Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

γειά σας
θα θελα μια βοήθεια στην επιλογη φωτογραφικής μηχανής,
είμαι ανάμεσα στις panasonic GX80, olympus ΕΜ10 markII και sony6000.
O σκοπός της αγοράς βασικα είναι για να μικρύνω τον όγκο και το βαρος του εξοπλισμού.
Αυτό που θα ζητούσα είναι ένα καλό jgp, πρακτικότητα- ευκολία χρήσης και μεταφοράς.
Φωτογραφία γενικης χρήσης, δεν έχω κάποιες σπουδαίες απαιτήσεις.
Η επεξεργασία και η αρχειοθέτηση θα γίνεται με το lightroom.
Το καλό βίντεο θετικό είναι αλλά κυρίως προορίζεται για φωτογραφία.

γειά σας
O σκοπός της αγοράς βασικα είναι για να μικρύνω τον όγκο και το βαρος του εξοπλισμού.
Αυτό που θα ζητούσα είναι ένα καλό jgp, πρακτικότητα- ευκολία χρήσης και μεταφοράς.

και εγω σε παρομοια αναζητηση ειμαι μονο που αντι για την σονυ α6000 εχω στα υποψην την fuji xt10.την fuji γιατι δεν την εβαλες αν επιτρεπεται?

Σωστή ερώτηση... την άφησα εκτός τη fuji γιατί είναι πιο ακριβές, έχουν σαφως πιο ακριβούς φακούς και μεγαλύτερους σε όγκο.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

γειά σας

Το καλυτερο βιντεο (4Κ) εχει η GX80, το καλυτερο EVF και JPEG η ΕΜ10 ΙΙ, το καλύτερο CAF ημέρα για γρηγορα κινουμενα αντικειμενα η 6000, πολυ κοντα σε ποιοτητα σταθεροποιησης η GX80 στην ΕΜ10 ΙΙ αλλα διατηρεί τα πρωτεία η ΕΜ10 ΙΙ ενω η GX80 ειναι ελαφρως ταχύτερη και πιο ακριβης σε εστίαση SAF, για φωτογραφια γενικής χρήσης οποια και να διαλεξεις δεν θα το μετανιώσεις και εφοσον δουλευεις Lightroom μπορεις να παρεις και RAW... Ευκολια μεταφοράς ισοδύναμες περιπου με τους κιτ φακους, αν πας σε 2-3 φακο οι δυο m43 εχουν τις ίδιες περισσοτερες επιλογες ..

Οπως ακριβώς τα είπε ο Κώστας....γνώμη μου είναι ότι όποια από τις 3 και αν πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος....εξαιρετικές και οι 3....

ευχαριστώ για τις πληροφορίες,
θα πάω σε ένα κατάστημα να τις πιάσω στο χέρι, να βάλω ίσως μια κάρτα (αν γίνεται), να τραβήξω μερικές φωτογραφίες,
κι όποια μου κάτσει περισσότερο στο χέρι θα πάρω :a0210:

ΥΣ αλλά η αλήθεια είναι ότι τα καλύτερα jpg-evf της olympus που λέτε με προιδεάζουν θετικα...

Προσωπικά είχα την Α6000 και τώρα έχω την em10II ο κύριος λόγος της αλλαγής είναι το EVF άλλα και ο σταθεροποιητής της em10II που είναι μαγικός....έχει και καλούτσικο βίντεο, σφαίρα εστίαση saf, ίσως το καλύτερο jpeg της αγοράς και πολύ καλή κατασκευή ενώ κατά την γνώμη μου είναι και πολύ όμορφη εμφανισιακά....πάντως δες τες αν μπορείς και τις 3 και αποφάσισε μετά.....η κάθε μια έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της.....

Υ.Γ. Το EVF της gx80 επειδή είναι ίδιο με της gx7 που είχα παλιότερα δεν μου άρεσε καθόλου, έβλεπα και rainbow effect Και για αυτό τον λόγω δεν κοίταξα καθόλου την gx80....

Συμφωνώ για την εμφάνιση, είναι πιο όμορφη.
Ο φακός του κιτ καλός είναι;

Ο φακός της em10II είναι ένας απλά καλός τυπικός φακός κιτ. Δεν είναι κάτι τρομερό άλλα δεν θα σε απογοητεύσει κιόλας. Ο panasonic 12-32 είναι σαφώς καλύτερος. Ποιο sharp στο ευρυγώνιο και ξεκινάει και από 24mm σε FF...ο κιτ της sony είναι μετριότατος.....

New entry σε DSLR

Καλησπερα σε όλους! Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε μια αγορα DSLR. Εδω και 2 χρόνια ζαχαρωνω μια καλη μηχανη και τώρα επιτέλους μου δώθηκε η ευκαιρία να προχωρήσω στην υλοποιήσω το όνειρο μου. Πιο πολύ με ενδιαφέρει η νυχτερινή λήψη και η λήψη τοπίων. Σκεφτόμουν να πάω σε mirrorless κατηγορία αλλά δεν με απασχολεί το μέγεθος. Ειμαι διατεθημένος λοιπόν να δώσω γύρω στα 600 για μια DSLR μαζί με εναν απλό φακό με το σκεπτικό οτι μελλοντικά θα εμπλουτίσω τη συλλογή μου με τους φακούς που θέλω. Θα ήθελα λοιπόν τα "φώτα" σας και τις προτάσεις σας. Σκεφτόμουν την nikon D5300 ή αν βρω καποια καλή ευκαιρία την D5500. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας! 😀😀

Re: New entry σε DSLR

δες τους φακους που θα θες να παρεις στο μελλον (αν ειναι κανον, νικον σονυ , πενταξ) και μπες στο συστημα που σου ταιριαζει περισοτερο, και παρε το πιο φτηνο πακετο
για αρχη και η πιο απλη δσλρ ειναι παραπανω απο αρκετη

Re: New entry σε DSLR

Προς το συστημα της nikon κλινω απλα δεν ξερω σε ποιο μοντέλο φωτογραφικης. Απλα πιστευω οσο πιο δυνατο το body απο αποψη λειτουργιων τοσο πιο μακροχρονια θα θελησω να το αντικαταστησω.

Εγώ αν έπαιρνα τώρα θα έπαιρνα πενταξ γιατί στα ίδια λεφτά παίρνεις πάντα καλύτερο αποτέλεσμα και πολλές φορές αδιαβροχοποιηση.
κανον θα έπαιρνα γιατί έχουν ψηφιακές ευκολίες live view οι κανον που δεν έχουν οι άλλες.
νικον επειδή έχει πολλά μεταχειρισμένα και πολύ καλό αισθητήρα.

Για δες πενταξ κ50. κάνουν 700d νομίζω...η 500 δε θυμάμαι...νικον δες και την 3300 και με τα ρέστα πάρε φακό.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Θα αγοράζατε ως δεύτερη (για τις βρώμικες καταστάσεις πχ να την παίρνουνε τα παιδιά σε καμιά εκδρομή κλπ) ) την Samsung nx100 μτχ με τον 20-50 εάν την βρίσκατε σε καλή τιμή ?

From m2 note with Tapatalk

αποτι καταλαβα μαλλον το παρατησε η σαμσουνγ το συστημα...
αν δεν σκοπευεις να παρεις και αλλους φακους μετα και την βρισεις πολυ φτηνα , γιατι οχι...
εγω αν δεν χρειαζομουν Continious focus θα πηγαινα μιρορλεςς λογο μεγεθους
σε δσλρ οπως ειπα και πριν το πιο φτηνο σωμα αν εισαι αρχαριος, και τα υπολοιπα λεφτα για κανα 50/1.8 η 35/1.8

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δεν χρειάζομαι άλλους φακούς , άλλωστε έχω το σύστημα της υπογραφής μου . Μου ζητά ο γιος μου (14 χρονών) για καμιά εκδρομή φωτογραφική μηχανή και σκέφθηκα από το να πάρω compact με μικροσκοπικό αισθητήρα στα 100-150 ευρώ , να αγοράσω αυτή με aps-c στα 100 που την βρήκα μιας και το μέγεθος παλεύεται .
Φαντάζομαι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο λόγω αισθητήρα και ας είναι 6 χρονών μηχανή , εκτός και εάν προχώρησε τόσο η τεχνολογία στους μικρούς αισθητήρες (στα χρήματα που ανέφερα φυσικά) και μπορώ με μία τσέπης να έχω το ίδιο αποτέλεσμα .
Εξ ου και η ερώτησή μου στο topic .