Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Canon 800D & 77D DSLRs

Η μικρορυθμιση φακού στις canon εμφανίστηκε στη 5d mk II ( την οποία είχα).Είχε όμως μόνο μια ρύθμιση. Στα επόμενα μοντέλα το βελτίωσαν οπότε αν έχεις ένα ζουμ φακό μπορούσες να ρυθμίσεις τα δυο άκρα ξεχωριστά. Έτσι πήρα την 6d. Πολυ καλή μηχανή.Δεν έχει η μάλλον έχει κουτσουρεμενο την ρύθμιση του ορίζοντα ( να μην βγαίνουν στραβές).Έτσι πήρα την EOS R. Αυτη πάλι δεν είναι τέλεια γιατί ναι εστιάζει καλά άλλα όταν βάλεις επιλογή να εστιάζει στα μάτια (δεν τα χάνει) χάνεις τη ρύθμιση του ορίζοντα(άρε canon).
Και μέσα σ'αυτες έχω και την 7d mk II τα έχει όλα στα χαρτιά αλλά πίστεψε με στην πράξη την EOS R στην εστίαση δεν την φτάνει με τίποτα ειδικά σε κινούμενο θέμα (βγάζω πουλιά).
Οι φακοί όλοι ανεξαρτήτως μάρκα φθηνοί ακριβοί είναι θέμα τύχης αν θα εστιάζουν σωστά εξαρχής με το σώμα. Σου ανέφερα ότι έχω φακούς L οι οποίοι θεωρούνται ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις όμως με όλους χρειάστηκε να ρυθμίσω την μηχανή.
Η 800d δεν έχει τέτοια ρύθμιση ούτε η 250d.Έχω τον EF 24-70 f/2,8 L αν το πουλήσω και τον βάλεις σε μια από αυτές οι περισσότερες φώτο που θα πάρεις θα είναι ανεστιαστες. Και αυτό δεν είναι θέμα μόνο της canon άλλα και των υπολοίπων εταιριών dslr.Αυτό το πρόβλημα στις ακαθρέπτες (κάθε μάρκας) σχεδόν χάθηκε.
Μέτα από την χρήση της eos R, dslr ΔΕΝ αγοράζω ξανά.

Re: Canon 800D & 77D DSLRs

Ok από ό,τι κατάλαβα και βλέπω από το τελευταίο σου μήνυμα, οι απαιτήσεις σου είναι μεγάλες και εγώ από την άλλη πλευρά ψάχνω να αγοράσω την πρώτη μου dslr. Τοπία και street photography είναι οι ανάγκες μου, ούτε περίεργες κινήσεις ούτε τίποτα. Το θέμα μου είναι να μην έχω πρόβλημα με φακούς που θα αγοράσω μελλοντικά για αυτά που φωτογραφίζω, γιατί ουσιαστικά με πέτυχες ένα κλικ πριν την παραγγελία και με έβαλες σε σκέψεις.

Ενώ στις dslr που έχω για κάθε φακό έχω ξεχωριστή ρύθμιση ( μετά από πολύ κόπο) στην EOS R δουλεύουν όλοι απροβληματιστα και καλά χωρίς κόπο.

Καλησπέρα κια πό εμένα. Ο nios έχει δίκιο, αλλά για 1η κάμερα νομίζω είναι λίγο ψιλά γράμματα ειδικά αν πάρεις κιτ φακό που δεν έχει φωτεινά διαφράγματα. Με τους L φακούς πάντως η ακρίβεια και επαναληψιμότητα στην εστίαση είναι συνήθως καλύτερη από τις άλλες εταιρίες (στις DSLR και ίσως όχι μόνο).

Το οπτικό σκόπευτρο για μένα είναι διαφορετική αίσθηση από το ηλεκτρονικό, είναι τι αρέσει στον καθένα. Επίσης το μέγεθος του σώματος. Για τοπία και street θα προτιμούσα ακάθρεπτη κι εγώ. Για άλλη χρήση με πολλές λήψεις (εκδηλώσεις, σπορ κλπ) θα προτιμούσα το κράτημα και την αυτονομία των DSLR.

