Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σύντροφοι ερώτηση: πόσο να πουλήσω;

Sony a6000 με περίπου 15.000 κλικ
2 επιπλέον μπαταρίες (1 γνησια και 1 ξεγνήσια)
κτι φακό που όμως σαν να κολάει λίγο ανεπαίσθητα το ζουμ (πάντως δνε μου φαίνεται 100% γραμμικό)
κανένα πέσιμο, προστασία οθόνης κτλ.
2 ετών χωρίς εγγύηση.

μετα απο μια τυχαια κουβεντα στο facebook μου προτείνουν 400 ευρώ. ο μονος μου ενδυασμος ειναι η κατασταση του κιτ φακου. αν ειναι οντως 100% καλα ή οντως εχει θεμα το ζουμ.

Κάμερα 350
φακός αν είναι λειτουργικός 180
μπαταρίες δώρο έχουν φορτίσει αρκετές φορές.

Σύντροφοι ερώτηση: πόσο να πουλήσω;

Sony a6000 με περίπου 15.000 κλικ
2 επιπλέον μπαταρίες (1 γνησια και 1 ξεγνήσια)
κτι φακό που όμως σαν να κολάει λίγο ανεπαίσθητα το ζουμ (πάντως δνε μου φαίνεται 100% γραμμικό)
κανένα πέσιμο, προστασία οθόνης κτλ.
2 ετών χωρίς εγγύηση.

μετα απο μια τυχαια κουβεντα στο facebook μου προτείνουν 400 ευρώ. ο μονος μου ενδυασμος ειναι η κατασταση του κιτ φακου. αν ειναι οντως 100% καλα ή οντως εχει θεμα το ζουμ.

400 ευρώ το πακέτο θα φύγει γρήγορα. Ανετα θα την δωσεις κ 450. Απο εκει κ πανω θα δυσκολεψει νονιμζω.
Παντως από περιέργεια μπήκα σκρουτζ να δω τιμή κ διαπίστωσα ότι η τιμή έχει εκτιναχθεί στα 730 κ στα 699 η 5100!!! Την παλεύουν;;;

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ειχα δυο και τις εδωσα 500 εκαστος με κιτ φακο. Η μια ηταν εκτος εγγυησης και η αλλη εντος. Αυτο εγινε περισυ. Σε καθε περιπτωση μην πεσεις κατω απο 450 ουτε για αστειο (αν ειναι οντως και στην κατασταση που λες), εξαλλου δες και ποσο κοστιζει καινουρια, ειναι αρκετα ακριβοτερη απο περισυ οπως αναφερει κι ο φιλος teobot.

400 ευρώ το πακέτο θα φύγει γρήγορα. Ανετα θα την δωσεις κ 450. Απο εκει κ πανω θα δυσκολεψει νονιμζω.
Παντως από περιέργεια μπήκα σκρουτζ να δω τιμή κ διαπίστωσα ότι η τιμή έχει εκτιναχθεί στα 730 κ στα 699 η 5100!!! Την παλεύουν;;;

Όχι, μάλλον δεν την παλεύουν, Μάρτη του 15´ κέντρο Αθήνας, μόνο σώμα το έπαιρνες με 450 ευρώ, και σήμερα 600. Είναι σαν το παλιό καλό κρασί φαίνεται...

Παιδια SOS! Μεταξυ sony a5000, Panasonic GF7 και Olympus PL6 ποια ειναι η καλυτερη? Με ενδιαφερουν κυριως οι νυχτερινες ληψεις (εννοειται και της ημερας βεβαια :P ). Το νουμερο ενα κριτηριο μου ειναι η ποιοτητα εικονας και η καλη αυτονομια και οχι πχ τα διαφορα features (δεν θα με χαλουσαν βεβαια). Υπόψην, τουλαχιστον για αρκετο καιρο θα μεινω με τον κιτ φακο και μετα βλεπουμε...

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

νυχτερινές λήψεις με κινούμενα θέματα η με ακίνητα;

νυχτερινές λήψεις με κινούμενα θέματα η με ακίνητα;

Ακίνητα κυρίως..πχ κτίρια,αξιοθέατα,παραθαλάσσιες πόλεις φωτισμένες το βράδυ..τέτοια φάση..

Το καλύτερο εξάρτημα για τη νυχτερινή φωτογράφιση είναι ένα τρίποδο. Αλλιώς οι περισσότερες φωτογραφίες θα είναι κουυνημένες. Τα συστήματα σταθεροποίησης στο φακό ή στο σώμα της ηχανής λίγο βοηθούν τη νύχτα. Επίσης είναι σημαντικό ο αισθητήρας της μηχανής να έχει μεγάλη δυναμική περιοχή έτσι ώστε να μπορείς εκ των υστέρων στον Ηυ σου να μπορείς να ισορροπήσεις τα φωτεινά και τα νυχτερινά σημεία της φωτογραφίας. Αλλιώς είτε τα σκοτεινά θα είναι μαύρα, είτε τα φωτεινά (φωτισμένο κτήριο) θα είναι καμμένα (δηλαδή δεν θα έχει καμιά πληροφορία η εικόνα στο σημείο εκείνο).

