Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Με 369,00 ευρώ ??? Πιο ακριβή και από την δική μου ???

Όχι πως έχεις άδικο βέβαια , με την μία θα ψαχτεί για να βγάλει καλές φωτογραφίες , αλλά με την άλλη θα κάνει ΤΟΝ χαβαλέ του .

Άτιμη κρίση .....

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εγώ για αυτά τα λεφτά θα την έπαιρνα. Και ας έχει τον ευθύνη να την προσέχει να μη βραχεί. δε χρειάζεται μόνο χαβαλές...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Στο μεγαλο μου γυιο παροτι εχω 3-4 σωματα και μικρα στις διακοπες έχει μαζι μια TG3 ... Βολευει να την χρησιμοποιει χωρις φόβο και πάθος ....

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Με 369,00 ευρώ ??? Πιο ακριβή και από την δική μου ???

Όχι πως έχεις άδικο βέβαια , με την μία θα ψαχτεί για να βγάλει καλές φωτογραφίες , αλλά με την άλλη θα κάνει ΤΟΝ χαβαλέ του .

Άτιμη κρίση .....

Οταν εβαλα την προσφορα στα 199,00 λιγοι την προσεξατε... εισαι και ολυμπιακακιας:smash:

Εγώ Ολυμπιακός ? Αεκάρα είμαι........ μόνο που ασχολούμαι τόσο που δεν ξέρω καν σε ποια κατηγορία παίζει !!!
Τώρα για την Samsung την αγόρασα τελικά σε τιμή χώμα με τον 20-50 που ότι και να πάθει δεν θα πονέσει.
Καιρό όμως είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου μια μικρή με aps-c να δω τι ψάρια πιάνει.
Θα ενημερώσω μετά την παραλαβή και δοκιμή της.

From m2 note with Tapatalk

βάζεις και ανταπτορα και μετά θα παίζεις εσύ .... ξεθάβεις και μια κόμπακτ απο το συρτάρι και έτοιμος ο μικρός. ......
αν θυμάμαι καλά ο 20-50 είναι powerzoom ? Για ο 18-55 ήταν λίγο μεγαλος για την nx300 που είχα.
Πάντως και εγω αν την ξαναβρώ σε χώμα τιμή θα παρω μια. ειδικά nx500. ..

Οι τιμές ανέβηκαν σε όλη τη γκάμα της 3αδας canonikosony ή μου φαίνεται?

Παιδιά καλησπέρα. Αρχικά να αναφέρω ότι είμαι τελείως αρχάριος. Τώρα έχω αρχίσει και ασχολούμαι λίγο παραπάνω με το θέμα φωτογραφία. Έχω στη κατοχη μου μια d5300 (ήταν δώρο). Θειος μου δίνει μια D7200 σε καλη τιμή και σκέφτομαι κατά ποσο μπορεί να αξίζει μια αγορα της από εμενα. Ποια η γνώμη σας; Την 5300 ποσο περίπου μπορώ να τη δώσω;

Η 5300 προφανώς και με καλύπτει (δεν την έχω ξεζουμίσει ακόμα) απλα ο μονος λόγος που το σκέφτομαι είναι ότι η 7200 ίσως αξίζει και μελλοντικά, αφού δύσκολα θα την άλλαζα. (Τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα).

Να κάτσω στα αυγά μου μήπως; :P

Έχω επίσης τους εξης φακούς:

τον 35αρι
έναν 60αρι
τον 18-300 της νικον και
έναν τοκινα 11-16

Όλους αυτούς προφανώς και δεν τους αγόρασα, μου τους έδωσαν με τη μηχανή. Οποτε σκεφτόμουν μήπως έδινα τον 60αρι που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτε και τον 18-300 για κάτι πιο καλο ίσως. Αν και ο 18-300 χρησιμοποιείται αρκετά νομίζω ότι καπου χάνει.

Απλα προσπαθώ να στήσω κάτι που να το χρειάζομαι και να το χρησιμοποιώ.

Last edited:

Θα εκτιμούσα πολύ την έγκριση ή απόρριψη κάποιων πιο έμπειρων για την παρακάτω αγορά που σκέφτομαι να κάνω.
Καθώς εδώ και χρόνια είχα εγκαταλείψει το σπορ και έβγαζα μόνο απλές αναμνηστικές φωτογραφίες όσο καλύτερα μπορούσα με το κινητό, τελευταία το samsung S5, προκειμένου να μπορέσω σιγά σιγά να επανέλθω και να έχω και όσο πιο ποιοτικές καθημερινές φωτογραφίες μπορώ, εντός περιορισμένου προϋπολογισμού σκέφτομαι την αγορά μια οικονομικής APS-C mirrorless με σταθερό "prime" φακό.
Καθώς βρίσκομαι εκτός Ελλάδας και το τελωνείο μάλλον δεν θα είναι πρόβλημα, έχω εντοπίσει στο ebay με 300 ευρώ την:

Canon EOS M2 σε κιτ με τον Canon EF-M 22mm f2 και το φλας 90EX

Η μηχανή είχει τον 18 mp APS-C αισθητήρα της Canon, AF II Autofocus, Digic 5, WiFi που θεωρώ πλέον σημαντικό για διαμοιρασμό και έλεγχο μέσω κινητού.
Η Μ3 με τις όποιες βελτιώσεις ανάλυσης, φόκους και αναδιπλούμενης οθόνης κοστίζει περίπου τα διπλά με τον ίδιο φακό. Θα μου λείψει ίσως η αναδιπλούμενη οθόνη.
Η Μ2 έχει κυκλοφορήσει μόνο Ασία ενώ η καινούρια Μ10 εκτός από ακριβότερη είναι μάλλον και υποδεέστερη.
Το μόνο "κακό" ότι τη βρίσκω οικονομικά σε λευκό χρώμα ;)

Πιστεύετε ότι είναι μια vfm αγορά που αξίζει τον κόπο;
Άρχισα να ψάχνω για μικρή canon λόγω APS-C και του μάλλον καλού f2 22mm φακού που είναι ακριβώς 35άρης στο crop x1.6
Πολύ σημαντικό για μένα και το μέγεθος, καθώς μια ογκώδη μηχανή μάλλον θα τη φάει το ράφι.
Δεν εντόπισα κάτι άλλο καλύτερο σε αντίστοιχα χρήματα στη σύντομη έρευνα αγοράς που έκανα.
Καλοδεχούμενη όποια συμβουλή.

Παιδιά καλησπέρα. Αρχικά να αναφέρω ότι είμαι τελείως αρχάριος. Τώρα έχω αρχίσει και ασχολούμαι λίγο παραπάνω με το θέμα φωτογραφία. Έχω στη κατοχη μου μια d5300 (ήταν δώρο). Θειος μου δίνει μια D7200 σε καλη τιμή και σκέφτομαι κατά ποσο μπορεί να αξίζει μια αγορα της από εμενα. Ποια η γνώμη σας; Την 5300 ποσο περίπου μπορώ να τη δώσω;

Η 5300 προφανώς και με καλύπτει (δεν την έχω ξεζουμίσει ακόμα) απλα ο μονος λόγος που το σκέφτομαι είναι ότι η 7200 ίσως αξίζει και μελλοντικά, αφού δύσκολα θα την άλλαζα. (Τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα).

Να κάτσω στα αυγά μου μήπως; :P

Έχω επίσης τους εξης φακούς:

τον 35αρι
έναν 60αρι
τον 18-300 της νικον και
έναν τοκινα 11-16

Όλους αυτούς προφανώς και δεν τους αγόρασα, μου τους έδωσαν με τη μηχανή. Οποτε σκεφτόμουν μήπως έδινα τον 60αρι που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτε και τον 18-300 για κάτι πιο καλο ίσως. Αν και ο 18-300 χρησιμοποιείται αρκετά νομίζω ότι καπου χάνει.

Απλα προσπαθώ να στήσω κάτι που να το χρειάζομαι και να το χρησιμοποιώ.

όσο πιο ακριβό ένα σώμα, τόσο πιο γρήγορα χάνει τη μεταπωλητική του αξία. Επίσης τα τελευταία 5 χρόνια η σειρά 5 της ΝΙΚΟΝ (5000/5100/5200/5300) έχει την καλύτερη μεταπωλητική αξία. Επομένως αν συνεχίσεις να τραβάς φωτογραφίες όπως τώρα, καλό είναι να καθίσεις στα αυγά σου, δηλαδή να παραμείνεις με το παρόν σώμα. Αν θέλεις να αναβαθμισεις τη σχέση σου με το αντικείμενο, δηλαδή να αλλάξεις φακούς, να τραβάς σπορ, ή στη βροχή, ή στις πορείες και στις διαδηλώσεις, ή σε δύσκολα θέματα τέλος πάντων και να επεξεργάζεσαι τις φωτο στον ΗΥ, τότε ναι, να αλλάξεις.

Μάλιστα άρα νομίζω καλά είμαι. Όσο για τους φακούς. Κάποια πρόταση για τον 18-300 σε σχέση με τον 18-140 πχ; Αξίζει η αλλαγή! Θα έχω βελτίωση; Πάνω από 200 πάω σπάνια. Αν δώσω και τον 60αρι θα κερδίσω και κάποια χρήματα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αν ο 60ρης είναι ο Macro, μην τον δώσεις αν δεν βεβαιωθείς πως δεν σε ενδιαφέρει το είδος αυτό τήξης φωτογραφίας.

Ομολογώ ότι με ενδιαφέρει αλλα δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες μου.

Γεια χαρά σε όλους

Πάντα μου αρρεσε να ασχολούμαι με τις φωτογραφήσεις αλλά ποτέ ως τώρα δεν έβαλα το χέρι βαθιά στην τσέπη για αγορά κάμερας.
Αυτό άλλαξε με την γέννηση της κορούλας μου . Ξέρω πως οι φωτογραφίες που θα βγάλω τώρα θα την συντροφεύουν για όλη της την ζωή.
Το ποσό που σκέφτομαι να διαθέσω είναι πάνω κάτω περί τα 500 (να ναι καλα οι δόσεις :P ).
Κύριο θέμα μου θα είναι φωτογραφήσεις πορτρέτου (πρωτίστως του μωρού) και καθημερινών στιγμών(του στιλ street view photography).
Επίσης θα ήθελα ένα αξιοπρεπές video χωρίς όμως να επιθυμώ "κινηματογραφικό" αποτέλεσμα.

Έχω καταλήξει στο να πάρω D3300 body + Nikkor 35mm για αρχή... Πως σας φαίνεται σαν ιδέα ; Μπορεί να με καλύψει στα πρώτα μου βήματα ενασχόλησης με πιο "ακριβή" κάμερα ;

Last edited:

Αν εισαι σιγουρος οτι ο ογκος-βαρος του κιτ που προτεινεις δεν θα σε περιορισουν στο να την κουβαλας μαζι σου χωρις δευτερη σκεψη, τοτε προχωρα αφοβα, αφου ειναι ενα αξιοπρεπεστατο συνολο. Αν ομως εχεις ενδοιασμους τοτε θα μπορουσες να κοιταξεις και προς μικρες mirrorless οπως olympus, panasonic, sony. Σε καποιες περιπτωσεις (αναλογως μοντελου, φακου κλπ) θα εχεις ενα κιτακι "σχεδον" τσεπης με παρομοια αποτελεσματα.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν εισαι σιγουρος οτι ο ογκος-βαρος του κιτ που προτεινεις δεν θα σε περιορισουν στο να την κουβαλας μαζι σου χωρις δευτερη σκεψη, τοτε προχωρα αφοβα, αφου ειναι ενα αξιοπρεπεστατο συνολο. Αν ομως εχεις ενδοιασμους τοτε θα μπορουσες να κοιταξεις και προς μικρες mirrorless οπως olympus, panasonic, sony. Σε καποιες περιπτωσεις (αναλογως μοντελου, φακου κλπ) θα εχεις ενα κιτακι "σχεδον" τσεπης με παρομοια αποτελεσματα.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Έχεις να προτήνεις κάποιο κιτ σε mirrorless στα 500 πάνω κάτω?

Επίσης ισχύει πως με mirrorless θα έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα video από την 3300; Γενικά έχει κάποιος άποψη για το video της D3300 αν είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο ;

Μου ειπαν οτι εβγαλε το πλαισιο την olympus em 10ii με τον κιτ φακο στα 580 ευρω.εχε και αυτη υποψην...

Παρε ενα τηλ καλυτερα και ρωτα τους...την παραγγειλε χθες φιλος μου.δεν το εχουν στο site...σε ποιο καταστημα δεν γνωριζω...μαλλον στο mall..δεν ξερω αν ειναι περιορισμενο αριθμο