Το οπτικό της 800d είναι μικρό και σκοτεινό....ούτε καν το σκέφτεσαι!
Προτίμησε τουλάχιστον καμία 80d 90d.... εκεί είναι κάπως καλύτερο και μεγαλύτερο.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Έχω την εντύπωση ότι μπλέξαμε τελείως ή ότι θα κάνω την καλύτερη επιλογή (κοινώς με προφυλάξατε). Για να τα πάρουμε από την αρχή.

@nios Με συγχωρείς αλλά δεν είχα δει το κομμάτι που έγραψες πως με αντάπτορα μπορεί να πάρει φακούς ef και ef-s (και τους δύο;) Και λειτουργεί κανονικά και η αυτόματη εστίαση και η σταθεροποίηση;

@nicksoti Καλησπέρα. Επειδή δε γνωρίζω, η σειρά L είναι για foul frame ή όχι. Από ό,τι κατάλαβα είναι οι καλοί φακοί της Canon αυτοί ε;
Με τον Κιτ φακό είχα σκοπό να την αγοράσω αλλά σίγουρα θα έπαιρνα και κάποιον/κάποιους πιο φωτεινούς και επειδή δε γνωρίζω πολλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είχα πρόβλημα.
Επίσης βλέπω ότι μου προτείνεις και εσύ mirrorless και πλέον οι φωνές γίνονται πολλές και άρχισα να το σκέφτομαι πιο σοβαρά μάλλον για την m50 προφανώς. Η διαφορά του ηλεκτρονικού από του οπτικού σκόπευτρου είναι ότι στο ηλεκτρονικό βλέπεις τη θα «πάρεις» στη φωτογραφία ενώ στο οπτικό είναι αυτό που βλέπεις κανονικά με το μάτι σου;

@Γιαννης Σπυρου Δηλαδή το σκόπευτρο στην 800D είναι σαν να μην υπάρχει; Την 80D και την 90D τις είχα κοιτάξει αλλά ξεφεύγουμε οικονομικά. Δε θα ήθελα να ανέβω τόσο πολύ. Το σκόπευτρο της m50 πως είναι; Επίσης της 250D

Είναι γεγονός ότι μπήκα σε δίλημμα πλέον. Και είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι και mirrorless αλλά και την 250D ως πιο καινούρια. Θέλω να μελετήσω λίγο για την m50 γιατί το τελευταίο μήνα είχα αποφασίσει να πάρω DSLR και δεν τις κοιτούσα καθόλου τις mirrorless.

Και κλείνοντας το μακρόσυρτο μήνυμά μου μάλλον απορρίπτω την 800d (ακριβώς 5 λεπτά πριν την παραγγείλω που μου γράψατε όλα αυτά και σας ευχαριστώ πολύ) οπότε βλέπω ή την 250d ή την m50. Εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει.

Απάντηση: Canon 800D & 77D DSLRs

Θα πρότεινα και εγώ την m50 και όχι την 250dπου αναφέρεις γιατί όπως προείπαν και οι φίλοι παραπάνω ε εις όλα αυτά τα πλεονεκτήματα + φορητοτητα +ευκολίες. Επίσης η σειρά έχει αρκετούς φακούς και μάλιστα αρκετά οικονομικούς. Την έχει φίλος που έχει στην κατοχή του και την 6mk2. Και πλέον κυκλοφορεί μόνο αυτοί.

Απάντηση: Canon 800D & 77D DSLRs

Γενική συμβουλή, μιας και δεν κανεις αγορά σώματος μόνο αλλά επιλέγεις σύστημα κοίτα συνολικά τιμή και χαρακτηριστικά για ένα πλήρες πακέτο που θα σε καλύψει και μελλοντικά (με κάποιους φακούς που σκέφτεσαι τώρα οτι θα χρειαστείς) , μπορεί στην πορεία να αλλάξεις γνώμη βέβαια αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι η επιλογή σου να είναι πιο σφαιρική.

