί παλιό, αν δεν είσαι νέος αλλά έστω "large" στις επιλογές σου και στις πληρωμές σου, κανείς δεν θα σε καλύψει. Δυστυχώς...

Ο νέος επαγγελματίας για να ξεκινήσει είτε θα μοιράσει επιταγές και γραμμάτια με εγγυητή, δηλαδή με τον τρόπο που δούλευε η αγορά τις καλές μέρες, είτε θα μαζέψει με χίλιους κόπους ένα μικρό κεφάλαιο, έστω 10.000 και θα ξαμολυθεί να βρει πελάτες. Δηλαδή με το τρόπο που άνοιγαν τα μαγαζιά το '50 και το '60.

Για ποιούς από τους δυο μιλούμε;

Παναγιωτη για το σέρβις των αλλων εταιριών δεν ξέρω αλλα στην Olympus ελαχιστα παράπονα γνωρίζω να εχουν δημοσιευτεί τόσο εδώ όσο και στο Dpgr τα τελευταια 10 χρονια που παρακολουθω τα φωτογραφικά δρώμενα, επι Fortomatic τολμώ να πω οτι το σέρβις ηταν στα επιπεδα του τέλειου, με INTERSYS επεσε στα επιπεδα της Canon και τωρα με την Ζegentron παροτι οι καιροί ειναι δύσκολοι και ανέλαβαν προσφατα την αντιπροσωπία νομιζω οτι το παλεύουν προς την σωστη κατευθυνση.

Αυτα απο προσωπικη εμπειρια αλλα και απο παρα παρα πολλους κατόχους Ολυ που εχουμε ανταλλάξει αποψεις για το συγκεκριμενο θεμα, σιγουρα θα υπαρχουν και αντίθετες αποψεις αλλα αυτο που μετρα ειναι το τελικο % ποσοστο.

Επίσης εχω διαπιστώσει οτι στις περισσότερες εταιρίες οι βλάβες τοσο απο ελαττωματικά υλικά όσο και κακο ελεγχο παραγωγης δεν ειναι οπως στα επιπεδα πριν το 2010 (ανακλησεις μοντέλων κλπ.) με αποτελεσμα να θεωρω απαραιτητο βοήθημα το after sales ειδικα για ενα επαγγελματια, σε καθε περιπτωση λοιπον θα πρεπει να τονίζουμε τα ρίσκα της αγορας απο γαλοκινεζους κλπ...

Υ..Σ
Το μονο καταγεγραμμένο γεγονος που θυμαμαι εγω εδω ειναι με μια ΧΖ2 που ειχε προβλημα με flare.

Last edited:

Και για να γίνω ακόμη πιο σαφής, μπορώ να πω ότι η αγορά στο σέρβις έχει αλλάξει εξωφρενικά και χρησιμοποιώ επίτηδες τη λέξη. Οι δυο μεγάλοι θα σε καλύψουν για σοβαρές δουλειές εδώ στην Ελλάδα, θα το κάνουν γρήγορα και θα σε χρεώσουν. Αν τους πας βασικά μοντέλα ή μεσαία, θα σου πάρουν το κεφάλι. Αν πάς με σοβαρή-επαγγελματική μηχανή θα προσπαθήσουν να σου κάνουν τη μέγιστη δυνατή έκπτωση, ίσως να μη σου χρεώσουν και εργατικά. Αν χρειαστείς ανταλλακτικό μη κρίσιμο (π.χ. πλαστικά περιβλήματα, πορτάκια, οθόνες, κλπ.) τότε αν έχουν στοκ, έχει καλώς. Αλλιώς για να φτιαχτεί γρήγορα η μηχανή σου, είναι καλύτερα να αγοράσεις από την Κϊνα το ΟΕΜ προιόν και να τους το πάς για να το περάσουν οι ίδιοι. Δεν είναι επίσημη πολιτική αυτή, αλλά αυτή που σου προτείνει το σέρβις, ειδικά αν σε γνωρίζει. Για όλα αυτά, τα καλά και τα κακά, έπαιζε βέβαια ρόλο το CPS/NPS που δεν μπορούσαν να μη το δεχθούν.

Οι Panasonic, Fuji, ακόμη και Oly είναι πιο δύσκολες καταστάσεις. Η επαρχία τα στέλνει όλα στην Αθήνα, εκτός αν είναι μικροεπεμβασούλα. Επειδή επισκέφθηκα τα σέρβις των εταιρειών αυτών τους προηγούμενους μήνες που βρισκόμουν στην Αθήνα (απογεύματα χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ώρα για ρεπορτάζ..) έμαθα τα εξής: αν πας ως πιθανός πελάτης στο σέρβις, παίρνεις την κλασική απάντηση, ότι ναι όλα είναι εύκολα, όλα γίνονται, καλύπτεσθε, κλπ. Αν πας με μηχανή που "έχει πρόβλημα", τότε το σέρβις λειτουργεί ως κούριερ προς το εξωτερικό. Ανάθεμά με, αν έχουν και πόσα στοκ ανταλλακτικών. Αν δεν έχουν, λόγω των CC θα περιμένεις μήνες. Γι αυτό και προτιμούν την αποστολή στο εξωτερικό. Αν πάλι πείς ότι είσαι "παλιός" σε άλλα συστήματα και φωτογραφίζεις επαγγελματικά, και έχεις και μια panasonic, fuji τότε σου λένε πολύ τίμια, ότι ουσιαστικά δεν μπορούν να σε καλύψουν σε οτιδήποτε. Ότι υπάρχουν δυσκολίες και "μπροστά" και στο "συνεργείο". Στην Oly παλεύεται... αλλά από καλύψεις σοβαρές πιστεύω μόνο στους γνωστούς και σε όσους έχουν "επενδύσει" πολλές φορές.

Αυτά που μας έχουν πει μέχρι τώρα ο kbouk, o partisan για την αδυναμία των φωτογραφικών καταστημάτων να συναγωνιστούν το ΜΜ και το Πλαίσιο, ισχύει και για τις ντόπιες αντιπροσωπίες στον καιρό της κρίσης και των CC. Ουσιαστικά αδυνατούν να σε καλύψουν όπως πρέπει να σε καλύψουν.

Καλά για φακούς fuji/panasonic στην Ελλάδα από κύκλωμα αντιπροσωπείας και μάλιστα ακριβούς ή primes να μη συζητούμε.... Ανέκδοτο. Μπράβο τουλάχιστον στην Oly που φέρνει φακούς.

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα μας.... το 2016.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν ξερω αν εβγαζα το ψωμι μου απο γαμους και βαφτισια αν θα απεριπτα το full frame. Δυο σωματα canon η nikon με 2 φακους 2.8 και εναν σταθερο φωτεινοτερο και 2 φλας νομιζω ειναι μια κλασικη επιλογη. Και μην ξεχναμε την τεραστια αγορα ματαχειρισμενων( την σημερινη εποχη παιζει σημαντικοτατο ρολο να ξεκινησει καποιος οσο φτηνοτερα γινεται)

συμφωνούμε. Αυτό είναι το σωστό. Αλλά για FF σημαίνει ότι χρειάζεσαι
2 σώματα FF 1800+1000 (το δεύτερο μτχ. ή πιο βασικό) = 2800
1 grip = 250
2 ζουμ 24-70+70-200 = 1600+1800 σε canon+nikon = 3.400 ή 2.000 σε φακούς sigma/tamron.
2 flash 450X2 = 900
+ τα υπόλοιπα

