Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Με βάση τους φακούς σου σίγουρα full frame. H D610 είναι vfm και θα βρεις πολλές μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Σας ευχαριστω και τους δυο σας τουμορο μορνιγκ εχει καφε και μελετη.

Σας ευχαριστω και τους δυο σας τουμορο μορνιγκ εχει καφε και μελετη.

ψάξε στα μεταχειρισμένα στο facebook.

καινούρια από grey στα 715 ευρώ. https://www.e-infin.com/eu/item/1797/nikon_d610_digital_slr_camera_body_only_black

πληρους καδρου σιγουρα
θα ψαξω για καλη μεταχειρισμενη μαλλον απο καταστημα να ειμαι σιγουρος.

Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το

Καλημέρα.
Ενδιαφέρεται φίλος για αγορά κόμπακτ με κανά 10Χ φακό το πολυ ως 200 ευρώ. Είμαι άσχετος σε αυτήν την κατηγορία.
Τι προτείνεται?
ευχαριστώ

Καλησπέρα..Ενδιαφέρομαι για αναβαθμιση φωτογραφικής.. Έχω μια Α7 ΙΙΙ με τον tamron 28-75 και μια α6000 με τον 30 sigma 1,4. Θέλω να δ´σω την α6000 με τον 30 αρη αρχικα και τωρα σκεφτομαι ν' αγοράσω κάποια σειρα a με καλύτερο focus και ευαισθησία (ίσως 6500?) και έναν zoom ευρυγώνιο σαν 2ο σώμα. Τα θέλω αποκλειστικά για φωτογραφία και κυρίως σε μυστήρια..
Οποιαδ'ηποτε άλλη λύση ευπροσδεκτη..
Ευχαριστώ

περιμενε αυριο τις ανακοινωσεις της sony...

https://www.sonyalpharumors.com/its...TMVD7_zGRwy3V0FdwKKmdQ-Bytih98fic4JExArhxeu8M

Τα έχω δει αυτά και λέω να πάω σε κάποιο προηγουμενο μοντελο επειδη πιστευω θα πεσουν οι τιμές τους. Παρ' ολα αυτα όσον αφορά φακό zoom ευρυγωνιο τι προτεινετε για apsc? Η να πάω σε κάποια Α7 με full frame ?

Καλησπέρα..Ενδιαφέρομαι για αναβαθμιση φωτογραφικής.. Έχω μια Α7 ΙΙΙ με τον tamron 28-75 και μια α6000 με τον 30 sigma 1,4. Θέλω να δ´σω την α6000 με τον 30 αρη αρχικα και τωρα σκεφτομαι ν' αγοράσω κάποια σειρα a με καλύτερο focus και ευαισθησία (ίσως 6500?) και έναν zoom ευρυγώνιο σαν 2ο σώμα. Τα θέλω αποκλειστικά για φωτογραφία και κυρίως σε μυστήρια..
Οποιαδ'ηποτε άλλη λύση ευπροσδεκτη..
Ευχαριστώ

είχα το ίδιο setup σε ff με a6500 + sigma 16mm f/1.4, ήταν καλό δίδυμο λόγω 1.4 και 24mm equiv

ευρυγώνιο ζουμ σε crop native μόνο ο 10-18mm (15-27mm equiv) ο οποίος είναι μέτριος-καλούτσικος-καλός, ανάλογα ποιον θα ρωτήσεις, προσωπικά όταν τον είχα έμεινα αρκετά ευχαριστημένος αλλά δεν έχει ουδεμία σχέση σε οξύτητα του tamron που έχεις τώρα

προσωπικά θα περίμενα να δω τι θα ανακοινωθεί αύριο όπως σου πρότεινε και ο Γιάννης, αν και μεταξύ μας δύσκολα θα ξαναγύριζα στις apsc, κυρίως λόγω φακών

εγώ μάλλον θα έπαιρνα τον καινούργιο tamron 17-28 που κουμπώνει τέλεια στο setup που έχεις και με ό,τι περίσσευε την καλύτερη a7 που θα μπορούσα να πάρω

εναλλακτικά και αν θες κάτι το πολύ ιδιαίτερο και δε σε πειράζει η χειροκίνητη εστίαστη τον laowa 10-18mm

α και φυσικά ο 12-24 sony αν και εκεί οι τιμές αρχίζουν και τσούζουν...