Δυο crop APSC σώματα γιατϊ ? παρόμοια απόδοση θα πάρεις (οσο αφορά τα χαρακτηριστικά του αισθητήρα όχι την τεχνολογία του), το καινούργιο θα πρέπει να μπορεί υπερκαλύψει τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του παλιού. H επιλογή για μικρό ακάθρεπτο σώμα ως b γίνεται όταν το a είναι μεγάλο , βαρύ (συνήθως ένα FF σύστημα). Ακόμη και Dslr τελικά να πάρεις υπάρχουν σήμερα αρκετές επιλογές σε μαζεμένα μικρά σώματα συνεπως η ΝΕΧ θα είναι περιττή.

Η προτίμηση σε κλασσική DSLR γίνεται κυρίως για να έχει κάποιος ένα μεγάλο, καθαρό και ξεκούραστο οπτικό σκόπευτρο, μεγαλύτερη αυτονομία με μια μπαταρία και πιθανώς φθηνότερες επιλογές από πληθώρα φακών που βρισκει και μτχ. Παρόλα αυτά οι πληροφορίες που δίνει ένα σύγχρονο EVF μιας ακαθρεπτης, η ολοένα και καλύτερη χρωματική απόδοση τους , η βελτίωση στην αυτονομία της μπαταρίας και η μεγαλύτερη διάδοση τα τελευταία χρόνια των ακάθρεπτων έχει οδηγήσει σε συνδιασμό με την οικονομική κρίση πίεση στις τιμές τόσο των καινούργιων όσο και των μτχ. ακάθρεπτων , με αποτέλεσμα να μπορείς με λίγο ψάξιμο -όταν θα εχεις και την απαραίτητη εμπειρία βέβαια τι θα χρειαστείς συμπληρωματικά από φακούς - να βρεις και στις ακαθρεπτες σχετικά φθηνούς φακούς.

Re: Απάντηση: Canon 800D & 77D DSLRs

Θα πρότεινα και εγώ την m50 και όχι την 250dπου αναφέρεις γιατί όπως προείπαν και οι φίλοι παραπάνω ε εις όλα αυτά τα πλεονεκτήματα + φορητοτητα +ευκολίες. Επίσης η σειρά έχει αρκετούς φακούς και μάλιστα αρκετά οικονομικούς. Την έχει φίλος που έχει στην κατοχή του και την 6mk2. Και πλέον κυκλοφορεί μόνο αυτοί.
Επειδή σε mirrorless έχω την ΝΕΧ-3Ν ήθελα να πάρω ένα σύστημα dslr. Αυτός ήταν και ο αρχικός μου σκοπός. Τώρα αυτά με τους φακούς και τη μικρορύθμιση δεν ξέρω πόσο θα επηρεάζουν εμένα που ουσιαστικά είμαι αρχάριος και θέλω να μπω στις dslr.

Ευχαριστώ πολύ.

Γενική συμβουλή, μιας και δεν κανεις αγορά σώματος μόνο αλλά επιλέγεις σύστημα κοίτα συνολικά τιμή και χαρακτηριστικά για ένα πλήρες πακέτο που θα σε καλύψει και μελλοντικά (με κάποιους φακούς που σκέφτεσαι τώρα οτι θα χρειαστείς) , μπορεί στην πορεία να αλλάξεις γνώμη βέβαια αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι η επιλογή σου να είναι πιο σφαιρική.

Δυο crop APSC σώματα γιατϊ ? παρόμοια απόδοση θα πάρεις (οσο αφορά τα χαρακτηριστικά του αισθητήρα όχι την τεχνολογία του), το καινούργιο θα πρέπει να μπορεί υπερκαλύψει τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του παλιού. H επιλογή για μικρό ακάθρεπτο σώμα ως b γίνεται όταν το a είναι μεγάλο , βαρύ (συνήθως ένα FF σύστημα). Ακόμη και Dslr τελικά να πάρεις υπάρχουν σήμερα αρκετές επιλογές σε μαζεμένα μικρά σώματα συνεπως η ΝΕΧ θα είναι περιττή.

Η προτίμηση σε κλασσική DSLR γίνεται κυρίως για να έχει κάποιος ένα μεγάλο, καθαρό και ξεκούραστο οπτικό σκόπευτρο, μεγαλύτερη αυτονομία με μια μπαταρία και πιθανώς φθηνότερες επιλογές από πληθώρα φακών που βρισκει και μτχ. Παρόλα αυτά οι πληροφορίες που δίνει ένα σύγχρονο EVF μιας ακαθρεπτης, η ολοένα και καλύτερη χρωματική απόδοση τους , η βελτίωση στην αυτονομία της μπαταρίας και η μεγαλύτερη διάδοση τα τελευταία χρόνια των ακάθρεπτων έχει οδηγήσει σε συνδιασμό με την οικονομική κρίση πίεση στις τιμές τόσο των καινούργιων όσο και των μτχ. ακάθρεπτων , με αποτέλεσμα να μπορείς με λίγο ψάξιμο -όταν θα εχεις και την απαραίτητη εμπειρία βέβαια τι θα χρειαστείς συμπληρωματικά από φακούς - να βρεις και στις ακαθρεπτες σχετικά φθηνούς φακούς.
Η βασική μου προοπτική ήταν να δημιουργήσω ένα σύστημα dslr. Και μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στην 800d γιατί είδα και τα χρώματα της Canon μου αρέσουν (πιο vivid) αλλά και το σύστημα των φακών της θα μου είναι υπεραρκετό. Δε θα με ενδιέφερε να πάρω τη μηχανή με τον κιτ φακό και να το αφήσω έτσι. Αργότερα θα ήθελα να πάρω και δεύτερο και τρίτο φακό (σίγουρα ένα ζουμ και έναν prime φωτεινό και βλέπουμε).
Για αυτό και μέχρι τώρα όταν μου προτάθηκε mirroless σαν την M50 το απέρριπτα γιατί ήθελα dslr. Όπως θέλεις πάρ'το το είχα λίγο απωθημένο και από παλιά και επίσης πιστεύω με την dslr θα ασχοληθώ περισσότερο.
Από την άλλη, δε θέλω να την αφήσω στο συρτάρι την NEX, αργότερα θα πάρω κάποιο φακό και πιο αργά θα πάω σε κάποιο πιο καινούριο σώμα.
Οπότε για αυτούς τους λόγους σκέφτομαι να πάρω μία dslr. Θεωρώ, σήμερα με μεγαλύτερη ηρεμία ότι αυτά τα περί μικρορύθμισης των φακών πιστεύω ότι είναι μία λεπτομέρεια που ως αρχάριο στις dslr δε θα με επηρεάσουν αρχικά. Για το μέλλον βλέπουμε. Πώς βλέπεις την επιλογή της 250D που έχει και από ό,τι διάβασα και καλύτερο σκόπευτρο από την 800D;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon 800D & 77D DSLRs

Ειμαι πολλά χρόνια μακριά απο Dslr δεν θα ηθελα να σε επηρεάσω θετικά ή αρνητικά ουτε να σου προτείνω κάποια μηχανή που δεν έχω δοκιμάσει. Αν μεινεις σε DSLR κοιτα να έχει καλό σκόπευτρο και αυτονομία, αν είναι Canon καλό είναι να έχει το σώμα dual pixel εστίαση και αν είναι δυνατόν να υπάρχει στο μενου μικρορύθμιση εστίασης για τους φακούς. Καλό ειναι να διαλέξεις και ένα σώμα σχετικά βολικό και σε μέγεθος μαζί με τους φακους που θα χρειαστείς για να μην το αφηνεις πίσω συχνά και πέρνεις την ΝΕΧ

παραμένει λάθος επιλογή για εμένα η παράλληλη χρήση crop σωματος Dslr και mirrorless εφόσον δεν εκμεταλευονται τους ίδιους φακούς, και μάλιστα απο χρήστη που ξεκινά απο ακάθρεπτο σύστημα. Το ανάποδο αντε θα το καταλαβαινα να είχες σωμα Canon και φακους και να ήθελες να στησεις και ενα πιο μοντερνο συστημα για καποια συν που εχουν οι ακάθρεπτες. Θα στησεις με τον καιρό δυο παρόμοια συστηματα με ίδια λιγο πολύ χαρακτηριστικά και θα ξοδευεις διπλά λεφτα για τον ιδιο σκοπό και έχοντας το ίδιο τελικό αποτέλεσμα. Διπλά σύστηματα τελείως διαφορετικά και απο αλλη εταιρία έχουν συνήθως μόνο όσοι επιλέγουν καθε σύστημα για αυτό που είναι πολύ καλό ωστε το ένα συμπληρώνει το αλλο. Και το κάνουν με στοχευμενα σώματα φακους, αυτο το συστημα π.χ. για σπορ και αυτο για τοπιο , macro, δρόμο κλπ.

