Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Έχουν περασει 7-8 Panasonic από τα χέρια μου, κανενα απολύτως πρόβλημα, αντίθετα με Olympus που υποτίθεται ειναι πιο σκληροτράχηλες έτυχε να έχω θεματάκια. Για τις βιντεοκάμερες της δεν έχω άποψη.

Υπερβολικά πολύ ζουμ... Αν το θεωρείς χρήσιμο και σου έλειπε στην G9 οκ, αλλιώς κοίτα κάτι με λιγότερο. Σκέψου το και τα λέμε...

https://www.digicamdb.com/compare/panasonic_lumix-dmc-lx15-vs-sony_cyber-shot-dsc-rx100-v/

Θα κοίταζα για προσφορές σε 1ιντσα αισθητήρα στα δυο μοντέλα που σου βάζω κυρίως λογω φωτεινοϋ φακού αλλά μικρότερο zoom 3Χ, για μεγάλο ζουμ η ΤΖ200 που σου πρότεινε ο Δημητρης. Φυσικά και στις τρεις ανεβαίνεις σε budjet από την ΤΖ90 αλλά δεν έχει νόημα να πάρεις σήμερα compact με μικρότερο αισθητήρα (η γνώμη μου). Εναλλακτικά μπορεί να παίξει και καμία προσφορά στην ΤΖ100 που είναι παλιότερο και παρόμοιο μοντέλο με την ΤΖ200 αλλά με τις τιμές που την βλέπω δεν συμφέρει.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας.Η "επιλογή" της ΤΖ90 έγινε κυρίως για την τιμή της αφού το όριό μου είναι τα 350 ευρώ.

Κυκλοφορεί αυτή την περίοδο η Canon G9X στα 300 , ρίχτης μια ματιά...

και εκεί που έχω καταλήξει στην G9X,σκέφτομαι ότι θέλω μία καλή compact μηχανή έτσι ώστε να την έχω συνέχεια μαζί μου και να αντικαταστήσει το κινητό.Μπορεί να διαβαστεί σαν μπούρδα,αλλά με το κινητό μπορείς να βγάλεις μια οικογενειακή φωτό και να είναι και ο φωτογράφος μέσα σε αυτήν,Ελληνιστί,selfie...
Μπορεί η G9X να βγάλει selfie?
Όχι.....
Θέλουμε και 1 ίντσα,θέλουμε και δυνατότητα selfie...
Τώρα τι κάνουμε;

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

και εκεί που έχω καταλήξει στην G9X,σκέφτομαι ότι θέλω μία καλή compact μηχανή έτσι ώστε να την έχω συνέχεια μαζί μου και να αντικαταστήσει το κινητό.Μπορεί να διαβαστεί σαν μπούρδα,αλλά με το κινητό μπορείς να βγάλεις μια οικογενειακή φωτό και να είναι και ο φωτογράφος μέσα σε αυτήν,Ελληνιστί,selfie...
Μπορεί η G9X να βγάλει selfie?
Όχι.....
Θέλουμε και 1 ίντσα,θέλουμε και δυνατότητα selfie...
Τώρα τι κάνουμε;

Με εχει καλύψει 150% για αυτή τη δουλειά η Nikon J5.

1" (και πολύ καλός μονόιντσος στην J5, τελευταίας γενιάς) και selfie screen. Δυστυχώς δεν θα υπάρξει συνέχεια και στην ελλάδα για κάποιο λόγο ξεκινάει απο τα 399 .

Nikon-1-J5-camera-selfie-screen.jpg

Με εχει καλύψει 150% για αυτή τη δουλειά η Nikon J5.
1" (και πολύ καλός μονόιντσος στην J5, τελευταίας γενιάς) και selfie screen. Δυστυχώς δεν θα υπάρξει συνέχεια και στην ελλάδα για κάποιο λόγο ξεκινάει απο τα 399 .
Nikon-1-J5-camera-selfie-screen.jpg
Σ´ευχαριστω πολύ για την πρότασση σου.Για κάποιο μάλλον ανεξήγητο λόγο,δεν τα πάω καλά με την Nikon.Είναι και 100 ευρώ ακριβότερη από την G9X.

Παίρνουμε την G9X και την συνδέουμε με... το κινητό μας, το οποίο χρησιμοποιούμε για να την ελέγχουμε και να τραβάμε selfies:

https://youtu.be/lpbF_7sALqM
από εδώ: https://www.usa.canon.com/internet/...ices/mobile-apps/camera-connect-compatibility
Σ´ευχαριστώ πολύ!!!
Ελπίζω αύριο να βρώ την G9X σε μαύρο χρώμα και να την αγοράσω.

αν θες κάτι πολύ μικρό σε μηχανή με μεγαλύτερο αισθητήρα 4/3 (είναι όμως μεγαλύτερη καπως από pocket) στα χρήματα σου δες σε προσφορές την GF7 με τον 12-32 που σου είπε ο Βλάσσης, ιδανικό πακέτο ειδικά για γυναίκα για selfie με beauty ρουτίνες, αν ψωνίσεις και από Amazon De θα βρεις και την πιο νέα GX800 με 4K video και photo 4K σε προσφορά πολύ κοντά στα χρήματα που ζητάς (βγήκε και στα 320 )

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις σας.Τελικά η G9X δεν υπάρχει πουθενά σε μαύρη και παρήγγειλα την ασημοσκατουλί.

Μεγειά, μες την μόδα θα είσαι... :flipout:

...σοβαρά τώρα, δεν με χαλάει η ασημί/καφέ δερματίνη.

Μεγειά, μες την μόδα θα είσαι... :flipout:

...σοβαρά τώρα, δεν με χαλάει η ασημί/καφέ δερματίνη.

Tην ώρα που το διάβαζα,κοίταζα ταυτόχρονα το ύφος της φωτογραφίας σου στο avatar και κατάλαβα πολλά...
Δεν με λυπάσαι βρε να με κοροϊδεύεις; :flipout:

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Χωρίς πλάκα, αν δεν είχα άλλες φωτογραφικές (και γενικές) ανάγκες, θα χτύπαγα μια για το έτερον ήμισυ - είναι αγαπησιάρα (η μηχανή) και πιστεύω θα τσίμπαγε (το ε.ήμισυ)...

Αύριο θα πάω να παραλάβω την Canon,όμως-μην με βρίσετε-είδα στο site του καταστήματος ότι έχει με 145 ευρώ μία μεταχειρισμένη Olympus XZ-2.
Έχετε κάποια γνώμη γι´αυτήν;

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

έχει εξαιρετικό φακό για compact και καλή σταθεροποίηση αλλά πολύ μικρό και σχετικά παλιό αισθητήρα - έχει σημαντική διαφορά (προς τα κάτω εννοείται) συγκριτικά με πιο σύγχρονες μηχανές με αισθητήρα 1 ίντσας

και 145 ευρώ πολλά είναι για μηχανή 6ετίας+ τέτοιων χαρακτηριστικών...

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

έχει εξαιρετικό φακό για compact και καλή σταθεροποίηση αλλά πολύ μικρό και σχετικά παλιό αισθητήρα - έχει σημαντική διαφορά (προς τα κάτω εννοείται) συγκριτικά με πιο σύγχρονες μηχανές με αισθητήρα 1 ίντσας

και 145 ευρώ πολλά είναι για μηχανή 6ετίας+ τέτοιων χαρακτηριστικών...

Σ´ευχαριστώ πολύ.

Καμία σχέση η XZ2 με αυτήν που πήρες, τα χαρακτηριστικά και μόνο δεν λένε όλη την αλήθεια. Είχα μια RX100 πρώτης γενιάς με αισθητήρα 1", και όταν την έδωσα πήρα μια fuji XQ με 2/3" (λίγο πιο μεγάλο από της ΧΖ2) για τα χρώματά της. Την πούλησα με συνοπτικές διαδικασίες. Η 1" έφερε σημαντική αναβάθμιση στις compact...