Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Καλημέρα! (και συγγνώμη που μπαίνω "σφήνα" στη κουβέντα σας)
Ερώτηση:
Περίπου στην ίδια τιμή (500 ευρώ….θα μπορούσα να δώσω και 100 ακόμη) που πιστεύω είναι πολύ καλή: Olympus em10 iii και canon m50. Δυστυχώς είμαι επαρχία και δεν μπορώ να δω καμμιά τους, έστω να δω πώς κάθονται στα χέρια μου. Φωτογραφίες κατά 90% τοπίου(φαίνεται στο flikr τι προσπαθώ να βγάζω). Βίντεο ελάχιστο.
Την canon την κοιτώ για το πλήθος των φακών της(φθηνών), ενώ η Olympus μ αρέσει οπτικά και ποιοτικά όπως φαίνεται η κατασκευή της, έχοντας ήδη μια e-pl5(μα φακοί ακριβοί σχετικά για μένα).
Βασικά να επιλέξω σύστημα για συνέχεια, εστω μέσω αυτώ ν των δυο προσιτών γα μενα επιλογών
(για dslr φοβήθηκα τον όγκο, γιατι υπάρχουν εκεί λυσεις λίγο ακριβοτερες βεβαια μα καλες, nikon7100, ή 5600, canon800d)
Γνώμες;
ευχαριστώ!

ΥΓ..ουπς..λάθος νήμα...μπερδεύτηκα με το από πάνω...ας το μεταφερει κάποιος συντονιστής στο σωστό

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Όπως πάντα δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση Γιάννη, η Canon σίγουρα έχει μεγαλύτερο αισθητήρα και ανάλυση - οπότε δείχνει καλύτερη λύση για τοπία. Επιπλέον έχει το dual pixel AF που πάει σφαίρα. Από την άλλη μεριά, παίζει ρόλο και πώς σκοπεύεις να κινηθείς στο θέμα φακοί, η Olympus λόγω IBIS (που ΔΕΝ έχει η Canon), παίρνει το πλεονέκτημα αν σου αρέσουν οι φωτεινοί prime. Επίσης , προσωπική άποψη ότι η mkIII δεν προσφέρει ιδιαίτερη πρόοδο σε σχέση με την mkII, αν πας προς oly ρίξε μια ματιά στην "παλιά"...

edit: εδώ https://camerasize.com/compact/#776,720,ha,b
Μπορείς να δεις τις μηχανές δίπλα - δίπλα και να τους φορέσεις φακούς

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Και οι 2 πολύ καλές, έχω μηχανές και στα 2 συστήματα (Olympus - Canon) Και είναι και τα 2 αγαπημένα μου συστήματα. Αν με πίεζες θα επέλεγα την em10III λόγω 4Κ χωρίς crop, ibis, καλύτερης κατασκευής, εργονομίας και είναι και πιο όμορφη. Από την άλλη η m50 έχει καλύτερο CAF τόσο σε φώτος όσο και σε βίντεο, μεγαλύτερο αισθητήρα με ότι αυτό συνεπάγεται και αν θέλεις να επενδύσεις σε φακούς βρίσκεις πιο οικονομικούς σε σχέση με την Olympus. Όποια και αν πάρεις πάντως θα μείνεις ευχαριστημένος.
Βέβαια για τοπία το απίστευτο έτοιμο HDR της Canon, η μεγαλύτερη ανάλυση του αισθητήρα καθώς το καλύτερο Dynamic range βοηθάει αρκετά.

ευχαριστώ Δημήτρη και Νίκο!
Να αυτά είναι..Θετικά και απ τη μία θετικά κι απ την άλλη. IBIS , ομορφιά, εργονομία prime φακοί η μία, μεγαλύτερος αισθητήρας, ανάλυση, φακοι οικονομικοί απ την άλλη κι αλλες βεβαια διαφορές
Χμ!
Δημήτρη η διαφορά τιμής με την παλιά ΕΜii είναι ελάχιστη στην τιμή σήμερα, οπότε αν είναι θα πάω στην iii που θαχει και 4κ έστω κι αν ακόμη δεν το πολυχρειάζομαι
Εχω μια ημέρα ακόμη καιρό να αποφασίσω.χαχα
ευχαριστώ και πάλι.