Αυτο σου έγραψα και πρίν , αλλο να πάρεις μια FF dslr σε χωμα τιμή και να την προικισεις με 1-2 φακους για συγκεκριμένα πράγματα π.χ. τοπίο , πορτρέτο και να έχεις και τη ΝΕΧ για φορητότητα και αλλο να στήσεις 2 παράλληλα ιδια συστήματα που η μονη τους διαφορά θα είναι η απουσία καθρέπτη.

Last edited:

Είναι γεγονός ότι ήθελα να αγοράσω μία DSLR και τώρα πλέον το έχω πάρει απόφαση. Σε Canon θέλω να πάω και είμαι ανάμεσα στην 800d και την 250d. Και οι δύο έχουν dual pixel αλλά για μικρορύθμιση δε νομίζω να έχουν. Μάλλον η 80d πρέπει να έχει αλλά εκεί ξεφεύγουμε οικονομικά. Η προοπτική μου δεν είναι να την αγοράσω και να την αφήνω στο σπίτι. Σίγουρα σε εκδρομές,διακοπές και εξορμήσεις θα την χρησιμοποιώ.

Εγώ θέλω DSLR γιατί θεωρώ ότι θα ασχοληθώ περισσότερο με την ουσία της φωτογραφίας πιο πολύ μέσω της DSLR πάρα μέσω μια mirrorless. Από εκεί και πέρα θα δω πώς θα πάει το θέμα και ουσιαστικά τη Sony θα την έχω συμπληρωματικά σε καμία βόλτα το βράδυ που δε θα θέλω να κουβαλάω περισσότερο όγκο ώστε να είμαι πιο άνετος.

Οτι σε βολευει εσένα καλύτερα. Αυτο πάντα είναι ο κανόνας μιας επιτυχημένης αγοράς. Κανεις δεν αγοράζει κάτι με την σκέψη ότι θα το αφήνει πίσω. Πιστεψέ με ομως συμβαίνει και μετα απο λίγο καιρό τα ίδια παιδιά το γράφουν εδώ μέσα.

Δυσκολευομαι πάντως απο όσα μας έχεις γράψει να κατανοήσω πως θα σε βοηθήσει μια Dslr περισσότερο απο μια αντίστοιχη ακάθρεπτη για να ασχοληθείς περισσότερο με την ουσία της φωτογραφίας.

Δεν μας ανέφερες ξεκάθαρα ή δεν κατάλαβα εγώ τον βασικό λόγο επιλογής Dslr π.χ. είσαι οπαδός ενος μεγάλου και κατακάθαρου OVF, θες καλύτερο γκριπ και εργονομία, ενα πιο ποιοτικό βαρύτερο και πιο ανθεκτικό σώμα, δεν θές να κουβαλάς μπαταρίες μαζί σου στην τσέπη κλπ. Aν μας εγραφες κάτι απο ολα αυτα θα σου πρότεινα για φωτογραφία σε Dslr να ρίξεις μια ματιά και στην Pentax που δινει ανθεκτικά σώματα και με εξαιρετική σταθεροποίηση στο σώμα.

Το μόνο απο τα φωτογραφικά χαρακτηριστικά που ανέφερες και με βοηθά να καταλάβω την επιλογή σου για Canon Dslr είναι τα χρώματα της, κάτι απόλυτα σεβαστό.

Καλή συνέχεια στην τελική σου επιλογή.

Δες και τις 2 αν μπορείς.

Επειδή τις έχω δει , το σκόπευτρο είναι σχεδόν ανύπαρκτο, καλύτερα να μην το είχε καθόλου.
Μην δώσεις τσάμπα λεφτά και απογοητευτείς το λέω....

