Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

ε τωρα ολα ειναι σχετικα.

Τι σημαινει αρκετο ?

για αρχιτεκτονικη φωτογραφια ? Αναλογα, εγω θα σου ελεγα οτι και πολυ ειναι το κατω ακρο αν δεν θες παραμορφωσεις. Προσωπικα εκτος ειδικων φακων οπως οι shift/tilt για τετοιου ειδους φωτογραφια που να μην θελει μετα τρελλη επεξεργασια αντιμετωπισης παραμορφωσεων δεν προτιμω φακους περαν του 28mm σε καμερα FF δηλαδη στην δικη σου περιπτωση (για τον δικο σου αισθητηρα εννοω) περιπου 17mm .

Με αλλα λογια και πολυ σου ειναι

αγορα φακου για πορτραιτα

Καλησπερα
Θα ηθελα τη σοφια σας για αγορα φακου για πορτραιτα κατα προτιμηση canon EF mount . μηχανες ειναι η canon 5dmk3 & Panasonic S1 με canon ανταπτορα
εχω υποψιν μου απο 50mm stm 85 1.8 canon καθως και τον 70-200 2.8 μκ2
απο την αλλη εχω τους 50 85 135 sigma art .
Τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι γυρω στα 900,00 και εννοειται κοιταω και μεταχειρισμενα ωστε να μπορεσω να
αξιοποιησω τα χρηματα στο επακρο .
Ακουω αποψεις .
Η χρηση εκτος απο ερασιτεχνικη θα ειναι και για μυστηρια .
ευχαριστω

Re: αγορα φακου για πορτραιτα

Ενας ειναι ο φακος για τετοια χρηση. Αλλα επειδη ειπες για μυστηρια δεν ξερω μηπως δε σε βολευει να εχεις εναν prime φακο πανω στην καμερα αντι για ενα ζουμ

Με κλειστα ματια παντως Sigma ART 85mm

Aν ομως θες κατι πιο ελαφρυ πηγαινε στης ιδιας εταιρειας τον οολοκαινουργιο φακο μονο για L mount (απο τις καμερες που εχεις ) που ειναι εξισου καλος και με πολυ μικροτερο βαρος.

Απάντηση: αγορα φακου για πορτραιτα

Καλησπερα

απο την αλλη εχω τους 50 85 135 sigma art .

ευχαριστω

Έχεις τους τρείς παραπάνω, και ψάχνεις για ακομα ενα φακό;

A δεν το ειδα τι εχει :BDBDG54:

Δες θες τιποτα αλλο κατα την γνωμη μου. Απολυτως τιποτα ομως εχεις μια σειρα απο τους 3 καλυτερους primes της αγορας.

Μο για το θεμα του βαρους αν θες πηγαινε στον νεο sigma.

σε αυτήν την περίπτωση εγώ θα πρότεινα και τον εξής συνδυασμό που περιλαμβάνει και έναν ευρυγώνιο αν και δεν αναφέρθηκε. Τον θεωρώ χρήσιμο σε μυστήρια, εκτός βέβαια και αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο
σε μεταχειρισμένα έναν canon 35mm f1.4 πρώτη έκδοση ή sigma 35mm f1.4 & τον canon 85mm 1.8 και τον 50mm stm. Tους δυο τελευταίους τους βλέπω συχνά σε αγγελίες. Με λίγο ψάξιμο μπορεί να βρεθούν στα 900 - 950

οχι δεν του εχω στην κυριοτητα μου , υποψιν μου τους εχω : )
απο τη μια εχω τους canon απο την αλλη κοιταω της sigma

εχω τον 24-70 2.8 μκ2 για ευρυγωνια καθως και ενας 28αρη f2,8 zeiss contax
για πορτραιτα θεωρω οτι μου λειπει autofocus φακος γιατι εχω manual 90mm φ2 & 50 1.4

Απάντηση: αγορα φακου για πορτραιτα

Εκείνο τον 90/2 τι τον θες ? σκότωσε τον (ξέρεις εσυ :drool1:) και βάλε τα λ7 για ένα AF για τα μυστήρια :flipout:

Re: Απάντηση: αγορα φακου για πορτραιτα

βάλε τα λ7 για ένα AF για τα μυστήρια :flipout:

Mε ποια καμερα απο τις δυο θες να παει για AF σε μυστηριο ?

Η μια δεν ειναι για Low light και η αλλη δεν εχει μοντουρα EF μαμισια να ειναι λιγο πιο γρηγορη.

Πως εχει εξελιχθει το AF εως τωρα Νίκο Ανδρέα στην S1?

Last edited by a moderator:

λιγο ακομα και θα με πεισεις : )
το ξερω οτι θα σε στεωοχωρησω αλλα ειναι τελειος φακος παναθεμα τον, τα κανει ολα αριστα σχεδον και μου χρειαζετε και ο macro , γιαυτο δυσκολα θα τον αποχωριστω ...

πηγα ηδη με την S1 και τον 24-70 . Δεν ηταν και το πιο γρηγορο ζευγαρι αλλα κατα 90-95% εκανε τη δουλεια του.

πηγα ηδη με την S1 και τον 24-70 . Δεν ηταν και το πιο γρηγορο ζευγαρι αλλα κατα 90-95% εκανε τη δουλεια του.

Ε τοτε μια χαρα εισαι.

Χτυπα εναν 85αρη Sigma L mount μολις κυκλοφορησει και εχεις τελειο σετακι . Ο 85αρης των ονειρων μας ειναι αυτος.

μου το χει πει και αλλος που ειναι επαγγελματιας οτι για πορτραιτο ο 85αρης θα βολεψει αλλα θα ηθελα να ειναι και canon μοντουρα ωστε να μπορω να τον βαζω και στη φουκαριαρα την 5d που εχει καταληξει να ειναι σε αχρηστια .
για 70-200 , οχι ε ?

Αμα ειναι σε αχρηστια αστην για οταν εχει φως Ανδρεα.

Δεν την παραπετας, απλα χρησιμοποιεις περισσοτερο την πιο νεα και χρησιμη S1.

70-200 θα γονατισεις απο το βαρος αν ειναι f2,8 και θα σε προβληματισει το f4 ισως αν πας στον ελαφρυτερο φακο.

OK θα παω σε ενα γνωστο που εχει και τους 2 φακους να κανω και τεστ ωστε να δω τα προτερηματα της μιας και της αλλης επιλογης . Αλλα πιο πολυ, οπως μου λες κλεινω προς τον 85αρη .

Μακαρι να ειχε βγει ο νεος 85αρης και για EF θα τον ειχα ηδη βαλει στο καλαθι.

Δυστυχως λογω σχεδιασης το πολυ πολυ να βγει καποτε για RF και αν....

Προς το παρον μονο σε L και Ε mounts, για αυτο σου λεω απο την σιτγμη που εχεις εξαιρετικη καμερα με μια απο αυτες τις δυο μοντουρες ειναι απολυτως λαθος να μην τον εχεις. Και ειναι και στο μπατζετ σου και ειναι και οπτικα κορυφαιος χωρις να εχει το βαρος και ογκο του ΑRT ef