ουσιαστικά φθάνουμε στο 7.000 -7.800 ευρώ, δηλαδή σχεδόν τα διπλά. Αν τα προμηθευτούμε από την Ελλάδα + 15-20%. Για κάποιον που προσπαθεί να μπει στο χώρο, είναι μεγάλη η απόσταση.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Βλάσση εμεις πρεπει να προτεινουμε το σωστό και το ρίσκο να το παρει ο καθένας ανάλογα την τσέπη του. Αν μεινει χωρις μηχανη για ενα μηνα τι θα κανει ? ποιος θα τον καλύψει ? θα παει να νοικιάσει ? σε εμενα η παλια ΕΜ1 πηγε και γύρισε σε μια εβδομάδα για αλλαγη ροδέλας (λειτουργια service plus) και οσο έλειπε μου πρότειναν να μου δωσουν αλλη μηχανη (δεν την κράτησα), δεν εχω καταγραφείι σαν επαγγελματιας πουθενα , το μοντελο ειναι επαγγελματικο και ετσι το αντιμετωπίζουν αν το εχεις καταχωρίσει στην σχετικη σελιδα. Επισης στην δευτερη ΕΜ1 που ηταν μεσα σε DOA και το EVF παρουσίασε προβλημα μου δοθηκε νεο σωμα. Αντε βγαλε ακρη αν ειναι απο Γαλλοκινέζο .... δεν χρειάστηκε καμια γνωριμία για αυτα.

Το σέρβις της OLYMPUS γινεται τα τελευταια 10 χρονια στο εξωτερικο για ΟΛΗ την ευρωπη στην Τσεχία για την Ανατολική Ευρωπη και στην Πορτογαλια για ολους τους υπολοιπους και την Ελλαδα. Το μεγαλυτερο χρονο τρωει να παει και να γυρίσει μιας και οι αποστολές πλεον δεν γινονται μεμονωμένα οπως παλια με ημερήσιο κουριερ, εξαιρεση οι μηχανες που ειναι σε service plus που η διαδικασια ολοκληρώνεται σε 10 ημερες συνολο. Ανταλλακτικα υπαρχουν για οτι παράγεται εκτος ειδικών περιπτώσεων (οπτικά στοιχεια SHG φακών που απαιτουν παραγγελια).

Παραδειγμα πρόσφατο, παρέδωσα το VF4 που ειχα για πωληση στο σέρβις για καμμένο pixel (προτίμησα να το επισκευάσω πριν την πωληση) λιγο πριν κλείσουν για τις γιορτές, αυριο το παραλαμβάνω.

Οκ έτσι πρέπει να είναι, κι εμένα με αντιμετωπίζουν αλλιώς, αλλά όταν θα πάει ο νέοπας θα συμβεί το ίδιο?? I doubt, I really doubt...

από την άλλη βάζω στην πιθανή αγορά δεύτερο σώμα, για να προλάβω πιθανές αστοχίες.

Προσωπική εμπειρία, Επίσημο Service Sony, φακός 950 ευρώ καινούριος του οποίου το δαχτυλίδι του zoom έπαιζε παραπάνω απο το φυσιολογικό (φαινόμενο που εμφανίστηκε σε πολλά κομμάτια).
Τον τσεκάρει ο τύπος της υποδοχής -ο ίδιος που τσεκάρει DVD Players, Τηλεoράσεις και κινητά τηλέφωνα- και καταλήγει οτι είναι στα όρια του φυσιολογικού, κάτι που δεν αποδέχομαι και ζητάω να πάει στο επίσημο Service φακών. Ενημερώθηκα πως ο φακός θα πάει Πολωνία, σε 7 μέρες θα τον έχω πίσω, και σε περίπτωση μη εύρεσης βλάβης η Sony Hellas θα με χρεώνε 70 ευρώ για το "τζάπα" Courier. Τα συμπεράσματα δικά σας....

Οκ έτσι πρέπει να είναι, κι εμένα με αντιμετωπίζουν αλλιώς, αλλά όταν θα πάει ο νέοπας θα συμβεί το ίδιο?? I doubt, I really doubt...