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Οτι σε βολευει εσένα καλύτερα. Αυτο πάντα είναι ο κανόνας μιας επιτυχημένης αγοράς. Κανεις δεν αγοράζει κάτι με την σκέψη ότι θα το αφήνει πίσω. Πιστεψέ με ομως συμβαίνει και μετα απο λίγο καιρό τα ίδια παιδιά το γράφουν εδώ μέσα.

Δυσκολευομαι πάντως απο όσα μας έχεις γράψει να κατανοήσω πως θα σε βοηθήσει μια Dslr περισσότερο απο μια αντίστοιχη ακάθρεπτη για να ασχοληθείς περισσότερο με την ουσία της φωτογραφίας.

Δεν μας ανέφερες ξεκάθαρα ή δεν κατάλαβα εγώ τον βασικό λόγο επιλογής Dslr π.χ. είσαι οπαδός ενος μεγάλου και κατακάθαρου OVF, θες καλύτερο γκριπ και εργονομία, ενα πιο ποιοτικό βαρύτερο και πιο ανθεκτικό σώμα, δεν θές να κουβαλάς μπαταρίες μαζί σου στην τσέπη κλπ. Aν μας εγραφες κάτι απο ολα αυτα θα σου πρότεινα για φωτογραφία σε Dslr να ρίξεις μια ματιά και στην Pentax που δινει ανθεκτικά σώματα και με εξαιρετική σταθεροποίηση στο σώμα.

Το μόνο απο τα φωτογραφικά χαρακτηριστικά που ανέφερες και με βοηθά να καταλάβω την επιλογή σου για Canon Dslr είναι τα χρώματα της, κάτι απόλυτα σεβαστό.

Καλή συνέχεια στην τελική σου επιλογή.
Λοιπόν, να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή γιατί εννοείται ότι εγώ ίσως δεν τα έγραψα κατανοητά. Είχα πάρει τον Απρίλιο του 2014 την ΝΕΧ-3Ν και τη χρησιμοποιούσα στο αυτόματο σε διακοπές και εξορμήσεις που πήγαινα και όλα καλά. Δεν είχα παράπονο στις λήψεις που έκανα, περισσότερο τοπία αλλά και street πιο πολύ σε κτήρια που παρουσίαζαν για μένα ενδιαφέρον αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους.
Πέρυσι τον Σεπτέμβριο ήθελα να κάνω κάτι λήψεις σε ένα δωμάτιο που είχε σχετικά χαμηλό φωτισμό και είδα ότι οι φωτογραφίες ήταν πολύ άσχημες, σκοτεινές κλπ. Άρχισε να μου μπαίνει η αμφιβολία και άρχισα να ψάχνω για φακούς, για χειροκίνητες ρυθμίσεις κλπ. Αρχίζοντας να κατανοώ ότι αν πας και σε άλλο φακό, το να αλλάξεις σύστημα σημαίνει ότι ή θα πουλήσεις τον υπάρχοντα εξοπλισμό ή θα τον έχεις στην άκρη και θα πας σε άλλη εταιρεία, μπήκα στο δίλημμα, να αγοράσω κάποιον φακό ή να πάω σε άλλη εταιρεία. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται ότι η Sony δεν έχει και τους πιο προσιτούς φακούς. Μελέτησα σε dslr τους φακούς της Nikon και της Canon και είδα ότι υπάρχει πληθώρα και σε πιο προσιτούς αλλά και σε πιο ακριβούς. Οπότε σιγά σιγά άρχισε να μου μπαίνει στο μυαλό να αγοράσω μία dslr που από χρόνια το σκεφτόμουν και να αφήσω τη Sony αν και όταν προκύπτει ανάγκη μιας και έχει υψηλό βαθμό φορητότητας. Συνεχίζοντας να ψάχνω πιο πολύ μου κόλλησε η Canon και για το dual pixel στο βίντεο, αλλά και για τα χρώματα που έχω πει αλλά και για τους φακούς που έχω κοιτάξει (και το software που έχει στις ρυθμίσεις με τράβηξε περισσότερο). Για αυτό και βρίσκομαι μεταξύ 250d και 800d και από την άλλη πλευρά σκεφτόμουν την Nikon D5600. Όχι ότι το έχω δέσει κόμπο ότι θα πάρω Nikon, αλλά να σου πω την αλήθεια λίγο με επηρέασε το μήνυμά σου, μήπως τελικά όλο αυτό το να αγοράσω dslr βρίσκεται μόνο στο μυαλό μου και είναι περιττό. Από την άλλη, όμως, μία αλλαγή θα την ήθελα και θα ήθελα να γνωρίσω τις dslr. Τέλος να αναφέρω ότι επειδή ακριβώς το τρεντ είναι στις mirroless μπορείς να βρεις και πιο προσιτά και τα σώματα και τους φακούς στις dslr ιδιαίτερα τα μεταχειρισμένα.

Δες και τις 2 αν μπορείς.

Επειδή τις έχω δει , το σκόπευτρο είναι σχεδόν ανύπαρκτο, καλύτερα να μην το είχε καθόλου.
Μην δώσεις τσάμπα λεφτά και απογοητευτείς το λέω....

Ευχαριστώ πολύ. Επειδή ζω σε επαρχία μου είναι δύσκολο να τις δυο αυτές τις δύο. Πάντως μου προξενεί εντύπωση, δηλαδή σε Canon θα πρέπει να πας σε 80d και κοντά στο χιλιάρικο για να έχεις ένα καλό σκόπευτρο;

850 μόνο το σώμα. Γιατί αν βάλουμε και τον κιτ φακό πάμε στα 950. Να ρωτήσω, για παράδειγμα η Nikon D5600, έχει καλύτερο σκόπευτρο ή όλες είναι το ίδιο σε αυτό το εύρος τιμής;

Νικον δε ξέρω. ,ίσως κάποιος άλλος σε διαφωτίσει.

Πάντως βρίσκεις καλούς και οικονομικούς φακούς σε Σόνυ πια.
Ειδικά οι σίγμα ειναι κελεπουρι.

Ο σκοπός μας είναι να σε βοηθήσουμε όχι να σε προβληματισουμε, ελπίζω να το καταλαβαινεις. Το ιδανικό είναι αυτό που σου πρότεινε ο Γιάννης, να δεις από κοντά σωματα, σκοπευτρα, γκριπ, εργονομία, ροδέλες , ευκολία χειρισμού , βάρος, ζύγισμα με τους φακούς κλπ.

Από το 2014 έως σήμερα έχουν γίνει άλματα και στις ακάθρεπτες σε όλους τους τομεις που υστερούσαν από τις DSLR και πλέον σχεδόν σε ολα τα συστήματα υπάρχουν και μτχ. σε αφθονία αν ψαχτείς λίγο και σε πολύ καλές τιμές. Εχουν βγει και προτάσεις σε φωτεινούς φακούς και από τρίτους κατασκευαστές φακών όπως π.χ. για Sony Apsc από τη Sigma οι 16/1.4 , 30/1.4 και 56/1.4 που είναι εξαιρετικοί φακοί.

Πάντως νυχτερινή φωτογράφηση που προσπάθησες με την ΝΕΧ με χαμηλό φωτισμό και χωρίς τρίποδο με φακό κιτ ούτε Crop Dslr θα σου δώσει καλές φωτό ούτε ακαθρεπτη. Οποια και να πάρεις εκτός αν έχει σούπερ Ibis και εχεις θέμα ακίνητο. Θες ή πολύ καλό φωτεινό φακό , ή πολύ σύγχρονο αισθητήρα APSC ή FF ή τρίποδο ή τεχνητό φωτισμό ή συνδιασμό κάποιων από τα προηγούμενα.

Αν επιμένεις να σου αρέσει η Canon για τα χρώματα για το budjet σου δες με προσοχή ξανά και το σύστημα Μ, στην Ιαπωνία δεν είναι τυχαίο οτι σάρωσε τις πωλήσεις. Με αντάπτορα μπορείς να κουμπώσεις και φθηνούς φακούς Canon Dslr σε εστιακές που δεν μπορείς να καλύψεις με τους native Μ φακούς. Ως μειονέκτημα είναι οτι αν αποφασίσεις να αναβαθμίσεις σε FF Canon οι φακοί σου Μ είναι άχρηστοι γιατί δεν είναι ίδια η μοντούρα.

Last edited: