Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Ερώτηση, περισσότερο για να μπαίνουν σε μια σειρά οι σκέψεις μου και γιατί έχω καιρό να μπω σε μια τέτοια διαδικασία(ευχάριστη)
Είχα αγοράσει πριν 4 χρόνια μια Olympus e-pl5 μαζί με τους κιτ 14-42 και 40-150, με βοήθεια από εσάς εδώ. Ευχαριστώ πολύ γι αυτό! Πολύ ικανοποιημένος την ημέρα, όταν πέφτει το φως προβληματάκια αρκετά. Επίσης η απουσία οφθαλμοσκόπιου ήταν κάτι που δε μου άρεσε.
Τράβηξα πολλές πολλές φωτογραφίες , περισσότερες τοπίου. Ψυχοθεραπεία η φωτογραφία. Προσπάθησα και κάποιες νυχτερινές(φεγγάρια, νερά κλπ…ρομαντική ψυχή..χαχα) μα δε με ακολουθούσαν οι φακοί ή το σώμα;
Τώρα υπάρχει το εξής δίλλημα:
Επειδή υπάρχουν προσφορές για την Μ10, αξίζει να την αγοράσω και να αρχίζω να «επενδύω» σιγά σιγά με πιο φωτεινούς φακούς στο ίδιο σύστημα; ή τελικά η διαφορά ανάμεσα σ αυτήν που έχω με την Μ10 είναι μικρή(οφθαλμοσκόπιο

και δεν αξίζει η αγορά της, οπότε μένω εδώ που είμαι ι αγοράζοντας κάποιον φωτεινό φακό;
ή να αλλάξω εντελώς σύστημα παίρνοντας ας πούμε μια Nikon 5300 με τον κιτ φακό για αρχή και μετά αγοράζοντας σιγά σιγά κι εκεί prime φακούς(πρόβλημα όγκου, δεν έχω).
(Μπάτζετ 500 με 700 βαριά βαριά ευρώ)