Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Όχι εννοώ οτι ναι μεν τις βάζεις όλες μαζί αλλά ο φορτιστής τις φορτίζει ξεχωριστά και όχι σε ζεύγη,να έχει δηλαδή 4 διαφορετικά κανάλια

From Outer Space - Tapatalk

Τις φορτίζει κάθε μία ξεχωριστά.Μάλιστα για κάθε μία από αυτές μπορείς να δεις το επίπεδο φόρτισης της & πόσα volt (νομιζω& πόσα mah) είναι.

Κανονικά δεν πρέπει η κάθε μπαταρία να φορτίζεται ξεχωριστά και όχι σε ζευγάρια;

Πόση ώρα κάνει να σου φορτίσει τις eneloop;

From Outer Space - Tapatalk

Σε 4 ανεξάρτητα κανάλια φορτίζει ο D4 . Παρακάτω βλεπεις για την 2η θέση πόση τάση έχει πιάσει , να φορτίζει σε πλήρες ρευμα και αν θές σε μισό (Low)

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

εαν πάρει καποιος φορτιστή τώρα,ενοειται οτι θα πάρει φορτιστή με ανεξάρτητες θέσεις και να φορτίζει ολα τα είδη(η μάλλον ολα τα γνωστά)
καλός ο d4 τον εχω πάρει για φίλο ,οπως και ο xtar VC4 και ο Opus BT - C3100 V2.2.
Εγω πήρα κάτι πιο φτηνό και μετά απο 6 μήνες μπορώ να πω οτι κάνει καλή δουλειά ...
http://www.gearbest.com/chargers/pp_228909.html
---Charging Cell Type: NiCd,Ni-MH,Lithium Ion
Compatible: A,AA,AAA,18650,26650,14500,16340,17670,10440,18490,22650,17500,17335,26500,17355 ---

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

εαν πάρει καποιος φορτιστή τώρα,ενοειται οτι θα πάρει φορτιστή με ανεξάρτητες θέσεις και να φορτίζει ολα τα είδη(η μάλλον ολα τα γνωστά)
καλός ο d4 τον εχω πάρει για φίλο ,οπως και ο xtar VC4 και ο Opus BT - C3100 V2.2.
Εγω πήρα κάτι πιο φτηνό και μετά απο 6 μήνες μπορώ να πω οτι κάνει καλή δουλειά ...
http://www.gearbest.com/chargers/pp_228909.html
---Charging Cell Type: NiCd,Ni-MH,Lithium Ion
Compatible: A,AA,AAA,18650,26650,14500,16340,17670,10440,18490,22650,17500,17335,26500,17355 ---

Ιμπεη ο d4 ξεκινάει 20$ , κάτω απο 20 δλδ . Πιο λίγο και απο τον Λιτοκάλα . Καλος φαίνεται και αυτό πάντως .

Επιασα στα χερια μου μια ολοφρεσκη Leica V- LUX 114.
Μηχανη- τανκς, εμφανης γερμανικη ποιτητα, επιβαλεται αμεσως με το βαρος, τον ογκο και το design της.
Βασικα την ερωτευεσαι αμεσως και δεν θελεις να φυγεις απο το καταστημα χωρις αυτην,
αλλα κανει πανω απο ενα χιλιαρικο και σε καθε πορτα υπαρχει απο ενας seciurity. :music-smiley-004:
Ερωτευεσαι αμεσως και το τεραστιο και υπερ-ευκρινες οφθαλμοσκοπιο της. (τοσο καλο, δεν εχω ξαναδει)
Οποιος διαθετει ενα χιλιαρικο για φωτογραφικη μηχανη, πριν αγορασει οτιδηποτε καλο θα ηταν να ριξει μια ματια.

Μηχανη- τανκς, εμφανης γερμανικη ποιτητα, επιβαλεται αμεσως με το βαρος, τον ογκο και το design της.
.

δεν ειναι panasonic??
γραφει καπου made in germany???

Υπαρχουν εμφανεις διαφορες στο εξωτερικο design,
και στην αισθηση των κουμπιων.
Ανεβαζει ISO στα 25600
αντι του 12800, και αν δεν ειναι μαρκετινγκ, λενε οτι αυτο
οφειλεται στο φακο που ειναι ελαφρως φωτεινοτερος. (2 f-stops)

Και η Fz1000 ανεβάζει στα 25600 το οποίο θεωρώ όπως και να χει μη χρηστικό λόγω μικρού αισθητήρα.
Για εμένα πάντως δεν αξίζει τα σχεδόν δίπλα χρήματα.

Μπορούν αυτού του τύπου οι μηχανές να βγάλουν χρησιμοποιησιμο αρχείο σε 3200-6400 iso;
Τα 25600 και τα 12800 είναι να χαμε να λέγαμε, όπως το λέει και ο Παναγιώτης.

Σχετικό είναι το "χρησιμοποιήσιμο", εξαρτάται από το μέγεθος θέασης και το τι θέλεις να κάνεις με αυτό...

Και η Fz1000 ανεβάζει στα 25600 το οποίο θεωρώ όπως και να χει μη χρηστικό λόγω μικρού αισθητήρα.
Για εμένα πάντως δεν αξίζει τα σχεδόν δίπλα χρήματα.

ακριβος, τα διπλα για μια .... porsche 924:smash:

Σχετικό είναι το "χρησιμοποιήσιμο", εξαρτάται από το μέγεθος θέασης και το τι θέλεις να κάνεις με αυτό...
Να ξεκαθαρίσω ότι το ερώτημα μου είναι φιλολογικό καθώς δεν ενδιαφερομαι για 1" μηχανή, τουλάχιστον προς το παρόν.
Χρησιμοποιήσιμο εννοώ για θέαση στον υπολογιστή κατά βάση ή γιά Α4 εκτύπωση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να το θέσω διαφορετικά. Έχω την nex5n με τόν 16-50 κιτ φακό.
Λήψεις με 6400 iso δεν είναι χρησιμοποιήσιμες, πολλές φορές με δυσκολεύει και σε 3200, ιδιαίτερα όταν έχει πολλά σκοτεινα, ακόμα και σέ raw αρχεία. Με μηχανή 1" ποια είναι η σύγκριση;

Να στο θέσω διαφορετικά βάλε στην nex5 έναν prime 1.8 τράβα σε 3200 ή 6400 και σύγκρινε.

Να στο θέσω διαφορετικά βάλε στην nex5 έναν prime 1.8 τράβα σε 3200 ή 6400 και σύγκρινε.

Γιατι να το κανει αυτο? Αφου με τον 16-50 δεν ικανοποιειται σε 3200-6400 τι θα αλλαξει αν βαλει αλλο φακο? Απλα τιποτα.

Και για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα, οντως τα αρχεια απο 3200 και πανω (και πολλα λεω) σε 1" δεν τα θεωρω αξιοποιησιμα εκτος ιδιαιτερων περιπτωσεων. Κι αναλογα τι σε ενδιαφερει απο το αποτελεσμα. Ομως το καλο ειναι οτι με τις 1" μηχανες οπως RX100-10 κλπ δυσκολα θα ανεβει το iso λογω των πολυ φωτεινων φακων. Εκτος αν αρχισει και σκοτινιαζει.

πλέον οι 1" σενσορες παράγουν χρηστικότατα αρχεία ακόμα και στα 12800... Εδω 4 δείγματα απο την Nikon J5, 1600,3200,6400,12800 (τα τελευταία με το NR mode). Δεν ξέρω πως τα βλέπετε, αλλα δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με αποτέλεσμα ακόμα και σε Α3. Σαφώς εχει χαθεί λεπτομέρεια στα 12800,6400 αλλα το αποτέλεσμα παραμένει αποδεκτό.
out of camera jpegs:

12800
by sfortis, on Flickr

6400
by sfortis, on Flickr

3200
by sfortis, on Flickr

1600
by sfortis, on Flickr