Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Fuji X-T10

Post 606:

Συμφωνώ με το κείμενο, τις έχω αναφέρει παραπάνω τις ρυθμίσεις που φέρνουν πιο κοντά το αποτέλεσμα του LR στο τελικό της fujifilm.

Χρωματικα και τονικα μπορείς να έρθεις πολύ κοντά σ αυτό, αλλά δυστυχώς ο τρόπος που ρενταρει το LR τις λεπτομέρειες, ειδικά στις φυλλωσιες - τοπία δεν είναι αυτός που πρέπει.

Ενδιαφέρον έχουν τα σχόλια στο κείμενο που το επισημαίνουν αυτό, και συστηνουν το capture one και φυσικά το iridient...

Ελπίζω στο μέλλον το LR να το διορθώσει αυτό το πρόβλημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Post 605:
Δεν ξέρω τι θέλει να πει ο συντάκτης του κειμένου, αλλά το ανεβάζω κυρίως για τον Γιάννη Σπύρου που θα καταλάβει περισσότερα και να τιμήσω την προσπάθεια που κάνει.....

http://fujilove.com/lightroom-vs-fuji/

Re: Fuji X-T10

Λογικά θα δώσει και καλύτερη απόδοση σε ψηλα ISO με αυτά που διαβάζω ...

Σε jpeg σίγουρα θα δεις μια διαφορά σε ψηλά iso καθώς η μηχανή jpeg της fuji είναι πολύ καλή, σε raw δύσκολα θα δεις διαφορές....για να στο πω αλλιώς ο κύριος λόγος που πολύς κόσμος αγοράζει τις Fuji είναι το jpeg τους και ότι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να επεξεργάζονται raw αρχεία......αν είναι αυτό που σου λείπει στην 5200 τότε αξίζει με τα 1000 η αγορά της xt10...αλλιώς αν επεξεργαστείς τα raw αρχεία της 5200 μια χαρά φώτος παίρνεις που δεν απέχουν σε τίποτα από άλλες μηχανές σε αυτό το μέγεθος αισθητήρα...

σημαντικος παραγοντας για εμενα ειναι ο ογκος αφου την κουβαλαω σχεδον καθημερινα πανω μου.ειδικα με τον τοκινα 12-28 η 5200 ειναι αρκετα βαρια.επισης εχω αντιμετωπισει καποια δυσκολια σε σκοτεινα σημεια.ορισμενες φορες σαν να υπαρχει αδυναμια εστιασης και εχω αρκετο θορυβο στα 3200 iso.τα iso τα εχω κλειδωσει στα 3200.

μπορεις και εδω να καταλαβεις διαφορα(με την 5300)
https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=fujifilm_xt10&attr13_1=nikon_d5300&attr15_0=raw&attr15_1=raw&attr16_0=6400&attr16_1=6400&normalization=full&widget=234&x=-0.131933838&y=0.3119294
συμφωνα με το παραπανω λινκ η xt10 εχει διαφορα στο ματι σε σχεση με αλλες μηχανες αντιστοιχα του χιλιαρικου..

επισης εχει τυχει να τραβηξω σε μια μερα και 200 και και 400 και 800 φωτο.αντε φτιαχτες ολες με το lightromm....οποτε εκει ισως βοηθησoυν τα jpeg...
τωρα ως προς τα σημεια εστιασης,την ταχυτητα κτλ.ενταξει δεν νομιζω να καταλαβω κατι.

η μπαταρια ειναι ομως ενα θεμα.οποτε θα χρειαστω 2η

Last edited:

Αφου το βαρος και ο όγκος ειναι ένα απο τα βασικό ζητουμενο για την αλλαγή και για να είσαι δίκαιος κανε αναλογες συγκρισεις συνολικα με τον εξοπλισμό που εχεις δηλ. Όχι μονο στο σώμα αλλα και στους φακούς π.χ. ο ευρυγωνιος φακός που έχεις ζυγίζει 530gr και ο αντίστοιχος fujinon 10-24/4 γύρω στα 410gr, δεν θα τον ελεγα μικρο σε βαρος ουτε σε ογκο και με 72mm φιλτρο, υπαρχουν φυσικα και άλλες επιλογές με ευρυγωνιους prime ελαφρύτερους αλλά είναι τελείως άλλη η προσέγγιση.

1000 ευρώ για x-t10 με τον kit είναι πολλά ,την έχω δει και αυτήν και την x-t1 αρκετά φθηνότερα

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T10

ναι εχεις δικαιο kbouk,αλλα σε ογκο εχει λιγο διαφορα.οχι τοσο σε βαρος...

τελικα ομως δεν εχω καταλαβει ακομα αν αξιζει πραγματικα η αγορα της xt10 με τον 18-55 2.8

οι κριτικες βεβαια που εχω διαβασει ειναι θετικες...

1000 ευρώ για x-t10 με τον kit είναι πολλά ,την έχω δει και αυτήν και την x-t1 αρκετά φθηνότερα

εξωτερικο?

υπάρχει κι αυτή η περίπτωση http://www.eglobalcentral.co.it/fujifilm-x-t1-mirrorless-fotocamera-digitale-solo-corpo-nero.html κι αυτή http://www.eglobalcentral.co.it/fujifilm-x-t10-fotocamera-digitale-solo-corpo-nero.html κι αυτή http://www.eglobalcentral.co.it/fuj...iettivo-18-55mm-f-2.8-4-r-lm-ois-argento.html

αυτά τα λινκς είναι αν θέλεις να αλλάξεις σύστημα, να πας σε πιο μοδάτο, ή έστω ότι θέλεις κάτι πιο μικρό και πολύ ικανό. Όμως με τον 18-55 της fuji δεν θα είσαι πιο μικρός. Αν πάλι θέλεις επιδόσεις η καλύτερη λύση που μπορείς να αγοράσεις είναι η nikon d5500 όπου πλέον και η μηχανή των Jpgs είναι κορυφαία. Φυσικά πρόκειται για τον απολύτως καλύτερο αισθητήρα σε apsc σήμερα. Είναι και πιο μικρή σε διαστάσεις και αισθητά πιο ελαφριά σε σχέση με την d5200. Και στοιχίζει μόλις 500 ευρώ από το http://www.eglobalcentral.co.it/nikon-d5500-corpo-fotocamera-digitale-reflex-nero.html .

υπάρχει κι αυτή η περίπτωση http://www.eglobalcentral.co.it/fujifilm-x-t1-mirrorless-fotocamera-digitale-solo-corpo-nero.html κι αυτή http://www.eglobalcentral.co.it/fujifilm-x-t10-fotocamera-digitale-solo-corpo-nero.html κι αυτή http://www.eglobalcentral.co.it/fuj...iettivo-18-55mm-f-2.8-4-r-lm-ois-argento.html

αυτά τα λινκς είναι αν θέλεις να αλλάξεις σύστημα, να πας σε πιο μοδάτο, ή έστω ότι θέλεις κάτι πιο μικρό και πολύ ικανό. Όμως με τον 18-55 της fuji δεν θα είσαι πιο μικρός. Αν πάλι θέλεις επιδόσεις η καλύτερη λύση που μπορείς να αγοράσεις είναι η nikon d5500 όπου πλέον και η μηχανή των Jpgs είναι κορυφαία. Φυσικά πρόκειται για τον απολύτως καλύτερο αισθητήρα σε apsc σήμερα. Είναι και πιο μικρή σε διαστάσεις και αισθητά πιο ελαφριά σε σχέση με την d5200. Και στοιχίζει μόλις 500 ευρώ από το http://www.eglobalcentral.co.it/nikon-d5500-corpo-fotocamera-digitale-reflex-nero.html .

τα λινκ των τελευταιων ποστ οδηγουν σε αξιοπιστα καταστηματα?
Οι εγγυησεις σε fuji /nikon ισχυουν και στην χωρα μας η πρεπει να σταλουν εξω σε περιπτωση στραβης?

Για να έχεις το ευρυγώνιο του tokina που ήδη έχεις θα χρειαστείς το μισό σου περίπου budget (όχι μόνο σε fuji και στα υπόλοιπα mount) και όπως σου έγραψα και στο άλλο θέμα αν σου είναι απαραίτητο δεν νομίζω ότι υπαρχει λύση στο budget σου (προφανως εκτός από αυτή που λεει ο Βλάσης).

Βασικά και εγώ με την σειρά μου όπως το βλέπω, ίσως να είναι καλύτερα να πας σε μια 5500...καθώς όπως είπαν τα παιδιά ποιο πάνω είναι αισθητά ποιο μικρή και ποιο ελαφριά από την 5200 και έχει σαφώς καλύτερο αισθητήρα και jpeg, ενώ και η οθόνη touch βοηθάει πολύ στον χειρισμό της...βέβαια το jpeg της δεν είναι στα επίπεδα των fuji άλλα είναι πλέον αξιοπρεπείς. Είδα ότι ανέφερες θέματα στην εστίαση σε σκοτεινά...εκει η fuji είναι αισθητά χειρότερη...αν δυσκολεύεσαι να εστιάσεις με την 5200, με την fuji δεν θα εστιάζεις καθόλου, μόνο σε manual...
Συνολικά είναι όπως είπαμε εξαιρετική μηχανή η xt10...άλλα ήδη έχεις εξαιρετική μηχανή και φακούς...μην περιμένεις θαύματα....σαφώς εσύ γνωρίζεις καλύτερα τις ανάγκες σου απλά σκέψου του διπλά και τριπλά πριν προχωρήσεις σε αγορά...

Υ.Γ. Για τον fuji 18-55 μπορείς άνετα να πάρεις στην 5200 είτε τον sigma 17-50f2,8 είτε τον sigma 17-70f2,8-f4...και οι 2 εξαιρετικοί φακοί και κυριολεκτικά τσάμπα πράγμα για την ποιότητά τους...
Υ.Γ. Αν σε ενδιαφέρει το απόλυτο σε βάρος/όγκο η μόνη λύση είναι το m4/3 εκει με μηχανές όπως η panasonic gx80 ή olympus em10II θα κερδίσεις αρκετά σε βάρος όγκο μαζί με τους φακούς τους...και οι δυο έχουν εξαιρετικά jpg, (ειδικά το jpeg της em10II είναι θεωρώ σχεδόν αντίστοιχου επιπέδου με τα jpeg των fui) σφαίρα εστίαση ενώ το ibis θα σε σώσει άπειρες φορές και θα σε βοηθήσει να κρατάς το iso χαμηλά...

σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια.παρολα αυτα δεν ειμαι διατεθειμενος να κρατησω την 5200 και για εναν λογο ακομα.η μηχανη σε 10 μηνες περιπου θα χασει την εγγυηση και μαζι θα χασει και τιμη.επισης θα μαζευει κλικ και μετα δεν προκειται να πουληθει ευκολα...ο λογος να μην αλλαξω συστημα ειναι ο τοκινα που πραγματικα μου αρεσει.ο ανιστοιχος fuji κανει 1000 ευρω και μετ/νος λιγα πιο κατω και αν τον βρεις.
επισης μια φιλη ειχε μια sony 6000.βγαλαμε την ιδια φωτο περιπου,σκοταδι χωρις τριποδο με αποτελεσμα η σονυ να ειχε πολυ καλυτερο αποτελεσμα απο την νικον.και λες οτι περιπου ειναι ιδιες μηχανες...ευτυχως δουλευω το lightroom και καπως μπαλωνω καποια πραγματα...δεν κατηγορω την 5200.εχω βγαλει φοβερες φωτο,αλλα θελω και μια αλλαγη ειδικα σε mirrorless τις εχω αδυναμια....

η 5500 θεωρω να ειναι ελαφρως καλυτερη απο την 5200.αν πηγαινα σε νικον θα επαιρνα την 7200 που εκει δουλευεις καλυτερα με τα iso αλλα και παλι πολυ ογκος για το τιποτα.

επισης το budget που διαθετω ειναι 1000 ευρω περιπου θεωρω οτι πιο τιμια προταση απο κριτικες που διαβαζω ειναι οι xt10,olympus 5ii,sony a6000 και καποια α7 μετ/νη...και με την 5200 η χτ10 υπερτερει σε πολλα σημεια.το θεωρω σαν μικρη αναβαθμιση.βεβαια δεν ειναι απολυτη η γνωμη μου φυσικα,γι'αυτο ζηταω και την βοηθεια σας.

φιλε karamela:πως γνωριζεις οτι στο σκοταδι θα εχω θεμα με την χτ 10?για τους φακους της σιγμα τους εχω υποψην.πολυ καλοι φακοι

Η απολύτως καλύτερη λύση σε σώμα και φακούς για τις ανάγκες σου όπως μας τις προσδιορίζεις είναι η d5500 που μαζί με την d7200 έχει τις καλύτερες επιδόσεις στο apsc . Φυσικά η d7200 δεν είναι λύση.

Η fuji έχει 0EV ενώ η 5200 έχει -2EV που σημαίνει ότι εστιάζει ποιο εύκολα το βράδυ και ψαρεύει λιγότερο...επίσης είχα και την 5200 και την 5300 και την 5500...άλλα και την Fuji X-E2...σε χαμηλό φωτισμό και ειδικά με φακούς σαν τον fuji 35mmf1,4 η εστίαση ήταν δράμα...ουσιαστικά εστίαζα μόνο σε manual...ενώ η 5200 ήταν αξιοπρεπέστατη...και η sony A6000 Που επίσης είχα είχε θέματα το βράδυ, επίσης δεν έπαιρνα καλύτερες φώτος από ότι με την σειρά 5χχχ της Nikon....επίσης το jpeg των sony είναι ψιλοχάλια, θέλουν αρκετή δουλειά..άλλα σε caf και βίντεο η A6000 πετάει!!!
Συνολικά ναι είναι αναβάθμιση από την 5200 στην xt10 άλλα κατά την γνώμη μου όχι μεγάλη, αν θες κάτι δραστικό σε ποιότητα εικόνας, iso άλλα και σχετικά μικρό όγκο τότε κοίτα και την σειρά A7 της sony, άλλα οι φακοί έχουν τιμές στον θεό!! πάντως επιμένω, σύμφωνα με αυτά που λες θεωρώ ότι η καλύτερη λύση για σένα είναι η Nikon D5500...

Υ.Γ. Τώρα για την τιμή πώλησης της 5200....ούτε και τώρα θα πιάσεις τρελά λεφτά..ήδη σε μαγαζιά του κέντρου πουλιέται το κιτ με τον 18-55 κάτω από 400 ευρώ μετρητά, οπότε δύσκολα θα δώσεις το σώμα πάνω από 250-300 ευρώ...και σε ένα χρόνο γύρω στα 200-230 ευρώ θα την δώσεις...οπότε μιλάμε για 50-70 ευρώ διαφορά πάνω κάτω, μην σε αγχώνει αυτό το θέμα...

Να θυμίσω ότι το νήμα αφορά την ΧΤ10 και όχι συγκρίσεις με άλλα μοντέλα και άλλες μηχανές, θα προτεινα στον φίλο μας να συνεχίσει την συζήτηση στο αρχικό νήμα και να μεταφέρω ίσως και κάποια απο τα τελευταία ποστ εκεί.

Ολα καλά, το μαζέψαμε, στο θέμα μας τώρα, νομίζω πως η πιο εύκολη αναβάθμισή σου και η πιο συμφέρουσα για την τσέπη σου (αν θέλεις να έχεις ένα αξιόλογο ευρυγώνιο εντός του budget σου) ειναι η πρόταση του Βλάσση για την Νικοn 5500 και κρατας τον φακό σου.

Τα θέματα με την βραδυνή εστίαση στις mirrorless στα ανέλυσε έως ένα σημείο ο karamela τόσο για την Fuji όσο και για την πολυ γρήγορη σε εστίαση Σονυ 6000 που στα βραδυνα έχει θεματάκια, αλλου είναι τα δυνατά σημεία αυτων των μηχανών.

Αρχικά ειχες και δυο OLYMPUS στην λιστα σου , την ΕΜ5 ΙΙ μαζι με ευρυγώνιο φακό στην αποκλείω είναι εκτος του bugjet σου, αν προτιμήσεις αυτο το σύστημα τα μόνο αξιόλογα σώματα που μπορείς να πάρεις εντος budget είναι η ΕΜ10 ΙΙ και η GX80 με πενταξονική σταθεροποιηση και ακαριαια εστίαση με όλους τους φακούς τους, εδώ θα βρεις και ενα σχετικα μικρο και φθηνό (περιπου 450-500 ) ευρυγώνιο τον mzuiko 9-18/4-5.6 με κύριο προσόν του όχι τόσο την τιμή του αλλα το μέγεθος και το βαρος μόλις 155γρ. ... το βάρος συνολικά σωμα φακός αλλάζει σημαντικά αλλα με πιθανό κόστος στην απόδοση σε σχεση με την 5500 που εχει καλυτερο και μεγαλύτερο αισθητηρα ..
Γιαυτο επιμένω καί εγώ οτι η 5500 είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση αφού έχεις τον φακό ...

Last edited: