Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ναι όντως, δικο μου λαθος. 18 ειναι οχι 28. Ευχαριστω πολύ. Το ψαχνω.

@ Χιωτης Έχεις να μου προτεινεις καποιον συγκεκριμενο 35 η 50αρη; Μαρκα κ.λ.π.

@ Χιωτης Έχεις να μου προτεινεις καποιον συγκεκριμενο 35 η 50αρη; Μαρκα κ.λ.π.

Για μηχανη νικον παντα:

Για πορτραιτο, Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G περιπου 200 ευρω.

Και για πορτραιτο, Nikon AF-S NIKKOR 35mm f/1,8G περιπου 170 ευρω.

Ειναι οι καλυτεροι prime φακοι για αρχη (και οχι μονο) και σε εξαιρετικη τιμη.

.....[/QUOT

:))))

Eπειδη ειμαι νεοπας, φανταζομαι οτι ηθελε να πει οτι του αρεσε μεν η μηχανη σαν εμφανιση και γενικοτερα αλλα εχει αμφιβολια για την ποιοτητα φωτογραφιας του συγκεκριμενου φακου, ιδιαιτερα για νυχτερινα πορτραιτα που θελει.

Αν θες κατά βάση για πορτραίτα ο 50άρης είναι η βασική επιλογή. Για όλα τα υπόλοιπα όμως πολύ πιθανώς να τον βρεις περιοριστικό στο κάδρο του, οπότε θα πρέπει να πάρεις/βρεις έναν 18-55 για γενικότερη χρήση, αν και με λίγο φως μη περιμένεις θαύματα με τον 18-55.

Για τον 50άρη θα κοιτάξεις να είναι η έκδοση G γιατί με την έκδοση D δε θα έχεις autofocus.

Μάλιστα. Εισασταν κατατοπιστικοτατοι. Και παλι ευχαριστω σε όλους. Σας χρωσταω απο ενα κερασμα...

Μας χρωστάς μερικές φωτογραφίες, όταν με το καλό πάρεις την μηχανή σου -bye-

Για μηχανη νικον παντα:

Για πορτραιτο, Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G περιπου 200 ευρω.

Και για πορτραιτο, Nikon AF-S NIKKOR 35mm f/1,8G περιπου 170 ευρω.

Ειναι οι καλυτεροι prime φακοι για αρχη (και οχι μονο) και σε εξαιρετικη τιμη.

Για πορτραίτο δεν θα τον έλεγα τον 35άρη.

Ο 50άρης και μετά βίας.

θελω και εγω να ρωτησω κατι..
ενω εχω στην κατοχη μου ,απο τις πιο βολικες και ωραιες compact (κατα την γνωμη μου , παντα) την olumpus mr30, επεσε στα χερια μου πριν λιγες μερες, μια Nikon D60 , με 2 φακους ,18-55 και 70-300 , και μαλιστα ο δευτερος χωρις AF.Καταννοω φυσικα οτι ειναι παλια μηχανη , και δεν συγκρινεται με τις καινουργιες αλλα ειδα..δυστυχως ειδα..
1) επιτελους μπορεσα και χρησιμοποιησα διαφραγμα οπως ηθελα εγω
2)σχεδον ολο το καρε σωστα φωτεισμενο, με ισσοροπια παντου
3)πρασινο!!ολα τα λεφτα λεμε!!
Βεβαια για να μην τα ισοπεδωσουμε ολα, η ευκρινεια της oly , ειναι απιστευτη,καθως και το ενσωματομενο φλας της, πιο καλο απο της νικον.
Απο εκει και περα, ο 300αρης φακος μου φανηκε ικανοποιητικος,χωρις να με εντυπωσιαζει.Τι ζητω τωρα?
α)Nikon 5100/Canon 600D...ποια κατα την γνωμη σας?
β)μετα την αγορα της μηχανης , σημαντικο ειναι οι φκοι.2 θελω παιδια να κουβαλαω διακοπες (αν γινοταν και ενας θα ηταν τελεια).Θελω τον καλυτερο συνδυασμο αν γνωριζει καποιος , με το λιγοτερο βαρος ..Επισης υπαρχει 70-400 , που αντε και να τον πληρωσουμε, να εχει ικανοποιητικη αποδοση?Οταν λεω να τον πληρωσουμε δεν εννοω να καταστραφουμε κιολας ε? :p
γ)θα δω μεαλη διαφορα απο την D60 εν σχεση με αυτες τις 2 μηχανες που λεω?
Ευχαριστω, δεν μου ερχεται αλλη απορια τωρα..

Kαλημέρα

Νομιζω οτι η D5100 ειναι λιγο καλύτερη μηχανή απο την Canon 500D. Γενικά το ποιος ειναι "καλύτερος" από τους 2 μεγάλους (Canon, Nikon) να ξερεις οτι ειναι λιγο και θεμα χρονικής συγκρυριας, Σήμερα μπορει να ειναι α Α κατασκευαστής, αύριο ο Β , μεθαυριο παλι ο Α κλπ. Παντως και οι 2 ειναι ικανότατες μηχανες αρκετά πιο εξελιγμένες σε δυνατότητες και ποιοτητα εικόνας απο την D60.

