Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Θα εκτιμούσα πολύ την έγκριση ή απόρριψη κάποιων πιο έμπειρων για την παρακάτω αγορά που σκέφτομαι να κάνω.
Καθώς εδώ και χρόνια είχα εγκαταλείψει το σπορ και έβγαζα μόνο απλές αναμνηστικές φωτογραφίες όσο καλύτερα μπορούσα με το κινητό, τελευταία το samsung S5, προκειμένου να μπορέσω σιγά σιγά να επανέλθω και να έχω και όσο πιο ποιοτικές καθημερινές φωτογραφίες μπορώ, εντός περιορισμένου προϋπολογισμού σκέφτομαι την αγορά μια οικονομικής APS-C mirrorless με σταθερό "prime" φακό.
Καθώς βρίσκομαι εκτός Ελλάδας και το τελωνείο μάλλον δεν θα είναι πρόβλημα, έχω εντοπίσει στο ebay με 300 ευρώ την:
Canon EOS M2 σε κιτ με τον Canon EF-M 22mm f2 και το φλας 90EX
Η μηχανή είχει τον 18 mp APS-C αισθητήρα της Canon, AF II Autofocus, Digic 5, WiFi που θεωρώ πλέον σημαντικό για διαμοιρασμό και έλεγχο μέσω κινητού.
Η Μ3 με τις όποιες βελτιώσεις ανάλυσης, φόκους και αναδιπλούμενης οθόνης κοστίζει περίπου τα διπλά με τον ίδιο φακό. Θα μου λείψει ίσως η αναδιπλούμενη οθόνη.
Η
Μ2 έχει κυκλοφορήσει μόνο Ασία ενώ η καινούρια Μ10 εκτός από ακριβότερη είναι μάλλον και υποδεέστερη.
Το μόνο "κακό" ότι τη βρίσκω οικονομικά σε λευκό χρώμα
Πιστεύετε ότι είναι μια vfm αγορά που αξίζει τον κόπο;
Άρχισα να ψάχνω για μικρή canon λόγω APS-C και του μάλλον καλού f2 22mm φακού που είναι ακριβώς 35άρης στο crop x1.6
Πολύ σημαντικό για μένα και το μέγεθος, καθώς μια ογκώδη μηχανή μάλλον θα τη φάει το ράφι.
Δεν εντόπισα κάτι άλλο καλύτερο σε αντίστοιχα χρήματα στη σύντομη έρευνα αγοράς που έκανα.
Καλοδεχούμενη όποια συμβουλή.