Agriniwtis
New member
- 17 August 2011
- 12
Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Ναι όντως, δικο μου λαθος. 18 ειναι οχι 28. Ευχαριστω πολύ. Το ψαχνω.
Ναι όντως, δικο μου λαθος. 18 ειναι οχι 28. Ευχαριστω πολύ. Το ψαχνω.
@ Χιωτης Έχεις να μου προτεινεις καποιον συγκεκριμενο 35 η 50αρη; Μαρκα κ.λ.π.
.....[/QUOT
)))
Eπειδη ειμαι νεοπας, φανταζομαι οτι ηθελε να πει οτι του αρεσε μεν η μηχανη σαν εμφανιση και γενικοτερα αλλα εχει αμφιβολια για την ποιοτητα φωτογραφιας του συγκεκριμενου φακου, ιδιαιτερα για νυχτερινα πορτραιτα που θελει.
Για μηχανη νικον παντα:
Για πορτραιτο, Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G περιπου 200 ευρω.
Και για πορτραιτο, Nikon AF-S NIKKOR 35mm f/1,8G περιπου 170 ευρω.
Ειναι οι καλυτεροι prime φακοι για αρχη (και οχι μονο) και σε εξαιρετικη τιμη.
ευχαριστω παρα πολυ...ζουμ με το 400 μεσα, απο οτι κΑταλαβαινω μαλλον το ξεχναω ε?
Γεια σας! Είμαι εδώ και δύο χρόνια στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας και νομίζω ότι είναι καιρός να αγοράσω την πρώτη μου dslr. Έχω ψάξει εκτενώς το θέμα, έχω καταλήξει σε 3 συγκεκριμένες μηχανές και θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια σας για το ποια να διαλέξω. Οι μηχανές που έχω βρει είναι οι:
-Canon EOS 1100D
-Nikon D3100
-Nikon D5000
Εάν έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη να σας ενημερώσω ότι το budget μου είναι γύρω στα 500 (γι' αυτό άλλωστε είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 3).
Ευχαριστώ![]()
Από αυτές που εχεις βάλει στην λίστα η καλύτερη (εστω με βραχεια κεφαλή) ειναι η Nikon D3100.
Στα χρήματα που δινεις θα την αγοραζα με τον Nikon 18-105 AFS ED VR , νομιζω είναι πολύ καλό πακέτο για να ξεκινήσει κάποιος..
Και γω για την D3100 σκέφτομαι αλλά έχω διαβάσει ότι ο αισθητήρας της D5000 είναι καλύτερος + ότι η D5000 έχει bracketing. Αυτά κάπως με προβλημάτισαν. Τώρα για το φακό, θα ξεκινήσω με τον kit και στη συνέχεια (όταν ξαναμαζέψω λεφτά) θα πάω για κάποιο καλό πιθανότατα αυτόν που είπες.
Ο αισθητήρας της D3100 είναι κατά 3 χρόνια νεώτερος αλλά η έλλειψη bracketing είναι ένα θέμα αν το χρησιμοποιείς. Ο 18-105 δεν είναι καλύτερος από τον kit απλά προσφέρει μεγαλύτερο εύρος. Το λέω συχνά..κοιτάτε και τα μεταχειρισμένα αν δεν σας ενδιαφέρει πάρα πολυ το "άνοιγμα του κουτιού". Σε αυτά τα λεφτά μπορείς να βρείς μεταχειρισμένη D90 που είναι ένα σκαλοπάτι πάνω ειδικά σαν εμπειρία χρήσης![]()
Ο αισθητήρας της D3100 είναι κατά 3 χρόνια νεώτερος αλλά η έλλειψη bracketing είναι ένα θέμα αν το χρησιμοποιείς. ....![]()
Είναι νεώτερος αλλά είναι Nikon, δεν είναι Sony....
Υστερεί σε δυναμική περιοχή στα χαμηλά ISO (100,200,400), δηλαδή έχει αισθητά περισσότερο θορυβο στις υποεκτεθειμένες περιοχές.
Kαι αυτό είναι σημαντικό και σε απαιτητικά σε δυναμική περιοχή κάδρα αλλά και σε περιπτώσεις αστοχίας των ρυθμίσεων έκθεσης.
Το μόνο πλεονέκτημα που βλέπω στην D3100 είναι το καλούτσικό βιντεο σε σχέση με τιs αναιμικές δυνατότητες της D5000.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.