Για φακους , αν πάρεις Nikon εχουμε και λέμε

α) D5100 + Nikon 18-105 ED AF-S VR . Τα κανει ολα και συμφέρει, νομιζω πολύ καλό σετάκι για αρχη και οχι μονο, αρκεί να σε βολευει το εστιακό μήκος. (προφανώς μπορεις να το συνδυασεις και με ενα τηλεφακό οπως στις προτάσεις c & d )

b) D5100 + Nikon 18-200 ED AF-S VR. Ενας φακός για ολα αν βαριεσαι να αλλάζεις φακους, με καποιους συμβιβασμούς στην ποιοτητα φωτογραφιας που μπορει να μην τους δεις στην αρχή αλλά θα τους καταλάβεις στην πορεία οσο οι γνωσεις σου και οι απαιτήσεις αυξάνονται...

c) D5100 + Nikon 18-55 VR + Nikon 55-300 f4.5-5.6 ED AFS VR. Καλό σετάκι με 2 φακους που σου καλύπτει και τις ανάγκες για μεγάλο τηλεφακο.

d) D5100 + Nikon 18-55 VR + Tamron 70-300 f4-5.6 Di VC USD. Οπως παραπάνω με λιγο καλύτερο τηλεφακό

e) D5100 + Nikon 18-55 VR + Nikon 55-200 f4.5-f5.6 AFS VR. Το καλύτερο κατ εμε value for money αν σου αρκεί το εστιακο μηκος (για αρχή εννοειται)

Αυτά ειναι για αρχή όπως καταλαβαίνεις με βάση τις ανάγκες που μας περιέργαψες. Αν στο μελλον θελεις να ανέβεις κατηγορία τότε παμε σε άλλες προτάσεις αλλά να εισαι έτοιμος για εκταμιευση αρκετών χρημάτων .. (Οι καλοι φακοι σχεδον παντα κοστίζουν...)

με ένα φακό αυτό που μπορείς να πληρώσεις είναι το D5100+TAMRON 18-270. Φυσικά με παραχωρήσεις στην ποιότητα σε σχέση με τα κιτ των δυο φακών (πχ TAMRON 70-300, NIKON 55-300).

ευχαριστω παρα πολυ...ζουμ με το 400 μεσα, απο οτι κΑταλαβαινω μαλλον το ξεχναω ε?

ευχαριστω παρα πολυ...ζουμ με το 400 μεσα, απο οτι κΑταλαβαινω μαλλον το ξεχναω ε?

Αν θες να νοιώθεις καλύτερα τα 300mm σε cropped αισθητήρα δίνουν τόση μεγέθυνση (φέρνουν τόσο κοντά το θέμα σου) όσο τα 450mm σε Full Frame ή φίλμ..

Για να ανέβεις πάνω από τα 300mm σε φακό θα πρέπει να δώσεις αρκετά λεφτά...

Γεια σας! Είμαι εδώ και δύο χρόνια στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας και νομίζω ότι είναι καιρός να αγοράσω την πρώτη μου dslr. Έχω ψάξει εκτενώς το θέμα, έχω καταλήξει σε 3 συγκεκριμένες μηχανές και θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια σας για το ποια να διαλέξω. Οι μηχανές που έχω βρει είναι οι:

-Canon EOS 1100D
-Nikon D3100
-Nikon D5000

Εάν έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη να σας ενημερώσω ότι το budget μου είναι γύρω στα 500 (γι' αυτό άλλωστε είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 3).
Ευχαριστώ :)

Last edited:

Γεια σας! Είμαι εδώ και δύο χρόνια στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας και νομίζω ότι είναι καιρός να αγοράσω την πρώτη μου dslr. Έχω ψάξει εκτενώς το θέμα, έχω καταλήξει σε 3 συγκεκριμένες μηχανές και θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια σας για το ποια να διαλέξω. Οι μηχανές που έχω βρει είναι οι:

-Canon EOS 1100D
-Nikon D3100
-Nikon D5000

Εάν έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη να σας ενημερώσω ότι το budget μου είναι γύρω στα 500 (γι' αυτό άλλωστε είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 3).
Ευχαριστώ :)

Από αυτές που εχεις βάλει στην λίστα η καλύτερη (εστω με βραχεια κεφαλή) ειναι η Nikon D3100.

Στα χρήματα που δινεις θα την αγοραζα με τον Nikon 18-105 AFS ED VR , νομιζω είναι πολύ καλό πακέτο για να ξεκινήσει κάποιος..

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Από αυτές που εχεις βάλει στην λίστα η καλύτερη (εστω με βραχεια κεφαλή) ειναι η Nikon D3100.

Στα χρήματα που δινεις θα την αγοραζα με τον Nikon 18-105 AFS ED VR , νομιζω είναι πολύ καλό πακέτο για να ξεκινήσει κάποιος..

Και γω για την D3100 σκέφτομαι αλλά έχω διαβάσει ότι ο αισθητήρας της D5000 είναι καλύτερος + ότι η D5000 έχει bracketing. Αυτά κάπως με προβλημάτισαν. Τώρα για το φακό, θα ξεκινήσω με τον kit και στη συνέχεια (όταν ξαναμαζέψω λεφτά) θα πάω για κάποιο καλό πιθανότατα αυτόν που είπες.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Και γω για την D3100 σκέφτομαι αλλά έχω διαβάσει ότι ο αισθητήρας της D5000 είναι καλύτερος + ότι η D5000 έχει bracketing. Αυτά κάπως με προβλημάτισαν. Τώρα για το φακό, θα ξεκινήσω με τον kit και στη συνέχεια (όταν ξαναμαζέψω λεφτά) θα πάω για κάποιο καλό πιθανότατα αυτόν που είπες.

Ο αισθητήρας της D3100 είναι κατά 3 χρόνια νεώτερος αλλά η έλλειψη bracketing είναι ένα θέμα αν το χρησιμοποιείς. Ο 18-105 δεν είναι καλύτερος από τον kit απλά προσφέρει μεγαλύτερο εύρος. Το λέω συχνά..κοιτάτε και τα μεταχειρισμένα αν δεν σας ενδιαφέρει πάρα πολυ το "άνοιγμα του κουτιού". Σε αυτά τα λεφτά μπορείς να βρείς μεταχειρισμένη D90 που είναι ένα σκαλοπάτι πάνω ειδικά σαν εμπειρία χρήσης :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ο αισθητήρας της D3100 είναι κατά 3 χρόνια νεώτερος αλλά η έλλειψη bracketing είναι ένα θέμα αν το χρησιμοποιείς. Ο 18-105 δεν είναι καλύτερος από τον kit απλά προσφέρει μεγαλύτερο εύρος. Το λέω συχνά..κοιτάτε και τα μεταχειρισμένα αν δεν σας ενδιαφέρει πάρα πολυ το "άνοιγμα του κουτιού". Σε αυτά τα λεφτά μπορείς να βρείς μεταχειρισμένη D90 που είναι ένα σκαλοπάτι πάνω ειδικά σαν εμπειρία χρήσης :)

Για μεταχειρισμένη δεν "ψήνομαι" και για επιπλέον φακούς θα κοιτάξω αργότερα. Έτσι κι αλλιώς ο kit 18-55 μαζί με τον Helios 44M-4 58mm f/2 που έχω ήδη (από μια παλιά slr), πιστεύω είναι ένα καλό ξεκίνημα. Τελικά νομίζω θα πάω για την D3100.

fyi το DXOMark στο overall score για την D3100 λέει 67 και για την D5000 72!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ο αισθητήρας της D3100 είναι κατά 3 χρόνια νεώτερος αλλά η έλλειψη bracketing είναι ένα θέμα αν το χρησιμοποιείς. .... :)

Είναι νεώτερος αλλά είναι Nikon, δεν είναι Sony....

Υστερεί σε δυναμική περιοχή στα χαμηλά ISO (100,200,400), δηλαδή έχει αισθητά περισσότερο θορυβο στις υποεκτεθειμένες περιοχές.
Kαι αυτό είναι σημαντικό και σε απαιτητικά σε δυναμική περιοχή κάδρα αλλά και σε περιπτώσεις αστοχίας των ρυθμίσεων έκθεσης.

Το μόνο πλεονέκτημα που βλέπω στην D3100 είναι το καλούτσικό βιντεο σε σχέση με τιs αναιμικές δυνατότητες της D5000.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Είναι νεώτερος αλλά είναι Nikon, δεν είναι Sony....

Υστερεί σε δυναμική περιοχή στα χαμηλά ISO (100,200,400), δηλαδή έχει αισθητά περισσότερο θορυβο στις υποεκτεθειμένες περιοχές.
Kαι αυτό είναι σημαντικό και σε απαιτητικά σε δυναμική περιοχή κάδρα αλλά και σε περιπτώσεις αστοχίας των ρυθμίσεων έκθεσης.

Το μόνο πλεονέκτημα που βλέπω στην D3100 είναι το καλούτσικό βιντεο σε σχέση με τιs αναιμικές δυνατότητες της D5000.

Χμμ δύσκολη η επιλογή.. Η αλήθεια είναι ότι στα μόνα που υπερέχει η D3100 της D5000 είναι το βίντεο (κάτι που δεν με απασχολεί ιδιαίτερα) και η λίγο καλύτερη επίδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού..