Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Ασχέτως της επιλογής που θα κάνω, είναι γόνιμη και ενδιαφέρουσα η κουβέντα που έχει ανοίξει και ευχαριστώ όλους και πάλι για τη συμμετοχή.

Η λογική (μου) είναι αφού πάρει μια αξιόλογη μηχανή και γλυκαθεί, να τον ωθήσω σε δεύτερη φάση να δώσει άλλα 100-200 ευρώ για ένα φωτεινό prime φακό. Δε θεωρώ δηλαδή ότι είναι κάποιος που θέλει να δώσει τα 350-400 και να μην ξανασχοληθεί. Πιστεύω πως αν δεν τα σκάσει όλα μαζί τα λεφτά και δε του φανεί... "κάπως", θα μπορούσε να προχωρήσει και σε μια τέτοια αναβάθμιση σύντομα. Με αυτή τη λογική λοιπόν, δε θα ήταν καλύτερη επένδυση μια mirrorless Sony με αισθητήρα APS-C που αργότερα θα κουμπώσει πάνω της έναν 50mm 1.8 πχ;

Για σκεφτείτε το λίγο υπό αυτό το πρίσμα και επανατοποθετηθείτε εσείς που είστε υπέρ της RX100.

ΥΓ: Η λογική να πάει σε ακριβότερο κινητό για να καλυφθεί φωτογραφικά δεν παίζει. Ακριβώς με την ανάποδη λογική ξεκίνησε η αναζήτηση. Να αποφύγει το να βασίζεται στο κινητό του για τις φωτογραφικές αναμνήσεις μιας ζωής.

Last edited:

Αν πάει σε Sony θα ξενερώσει με τους φακούς.
Ζουμ φτηνός και καλός δεν υπάρχει.
Και οι καλοί prime zeiss σκοτώνουν.

Είναι για την σειρά Α αυτός, θέλει adapter για να μπει στις Ε...

Άλλο η σειρά a5000 μέχρι a6500 και άλλο το mount των φακών. Το mount όλων των ανωτέρω καθώς και των παλαιότερων NEX είναι το e-mount.

Α οκ δε γνώριζα. Ευχαριστώ.

Λιγο προσοχή με το τι εννοούμε APS-C .. δεν είναι όλες ίδιες .. η α5000 (μαζί με την α3000) είναι μάλλον η χειρότερη APS-C Sony απο άποψη θορύβου με παλιότερης τεχνολογίας 20Μπ αισθητήρα σε σχέση με α5100/α6000 και χωρίς PDAF (auto focus χειρότερο και απο μ4/3) ..

Last edited:

+1

a5000 δεν αξίζει εν ετει 2018...

a5100 minimum για να έχει και ένα σωστό autofocus για μωρό /παιδί

(για το autofocus προσωπικά θα απέκλεια και την πρώτη γενιά rx100...)

Φίλε Ηλία ένεκα του περιορισμού στο μπάτζετ κοίταγα την a5000...Προσπαθώ να βρω μια ισορροπημένη λύση, με βάση επιλογές που δε θα με αφορούσαν προσωπικά σαν αγοραστή. Εξ ου και η δυσκολία μου.Ευχαριστώ και πάλι πάντως γιατί με βοηθάτε πολύ να αποφύγω κακοτοπιές. Ίσως τελικά είναι καλύτερα να προσπαθήσω να τον πείσω για μια μεταχειρισμένη RX100 M3 να ξεμπερδεύει. Ούτε αναβαθμίσεις σε φακούς και εντός μπάτζετ.

Σιγουράκι η m3, και να σε τσιμπήσει η μύγα για άλλες μηχανές/φακούς κ.λ.π. κρατάς και αυτήν για δεύτερη (μην πω για πρώτη και δεύτερες οι άλλες)...

Δεν κοιτάω για μένα φίλε. Εγώ έχω ήδη dslr και δε χρειάζομαι μικρή. :)

Τον άμεσα ενδιαφερόμενο δε νομίζω να τον απασχολήσουν επιπλέον μηχανές. Άμα τον καλύψει μια pocket καλά θα είμαστε.

Αν πάς σε κομπακτ, δες και για προσφορές ή μτχ Panasonic LX100 .. είναι ελαφρά ανώτερη απο RX100 III σε πολλούς τομείς (ΑF, θόρυβο, σταθεροποίηση, video 4K) αλλά και αρκετά πιο ογκώδης ..

Δες και δείξε και στον φίλο σύγκριση LX100 vs RX100 II (ίδιος αισθητήρας και φακός με RΧ100ΙΙΙ) με f/2.8 vs φτηνές APS-C με f/5.6 (κιτ) (τα ISO είναι 2 στοπ πιο κάτω στις κομπακτ διότι έχουν 2 στοπ πιο φωτεινό φακό)

https://www.dpreview.com/reviews/im...1&x=-0.8807512478601365&y=0.11323206628122132

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Δες και δείξε και στον φίλο σύγκριση LX100 vs RX100 II (ίδιος αισθητήρας και φακός με RΧ100ΙΙΙ)

H RX100III είναι αρκετά διαφορετική μηχανή από την RX100II και έχει εντελώς διαφορετικό φακό (24-70mm f1.8-2.8 vs 28-100mm f1.8-4.9). Είναι αρκετά καλύτερη γενικά.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Και η Lx100 παρότι pocket είναι συνάμα μεγάλη για τσέπη , σχεδόν σαν μικρή mirrorless με ένα pancake φακό αλλά φοράει μεγαλύτερο αισθητήρα 4/3 (δεν είναι όλος ενεργός όμως), παίζει όμως σε καλές τιμές σε προσφορές.

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

H RX100III είναι αρκετά διαφορετική μηχανή από την RX100II και έχει εντελώς διαφορετικό φακό (24-70mm f1.8-2.8 vs 28-100mm f1.8-4.9). Είναι αρκετά καλύτερη γενικά.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Συμφωνώ .. όμως το λινκ αφορούσε τον θόρυβο όπου RX100 II vs III έχουν ίδιες επιδόσεις .. και αν πρόσεξες την χρησιμοποίησα σαν να είχε f/2.8 (2 stop χαμηλότερο ISO απο f/5.6 των APS-C που μπήκαν στη συζήτηση) .. αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω την ΙΙ γιατι το Dpreview δεν μου έβγαζε το ISO3200 της ΙΙΙ που ήθελα για να φανούν οι διαφορές ..

Κάτι άλλο λίγο άσχετο με το κυρίως θέμα και συγγνώμη, αλλά δε βρήκα κάτι:
Συγκεντρωτικό τόπικ για προτάσεις για φλας υπάρχει κάπου; Απ 'όσο έψαξα δε βρήκα. Αν είναι να ανοίξω ένα υπερτόπικ, για να μου δώσετε και τα φώτα σας για αρχή.

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Γειά χαρά σε όλους. Μετά από αρκετά χρόνια στην dslr είπα να βολευτώ με κάτι πιο απλό και συμμαζεμένο. Ψάχνω λοιπόν για μια super zoom μέχρι 400 αλλά δεν έχω ιδέα τι παίζει. Μ ενδιαφέρει και το video να είναι 4Κ. Να πάω σε μια nikon B700 η προτείνεται κατι καλύτερο? Μήπως να έβλεπα και για mirroles μεριά? Βρήκα ας πούμε μια Sony α 6000 με 389 αλλά εκεί θα χρειαστεί και δεύτερος φακός μιας και πιστεύω ο kit θα είναι πολύ λίγος και δεν είμαι για πολλά έξοδα. Ακούω γνώμες