είχα το ίδιο setup σε ff με a6500 + sigma 16mm f/1.4, ήταν καλό δίδυμο λόγω 1.4 και 24mm equiv

ευρυγώνιο ζουμ σε crop native μόνο ο 10-18mm (15-27mm equiv) ο οποίος είναι μέτριος-καλούτσικος-καλός, ανάλογα ποιον θα ρωτήσεις, προσωπικά όταν τον είχα έμεινα αρκετά ευχαριστημένος αλλά δεν έχει ουδεμία σχέση σε οξύτητα του tamron που έχεις τώρα

προσωπικά θα περίμενα να δω τι θα ανακοινωθεί αύριο όπως σου πρότεινε και ο Γιάννης, αν και μεταξύ μας δύσκολα θα ξαναγύριζα στις apsc, κυρίως λόγω φακών

εγώ μάλλον θα έπαιρνα τον καινούργιο tamron 17-28 που κουμπώνει τέλεια στο setup που έχεις και με ό,τι περίσσευε την καλύτερη a7 που θα μπορούσα να πάρω

εναλλακτικά και αν θες κάτι το πολύ ιδιαίτερο και δε σε πειράζει η χειροκίνητη εστίαστη τον laowa 10-18mm

α και φυσικά ο 12-24 sony αν και εκεί οι τιμές αρχίζουν και τσούζουν...

Ακριβώς ις ίδιες σκέψεις έχω κάνει συν τον 16-35 f4 τον οποίο δεν έχω δουλέψει καθόλου//Έχεις γνώμη..? Απλά δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερο απο θέμα εστίασης και ευαισθησίας να πάω σε κάποια Α7 απο το να πάω και κάποια καλή crop.

δεν τον έχω δουλέψει καθόλου, γενικά λέγεται πως είναι αρκετά έως πολύ καλός πάντως...

αν σε παίρνει οικονομικά, μια δεύτερη a7iii με έναν από τους καλούς ευρυγώνιους ζουμ είναι εξαιρετική επιλογή - εκτός αν χρειάζεσαι υψηλότερη ανάλυση που σε αυτή την περίπτωση οι RII & RIII είναι εξαιρετικό value for money (από grey)

ό,τι και να παρουσιάσουν αύριο, αποκλείεται να είναι καλύτερος συνδυασμός από τον παραπάνω εκτός και αν τινάξουν την μπάνκα στον αέρα (που πολύ αμφιβάλλω)

εξαρταται αν σ ενδιαφερει το βιντεο.... αν πχ δωσουν 4k 60p 10 bit...εγω μθαα πηγαινα σ αυτην.
Φωτογραφικα φυσικα, μια a7 III - A7rr II-III θα υπερεχει βεβαια.

επειδή ο φίλος αναφέρει ότι το θέλει αποκλειστικά για φωτογραφία, γι'αυτό είμαι τόσο κάθετος... το βίντεο είναι άλλη περίπτωση

υπόψιν τα δύο ίδια σώματα (ή έστω ίδιας γενιάς) έχουν και άλλα πλεονεκτήματα που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα για κάποιον που ασχολείται πιο σοβαρά/επαγγελματικά - ίδιο σετάρισμα/μενού/φακοί/αξεσουάρ/μπαταρίες κλπ

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστ

Συμφωνώ , μεγάλη ευκολία να μοιραζεις αξεσουάρ , μπαταρίες, flash, ρυθμίσεις και να έχεις ίδιο layout στα κουμπιά στις μηχανές σου. Για φωτογραφία solo το ιδανικό setup είναι με δυο φακούς που να αλληλοσυμπληρώνονται. Αν υπάρχει απαίτηση βίντεο αλλάζουν τα πράγματα.

Σας ευχαριστώ παιδιά..Δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα mp οποτε μάλλοον απορρίπτω τις R. H αγορά απο grey θα γίνει πάλι, αλλα οικονομικά δεν μπορώ να πάω στην Α7 ΙΙΙ..

εξαρταται αν σ ενδιαφερει το βιντεο.... αν πχ δωσουν 4k 60p 10 bit...εγω μθαα πηγαινα σ αυτην.
Φωτογραφικα φυσικα, μια a7 III - A7rr II-III θα υπερεχει βεβαια.

Φωτογραφια μυστηριων θελει να κανει Γιαννη οχι βιντεο.

Τι να την κανεις την A7rr II-III ? να ψαχνει ποσες θα ειναι in focus?

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστ

Σας ευχαριστώ παιδιά..Δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα mp οποτε μάλλοον απορρίπτω τις R. H αγορά απο grey θα γίνει πάλι, αλλα οικονομικά δεν μπορώ να πάω στην Α7 ΙΙΙ..

Κοίτα μτχ. ή grey α7 ΙΙ, αν δεν βγαίνεις στα χρήματα αναγκαστικά πας σε crop

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Δια

Κοίτα μτχ. ή grey α7 ΙΙ, αν δεν βγαίνεις στα χρήματα αναγκαστικά πας σε crop

Ευχαριστώ. Σχεδόν ίδια τιμή με με 6400 κ 6500 έχει αλλα το θέμα είναι το autofocus της και ηη ευαισθησία στα iso. Δεν την έχω δουλέψει καθόλου. Είναι καλύτερη απο 6400 κ 6500?