Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Σε περιπτωση που του κανει κλικ η FF με ποιον φακο θα μπορουσε να αντικαταστησει τον 30αρη;

Θυμαμαι ειχα διαβασει οτι οι crop ειναι Χ1.5 και στην ουσια ενας 30αρης ειναι σαν 50αρης σε FF σωστα η λαθος κανω;

Ο 30αρης της Sigma που εχει ειναι επισης παλιος σε σχεδιαση, δεν ξερω αν ειναι πολυ γρηγοροτερος σε ταχυτητα εστιασης (αν αυτο ειναι ζητουμενο ή απλα θελει εναν μικρο σε ογκο φθηνο και φωτεινο φακο απλα )

Δεν εχει σιγουρα σχεση με τον νεωτερο 56mm f,14 για τον οποιο εχω πολυ καλη εντυπωση.

α οκ μπραβο ! δεν το ηξερα , αν την αγοραζεις μτχ ισως το ψιριζουν οι πωλητες ...
μιας και σε βρήκα σκέφτομαι να ανταλλάξω τον 12-45 f4 με τον 12-100 f4 πως το βλέπεις σαν κίνηση??

μιας και σε βρήκα σκέφτομαι να ανταλλάξω τον 12-45 f4 με τον 12-100 f4 πως το βλέπεις σαν κίνηση??
Τώρα για τον 12-100 σε σχέση με τον 12-45...από την μια έχεις έναν πιο φτηνό και μαζεμένο φακό με ίδια ποιότητα εικόνας, κατασκευή, εστίαση κλπ. με τον 12-100....από την άλλη με τον 12-100 ναι μεν χάνεις σε βάρος, όγκο, κόστος, άλλα έχεις μεγαλύτερο εύρος και κυρίως για μένα σταθεροποίηση μέσα στον φακό που συνδιαστικά με την em5III κάνει παπάδες κυριολεκτικά...με λίγα λόγια δεν υπάρχει σωστή απάντηση, άλλα είναι ανάλογα με τις ανάγκες σου...προσωπικά δεν αλλάζω τον 12-100 με τίποτα...

Τώρα για τον 12-100 σε σχέση με τον 12-45...από την μια έχεις έναν πιο φτηνό και μαζεμένο φακό με ίδια ποιότητα εικόνας, κατασκευή, εστίαση κλπ. με τον 12-100....από την άλλη με τον 12-100 ναι μεν χάνεις σε βάρος, όγκο, κόστος, άλλα έχεις μεγαλύτερο εύρος και κυρίως για μένα σταθεροποίηση μέσα στον φακό που συνδιαστικά με την em5III κάνει παπάδες κυριολεκτικά...με λίγα λόγια δεν υπάρχει σωστή απάντηση, άλλα είναι ανάλογα με τις ανάγκες σου...προσωπικά δεν αλλάζω τον 12-100 με τίποτα...
Σ' ευχαριστώ πολύτιμο το σχόλιο σου (και έναν 25άρι f1,8 και έκλεισα με τα εστιακά που μου αρέσουν)

……

η MPB μου δίνει κοντά 1000€ άνευ κόπων για τους 4 φακούς που έχω και παρά την αναμενόμενη χασούρα που πονάει το ψόφιο πορτοφόλι μου, το σκέφτομαι σοβαρά να εξέλθω...

Last edited by a moderator:
ποιους φακους?
Και σε τι συστημα σκεφτεσαι να πας ?
με ένα χιλιάρικο δε πάω πουθενά, εξέρχομαι γενικώς γι'αυτό και δειλιάζω

αν πήγαινα, οι CaNikon τα μικρά τα έχουν σα δόλωμα για να καναλιζάρουν προς γυαλί FF όποιους πιαστούν στα δίκτυα τους

οι Ψony είναι μη διασκεδαστικές στα χέρια μου και σαν ερασιτέχνης δίνω βάρος στη διασκέδαση χρήσης και όχι μόνο στα έσοδα του ποιοτικού αποτελέματος οπότε δεν

η Πανασονίξ είναι είτε πιο βιντεοκεντρική είτε πιο ογκώδης είτε πιο "κάτι μου τη σπάει" από όσο θέλω

η Πένταξ μόνο dSLR

η Σίγμα ειδική περίπτωση για 2η+ και εγώ χρειάζομαι μόνο 1η

οπότε απομένει μόνο η Fuji που εμπνέει για μακρόχρονη σχέση χτισίματος αλλά μόνο σε σώμα με IBIS - το πήρα το μάθημα μου με την X100T, ότι το IBIS της Oly με κατέστρεψε και δε κάνω χωρίς αποτέτοιο αλλά με τις τιμές των μεταχειρισμένων της με IBIS ακόμα ψηλά, δουλειά δεν κάνω

από φακούς, 8mmFEPro, 12-40/2.8i, 75-300mm, S60/2.8

Αν ειμουν μονο ερασιτεχνης φωτογραφος θα διαλεγα ειτε Νikon ειτε Fuji την παρουσα χρονικη στιγμη.

Μαλλον την πρωτη. Ειδικα τωρα που μπαινει και η tamron στην μοντουρα Z.

Η XS-10 είναι μια μηχανή που κοιτάω κι εγώ κατά καιρούς, αφου τικάρει αρκετά κουτάκια με τα θέλω μου. Η επιφύλλαξή μου είναι οι φακοί, όπου πέραν του πάμφθηνου (σε κιτ) 15-45 που έχει καλές κριτικές και κάποιων "μαζεμένων" μονοεστιακών με f2-2.8, οι υπόλοιποι είναι ογκώδεις, βαρείς και "τσιμπημένοι". Συν το ότι προς το παρόν ελάχιστοι υπάρχουν από τρίτους κατασκευαστές - τουλάχιστον σε AF...

Φίλος έχει φτιάξει πολύ ωραίο σύστημα Nikon z dx.
Είχε αρχικά την zfc και κάποια στιγμή πήρε και z 50.
Απο φακούς έχει έναν z, νομίζω 18 120 και 3 prime viltrox .
Τον 13, 23 και 54.
Συνήθως με τους viltrox τα έχει τα σώματα.
Τον zoom σε ταξίδι και καμιά κοντινή εξόρμηση με τον μικρό του.

• Like
Reactions: gkpapad
Με ρωτησε ο φιλος για το βιντεο γιατι τελικα τον ενδιαφει ποιο πολυ το βιντεο αναμεσα στην A6600 και την A7c θα δει διαφορα;
Του μετεφερα οτι οι φακοι FF ειναι ποιο ακριβοι και βαριοι απο τους crop δεν τον αποσχολει.
Οπως μου ειπε ηθελε να παρει εναν φακο ζουμ γιατι δεν ειχε εκτος του μαμα 16-50 τραβαει εκδηλωσεις στα σχολεια και διαφορες εκδηλωσεις.

Μου ειπε επισης οτι πλεον δεν εχει κανεναν φακο γιατι τους εδωσε αρα ξεκιναει απο την αρχη.