Δεν νομιζω οτι αυτο παιζει τον πιο σημαντικο ρολο, αυτο που ειναι σημαντικο ειναι να περιγράψεις, τεκμηριώσεις σωστα την βλάβη (ειδικα αν ειναι περίεργη , μου έτυχε με 45/1.8 που ακουγόταν πολύ μονο σε λειτουργία βιντεο) και να μην προέρχεται απο κακή χρηση (πέσιμο κλπ.), στα 2 χρονια που εχεις συν έξι μηνες αν δηλωσεις το προιον συν επιπλέον τρια χρόνια αν θελεις προαιρετικα (http://fotodesmos.gr/επέκταση-εγγύησης-ετών-για-το-σώμα-της-olympus-p-8368.html) την εχεις αποσβέσει την μηχανη αν την προσέξεις ...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Για πείτε βρε παιδιά μηχανή για φίλο χωρίς πολλές απαιτήσεις,compact ή bridge,στα 200/250 ευρώ.
Αν είναι εύκολο και από Ελλάδα.

Νίκο ως γνωστόν με τις bridge είμαι τσακωμένος...

χωρίς απαιτήσεις...

http://www.public.gr/product/sound-and-vision/fotografikes-mixanes/compact-cameras/sony-cyber-shot-dsc-hx60-mayro/prod5840055pp/

https://www.ekos.gr/index.php?route=product/product&product_id=38324

με κάποιες απαιτήσεις...

https://www.amazon.co.uk/dp/B00CJC02DW/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_ttl?_encoding=UTF8&colid=2S6NBC3ERWMGQ&coliid=I1EJ04U4Y7J84V

Καλησπέρα παιδιά,

Εχω μια Nikon D3300 με τον κιτ φακο και εναν prime 35mm. Θελω και ενα ζουμ φακο και σκεφτομουν για τον Nikon 55-200.
Υπαρχει κατι αλλο σε αυτο το ευρος τιμης;

Ευχαριστώ

Καλησπέρα σας,

Σύντομα (πολύ σύντομα) θα κάνω το βήμα για αγορά FF από crop. Έχω την nikon 5200 και έχω καταλήξει στην D610, και εδώ θέλω την βοήθειά σας.
Έχω ήδη τον 50mm 1,8 και σκέφτομαι και για έναν all around φακό. οπότε σκέφτομαι το kit με τον AF-S 24-120mm f/4G ED VR.

αξίζει το "άλμα" από 1400 στα 2000 για τον φακό αυτόν ή καλύτερα να περιμένω για κάτι άλλο used?
ή μήπως τελικά να καταλήξω στην d750 και σε κανένα χρόνο βλέπουμε για φακό? :bang:

Περισσότερο θα ήθελα τα φώτα σας για τον 24-120mm ;)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλησπέρα σας,

Σύντομα (πολύ σύντομα) θα κάνω το βήμα για αγορά FF από crop. Έχω την nikon 5200 και έχω καταλήξει στην D610, και εδώ θέλω την βοήθειά σας.
Έχω ήδη τον 50mm 1,8 και σκέφτομαι και για έναν all around φακό. οπότε σκέφτομαι το kit με τον AF-S 24-120mm f/4G ED VR.

αξίζει το "άλμα" από 1400 στα 2000 για τον φακό αυτόν ή καλύτερα να περιμένω για κάτι άλλο used?
ή μήπως τελικά να καταλήξω στην d750 και σε κανένα χρόνο βλέπουμε για φακό? :bang:

Περισσότερο θα ήθελα τα φώτα σας για τον 24-120mm ;)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

τί θέλεις να τραβάς με τη μηχανή; Ποιά θα είναι τα θέματά σου;

Φυσικά είναι σαφώς καλύτερο να πάρεις ένα σώμα και αξιόλογο φακό, παρά μόνο σώμα και από φακό ένα μετριότατο ή καπάκι.