Για αρχάριο που δίνει 400 ευρώ τι προτείνετε,την Nikon d3400+18-105 ή την D5300+18-55;

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Για αρχάριο που δίνει 400 ευρώ τι προτείνετε,την Nikon d3400+18-105 ή την D5300+18-55;

5300 άνετα κιόλας, καλύτερο σύστημα εστίασης, σπαστή μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερη εργονομία και χειρισμός και διάφορες άλλες ευκολίες που ίσως τις χρειαστεί όπως Bracketing, είσοδος μικροφώνου, ενσωματωμένο Gps κλπ. Τον 18-105 αν τον θέλει μπορεί να τον πάρει μελλοντικά είναι ένας πλαστικός φακός που τον βρίσκεις στα 100 ευρώ.
Από την άλλη η D3400 είναι πιο μικρή, πιο ελαφριά και έχει καλύτερη μπαταρία.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Μια ακόμη ερώτηση.
Αυτό το πακέτο με τον 18-55 τον απλό λογικά χωρίς vr αξίζει μέχρι τα 300 ευρώ ή καλύτερα την Canon eos 4000d +18-55 στα 270 ευρώ.
https://www.mediamarkt.gr/el/produc..._B7_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_84_CE_B9_CE_BA_CE_AC

Last edited by a moderator:

Hey Nikon είναι πολύ καλύτερη. Ο φακός afp είναι vr τουλάχιστον αυτός που έχω εγώ. Είναι εξαιρετική λύση για να ξεκινήσεις. Συστήνεται.

καλύτερα η Nikon έστω και χωρίς σταθεροποίηση ο φακός, έχει πολύ καλύτερο αισθητήρα και σύστημα εστίασης από την Canon και καλύτερο συνολικά σώμα. Στα λεφτά αυτά είναι εξαιρετική πρόταση για κάποιον που θα ξεκινήσει την φωτογραφία. Συστήνεται και από εμένα.

Dslr D3400 or mirror a6000 / em10
Βοηθήστε και εμένα σας παρακαλώ
Μεταξύ των 3, χρήση για αρχαριο

H XZ2 που έχεις έχει φακό σε αντιστοιχίας 24-112, για να έχεις αντίστοιχο εύρος με τις παραπάνω μηχανές σε ευρυγωνιο ο φακός στις δυο πρώτες πρέπει να γράφει 16 και στην τρίτη να γράφει 12, στο τελε άκρο στις δυο πρώτες να γράφει 75 και στη τρίτη 56.Για καλύτερο ζοομ όσο πιο μεγάλο νούμερο γράφει στο τελε άκρο τόσο πιο κοντά θα σου φέρνει το θέμα ο φακός. Δες πόσο κοστίζουν τέτοιους είδους φακοί μιας και αρχικώς εθεσες όριο τα 500 ευρώ.
Εσυ αρχικως ζητας καλυτερο ζοομ,καλυτερο νυχτερινο σε σταθερο και κινητο στοχο .

Η ΕΜ10 , ΙΙ, ΙΙΙ δεν έχει καμιά σχέση στην ταχύτητα του AF σε σχέση με τις άλλες δυο. Ο φακος 16-50 της SONY είναι ο απολύτως χειρότερος φακός κιτ που κυκλοφορεί. Αν θέλεις να πάρεις τη μηχανή αυτές τις ημέρες ρίξε μια ματιά τις πρσοφορές.

Η ΕΜ10 , ΙΙ, ΙΙΙ δεν έχει καμιά σχέση στην ταχύτητα του AF σε σχέση με τις άλλες δυο. Ο φακος 16-50 της SONY είναι ο απολύτως χειρότερος φακός κιτ που κυκλοφορεί. Αν θέλεις να πάρεις τη μηχανή αυτές τις ημέρες ρίξε μια ματιά τις πρσοφορές.

Επειδή είμαι περιορισμενων γνώσεων...
Η olympus έχει καλύτερο ή χειρότερο af;
Μπορείς να κάνεις μια πρόταση για σώμα σε 1 από τις 3 + εισαγωγικό φακό για να δω πόσο πρέπει να ανέβω χρηματικά ωστε σε πρώτη φάση να έχω καλύτερα αποτελέσματα από τη μηχανή που έχω;

Επειδή είμαι περιορισμενων γνώσεων...
Η olympus έχει καλύτερο ή χειρότερο af;
Μπορείς να κάνεις μια πρόταση για σώμα σε 1 από τις 3 + εισαγωγικό φακό για να δω πόσο πρέπει να ανέβω χρηματικά ωστε σε πρώτη φάση να έχω καλύτερα αποτελέσματα από τη μηχανή που έχω;

σαφώς χειρότερο ειδικά οι Ι και ΙΙ. Καλύτερη επιλογή η ΝΙΚΟΝ. Αν θέλεις να τραβάς τη νύχτα θα πάρεις κι ένα φακό ΝΙΚΟΝ 35 1.8 (150-170 ευρώ) αλλά δεν θα είναι ζουμ. Αν θέλεις περισσότερο ζουμ θα πάρεις ή τον ΝΙΚΟΝ 18-105 ή τον ΝΙΚΟΝ 18-140 ή τον TAMRON 18-270. Όμως δεν είναι φακοί για βράδυ.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Aυτο που σου γράφει ο Βλάσσης για το AF είναι αληθές αλλά μόνο για το βράδυ ή σε CAF όπου η EM10 II υστερεί σ σχέση με τις άλλες δυο. Το CAF το χρησιμοποιεις κυρίως για κινούμενα αντικείμενα που ζήτησες να σε καλύπτει η μηχανή. Σε SAF όμως η μηχανή εστιάζει άμεσα παντού χωρίς πρόβλημα.

Αν πας σε ακαθρεπτη και κοιτάς προς OLYMPUS δες καλύτερα την νεωτέρη ΕΜ10ΙΙΙ , είναι σε προσφορά σε καταστήματα στα 599 και περνεις πίσω 100 Cash back αρα θα σου βγει 499 όσο η ΙΙ δηλ., πιο εύκολη μηχανή για αρχάριο , εξαιρετικο έτοιμο jpeg και τοπ σταθεροποίηση, με νέο σύστημα εστίασης καλυτερο της ΕΜ10 ΙΙ αφού έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή δανεισμένο από την επαγγελματική ΕΜ1.2 και το σύστημα αυτό δουλεύει ικανοποιητικά και σε 4K βίντεο (αν σε ενδιαφέρει). Φακό για βράδυ μετά ένα φωτεινό prime έξτρα, κανένας κιτ δεν σε καλύπτει βράδυ ειδικά ζουμ.

Κώστα αϋπνίες??χαχα
Πέρα από την πλάκα, οι em10 μπορεί σε caf να υστερούν αισθητά άλλα σε SAF ειδικά σε μέρα είναι τρομερές, για μένα μάλλον το καλύτερο saf της αγοράς.
Πάντως η πρόταση της em10III με τον 14-42 στα 500 ευρώ είναι αν όχι η καλύτερη σίγουρα μια από τις καλύτερες προτάσεις της Ελληνικής αγοράς για το Black Friady.
Κώστα τι λες αξίζει να την πάρω και να δώσω την em1?? Θα χάσω βέβαια την αδιαβροχοποίηση και το τρομερό σκόπευτρο της em1, άλλα το 4Κ με καλύτερη εστίαση, το νέο φίλτρο bleach bypass και η κάπως βελτιωμένη Jpeg μηχανή είναι σημαντικά για μένα. Μια η άλλη θα μου έρθει οικονομικά και θα έχω και φρέσκια μηχανή? Τι λες??

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Νίκο είχα πρωινό ταξίδι εκτός ΑΘΗΝΑΣ και έριξα μια ματιά βιαστικά με τον πρώτο καφέ ... το κάνω συχνά

Κοίτα την ΕΜ10 ΙΙΙ δεν την έχω δουλεψει και δεν συστήνω ούτε απορρίπτω κάτι που δεν έχει περάσει από τα χέρια μου, με ξενίζει οτι την έχουν υπεραπλουστεύσει για τον αρχάριο σε σημείο αηδίας και κόστους στη χρηστικότητα στον έμπειρο π.χ. Το silent shutter και το ηλεκτρονικό κλείστρο δεν είναι προσπελάσιμο σε ολα τα mode αλλά μόνο στην ειδική θέση του κεντρικού επιλογέα σε αυτόματο mode μαζί με τις επιπλέον πρόσθετες ηλεκτρονικές λειτουργίες, δηλ. για να φτιάξουν κάτι καλό (ήταν ολα αυτά θαμμένα στα μενού) πυροβόλησαν το πόδι τους και έκοψαν το ηλεκτρονικό από τα P,S,A,M. Τα άλλα που έγραψες ισχύουν , η απάντηση είναι τι χρησιμοποιεις πιο πολύ από την ΕΜ1 και αν θα σε βολέψει σε αυτά καλύτερα η ΕΜ10ΙΙΙ , η 2.5 ετών εγγύηση είναι επίσης σημαντικό plus που προσθέτει και στην μακροβιότητα της μηχανής (χλωμό να την κρατήσεις τόσο βέβαια)

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

σαφώς χειρότερο ειδικά οι Ι και ΙΙ. Καλύτερη επιλογή η ΝΙΚΟΝ. Αν θέλεις να τραβάς τη νύχτα θα πάρεις κι ένα φακό ΝΙΚΟΝ 35 1.8 (150-170 ευρώ) αλλά δεν θα είναι ζουμ. Αν θέλεις περισσότερο ζουμ θα πάρεις ή τον ΝΙΚΟΝ 18-105 ή τον ΝΙΚΟΝ 18-140 ή τον TAMRON 18-270. Όμως δεν είναι φακοί για βράδυ.

Aυτο που σου γράφει ο Βλάσσης για το AF είναι αληθές αλλά μόνο για το βράδυ ή σε CAF όπου η EM10 II υστερεί σ σχέση με τις άλλες δυο. Το CAF το χρησιμοποιεις κυρίως για κινούμενα αντικείμενα που ζήτησες να σε καλύπτει η μηχανή. Σε SAF όμως η μηχανή εστιάζει άμεσα παντού χωρίς πρόβλημα.

Αν πας σε ακαθρεπτη και κοιτάς προς OLYMPUS δες καλύτερα την νεωτέρη ΕΜ10ΙΙΙ , είναι σε προσφορά σε καταστήματα στα 599 και περνεις πίσω 100 Cash back αρα θα σου βγει 499 όσο η ΙΙ δηλ., πιο εύκολη μηχανή για αρχάριο , εξαιρετικο έτοιμο jpeg και τοπ σταθεροποίηση, με νέο σύστημα εστίασης καλυτερο της ΕΜ10 ΙΙ αφού έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή δανεισμένο από την επαγγελματική ΕΜ1.2 και το σύστημα αυτό δουλεύει ικανοποιητικά και σε 4K βίντεο (αν σε ενδιαφέρει). Φακό για βράδυ μετά ένα φωτεινό prime έξτρα, κανένας κιτ δεν σε καλύπτει βράδυ ειδικά ζουμ.

σας ευχαριστω πολυ για το χρόνο σας

σκεφτομαι τη νικον με εναν ζουμ φακο για ημερησιες φωτο και εναν άλλο για πιο δυσκολες καταστασεις (παιδια σε κινηση την ημερα, νυχτερινες φωτο)
ανασταλτικος παραγοντας ο ογκος μιας και φοβαμαι οτι θα δυσκολευομαι να τα μεταφερω

σονυ Α600 και ολυμπους Μ10 μου φαινοντα πιο βολικες και ισως πιο συμβατες με τις περιορισμενες απαιτησεις μου

παντως προφανως δεν περιμενω θαυματα στο χαμηλο μπατζετ που εχω (ζουμ σε νυχτερινο στοχο σε κινηση) αλλα μια καλη αναβαθμιση στην υπαρχουσα compact

παρατηρω εναν περιορισμο σε φακους για mirrorless και επισης οτι οι dslr ειναι πιο προσιτες οικονομικα
θεωρητικα εχουν περισσοτερες δυνατοτητες απο τις mirror αλλα αυτο δεν αποτυπωνεται στην τιμη. πληρωνω μονο τη μειωση του ογκου;

σε ενα θεωρητικο vs η Α6000 και η ΕΜ10 συγκρινονται με τις νικον 3, 5 ή 7;

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Νίκο είχα πρωινό ταξίδι εκτός ΑΘΗΝΑΣ και έριξα μια ματιά βιαστικά με τον πρώτο καφέ ... το κάνω συχνά

Κοίτα την ΕΜ10 ΙΙΙ δεν την έχω δουλεψει και δεν συστήνω ούτε απορρίπτω κάτι που δεν έχει περάσει από τα χέρια μου, με ξενίζει οτι την έχουν υπεραπλουστεύσει για τον αρχάριο σε σημείο αηδίας και κόστους στη χρηστικότητα στον έμπειρο π.χ. Το silent shutter και το ηλεκτρονικό κλείστρο δεν είναι προσπελάσιμο σε ολα τα mode αλλά μόνο στην ειδική θέση του κεντρικού επιλογέα σε αυτόματο mode μαζί με τις επιπλέον πρόσθετες ηλεκτρονικές λειτουργίες, δηλ. για να φτιάξουν κάτι καλό (ήταν ολα αυτά θαμμένα στα μενού) πυροβόλησαν το πόδι τους και έκοψαν το ηλεκτρονικό από τα P,S,A,M. Τα άλλα που έγραψες ισχύουν , η απάντηση είναι τι χρησιμοποιεις πιο πολύ από την ΕΜ1 και αν θα σε βολέψει σε αυτά καλύτερα η ΕΜ10ΙΙΙ , η 2.5 ετών εγγύηση είναι επίσης σημαντικό plus που προσθέτει και στην μακροβιότητα της μηχανής (χλωμό να την κρατήσεις τόσο βέβαια)

εγω δε θα άλλαζα την ΕΜ1. Η διαφορά στην εστίαση είναι πολύ μεγάλη. Και τώρα έχω στα χέρια μου την ΕΜ5 (δική μου) και την ΕΜ 10 ΙΙΙ (αδελφού μου)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής

Βλάση και εγώ μαζί σου, θα κράταγα ΕΜ1 για το CAF, εργονομία, στεγανότητα, σταθεροποίηση σε ένα πλήρες φωτογραφικό πακέτο αλλά ο Νϊκος ασχολείται και με βίντεο οπότε ξέρει καλύτερα τι του ταιριαζει.