Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Δια

Ευχαριστώ. Σχεδόν ίδια τιμή με με 6400 κ 6500 έχει αλλα το θέμα είναι το autofocus της και ηη ευαισθησία στα iso. Δεν την έχω δουλέψει καθόλου. Είναι καλύτερη απο 6400 κ 6500?

Σε af η Α7ΙΙ δεν έχει καμία σχέση με την Α6500 και κυρίως με την Α6400 που εστιάζει αστραπιαία...σε iso είναι καλύτερη η Α7ΙΙ άλλα λόγο παλιάς γενιάς αισθητήρα και παλιού επεξεργαστή οι διαφορές ανάμεσα στην Α7ΙΙ και στην Α6400 δεν είναι πολύ μεγάλες...αν ενδιαφερόσουν για βίντεο θα σου έλεγα δαγκωτό Α6500/Α6400 άλλα αφού ενδιαφέρεσαι κυρίως για φώτος σε μυστήρια που δεν σε ενδιαφέρει η αστραπιαία εστίαση και θες καλό Iso και ειδικά και αν δουλεύεις raw αρχεία τότε μάλλον καλύτερα μια Α7ΙΙ.

Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το

Να ρωτήσω κάτι;
Στα μυστήρια θα πληρώνεσαι;
Επαγγελματικά;
Αν ναι θες εξοπλισμό σοβαρό. Δύο κάμερες σίγουρα, φακούς φλας κτλ.
Αν είναι να βγάζεις ένα χαρτζιλίκι στου κασίδη το κεφάλι πάρε ότι αντέχεις οικονομικά.

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Συμφωνώ με τον Νίκο, η a7ii είναι καλύτερη φωτογραφικά από την a6500, σε όλα πλην του autofocus (που βέβαια ίσως είναι και το σημαντικότερο σημείο).

Προσωπικά έβλεπα διαφορά σε iso 1600 - 6400.

Μεγάλο πλεονέκτημα επίσης η καλύτερη εργονομία του σώματος, κάποια a6X00 ίσως σου κακοφανεί συγκριτικά με τις A7... Θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να την πιάσεις τουλάχιστον στα χέρια σου πριν προχωρήσεις σε αγορά. Εννοείται πως ακόμη καλύτερα να τη δουλέψεις και λίγο!

Από την άλλη το μενού των a6x00 είναι πιο κοντά στην a7iii.... H a7ii είναι 2 εκδόσεις πίσω και η a6500 είναι μία (χοντρικά).

ΕDIT: τώρα θυμήθηκα πως έχεις την a6000 οπότε λογικά είσαι εξοικειωμένος με αυτή τη σειρά...

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Είμαι εξοικειωμένος με την σειρα a6xxx οπότε δεν θα έχω θέμα. Γι αυτό θέλω τις γνώμες σας. Πρέπει να την δώ απο κοντά και να παίξω, αν και αναρρωτιέμαι πόσο χάλια μπορεί να είναι το autofocus της. Αν και θεωρώ οτι απο την α6000 σίγουρα θα είναι καλύτερο..

Είμαι εξοικειωμένος με την σειρα a6xxx οπότε δεν θα έχω θέμα. Γι αυτό θέλω τις γνώμες σας. Πρέπει να την δώ απο κοντά και να παίξω, αν και αναρρωτιέμαι πόσο χάλια μπορεί να είναι το autofocus της. Αν και θεωρώ οτι απο την α6000 σίγουρα θα είναι καλύτερο..

Δεν νομίζω ότι το AF της Α7ΙΙ είναι καλύτερο από της Α6000, δεν της είχα ποτέ μαζί για να κάνω συγκρίσεις άλλα από όσο θυμάμαι το AF της Α7ΙΙ ήταν απλά οκ, ενώ της Α6000 το έλεγα γρήγορο τότε...εντάξει θα κάνεις την δουλειά σου με την Α7ΙΙ απλά μην περιμένεις να είναι σφαίρα η εστίαση, σε CAF δε είχε τεράστια θέματα.

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστ

Μην ξεχνάς το βασικότερο όμως, μια δεύτερη συμπληρωματική μηχανή α7X , όποια και να είναι μπορεί να παίξει και ως βασική μηχανή (ως backup σώμα) με τον βασικό σου φακό αν αστοχήσει το βασικό σου σώμα και πρέπει να παραδώσεις υλικό . Το AF είναι τριτεύον τοτε. Αυτό είναι το σημαντικότερο αν είσαι επαγγελματίας και καλύπτεις μόνος σου το μυστήριο.

Σωστό και αυτό..Αν κ πιστεύω οτι με την 6400 θα έκανα μια χαρα την δουλειά μου κ απο άποψη ποιότητας εικόνας και επεξεργασίας raw σύμφωνα με αυτά που λέγονται..Θα το ψάξω λίγο ακόμα. Δν το βιάζομαι..Σας ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Δια

Μην ξεχνάς το βασικότερο όμως, μια δεύτερη συμπληρωματική μηχανή α7X , όποια και να είναι μπορεί να παίξει και ως βασική μηχανή (ως backup σώμα) με τον βασικό σου φακό αν αστοχήσει το βασικό σου σώμα και πρέπει να παραδώσεις υλικό . Το AF είναι τριτεύον τοτε. Αυτό είναι το σημαντικότερο αν είσαι επαγγελματίας και καλύπτεις μόνος σου το μυστήριο.

Οχι μονο αυτο.

Το σωμα με το "υποδεεστερο" AF μπορει να εχει τον φακο με τον ας πουμε ευρυγωνιο φακο . Και η Α73 να ειναι στο τελε.

Οποτε λυνεται το διλλημα.

το πιο σημαντικό imho που θα ανακοινώσει σήμερα στις 17:00 είναι ο 16-55 f2.8

ψάξε στα μεταχειρισμένα στο facebook.

καινούρια από grey στα 715 ευρώ. https://www.e-infin.com/eu/item/1797/nikon_d610_digital_slr_camera_body_only_black

Γεια σου πατριωτη
Περασε 1 μηνας στο ψαξιμο το .e-infin λογω ισοτιμιας εχει την d610 759 συν τα μεταφορικα.
μτχ στην Ελλαδα με λιγα κλικ τις εχουν ακριβα ,με πολλα κλικ [200.000] 450 ευρω
αρχισα να βλεπω την d750 και συγκρισεις με d610 οι διαφορες ειναι μικρες και κερδιζει στα σημεια η d750 [να πω οτι δεν το κατεχω το θεμα και επιπροσθετα δεν ειμαι εξοικειωμενος με την νεα τεχνολογια] παρα ταυτα εβγαλα το συμπερασμα οτι η d750 ειναι καλυτερη.
Ψαχνωντας μτχ d750 βρηκα μια με 14.000 κλικ σαν καινουργια και 3 μηνες εγγυηση του καταστηματος στα 750 ευρω ,λεω αυριο να την παρω.
Την φιλματη την εφτιαξα στην βεραντζερου σε ενα ευγενεστατο παιδι και στην ωρα και ημερα που μου ειχε πει και φθηνα.

να την πάρεις, πολύ ώριμη μηχανή και δίνει περισσότερα από όσα θα ζητήσεις φωτογραφικά.

να την πάρεις, πολύ ώριμη μηχανή και δίνει περισσότερα από όσα θα ζητήσεις φωτογραφικά.

Να εισαι καλα φιλε για τον προσανατολισμο που μου εδωσες για να μην πελαγοδρομω ,η μηχανη αξιοποιει τους φακους και δευτερον εχω στιβαρη κατασκευη , βεβαιως μου δινει περισσοτερα ηλεκτρονικα και ψηφιακα απο οτι εγω μπορω να καταναλωσω αλλα θα την μαθω σιγα σιγα.Επισης τσεκαρα στην νικον τον αριθμο της μηχανης για να βεβαιωθω οτι δεν ειναι στις παρτιδες του 14 που ειχαν θεμα.

Καλησπέρα στην παρέα!!!ενδιαφέρομαι για dslr μηχανή θα είναι η πρωτη μου τι μου προτείνετε?? κοιταω την 3500 που είναι κ σε καλη τιμή...χρήση για καθημερινή απλη φωτογράφιση τοπία κ πορτραίτα.... ισως αργότερα δοκιμάσω κ νυχτερινή φωτογραφιση με τρίποδα οταν την μαθω καλά

Καλησπέρα στην παρέα!!!ενδιαφέρομαι για dslr μηχανή θα είναι η πρωτη μου τι μου προτείνετε?? κοιταω την 3500 που είναι κ σε καλη τιμή...χρήση για καθημερινή απλη φωτογράφιση τοπία κ πορτραίτα.... ισως αργότερα δοκιμάσω κ νυχτερινή φωτογραφιση με τρίποδα οταν την μαθω καλά

μια χαρα. Ιδανικός φακός ο SIGMA 17-50 2.8 OIS.

μια χαρα. Ιδανικός φακός ο SIGMA 17-50 2.8 OIS.
ξεφεύγει πάρα πολύ..... ο φακός 18-55 vr που ειναι σαν πακέτο δεν ειναι καλός?

Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το

Καλημέρα σε όλους,

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω την x-e3.

Την βρίσκω στον Amazon στα 500 ευρώ και στο eglobal στα 450. Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρόνους παράδοσης θα πρέπει να περιμένω από το eglobal(εμπειρικά) και εάν η Fuji Ελλάδας παρέχει εγγύηση στις εν λόγω μηχανές (Βρίσκω σε κάτι νήματα ότι παρέχει, αλλά είναι αρκετά παλιά 16/17)

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας,
Αιμίλιος

Η διαφορά βλέπω μεταξύ των δύο μαγαζιών είναι στα 70+ ευρώ σε αυτή την περίπτωση αξίζει να πας στο Amazon λόγω της εγγύησης.
Το eglobal θέλει τουλάχιστον 15 ημέρες να στην παραδόσει.

Όπως τα λέει ο Παναγιώτης...

Διευρινηση για τις εγγυήσεις για να είναι λίγο πιο κατανοητό τι ισχύει με αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα, αγορά από Αμαζον (το ίδιο όχι τρίτο πωλητή) η εδώ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ δίνει 1 χρόνο εγγύηση (όχι δυο όπως δίνει σε αγορά της μηχανής από εδώ), στο Αμαζον το ίδιο για καινούργια μηχανή (όχι από warehouse) εχεις δυο έτη εγγύηση αλλά το επιστρέφεις εσυ ο ίδιος και τέλος από τα κινεζομαγαζα εγγύηση εχεις μόνο από τα ίδια.