Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η panasonic δε ξερω τι ψαρια πιανει, εχει οπτικο ζουμ 7 και evf (δύσχρηστο μαλλον). Θυμαμαι που την ειχες την xq1 και κλίνω προς τα κει λογω καλου jpeg που ειχες αναφερει...

καλησπερα !
με ενδιαφερει για μια φιλη φοιτητρια αγορα compact size στα 250 -300 euro , αν εχει και καποιος κατι σε μτχ αλλα με εγγυηση ας προτεινει .

καλησπερα. ενδιαφερομαι να προχωρησω σε αγορα full frame. θελω συστημα που να με καλυψει σε φακους 28-50-85 με καλους φακους φωτεινους και σε νορμαλ τιμη. τι θα προτεινατε ;

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Θα ήθελα και εγώ μερικές γνώμες...είμαι μεταξύ της Panasonic GF7 που την έχω βρει ακόμη στην τιμή προσφοράς και στην Nikon 1 J5. Θα σκεφτόμουν και την Samsung NX mini, αλλά δεν την έχω βρει πουθενά σε λογική τιμή στο εξωτερικό (Ελλάδα πουθενά). Όπως καταλάβατε θέλω κάτι πολύ μικρό, ίσως να ήταν καλύτερο να πήγαινα σε μια σοβαρή compact (στυλ Sony RX100 ή Canon G7X) για τις ανάγκες μου αλλά δυστυχώς είναι ακριβότερες από το budget που διαθέτω (ακόμη και η RX100 I είναι ~100 ευρώ ακριβότερη), οπότε θα περιοριστώ σε μια μικρή mirrorless...

και οι δύο είναι εξαιρετικές λύσεις για φορητότητα, αν εχεις κατι σε φακό Nikon που θέλεις να χρησιμοποιήσεις (με το crop factor X) σκεφτεσαι την μικρή Nikon ή αν μείνεις μονο με τους φακούς κιτ, στην GF7 ψωνιζεις το τελευταίο αισθητήρα της Panasonic στα 16MPX και ενα πολυ καλό φακό κιτ τον 12-32 (24-64mm) με πολύ καλή απόδοση ειδικά στο ευρυγώνιο που δεν θα χρειαστει να πουλήσεις και έχεις πρόσβαση σε πλειάδα φακών αν θελήσεις να επεκτείνεις τις δυνατότητες της μικρής μιάς και το σύστημα είναι ζωντανό σε αντίθεση με το σύστημα 1 της Nikon που κανεις δεν ξέρει τι θα απογίνει μετα την έλευση των DL.
Ο Ηλίας (etsap) που είχε παλιά Panasonic G5 και περασε προσφατα απο την 1 σε Panasonic G6 (έχει πιο παλιό αισθητήρα και επεξεργαστή απο την GF7) μπορεί να σου πεί και περισσότερα.

Επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα η αγορά μιας "μικρής" μηχανής με έμφαση στη φωτογραφία και όχι στο βίντεο θα ήθελα να αναφέρουν κάποιοι τη γνώμη τους για τις
Canon Powershot G7 X MARK II, G5 X, sony rx100 III ή και άλλες που πιθανόν δεν γνωρίζω.
Ευχαριστώ

Μεταξύ Lumix G5+14-42 και Nikon 1 J5+10-30 , για δικούς μου λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το image quality ή την ποιότητα κατασκευής κάθε μίας, θα διάλεγα την πρώτη.
Το καλό grip, το σκόπευτρο και η πλήρως αναδιπλουμενη οθόνη είναι must για μένα.

apotin πήγαινε δες τες, η G5X είναι πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος - αν σε ενδιαφέρει κάτι τσέπης μένεις σε G7, RX100 με υπέρ της πρώτης τα 100mm και το touch screen, ενώ η δεύτερη έχει σκόπευτρο και σαφώς καλύτερο φακό (ειδικά στο ευρυγώνιο). Αν αντέχεις την έλλειψη zoom και σταθεροποίησης, υπάρχει η ricoh GR (mkI & II) με αισθητήρα APS-C και σταθερό φακό 28mm, ενώ αν θες περισσότερο zoom η panasonic TZ100 με αισθητήρα 1" και φακό 25-250/f2,8-5,6.

Ευχαριστώ Δημήτρη, περίμενα τη γνώμη γιατί χρησιμοποιείς γενικά "μικρές" μηχανές και έχεις πολύ καλά αποτελέσματα.