Επομένως μεταξύ των τριών κερδίζει η SONY A5000.

Α... θέλει κι αρκετό διάβασμα για να έχεις καλά αποτελέσματα.

Το καλύτερο εξάρτημα για τη νυχτερινή φωτογράφιση είναι ένα τρίποδο. Αλλιώς οι περισσότερες φωτογραφίες θα είναι κουυνημένες. Τα συστήματα σταθεροποίησης στο φακό ή στο σώμα της ηχανής λίγο βοηθούν τη νύχτα. Επίσης είναι σημαντικό ο αισθητήρας της μηχανής να έχει μεγάλη δυναμική περιοχή έτσι ώστε να μπορείς εκ των υστέρων στον Ηυ σου να μπορείς να ισορροπήσεις τα φωτεινά και τα νυχτερινά σημεία της φωτογραφίας. Αλλιώς είτε τα σκοτεινά θα είναι μαύρα, είτε τα φωτεινά (φωτισμένο κτήριο) θα είναι καμμένα (δηλαδή δεν θα έχει καμιά πληροφορία η εικόνα στο σημείο εκείνο).

Επομένως μεταξύ των τριών κερδίζει η SONY A5000.

Α... θέλει κι αρκετό διάβασμα για να έχεις καλά αποτελέσματα.

ναι εχω καποιες βασικες γνωσεις αλλα οπωσδηποτε θα διαβασω...θεωρεις δηλαδη οτι μετην α5000 και ενα τριποδακι μπορω να κανω καλη δουλεια για κανενα χρονο τουλαχιστον προτου αποφασισω να παρω καποιον prime φακο? (ειναι και ακριβοι των mirrorless οι ατιμοι :P )

Θέλεις να πάρεις από την αρχή καλές φωτογραφίες ή θα αρκεστείς στις πρόχειρες;

Γνώμη μου ότι μπορείς να πάρεις στην αρχή τους SIGMA 19/30 μτχ. Κι ένα τριπόδι όχι της πλάκας αλλά γύρω στα 100 ευρώ. Με αυτά και καλή τεχνική θα πάρεις αξιοπρεπέστατες φωτογραφίες.

Θέλεις να πάρεις από την αρχή καλές φωτογραφίες ή θα αρκεστείς στις πρόχειρες;

Γνώμη μου ότι μπορείς να πάρεις στην αρχή τους SIGMA 19/30 μτχ. Κι ένα τριπόδι όχι της πλάκας αλλά γύρω στα 100 ευρώ. Με αυτά και καλή τεχνική θα πάρεις αξιοπρεπέστατες φωτογραφίες.

Δεν ειναι ασχημη ιδεα..θα ψαξω λιγακι τους φακους που ανεφερες..εν πασει περιπτωσει θα παρω καταρχας την α5000 και τα υπολοιπα θα τα βολεψω! Ευχαριστω για τις πληροφοριες!

Όπως είπε και ο Βλάσης, χωρίς τρίποδο νυχτερινή φωτογραφία (της προκοπής) δεν... Στα 100 θα βρεις κάποια σοβαρά για να κάνεις την δουλειά, μην αρκεστείς σε κάτι φθηνό είναι χαμένα λεφτά.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πόσο να πουλήσω κι εγω?
Nikon D3100 με φακό 18-55 VR
Και φακό Nikon 55-200 VR

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλησπέρα! Βρίσκομαι στην τελικη ευθεία αγοράς μιας και έχω χώρο στην πιστωτική και άυξησα το budjet στα 600

Από κοντά μου άρρεσαν πολύ οι Α6000 και Α5100 (αν και το σκόπευτρο της 6000 μου έκανε ωραία εντύπωση). Επίσης σαν μέγεθος ήταν πολύ βολική η J5 nikon.
Ο ενδιασμός μου είναι πως αργότερα ίσως δυσκολευτώ να διαθέσω χρήματα για extra φακούς. Άντε να δώσω και 250 για καναν για πορτρέτα αλλά μέχρι εκεί.
Κύριο θέμα θα είναι η νεογένητη κόρούλα μου φωτός και βίντεο. Ίσως και κάνα τοπίο στο χαλαρό σε κάνα ταξίδι.
Μήπως με μία compact θα είχα καλύτερα αποτελέσματα από mirrorless με τον kit φακό;

Βρες πρώτα τον φακό για πορτρέτα που λες, αν όχι η RX100 mkIII είναι πράγματι πολύ καλή.

Αν τον προσθέσεις στην εξίσωση και αντέχεις τα επί πλέον χρήματα και το βάλε-βγάλε, δεν υπάρχει σύγκριση με compact...

d7000 σε καλή κατάσταση VS d3300 new σχεδον στην ίδια τιμή. Είμαι ήδη κάτοχος της nex 3n που μου ειχατε προτεινει παλι απο εδω και ειμαι πολυ ευχαριστημένος αλλά ειπα να αναβαθμιστώ. Μόνο raw και επεξεργασια Lightroom.