Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T10

Ολα καλά, το μαζέψαμε, στο θέμα μας τώρα, νομίζω πως η πιο εύκολη αναβάθμισή σου και η πιο συμφέρουσα για την τσέπη σου (αν θέλεις να έχεις ένα αξιόλογο ευρυγώνιο εντός του budget σου) ειναι η πρόταση του Βλάσση για την Νικοn 5500 και κρατας τον φακό σου.

Τα θέματα με την βραδυνή εστίαση στις mirrorless στα ανέλυσε έως ένα σημείο ο karamela τόσο για την Fuji όσο και για την πολυ γρήγορη σε εστίαση Σονυ 6000 που στα βραδυνα έχει θεματάκια, αλλου είναι τα δυνατά σημεία αυτων των μηχανών.

Αρχικά ειχες και δυο OLYMPUS στην λιστα σου , την ΕΜ5 ΙΙ μαζι με ευρυγώνιο φακό στην αποκλείω είναι εκτος του bugjet σου, αν προτιμήσεις αυτο το σύστημα τα μόνο αξιόλογα σώματα που μπορείς να πάρεις εντος budget είναι η ΕΜ10 ΙΙ και η GX80 με πενταξονική σταθεροποιηση και ακαριαια εστίαση με όλους τους φακούς τους, εδώ θα βρεις και ενα σχετικα μικρο και φθηνό (περιπου 450-500 ) ευρυγώνιο τον mzuiko 9-18/4-5.6 με κύριο προσόν του όχι τόσο την τιμή του αλλα το μέγεθος και το βαρος μόλις 155γρ. ... το βάρος συνολικά σωμα φακός αλλάζει σημαντικά αλλα με πιθανό κόστος στην απόδοση σε σχεση με την 5500 που εχει καλυτερο και μεγαλύτερο αισθητηρα ..
Γιαυτο επιμένω καί εγώ οτι η 5500 είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση αφού έχεις τον φακό ...

όλα σωστά, εκτός κι αν ο φίλος μας απλώς θέλει να αλλάξει σύστημα και γι αυτό και η μικρογκρίνια για το βάρος και τον όγκο σε καθημερινή βάση. Ίσως γι αυτό και βάζει μπροστά το καλό Iso 3200 της xt10 και καλά κάνει. Η πρόταση για Α7 δεν είναι λύση, διότι πάει πολύ ψηλά οικονομικά, και εκεί ψηλά θα βρει φακούς ακόμη μεγαλύτερους και βαρύτερους από αυτούς που ήδη έχει. Η ερώτηση για d7200 επίσης δεν είναι λύση, καθώς μπορεί να είναι πιο ικανή μηχανή σε σχέση με την d5500 (δεν λέω καλύτερη, λέω πιο ικανή) αλλά είναι ακόμη μεγαλύτερη διαστάσεις και βάρος. Και η d5500 από την άλλη είναι πολύ πιο ώριμη μηχανή από τις d5200/5300 και αρκετά πιο μαζεμένη σε διαστάσεις. Επομένως η επιλογή μιας d5500 (έστω από κατάστημα εξωτερικού) σε συνδυασμό με τον SIGMA 17-50 2.8 OS θα δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, τόσο σε σχέση με την d5200 (σχεδόν τρία στοπ διαφορά, ένα και μισό από τον αισθητήρα, εδώ ενσωματώνω την αποφυγή υψηλών Iso Λόγων κινδύνου bandit στα σκοτεινά, και ένα και μισό περίπου από τον πιο φωτεινό φακό σε σχέση με τον κλασικό 18-55) όσο και από την xt10 (τουλάχιστον μισό στοπ στον αισθητήρα) και μεγάλη διαφορά στο σύστημα εστίασης στα σκοτεινά.

Αλήθεια ποιον 12-24 έχει; Διότι αν έχει τον 12-24 Pro τότε πολύ δύσκολα θα βρει κάτι καλύτερο και να μπορεί να το πληρώσει. Για τον απλό 12-24 το συζητούμε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T10

Τον Τοκινα 12-28/4 έχει απο ότι κατάλαβα.

σωστα αυτον εχω..

κατι αλλο...
ενας γνωστος μου εστειλε καποιες φωτο δειγματα σε jpeg και raw για να συγκρινω.τα jpeg οντως φοβερα!θα υπαρχουν φωτο που δεν θα χρειαζεται να τις πειραζω.εκανα ομως μια επεξεργασια μιας (raw) στο lightroom που μου εστειλε,σε εσωτερικο χωρο και με 6400 iso και επαθα πλακα!!σαν να τραβηξα με την 5200 με iso 1200-1600!!κακα τα ψεματα,μεγαλη διαφορα!εγω δεν ξερω τι σημεινει το 6400 μιας και την εχω κλειδωσει στα 3200...θα ηθελα να την ανεβασω για να δειτε αλλα δυστηχως δεν μπορω μιας και περιεχουν προσωπα.δεν εχω τ δικαιωμα,καταλαβαινετε...μπορουν ομως να το επιβαιβεωσουν απο εδω και κατοχοι της χτ 10...αλλα για να μην κατηγορω την νικον ,κατι παρομοιο εχω δει στην 7200 αλλα δεν νομιζω τοσο πολυ.

επισης η αλλαγη συστηματος εχει και ρομαντικο χαρακτηρα...σαν να ξεκινας παλι απο την αρχη!!:flipout:

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

ετσι ειναι με το iso, τα 12800 η x-pro2 τα εχει για πρωινο...
και ασ λενε οτι θελουν κατι καλοθελητες για πειραγματα και μπλα μπλα... το αποτελεσμα μετραει

το 5αξονικο συστημα της om-10ii και της gx80 ειναι ενας σημαντικος λογος για αγορα.μπορεις να ανεβασεις τα iso ετσι δεν ειναι?ομως και ο 18-55 2.8 της fuji δεν εχει σταθεροποιηση?δεν ισορροπει η κατασταση κατα καποιον τροπο?επισης η fuji δεν εχει πιο καλους φακους(πιο ακριβους βεβαια)?

προσωπικα δεν τα παω καλα με τα τεχνικα χαρακτηριστικα της καθε μηχανης.προσπαθω να δινω βαση στο θεμα-ληψη και μετα οσο πιο καλα αποτελεσματα παρω τοσο πιο λιγο κανω επεξεργασια.παντα τραβαω στο manual για να εχω εγω τον ελεγχο της μηχανης.απο αυτα που εχω διαβασει και μονο,θεωρω οτι με την χτ 10 θα ειναι εφικτο αυτο σε σχεση με την 5200...τωρα για την 5500 μπορει αλλα ισως εκει παιζει πιο πολυ η 7200 λογω iso.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ετσι ειναι με το iso, τα 12800 η x-pro2 τα εχει για πρωινο...
και ασ λενε οτι θελουν κατι καλοθελητες για πειραγματα και μπλα μπλα... το αποτελεσμα μετραει

κωστα αργησες!εσυ που εισαι μετρ με τις fuji,ποια η γνωμη σου?

συγνωμη απο ολους,δεν προσβαλω κανεναν αλλα οσες πιο πολλες γνωμες διαβαζω τοσο καλυτερα για εμενα....

Προφανώς για να αγοράσεις μηχανή έχεις κάνει ήδη την "έρευνά" σοπυ, έχεις κοιτάξει reviews, έχεις δει δείγματα κλπ
Και για να φτάσεις στο σημείο ακόμα να αναρωτιέσαι τι σου κάνει, προφανώς δεν έχεις δει διαφορές που να σε έχουν εντυπωσιάσει. Οπότε πήγαινε πάρε αυτό που σου κάνει κλικ περισσότερο και τράβα φωτογραφίες

το 5αξονικο συστημα της om-10ii και της gx80 ειναι ενας σημαντικος λογος για αγορα.μπορεις να ανεβασεις τα iso ετσι δεν ειναι?ομως και ο 18-55 2.8 της fuji δεν εχει σταθεροποιηση?δεν ισορροπει η κατασταση κατα καποιον τροπο?επισης η fuji δεν εχει πιο καλους φακους(πιο ακριβους βεβαια)?

προσωπικα δεν τα παω καλα με τα τεχνικα χαρακτηριστικα της καθε μηχανης.προσπαθω να δινω βαση στο θεμα-ληψη και μετα οσο πιο καλα αποτελεσματα παρω τοσο πιο λιγο κανω επεξεργασια.παντα τραβαω στο manual για να εχω εγω τον ελεγχο της μηχανης.απο αυτα που εχω διαβασει και μονο,θεωρω οτι με την χτ 10 θα ειναι εφικτο αυτο σε σχεση με την 5200...τωρα για την 5500 μπορει αλλα ισως εκει παιζει πιο πολυ η 7200 λογω iso.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κωστα αργησες!εσυ που εισαι μετρ με τις fuji,ποια η γνωμη σου?

συγνωμη απο ολους,δεν προσβαλω κανεναν αλλα οσες πιο πολλες γνωμες διαβαζω τοσο καλυτερα για εμενα....

διάβασε αυτό https://blog.mingthein.com/2015/12/21/review-the-nikon-d5500/ από έναν πολύ πολύ αυστηρό κριτή, καμιά σχέση με τα χαζοχαρούμενα που κάνουν τις παρουσιάσεις όλων των μηχανών στο Ιντερνετ. Μετά, αν δεν σου κάνει κλικ, συνέχισε τη συζήτηση. Άλλωστε από ότι καταλαβαίνω, περισσότερο τη συζήτηση θέλεις για αυτό που έχεις βάλει στο μυαλό σου κι όχι να δεχθείς απόψεις με λογικά επιχειρήματα. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά το έχουμε δει δεκάδες φορές σε αυτό το φόρουμ.

αν θες καποιον "χαρακτηρα" στις φωτογραφιες σου ,πας σε fuji αλλιως μια χαρα ειναι και το φωτοσοπ, οποια μηχανη και να διαλεξεις θα σου δωσει καλη φωτογραφια
τωρα αν θες να τραβας με 8' χερατες εγω το εκανα το 95 με nikon f3 και χωρις af.....
μυστικα στην φωτογραφια δεν υπαρχουν πλεον,
οποιος δεν μπορει να φωτογραφισει σε low light με τις συγχρονες μηχανες, δεν φταινε οι μηχανες αλλα κατι αλλο....

διάβασε αυτό https://blog.mingthein.com/2015/12/21/review-the-nikon-d5500/ από έναν πολύ πολύ αυστηρό κριτή, καμιά σχέση με τα χαζοχαρούμενα που κάνουν τις παρουσιάσεις όλων των μηχανών στο Ιντερνετ. Μετά, αν δεν σου κάνει κλικ, συνέχισε τη συζήτηση. Άλλωστε από ότι καταλαβαίνω, περισσότερο τη συζήτηση θέλεις για αυτό που έχεις βάλει στο μυαλό σου κι όχι να δεχθείς απόψεις με λογικά επιχειρήματα. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά το έχουμε δει δεκάδες φορές σε αυτό το φόρουμ.

φυσικα και μου κανει κλικ και δεν διαφωνω οτι ειναι μια αξιολογη μηχανη η 5500.για την συζητηση θεωρω οτι για αυτο ειμαστε μελη ενος φορουμ για να συζηταμε,να ανταλλαζουμε αποψεις και οι πιο εμπειροι να βοηθουν με την γνωμη τους εστω και αν διαφωνουμε.εχω βαλει την fuji στο μυαλο μου αλλα μεχρι την τελευταια στιγμη μπορω να αλλαξω.

Άκου φίλε και εμένα που έχω την Χ-Τ10 γιατί συχνά οι πιο πολλοί έχουν γνώμη και άποψη για μηχανές που δεν έχουν πιάσει στα χέρια τους ή
έχουν ασχοληθεί μαζί τους ελάχιστα λεπτά.
Σαν κάτοχος της Χ-Τ10 με μοναδικό φακό τον κιτ 18-55 θα σου πω ότι δεν έχω μετανιώσει λεπτό για την επιλογή μου.
Είχα και παλαιότερα την Χ-Μ1 την έδωσα, προβληματίστηκα, διάβασα, ρώτησα, σύγκρινα και αποφάσισα ότι η Χ-Τ10 φωτογραφικά ήταν μονόδρομος.
Και η Nikon D7000 που είχα και όλες οι μηχανές σε αυτό το εύρος τιμής είναι αξιόλογες αλλά επειδή ο χρόνος μου κοστίζει πολύ
η fuji με γλυτώνει τις περισσότερες φορές από την επεξεργασία μετά τη λήψη.
Σχετικά με τα μειονεκτήματα της μπορώ να σου πω ότι ποτέ δε με εμπόδισαν φωτογραφικά.
Την Χ-Μ1 την είχα μάθει σε ικανοποιητικό βαθμό ώστε να μπορώ να τραβάω ότι θέλω κάτι που αρχίζω να το καταφέρνω και με την Χ-Τ10.
Όπως σωστά είπε ο Νίκος πάρε όποια μηχανή θες και ξεκίνα να φωτογραφίζεις, αυτός είναι ο στόχος.
Κλείνοντας θα σου πω ότι έχοντας την Χ-Τ10 δε ζηλεύω καμία άλλη μηχανή.
Μου αρέσουν και οι Sony και Nikon και οι Olympus που έχουν φίλοι αλλά δε νιώθω την ανάγκη να αφήσω τη fuji για να πάω σε αυτές.
Κάπου μπορεί να κερδίζουν, κάπου να χάνουν αλλά η fuji με αφήνει ευτυχισμένο της τέλος της φωτογραφικής ημέρας.
Έχω και 2-3 άλλες μηχανές αλλά όπως λέει και μια φίλη: "Η ρετρό μηχανή σου βγάζει τις ωραιότερες φωτογραφίες".

Αυτό που σου λέει ο Βλάσης είναι ότι είσαι σε φάση που θες να αλλάξεις, χωρίς απαραίτητα να εχεις ξεπεράσει τις δυνατότητες του συστήματος που ήδη έχεις, οπότε ψάχνεις περισσότερο δικαιολογίες παρά ακούς-διαβάζεις επιχειρήματα. Ολοι το έχουμε περάσει το στάδιο κάποιες φορές συγκρατηθήκαμε κάποιες όχι.
Αν όπως λες με τον Τοκινα τραβάς τις περισσότερες φωτογραφίες σου η πρόταση που συγκεντρώνει όλα τα υπέρ (κόστος, εστίαση στα σκοτεινά που σε ενδιαφέρει, ακόμα και βάρος) είναι ξεκάθαρη. Και δεν έχεις βάλει καν τον prime για τα κοντινα πορτρέτα που επίσης τραβάς αρκετά. Σου λειπει σίγουρα ένας καλύτερος νορμαλ ζουμ αλλά αν δεν υπάρχει άνεση στο budget εγώ ούτε το σώμα δεν θα άλλαζα. Θες να βρεις φωτογραφίες που δείχνουν καλύτερη απόδοση της Fuji, της Olympus ή οποιαδήποτε άλλο mount. Είναι σίγουρο ότι θα βρεις απειρες όπως θα βρεις και άπειρες με Nikon.

Αυτό που σου λέει ο Βλάσης είναι ότι είσαι σε φάση που θες να αλλάξεις, χωρίς απαραίτητα να εχεις ξεπεράσει τις δυνατότητες του συστήματος που ήδη έχεις, οπότε ψάχνεις περισσότερο δικαιολογίες παρά ακούς-διαβάζεις επιχειρήματα. Ολοι το έχουμε περάσει το στάδιο κάποιες φορές συγκρατηθήκαμε κάποιες όχι.
Αν όπως λες με τον Τοκινα τραβάς τις περισσότερες φωτογραφίες σου η πρόταση που συγκεντρώνει όλα τα υπέρ (κόστος, εστίαση στα σκοτεινά που σε ενδιαφέρει, ακόμα και βάρος) είναι ξεκάθαρη. Και δεν έχεις βάλει καν τον prime για τα κοντινα πορτρέτα που επίσης τραβάς αρκετά. Σου λειπει σίγουρα ένας καλύτερος νορμαλ ζουμ αλλά αν δεν υπάρχει άνεση στο budget εγώ ούτε το σώμα δεν θα άλλαζα. Θες να βρεις φωτογραφίες που δείχνουν καλύτερη απόδοση της Fuji, της Olympus ή οποιαδήποτε άλλο mount. Είναι σίγουρο ότι θα βρεις απειρες όπως θα βρεις και άπειρες με Nikon.

δεν ψαχνω δικαιολογιες.δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου.μαλλον δεν σας εδωσα να καταλαβετε σωστα.
την νικον πιστεψε με οσο μπορουσα την δουλεψα αρκετα.σε 14 μηνες εχω βγαλει 20.200 φωτο!
τολμαω να πω οτι εχω πλησιασει τα ορια της.δεν τολμαω ομως να πω οτι ειμαι φωτογραφος!αλλο η ματια και αλλο το μεσο...παρολλα αυτα εχω παρει μερος σε εκθεση και θα παρω μερος σε αλλες 3-4 στους επομενους μηνες.με φωτογραφιες που καποιοι θεωρουν ''καλες''.εχω δουλεψει project με θεμα την πολη μου το οποιο θα βγει κατι πολυ καλο στο αμεσο μελλον.εχω βγαλει με τον 35αρι πορτρετα για αφισες,μεχρι και αυτοφωρο πηγα για χαρη της φωτογραφιας(την γλιτωσα στο τσακ...).με τον 35αρι ''εχασα πολλες φωτο λογω κλειστου καδρου σε αλλες περιπτωσεις.δεν με βολεψε αρκετα,τον εδωσα...
ξερω σχετικα τι ζηταω.εχω αρχιζει και κατασταλαζω στο τι τραβαω.ζουμ με μεγαλο ευρος δεν εχω χρησιμοποιησει γιατι μου αρσει να παω κοντα στο θεμα και οχι απο μακρια,οσο μπορω.παντα ομως θα τραβαω καθημερινα για εξασκηση και παντα θα προσπαθω να μαθω.ταυτοχρονα προσπαθω να βλεπω φωτογραφιες καθημερινα απο μεγαλους φωτογραφους(Bresson,Koudelka,Kertesz κτλ...η και εμπειρους ερασιτεχνες μεσα απο το διαδυκτιο)δεν ψαχνω μηχανη για αρχαριο.οχι ομως και επαγγελματικη.

πιο πολυ ομως τα αναφερω οχι για να δειξω τι εχω κανει μεσα σε πολυ μικρο διαστημα αλλα γιατι δεν μου αρεσει να ακουω οτι ''εχεις πολλα να μαθεις'' η δεν ξερεις την μηχανη κτλ.γενικως δεν με πολυνοιαζει να μαθω την μηχανη.την ματια μου προσπαθω να βελτιωσω.οποιος εμεινε μονο στο μεσο(μηχανη) το εχασε το παιχνιδι.ξερω ατομα που εχουν παρει εργαλεια και το μονο που προσπαθουν να δειξουν ειναι ενα απλο εντυπωσιακο αποτελεσμα.και υπαρχουν ατομα που βλεπεις μια φωτο και καθεσαι και την χαζευεις και δεν σε νοιαζει με τι τραβηξε...

αυτα με ολο τον σεβασμο και χωρις παρεξηγηση ετσι?

στο θεμα μας τωρα...ισως η fuji να εχει τον ''χαρακτηρα'' οπως ειπε και ο κωστας και λιγο η ρετρο εμφανιση,σε αγγιζουν.γι'αυτο εχω δωσει βαση πιο πολυ.θα προσπαθησω να μην ειμαι κλειστομυαλος και μεχρι να πουληθει η μηχανη θα ψαχνω...αν δεν πουληθει παλι δεν θα τα βαψω και μαυρα.εχω μηχανη που κανει πολυ καλα την δουλεια της..

Υ.Γ.φιλε Kbouk μαλλον να το μεταφερεις στην φωτογραφικη κουβεντα???:smash:

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Με αυτη την τοποθέτηση έπρεπε να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου εδώ, είναι πολϋ σωστή σε γενικές γραμμές, θάλεγα λοιπον να επισκεφτείς ένα κατάστημα (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) πού έχει τις μηχανές που έχεις στα υποψην και να επιλέξεις αυτή που σου κάνει περισσότερο κλικ (με 1-2 φακους επάνω) όχι μόνο λόγω αισθητικής αλλά και εργονομίας, η προσωπική επαφη βοηθάει πολύ στην τελική επιλογή.

Η απολύτως καλύτερη λύση σε σώμα και φακούς για τις ανάγκες σου όπως μας τις προσδιορίζεις είναι η d5500 που μαζί με την d7200 έχει τις καλύτερες επιδόσεις στο apsc . Φυσικά η d7200 δεν είναι λύση.

Βλάση, όταν λες καλύτερες επιδόσεις, εννοείς σε υψηλά iso;
Ρωταω γιατί με ενδιαφέρει το θέμα, ιδιαίτερα σε σύγκριση 5300-5500.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Με αυτη την τοποθέτηση έπρεπε να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου εδώ, είναι πολϋ σωστή σε γενικές γραμμές, θάλεγα λοιπον να επισκεφτείς ένα κατάστημα (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) πού έχει τις μηχανές που έχεις στα υποψην και να επιλέξεις αυτή που σου κάνει περισσότερο κλικ (με 1-2 φακους επάνω) όχι μόνο λόγω αισθητικής αλλά και εργονομίας, η προσωπική επαφη βοηθάει πολύ στην τελική επιλογή.

σε ποια καταστηματα μπορω να απευθυνθω που να εχουν αυτη την ανεση?τα γνωστα μεγαλα?οποιος μπορει ας στειλει και με π.μ.

Καλησπερα σε ολους, θα ηθέλα την βοήθεια σας για αγόρα μιας νέας μηχανής. Ως κάτοχος μια Olympus E-1, η οποία με έχει ικανοποιήσει υπέρ του δεόντος, πηγαίνοντας την παντού, θα ηθέλα μια πιο μικρή γιατι όσο και να την κάνουμε είδικα για καλοκαίρι ειναι λίγο κουμουτσα :)

Να μην μακρολογό, θα ηθέλα να πάρω μια μικρου μεγέθους με manual δυνατότητες ίσως και mirorrless (δεν έχω καταλάβει ακόμα τα pro/con) και με την δυνατότητα για video μιας και θα ηθέλα να ασχοληθώ και με αυτό.

Είδα την olympus stulus s1 και μου φαίνεται τιμια για τα λεφτά της. Τι άλλο θα προτείνατε ? από budget μέχρι 700 βαρία 800.

Εχεις την καλυτερη μηχανή 5mpx που κυκλοφορεί στον πλανήτη με κορυφαια χρώματα !:a0210: Kodac αισθητήρας καλοκουρδισμένος στην εντέλεια, μακαρι να ξαναέφτιαχνε μια ανάλογης φιλοσοφίας μηχανή η OLYMPUS,

Εχω κρατησει και εγω μια Ε-1 ολοκαινουργια με το γκριπ της και την μεγαλη μπαταρια, τελευταιο κομματι της Fotomatic οταν παρέδωσε την αντιπροσωπια, την πλήρωσα πιο πολύ απο καινουργια σύγχρονη ακαθρεπτη μηχανη :Banane0:

Σου εχει μεινει κανενας φακος αξιόλογος απο το συστημα? αν ναι τότε σε ακαθρεπτη ΕΜ1 με ανταπτορα θα μπορεις να τους κανει χρηση κανονικά και με μεγαλυτερη ταχυτητα σε εστίαση απο την Ε-1, μονο που η ΕΜ1 ειναι το αντιστοιχο επαγγελματικο ακαθρεπτο σωμα και στοιχιζει πολυ ακριβότερα απο αυτα που διαθετεις εκτος και αν την παρεις απο εξωτερικο. Μαζι με ενα pancake φωτεινο φακό θαχεις συνδιάσει τον τυχον παλιο σου εξοπλισμο με την καινουργια τεχνολογια σε ενα συνδιασμό πολυ ανωτερο απο αυτον τις stylus, υπαρχουν και καποιοι φακοι του Εsystem που ειναι συμβατοί 100% σε ταχυτητα εστίασης και με φθηνοτερες ακαθρεπτες της OLYMPUS οπως η ΕΜ10 ΙΙ χωρις καν να υστερήσεις σε ποιοτητα εικόνας (φαντάσου κατι αναλογο Ε-1/Ε-500 με παρομοιο αισθητηρα)

Last edited:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Όντως τα χρώματα ειναι τόσο ζωντανά και δεν ασχολουμαι καθόλου με επεξεργασία! Πολυ καλή η προτάση σου και θα την μελετήσω!

Ωστόσο, αν και έχω 2 φακους (14-54,40-150), θα ηθέλα να έχω μια μηχανή μικρή με μικρότερους φακούς και οχι αναγκαστικά εναλλαξιμους.

Βλάση, όταν λες καλύτερες επιδόσεις, εννοείς σε υψηλά iso;
Ρωταω γιατί με ενδιαφέρει το θέμα, ιδιαίτερα σε σύγκριση 5300-5500.

H d5500 έχει τις ίδιες επιδόσεις με την d7200 στον αισθητήρα και στο σύστημα AF. Από εκεί και πέρα, αν η επιλογή σου είναι η φωτογράφιση σπορ η d7200 είναι καλύτερη καθώς έχει μεγαλύτερο buffer και σημαντικά καλύτερο πιάσιμο, άρα ταιριάζει καλύτερα με τους τηλεφακούς και την ελέγχεις καλύτερα στο χέρι. Η d5500 είναι καλύτερη, μάλλον πιο εύχρηστη, λόγω της σπαστής οθόνης, της οθόνης αφής κλπ. Περίπου στα ίδια συνολικά, αλλά με διαφοροποιήσεις στο που και στο γιατί. Και οι δυο μηχανές φορούν τον απολύτως καλύτερο αισθητήρα αυτή τη στιγμή στο apsc αν λάβουμε υπόψη το συνδυασμό δυναμικός εύρος /υψηλό iso.

Η φθηνη σχετικά μηχανή που σου προτεινα η ΕΜ10ΙΙ στοιχιζει 550 (το σωμα) και εχει τους μικρότερους εναλλαξιμους φακους που μπορεις να βρεις χωρις να κανεις σημαντικες παραχωρήσεις σε ποιοτητα, ξεκινουν απο 100γρ. περϊπου, π.χ. μπορεις να την παρεις με τον 14-42ΕΖ pancake στα 700 περίπου, πηγαινε και δες τη σαν μεγεθος βαρος, αν ειχες τον 14-54 ΙΙ θα μπορουσες να τον χρησιμοποιησεις με εξαιρετικη ταχυτητα ομως και αυτους τους φακους που εχεις δηλ. τον 14-54,40-150 (Ι) με ένα ανταπτορα που στοιχιζει 50 - 150 (αναλογα την ποιοτητα) μπορεις περιστασιακά να τους χρησιμοποιησεις με πιο αργη εστίαση και να σου χαρίσουν πολυ όμορφες φωτο γιατι ειναι φακοι διαμάντια.

Αν τωρα πας σε μηχανή χωρις εναλλαξιμους φακους για πολυ μικρή δες καποια απο την σειρα SONY RX100 με 1" αιςθητήρα ή την μεγαλύτερη Panasonic Lx100 με μεγαλύτερο αισθητηρα και φωτεινό φακό. Αν σε ενδιαφέρει να έχει μεγάλο ζουμ υπάρχουν και άλλες προτασεις.