Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Την πήρα σήμερα.Τελικά το ασημοσκατουλί μπορεί να μην είναι του γούστου μου,μου φαίνεται όμως πολύ πιο ξεκούραστη η "περιήγηση" του σώματος της μηχανής και των πλήκτρων της.
Δεν έχω βγάλει ακόμα καμία φωτό γιατί φορτίζω την μπαταρία.Μιας και έγραψα για μπαταρία κι επειδή τα 66-70 ευρώ της αυθεντικής είναι πάρα πολλά,υπάρχει κάποια άλλη πηγή για αγορά δεύτερης,τρίτης κτλ;

Καλησπερα σας , έχω την Olympus Em5-Ii με 12-40 pro επειδή καιρό σκέφτομαι την αναβάθμιση αλλά δεν βλέπω να έρχεται και πολύ σύντομα ( Em5iii ) έχω μια λύση με αλλαγή σώματος από Em5ii σε Em1-ii με διαφορά χρημάτων από εμένα. Και η δυο και η δικιά μου κ η άλλη είμαι με λιγοστά κλικ. Τι να κάνω Αξίζει η αναβάθμιση η να περιμένω τις καινούργιες που θα βγούνε ;
Aπό τι ξέρω και άκουσα και εσάς θα βγούνε 3 σώματα καινούργια η Em1x και άλλες 2 μέσα στο χρόνο , θα δω διαφορά η να περιμένω λέτε ;

Tις διαφορές της γνωρίζω σχεδόν λίγο απλά δεν την έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου ( Em1-ii ) έπειτα από την EM-1 που ειχα οποτε λέω αν πρέπει να περιμένω η ίσως και να αλλάξω κιόλας Στρατόπεδο σε Fuji XT3 που πληρεί αυτην την στιγμή της προδιαγραφές που θέλω βέβαια με πολλά συν και πλην.

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Καλησπέρα,

Μια ερώτηση, αν ήθελα να αλλάξω την D80 ποια είναι η αντίστοιχη της?

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλησπερα σας , έχω την Olympus Em5-Ii με 12-40 pro επειδή καιρό σκέφτομαι την αναβάθμιση αλλά δεν βλέπω να έρχεται και πολύ σύντομα ( Em5iii ) έχω μια λύση με αλλαγή σώματος από Em5ii σε Em1-ii με διαφορά χρημάτων από εμένα. Και η δυο και η δικιά μου κ η άλλη είμαι με λιγοστά κλικ. Τι να κάνω Αξίζει η αναβάθμιση η να περιμένω τις καινούργιες που θα βγούνε ;
Aπό τι ξέρω και άκουσα και εσάς θα βγούνε 3 σώματα καινούργια η Em1x και άλλες 2 μέσα στο χρόνο , θα δω διαφορά η να περιμένω λέτε ;

Tις διαφορές της γνωρίζω σχεδόν λίγο απλά δεν την έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου ( Em1-ii ) έπειτα από την EM-1 που ειχα οποτε λέω αν πρέπει να περιμένω η ίσως και να αλλάξω κιόλας Στρατόπεδο σε Fuji XT3 που πληρεί αυτην την στιγμή της προδιαγραφές που θέλω βέβαια με πολλά συν και πλην.
Δεν μας είπες σε ποιο κομμάτι δεν σε καλύπτει το υπάρχων σύστημα?

Σημαντικό είναι να πιάσεις την μηχανή αν σε απασχολεί η πιθανή τράμπα. Εργονομικά είναι πολύ καλύτερη ακόμη και απο την παλιά ΕΜ1, με βαθυτερο γκριπ, το μικρό δάχτυλο δεν περισσευει και γενικά το εξτρα γκρίπ είναι απαραίτητο μόνο για βαριους τηλεφακούς. Στα δικά μου χέρια κουμπώνει μια χαρά, αλλοι θέλουν πιο βαρβάτο σώμα. Σε ταχύτητα εστίασης ειδικά σε CAF, ριπής, buffer, σταθεροποίησης, αυτονομίας και γενικά ανθεκτικότητας είναι μεγαλες οι διαφορές απο την ΕΜ5ΙΙ. Στο βίντεο δεν μπορώ να σου πώ διαφορές μιας και δεν τραβώ. Ο νέος αισθητήρας και επεξεργαστής σου δίνουν σαφώς ανάλυση και εξτρα πουσάρισμα στα ψηλότερα ISO. Aυτο θα το δείις και στο hires αν σε έχει απασχολήσει αλλά και σε ολες τις υπόλοιπες ψηφιακές λειτουργίες της μηχανής (focus stacking κλπ.) σε συγκριση με την ΕΜ5ΙΙ.
Τα βαζεις κάτω και με βάση τη διαφορά που έχεις στα χέρια σου για την αναβάθμιση αποφασίζεις. Αν δεν σε συμφέρει πουλάς σώμα και φακό και τα χώνεις στην FUJI αφου σε καλύπτει καλύτερα.

Καλησπέρα,

Μια ερώτηση, αν ήθελα να αλλάξω την D80 ποια είναι η αντίστοιχη της?

Sent from my iPad using Tapatalk
Σύμφωνα με το παρακάτω, οι D7200/D7500.
https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Nikon_DSLR_cameras

Σε βίντεο είναι αρκετά καλύτερη η em1 II, έχει πολύ καλό και 4κ, άριστη σταθεροποιηση, μέτριο caf(καλύτερο πάντως από την EM5 ii).

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Δεν μας είπες σε ποιο κομμάτι δεν σε καλύπτει το υπάρχων σύστημα?
Απλα θα ήθελα κάτι ποιο καινούργιο κυρίως σε ( 4Κ) όσο αναφορά το βιντεο ,νομίζω κουμπώνει κ καλύτερα και ο 12-40 σαν πιάσιμο της em1.2 .. γενικά θα μου άρεσε να δοκίμαζα σε μικρο σώμα κάτι με μεγαλύτερο απο αισθητήρα .. αλλά είμαι κολλημένος με Olympus δεν το βλέπω να πάω εύκολα αλλού ..

Σημαντικό είναι να πιάσεις την μηχανή αν σε απασχολεί η πιθανή τράμπα. Εργονομικά είναι πολύ καλύτερη ακόμη και απο την παλιά ΕΜ1, με βαθυτερο γκριπ, το μικρό δάχτυλο δεν περισσευει και γενικά το εξτρα γκρίπ είναι απαραίτητο μόνο για βαριους τηλεφακούς. Στα δικά μου χέρια κουμπώνει μια χαρά, αλλοι θέλουν πιο βαρβάτο σώμα. Σε ταχύτητα εστίασης ειδικά σε CAF, ριπής, buffer, σταθεροποίησης, αυτονομίας και γενικά ανθεκτικότητας είναι μεγαλες οι διαφορές απο την ΕΜ5ΙΙ. Στο βίντεο δεν μπορώ να σου πώ διαφορές μιας και δεν τραβώ. Ο νέος αισθητήρας και επεξεργαστής σου δίνουν σαφώς ανάλυση και εξτρα πουσάρισμα στα ψηλότερα ISO. Aυτο θα το δείις και στο hires αν σε έχει απασχολήσει αλλά και σε ολες τις υπόλοιπες ψηφιακές λειτουργίες της μηχανής (focus stacking κλπ.) σε συγκριση με την ΕΜ5ΙΙ.
Τα βαζεις κάτω και με βάση τη διαφορά που έχεις στα χέρια σου για την αναβάθμιση αποφασίζεις. Αν δεν σε συμφέρει πουλάς σώμα και φακό και τα χώνεις στην FUJI αφου σε καλύπτει καλύτερα.

Ναι Κωστα η Fuji αυτή την στιγμή φαίνεται ποιο Ολοκληρωμένη σαν μηχανή , άλλα έχω μάθει με το IBIS και δύσκολα θα την προτιμήσω , και η καλή φακοί π.χ ο αντίστοιχος του 12-40 που έχω είναι ο 16-55 σε Fuji ο οποίος δεν έχει OIS ..

Σε βίντεο είναι αρκετά καλύτερη η em1 II, έχει πολύ καλό και 4κ, άριστη σταθεροποιηση, μέτριο caf(καλύτερο πάντως από την EM5 ii).

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Ισως Γιάννη να περιμενω την Νεα Olympus αν μου κάτσει μια άλλη πώληση που δεν την είχα στα σκαριά και να πάω εκεί μια και καλή , αλλιώς θα κάνω την τράμπα σίγουρα ..

Να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο eshop στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό που μπορώ να βρώ 2η μπαταρία για την G9X αφού τα 70 σχεδόν ευρώ της αυθεντικής τα θεωρώ κοροιδία;

Να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο eshop στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό που μπορώ να βρώ 2η μπαταρία για την G9X αφού τα 70 σχεδόν ευρώ της αυθεντικής τα θεωρώ κοροιδία;

Δες σε fujicell , Jupio στο skroutz

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Απλα θα ήθελα κάτι ποιο καινούργιο κυρίως σε ( 4Κ) όσο αναφορά το βιντεο ,νομίζω κουμπώνει κ καλύτερα και ο 12-40 σαν πιάσιμο της em1.2 .. γενικά θα μου άρεσε να δοκίμαζα σε μικρο σώμα κάτι με μεγαλύτερο απο αισθητήρα .. αλλά είμαι κολλημένος με Olympus δεν το βλέπω να πάω εύκολα αλλού ..

Ναι Κωστα η Fuji αυτή την στιγμή φαίνεται ποιο Ολοκληρωμένη σαν μηχανή , άλλα έχω μάθει με το IBIS και δύσκολα θα την προτιμήσω , και οι καλοί φακοί π.χ ο αντίστοιχος του 12-40 που έχω είναι ο 16-55 σε Fuji ο οποίος δεν έχει OIS ..

Ισως Γιάννη να περιμενω την Νεα Olympus αν μου κάτσει μια άλλη πώληση που δεν την είχα στα σκαριά και να πάω εκεί μια και καλή , αλλιώς θα κάνω την τράμπα σίγουρα ..

Πρέπει να γίνεις πολύ πιο συγκεκριμένος στο τι σου λείπει στην ΕΜ5 ΙΙ και τι αναζητάς, το πακέτο που εχεις ήδη καλύπτει πάρα πολλούς τομείς αλλά όχι τα πάντα. Με την ΕΜ1.2 θα βελτιώσεις σημαντικά κάποια αρνητικά από το πακέτο που έχεις αλλά προφανώς υπάρχουν και άλλοι τομείς που άλλα συστήματα υπερέχουν αν μπορείς να τα υποστηρίξεις χρηματικά και πραγματικά σου χρειαζονται.

Για να συγκρίνεις όμως με άλλο σύστημα (και όχι με μηχανή) θα πρέπει αρχικά να μας δηλώσεις το budjet που εχεις προς διάθεση άμεσα (ή μελλοντικά) για να βοηθήσουμε και σίγουρα να γίνεις πολύ πιο συγκεκριμένος στις απαιτήσεις που εχεις από αυτό σε συνδιασμό με τη χρήση που κανεις. Αν δεν σε ενδιαφέρει π.χ. σπορ δράση σου είναι άχρηστη η ριπή της ΕΜ1.2, αν δεν κανεις χρήση της μηχανής σε αντίξοες συνθήκες είναι αδιάφορη η αδιαβροχοποίηση, αν τραβάς βραδυνα συνεχώς θες πιο φωτεινό ακόμη φακό ή μεγαλύτερο αισθητήρα, αν τραβάς βίντεο τι απαιτήσεις εχεις από αυτό (αν στήνεις τη μηχανή σε εκδηλώσεις δεν θες κάν σταθεροποίηση) κ.ο.

Λοιπόν τα γνωρίζω αυτα αυτά που λες Κώστα , για το σύστημα της Ολυμπους περίπου , αλλά όπως πάντα ως ειδικος στο σύστημα εσυ τα ξέρεις κ Καλύτερα , το θέμα είναι ότι καλώς να μην τα χάσω όλα αυτά που έχει ένα σώμα Ολυμπους συν να έχει καλύτερα βραδινά όσο αναφορά βίντεο κ φωτό. Ξέρω ότι θα μπορούσα αυτήν την στιγμή να παω στα 1500-1700 φυσικά αν πουλήσω και το πακέτο μου. Τωρα δεν ξέρω αν το καινούργιο σώμα μπορώ να το πλησιάσω που θα βγάλει η Ολυμπους , βέβαια αν τα έχει όλα αυτά που λέω παραπάνω ίσως και γίνει μια υπέρβαση στην αγορά της , θυσιάζοντας κάποια άλλη αγορά . Πάντως θα ήθελα καλύτερο βίντεο και φωτογραφία το βράδυ. Είναι κ η δουλειά μου βράδυ όποτε θα ήτανε ιδανικό.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by a moderator:

Αν σου λείπει το φωτογραφικό κομμάτι δύσκολα θα σου δώσει κάτι φοβερό η καινούργια Olympus που θα βγει.
Αυτό δεν το γράφω μόνο για την Olympus το ίδιο ισχύει για όλες τις εταιρίες.
Οι αισθητήρες έχουν πιάσει ταβάνι και για αυτό οι βελτιώσεις είναι στο βίντεο, στην εστίαση κτλ που κακά τα ψέματα όλες είναι υπεραρκετές σε αυτούς του τομείς.
Το να πας σε μεγαλύτερο αισθητήρα είναι μια σημαντική αλλαγή αλλά εντός συστήματος δεν ξέρω αν αξίζει να δώσεις χρήματα.

για βραδυ μη περιμενεις σημαντικες βελτιωσεις...μονο σε full frame θα δεις ουσιαστικες διαφορες , και με τους καταλληλους φακους βεβαια, οχι κιτ.

Βασίλη αν δουλεύεις βράδυ αφλασα όπως λέει ο Γιάννης μόνο FF και φωτεινός φακός για φωτό. Για μικρότερο αισθητήρα m43/ΑPSC υποχρεωτικά Ibis στην μηχανή και φωτεινό φακό μονοεστιακό όχι ζουμ για λήψεις χωρίς κινούμενα αντικείμενα και με κινούμενα αντικείμενα υποχρεωτικά φλας. Στο βίντεο μηχανή με εξαιρετικο ibis ή gimbal.

Πάντως η γνώμη μου είναι οτι στα βραδυνά με χάλια φωτισμό για φωτογραφία τα άφλασα με υψηλά ISO ακόμη και από FF δεν έχουν την ίδια ποιότητα εικονας και βάθος χρώματος από μια σωστά φωτισμένη σκηνή ακόμη και με μικρότερο αισθητήρα με φλας

Η ΕΜ1Χ θα έχει σούπερ IBIS, ριπές, εξαιρετικό βίντεο κλπ αλλά σε άφλασα βραδυνό με κινούμενα θέματα δεν θαχεις ποτέ απόδοση FF ούτε ακόμη με φακό Pro 1.2 , άσε που η τιμή της θα είναι 2500-3000 , δεν νομίζω να ταιριαζει στο προφίλ της μηχανής που ζητάς ούτε κάν καμία άλλη APSC μηχανή. Δες καλύτερα A7IIΙ και βάλε το χερι βαθειά για φακούς ζουμ φωτεινούς αν εχεις καλομάθει με τον 12-40/2.8 και Ibis.

Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Ένταξη δεν θέλω και απαραίτητα μόνο βραδινά αλλά να είναι και εκεί με έναν Πράιμ έτοιμη να βγάλει φωτό αν χρειαστώ.

Πάντως για βραδινά φιλος μου Φωτογραφος και εννοώ σε μαγαζιά βράδυ είχε την canon 700d με τον 50mm 1.8 φοβερό αποτέλεσμα και μικρό σύστημα ..
από κάτι άλλους που βλέπω σε μαγαζιά με κάτι DSLR κουμουτσες.

Εννοείς άφλασα τράβαγε με την Canon 700d ?

Και αφλασα Κώστα όταν εστιάζεις στα φωτα με κόσμο είναι καλό το αποτέλεσμα. Αλλά και με φλας γυρισμένο προς τα πίσω πολλές φορές από τι έβλεπα.

Ένα άλλο παιδι εχθές τραβούσε με Sony σειρά a6xxx και Πραιμ φακό , θα Μάθω ποια είχε ,τον είχα και Εγώ Στο μαγαζί μου καλοκαίρι. Σίγουρα από 6300 και πάνω. Μιλάμε για ποιο καινούργια παιδιά ιςως και ποιο μοντέρνα που βγαίνουν τώρα στο χώρο , ο πρώτος φιλος μ και Φωτογραφος τραβάει μεσημέρια σε εκδηλώσεις με OLYMPUS em10-iii και τα βραδια με Gh5 και από τι θυμάμαι σε βίντεο που μου έκανε στο μαγαζί μ. Είχε κουμπωμένο επάνω στην Gh5 πάλι Canon prime φακό.

Λοιπόν για εχθές που έλεγα τραβούσε αφλασα στο ( Suite μουσική σκηνή ) με πολλά φωτα στην σκηνή και μου είπε ήτανε εύκολο. Με την 6500 και τον 30ρι 1.4 .
Όποτε με APS-C και με Φοτεινο κακό φακό γίνεται δουλειά το βράδι. Βέβαια 6500 έχει και Ibis.
Δεν ξέρω θα ήθελα να δοκιμάσω xt3 με 18-55 ois για αρχή + έναν πραιμ καλό.
Και θα δω ..

Αν θες να πας σε apsc για; φωτογραφία και δουλεύεις raw αρχεία θα πρότεινα Sony. Ο λόγος οι οικονομικοι φακοί της sigma. 16mm 30mm 56mm όλοι στο f1. 4 με τρομερή ποιότητα σαν αυτο που έχει ο γνωστός σου.
Η σονυ έχει και φλας που γυρίζει με το χέρι στο ταβάνι και έχεις την επιλογή.
Σαν σύστημα για φωτογραφία βγαίνει πιο οικονομικό και πιο πρακτικό.
Από εκεί και πέρα έχει μειονέκτημά ότι δεν έχει ίδια αδιάβροχοποιηση και έχει μια ενοχλητική πιο κίτρινη απόχρωση στα jpeg αν δε τα παραμετροποιησεις.