Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εγώ την J5 δεν την έχω ανεβάσει πάνω από 3200, αλλά κι εκεί το αρχείο είναι ανέλπιστα καλό.
Θεωρώ πως δεν είναι πολύ καλύτερο το αρχείο που μου έδινε η G5 (m4/3).

Έχοντας την Sony rx10 και την Olumpus em10II θα έλεγα ότι σε iso η διαφορά είναι περίπου μισό stop...πολύ μικρή διαφορά και μόνο σε αναλυτικό έλεγχο καταλαβαίνεις διαφορές...σε dymanic range είναι σχεδόν το ίδιο....συνολικά θα έλεγα ότι είναι πολύ κοντά σε ποιότητα και μόνο αν βάλεις καλούς φακούς πάνω σε m4/3 θα δεις διαφορές σε σχέση με μια μηχανή με αισθητήρα 1 ίντσας....

Έχω την olympus stylus sp100ee, το τελευταίο εξάμηνο έχω σταματήσει να φωτογραφίζω στο αυτόματο και προσπαθώ μέσα απο προπόνηση και διάφορα εκπαιδευτικά βίντεο στο utube να εργάζομαι μέσω ρυθμίσεων.

Εκτιμώ ότι ήρθε η ώρα για δυο πράγματα και θα ήθελα την βοήθεια σας

1. Να βρώ κάποιον που θα μου έκανε μαθήματα φωτογραφίας ( φυσικά με πληρωμή ) εντος Αττικής ( κατοικώ στα νότια προάστια)

2. Να αγοράσω μια καλύτερη μηχανή έχοντας εντοπίσει τα εξής

επειδή κάνω συχνά ταξίδια στο εξωτερικό επιθυμώ η μηχανή να είναι μικρού βάρους ( ίσως mirroles)
ένα μεγάλο μέρος το αφειερώνω σε βιντεοσκόπηση και πολλές φορές με χαμηλό φωτισμό
με ενδιαφέρει να μπορώ αγοράσω - χρησιμοποιήσω φίλτρα
συνήθως φωτογραφίζω παρέες ατόμων με φόντο το τοπίο ( φυσικά θα ήθελα - κάτι που δεν μπορω με την μηχανή μου - να βγάλω φωτογραφίες bokeh - οπότε να μπορώ να τοποθετήσω κατάλληλο φακό )
Δεν με απασχολεί το μεγάλο zoom
Δεν έχω ακόμη ξεκαθαρίσει το θέμα dslr-miroless καθώς πρόσφατα μίλησα με κάποιον πωλητή σε μεγάλο κατάστημα φωτογραφικών μηχανών και με συμβούλευε οτι οι mir έχουν πανάκριβους φακούς , και μικρή ποικιλία. Όμως ο στόχος μου δεν είναι να γεμίσω φακούς καθώς δεν θα είναι συμβατό με το πρώτο ζητούμενο μου ( ταξίδια στο εξωτερικό ) σκοπός μου είναι ένας καλός φακός για παρέες ή/και τοπία και κάποιος για βιντεοσκόπηση σε χαμηλό φωτισμό .

και κάτι τελευταίο, τις φωτογραφίες δεν τις εκτυπώνω ( άντε σε 10χ15) , η χρήση τους είναι βασική για εισαγωγή σε βίντεο που φτιάχνωγια κάθε ταξίδι με premier pro - after effect

να ρωτησω κατι? Τα βιντεακια απο το youtube δεν σε εχουν βοηθησει. Καλο θα ηταν να διαβασεις και να δεις και αλλα βιντεο πριν αρχισεις να αναζητας βοηθεια για μαθηματα.

Δεν θελω να κανω τον εξυπνο μιας και εγω ειμαι απλος και καθημερινος, αλλα αν κατσεις στο manual και ασχοληθεις με το τι κανει το Aperture - ISO - shutter speed ειναι παιχνιδι ολη η ιστορια μετα.

Φυσικα πρεπει να εχεις και εμφυτα καποια πραγματα γιατι οπως εχω πει και αλλες φορες, αν δεν το εχεις, ειδικα σε καλλιτεχνικης φυσης θεματα, απλα θα καταληξεις να εισαι σαν και εμενα καθημερινος.

Δηλαδη να βγαζει μια φωτογραφια. Αν ομως το εχεις το αθλημα, και με ενα απλο κινητο μπορεις να βγαλεις θαυματα. Τα μαθηματα αν δεν κατσεις μονο σου να τριφτεις δεν θα σε βοηθησουν και πολυ.

Πρεπει να παρεις την φωτογραφικη να τραβιξεις φωτο μεσα στο σπιτι, με διαφορα εστιακα μηκη, εξω απο το σπιτι το ιδιο, στο δρομο στα βουνα στα λαγκαδια οπου μπορεις. Να ασχοληθεις πραγματικα και να γυρνας σπιτι και να βλεπεις τι εχεις κανει.

Μετα απο λιγο καιρο θα καταλαβεις τα λαθη σου. Ειναι σιγουρο.

έχεις δίκιο και αυτό κάνω , όμως βλέπω στο utube όπως και εδω κάποιες τεχνικές , φωτογραφίες με φίλτρα πχ όπου εκεί πρέπει κάποιος να σου εξηγήσει τι τεχνικές υπάρχουν , τι αξεσουαρ χρειάζεσαι . Επίσης έχω δει διάφορα βίντεο με διαφορετικούς φακούς ( ειλικρινά δενέχω καταλάβει πόσες χιλιάδες διαφορετικοί φακοί υπάρχουν ) οπότε και σε αυτά θα ήθελα μια βοήθεια .
Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την συμβουλή σου

έχεις δίκιο και αυτό κάνω , όμως βλέπω στο utube όπως και εδω κάποιες τεχνικές , φωτογραφίες με φίλτρα πχ όπου εκεί πρέπει κάποιος να σου εξηγήσει τι τεχνικές υπάρχουν , τι αξεσουαρ χρειάζεσαι . Επίσης έχω δει διάφορα βίντεο με διαφορετικούς φακούς ( ειλικρινά δενέχω καταλάβει πόσες χιλιάδες διαφορετικοί φακοί υπάρχουν ) οπότε και σε αυτά θα ήθελα μια βοήθεια .

Αν μένεις Αθηνα, κοιτα στο "σπιρτο" στο Χαλάνδρι.
Κανω ταχύρυθμα φωτογραφίας και απο χειμώνα υπάρχουν και νορμαλ τμήματα με περισσότερες ώρες.
Στα βασικά με εχουν βοηθήσει πολύ.

Όταν λες έχεις δει βίντεο με διαφορετικούς φακούς τι εννοείς; τα εστιακα μήκη είναι χρήσιμα για κάθε έναν ανάλογα τα θέλω του καθενός.

Όταν λες ότι υπάρχουν πολλοί φακοί ναι υπάρχουν άλλα λογικά αυτούς που έχεις δει δεν είναι όλοι για μια κάμερα.

Αν θες να αρχίσεις σοβαρά την φωτογραφία τότε θα πρέπει πρώτα να κοιτάξεις τι φακούς θέλεις. Γενικά όλες οι εταιρείες έχουν όλα τα εστιακα μήκη.

Η επιλογή των φακών γίνεται ανάλογα με το τι εσύ θέλεις να κάνεις. Πορτραίτο; Landscape; street photography; safariwild photography; sports; κτλ.

Μετά αφού επιλέξεις τους σωστους για σένα φακούς παίρνεις από την ίδια εταιρεία και την ανάλογη κάμερα που τους υποστηρίζει.

Και μετά του δίνεις και καταλαβαίνει στην φωτογραφία. Βγάζε τα πάντα. Παντού. Μόνο έτσι θα μάθεις και θα καταλάβεις τι θες.

Μαθήματα φωτογραφίας θα σε βοηθήσουν μόνο όταν έχεις ήδη ένα επίπεδο. Γιατί τα απλά και βασικά θα τα κερδίσεις μόνος σου σιγά σιγά. Τα επιπλέον τρικ μπορείς εύκολα να τα δεις αν ψάξεις καλά στο YouTube. Έχει πολύ πράμα που δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου.

Εγώ βλέπω στο Facebook με το κινητά να βγάζουν παντού τα πάντα αλλά δεν είδα να έγιναν καλύτεροι φωτογράφοι.
Η φωτογραφία είναι μια εσωτερική παρακίνηση της προσωπικής σου αποτύπωσης του κόσμου.
Ειναι μια τέχνη αρκετά δύσκολη θα έλεγα με τη μικρή μου πείρα.
Οι μηχανές, οι φακοί κτλ είναι συμπληρωματικά του ατόμου που βρίσκεται πίσω από τη φωτογραφική.
Για αρχή θα σου έλεγα να πάρεις μια dslr ή mirrorless φτηνή με το κιτ- ζουμ φακό και να ξεκινήσεις να αποτυπώνεις.
Όταν η αποτύπωση θα αρχίζει να μεταμορφώνεται σε φωτογραφία τότε θα προχωρήσεις στη αγορά νέου και καλύτερου εξοπλισμού.

τον τελευταιο καιρο με απασχολει η αντικατασταση και αναβαθμιση του συστηματος που εχω (nikon d5200,tokina 12-28,nikon 35 f1.8 κτλ...) με καποια mirrorless(εως 1000 ευρω περιπου μαζι με φακο καινουργιο η μετ/νο αν ειναι δυνατο)...

εχω υποψην τις:
1)Olympus OM-D E-M10 Mark II
2)Olympus OM-D E-M5 Mark II
3)Panasonic GX80/85
4)sony a7
5) καποια fuji..?

με ενδιαφερει κυριως η φωτογραφια και οχι το βιντεο.τραβαω κυριως Raw.

ποια η γνωμη σας λοιπον ως προς αυτη την σκεψη που εχω?επισης οι φακοι της καθε εταιριας σε σχεση αποδοση-τιμη τι λενε?
οποια βοηθεια πολυτιμη,ευχαριστω!

Fuji X-t10 +18-55 ακόμα και να δουλεύεις RAW νομίζω ότι φωτογραφικά είναι η καλύτερη επιλογή από αυτές που ανέφερες.
Οι φακοί της είναι ένας και ένας.

Οταν λες αναβάθμιση τι εννοείς? Η μηχανή σου είναι καλή κροπ dslr αν και περασμένο μοντέλο, με εξαιρετικό πάνω απο τον ανταγωνισμό c-af συστημα, ο prime σου μια χαρά και οικονομικός ενώ αν χρησιμοποιείς συχνά τον Τοκινα το ευρυγώνιο θα σου κοστίσει πολύ όποια αλλαγή και αν επιλέξεις. Λόγω βάρους θα είχε νόημα η αλλαγή αλλά αναβάθμιση σε ποιότητα εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το βιντεο δύσκολα με budget στα 1000 ευρώ.
Η νίκον λόγω ποικιλίας φακών είναι μια χαρά σε vfm

Ο tokina τελευταια ειναι σχεδον μονιμα πανω στην μηχανη.οπως και η μηχανη ειναι σχεδον μονιμα πανω σε εμενα...η μηχανη δεν αντιλεγω,ειναι εξαιρετικη!μια σκεψη ειναι οτι αν την κρατησω και αλλο σε 1-2 χρονια πλεον θα χασει την τιμη.βεβαια σε ολες τις μηχανες συμβαινει αυτο.οχι τοσο στους φακους.ο ογκος παιζει σημαντικο ρολο.ποσο πρεπει να ανεβω δηλαδη για να δω διαφορα?

η xt-10 ειναι οντως πολυ καλη μηχανη!!

Ψάχνω για μια value for money Αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή με max 120 ευρώ .Η αγορά θα γίνει απο Αθήνα μεχρι την Παρασκευή
Ευχαριστω...

Re: Fuji X-T10

σκεφτομαι για αγορα της xt-10 με τον 18-55 2.8 για αντικατασταση της νικον 5200 που εχω.
γνωριζω οτι η μηχανη τραβαει πολυ καλα σε jpeg.με τα raw τι γινεται?τραβαω raw και μετα κανω επεξεργασια στο lightroom.το εχω σαν ιεροτελεστια...:BDBDG54:
θα εχω καποιο προβλημα πανω σε αυτο?υπαρχει κατι αλλο σχετικα αρνητικο που θα πρεπει να γνωριζω για την μηχανη?

Απάντηση: Re: Fuji X-T10

Δεν ειναι το καλυτερο Προγραμμα για Fuji , δεν θα μπορεσεις να ξεζουμισεις το raw της και καλυτερα να εμπιστευτείς το JPEG της που ειναι πολυ καλό.

Re: Fuji X-T10

Σε σχέση με την 5200 που έχεις εκει που θα χάσεις με την xt10 είναι ότι είναι ποιο αργή σε εστίαση ειδικά σε low light Και σε caf...εκει η 5200 είναι αρκετά μπροστά...από εκει και πέρα ίσως θα χρειαστείς και το extra grip αν έχεις συνηθίσει το grip της 5200...κατά τα άλλα πολύ καλή μηχανή η xt10..απλά θα πρότεινα πριν δώσεις την 5200 να σκεφτείς καλά για ποιο λόγο την δίνεις και τι είναι αυτό που θα σου προσφέρει η xt10 που δεν στο δίνει η 5200...η xt10 θα σου δώσει καλύτερο jpeg, ποιο μικρό όγκο, μεγαλύτερο σκόπευτρο και ποιο γρήγορη εστίαση από την οθόνη...αν αυτά είναι που σου λείπουν από την 5200 τότε προχώρα άφοβα στην αγορά της...

Last edited: