Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα σας και χρόνια πολλά!
Εδώ και λίγο καιρό με έχει πιάσει 'φαγούρα' να περάσω στην αγορά δεύτερου σώματος φωτογραφική μηχανής σκεπτόμενος σοβαρά την επιλογή μιας πιο compact μηχανής. Αρχικά σκεπτόμουν ότι θα είναι καλύτερα να πάρω μία Nikon D μιας και ήδη υπάρχει κάποια μικρή υποδομή από πλευράς φακών που έχω λόγο του κυρίως σώματος που έχω.
Σκέπτομαι βασικά για κάτι σε μεταχειρισμένο που φυσικά να είναι σε καλή κατάσταση που οπωσδήποτε να τραβάει αρχεία RAW και να έχει καλές επιδόσεις όσον αφορά τον θόρυβο. Στις επιλογές μου τελευταία έχουν αρχίζει να προστίθενται και η εναλλακτικές mirrorless σώματος Olympus PEN E-PL7 που έχει αρχίσει να μου 'καίει' την καρδιά, εμφανισιακά. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει κάτι.
Αν πω ότι περνάω στην περίπτωση της Olympus PEN E-PL7 τότε θα πρέπει να ανοίξω νέα 'πληγή' (οικονομική) με φακούς ή να μπω στην διαδικασία εύρεσης αντάπτορα για τους m42 φακούς που έχω μέχρι να πάρω κάποιον.
Το δεύτερο σώμα το θέλω, για να έχω ακόμα μία μηχανή, ίσως πιο compact, ώστε να μην χρησιμοποιώ πάντοτε την D7200. Μιλάω για περιπτώσεις όπως μία κοντινή βόλτα, για snapshots κλπ...
Τι θα προτείνατε;
Μέγιστο Budget τα 200ευρώ για μεταχειρισμένο σώμα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.