Ποιες έχουν σταθεροποίηση;

Last edited:

Όλες εκτός από την ricoh, η οποία είναι πολύ ιδιαίτερη μηχανή στα "σωστά" χέρια κάνει παπάδες (όχι τα δικά μου - δοκίμασα και δεν...). Οι άλλες είναι πιο main stream, και περιορίστηκα σε όσες είναι διαθέσιμες άμεσα και μπαίνουν σε τσέπη παντελονιού (έστω φαρδιά τσέπη). Αν αυτό δεν είναι πρόβλημα υπάρχουν οι panasonic GM1/5 και GF7 που μπορείς να πάρεις με τον κιτ 12-32 (24-64 δηλαδή) και να προσθέσεις τον λιλιπούτειο 35-100/3,5-5,6 ή τον 45-150. Δεν έχουν σταθεροποίηση αλλά έχουν οι φακοί, και τα αποτελέσματα είναι σε άλλο επίπεδο.

Στη σειρά RX100 οι διαφορές είναι μεγάλες όσον αφορά τη φωτογραφία;

Διαφορές θα δεις στην MkIII, καλύτερος φακός, καλύτερος αισθητήρας (1/2-1 στοπ), καλύτερη σταθεροποίηση και jpeg της προκοπής (όχι τέλειο αλλά εντάξει).

Αν ενδιαφέρεσαι για την G7X II, έχω αρκετές φωτό - οι περισσότερες από τον Ιούλιο και μετά, αφού με βολεύει να την μεταφέρω περισσότερο στις διαδρομές με το ποδήλατο - με αυτήν στο flickr. Σχεδόν καμία από αυτές όμως δεν είναι απευθείας jpg, τραβώ πάντω με raw, αφού μου αρέσει και η επεξεργασία των φωτό μετά...

https://www.flickr.com/photos/142451464@N06/

ευχαριστώ sotos
τις έχω δει από αναρτήσεις που έχεις κάνει και γι' αυτό ανέφερα την G7X II

Οκ, καλή επιλογή και καλές λήψεις τότε Αποστόλη! :2thumb22sup:

είμαι έτοιμος να χτυπήσω μια Fuji x70 για ταξιδιάρικο σώμα ταξιδιού και βόλτας και τσέπης.
το ερώτημα είναι αν αφήσουμε απέξω την Ricoh υπάρχει κατι αλλο κοντινό;
π.χ. η Panasonic gf7 που έχει σταθεροποίηση μαζί με έναν φωτεινό pancake (ποιον;) θα μπορούσε να σταθεί επάξια δίπλα;
δυστυχώς η σονυ που έχω σε αυτά τα mm έχει μη ποιοτικές επιλογές και δεν είναι τόσο τσέπης. Επίσης τρελαίνει η ιδέα του leaf shutter που θέλω για τα φλας

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η gf7 με ένα Panasonic pancake 20/1.7 στέκεται επάξια και ίσως και καλύτερα ακόμη και σε ταχύτητα εστίασης παρότι ο 20αρης είναι ο πιο αργος m43 φακός, δεν ξέρω αν βολεύει η εστιακή των 40mm όμως, πιο compact και πιο φθηνος ακόμη είναι ο pancake 14mm/2.5 (28mm) αλλά δεν είναι ιδιας κλάσης με τον 20αρη και ειναι και μισο στοπ πιο σκοτεινός.

το λαθος όμως είναι ότι η gf7 δεν εχει σταθεροποιηση στο σώμα, η Εpl7 έχει της Ολυ που είναι πιο μεγαλο σώμα, γιαυτο θεωρώ ότι η GF7 όπως και η Gm1,5 κουμπώνουν πολυ καλά με τον pancake 12-32 που εχει σταθεροποιηση.

+1... Οπότε αν σε ενδιαφέρει η σταθεροποίηση + pancake prime (όπως εμένα) δες και παλαιότερα σώματα olympus. E-M2 ή E-PL5/6 για "σπαστή" οθόνη και πιο πολλά κουμάντα. Ποιότητα εικόνας OMD-EM5+...

Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπερα, τι αξιζει σε olympus (pen, omd) μεχρι 900ε; Ειδα κατι κιτ με κανα 2 φακους στο skroutz. Για φιλο που θελει μονο olympus. kbouk?

πχ

https://www.skroutz.gr/s/9652969/Olympus-OM-D-E-M10-Mark-II-Kit-ED-14-42-II-R-ED-40-150-R.html

https://www.skroutz.gr/s/7455483/Olympus-OM-D-E-M10-Mark-II-Kit-ED-14-42-EZ-Pancake-ED-40-150-R.html

Τι διαφορες εχουν οι παραπανω φακοι;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Last edited: