Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

καλησπερα και καλη χρονια σε ολους
ειμαι στην αναζητησει ενος μηχανηματος να τραβαει οσο γινεται πιο καλο βιντεο 720p και να ειναι τσεπης,οπως πχ η μηχανες compact και η mini καμερες.θα προτιμουσα βεβαια κατι σε φωτογραφικη μηχανη ετσι ωστε να βγαζω και καποιες φωτο αλλα δεν με ενδιαφερει η πολυ καλη ποιοτητα της φωτογραφιας.μπορω να διαθεσω γυρω στα 150 ευρω.
πια χαρακτηρηστικα πρεπει να προσεξω?μπορειτε να μου προτεινεται καποια μοντελα?
ευχαριστω

http://www.toshiba-multimedia.com/gr/camileo-camcorders/s30/

Σε βιντεοκαμερες κατω απο 150 ευρω ειχα αγορασει την Toshiba S10 και για τα λεφτα της καθως και το ελαχιστο μεγεθος της, το αποτελεσμα στο βιντεο αλλα και στις φωτο ηταν ικανοποιητικο. Το καλυτερο σημειο ειναι οτι μπορεις να την εχεις παντα πανω σου. Σημερα στα ιδια λεφτα ειναι η S30. Ριξε μια ματια. Λενε οτι η Sony Bloggie εχει καλυτερο βιντεο, αλλα εγω που το δοκιμασα στην πραξη δεν ειδα κατι τετοιο.

Re: Αγορα φωτογραφικης μηχανης

Γειά σας.
Έχετε καθολου προτασεις για αγορα φωτογραφικης μεχρι 90-100 που να τραβαει και βιντεο HD (720p) ?
Με μια αναζητηση εχω βρει τις κατωθι:
Καμια προταση ?
Χαιρετω την παρέα!
feedback:
τελικα αγορασα (σημερα) την Canon PowerShot A3300 απο το amazon.co.uk σε προσφορα σε τιμή 30-40 χαμηλοτερη απ οτι στην Ελλαδα (και δωρεαν μεταφορικα). Ειναι μοντελο που κυκλοφορει καονικα στην Ελλαδα οπότε δεν θα υπαρχει προβλημα εγγυησης. Οταν ερθει θα ποσταρω εντυπώσεις. Ειναι μια μηχανη που εξαρχης ηταν εκτος του budget που ειχα θεσει , γι' αυτο στην λιστα μου ειχα βαλει το αμεσως μικροτερο μοντελο (canon A2200), αλλα αφου εκτασε σε τοσο χαμηλη τιμη την τσιμπησα.

http://www.toshiba-multimedia.com/gr/camileo-camcorders/s30/

Σε βιντεοκαμερες κατω απο 150 ευρω ειχα αγορασει την Toshiba S10 και για τα λεφτα της καθως και το ελαχιστο μεγεθος της, το αποτελεσμα στο βιντεο αλλα και στις φωτο ηταν ικανοποιητικο. Το καλυτερο σημειο ειναι οτι μπορεις να την εχεις παντα πανω σου. Σημερα στα ιδια λεφτα ειναι η S30. Ριξε μια ματια. Λενε οτι η Sony Bloggie εχει καλυτερο βιντεο, αλλα εγω που το δοκιμασα στην πραξη δεν ειδα κατι τετοιο.

νομιζω ειναι πολυ καλη επιλογη αλλα το μονο που δεν μαρεσε σε βιντεο που ειδα ειναι το ζοομ.

νομιζω ειναι πολυ καλη επιλογη αλλα το μονο που δεν μαρεσε σε βιντεο που ειδα ειναι το ζοομ.

Ναι, σε αυτη την τιμη θα υπαρχουν και μειονεκτηματα.
Αν πολυκανεις ζουμ (εγω σε τετοιου τυπου camcorders και σε compact φωτογραφικες αποφευγω να κανω και δεν μου λειπει εδω που τα λεμε) τοτε πρεπει να ανεβασεις το budget..

κανω ζοομ γιατι τραβαω μηχανοκινητο αθλητισμο ερασιτεχνικα παντα, δεν λεω για πολλα μετρα πχ γυρω στα 30-40 μετρα να ειναι ενα οχημα να το φερω πιο κοντα στην οθονη και να διχνει καθαρο το βιντεο.παντα θα τραβαω σε 720p αλλα θα ηθελα να βγαινει ποιοτικο βιντεο (οσο γινεται απο ενα τετοιο οικονομικο μηχανημα).
να ανεβασω λοιπον λιγο το budget,τι μοντελο κοιταζουμε πλεον?

Εδω δεν θα μπορεσω να σε βοηθησω. Δε γνωριζω καλα τα νεα μοντελα. Παντως για αθλητισμο γενικοτερα, οι οικονομικες που συζηταμε δεν κανουν, και δη για μηχανοκινητο οπου η γρηγορη και καλη εστιαση ειναι κατι παραπανω απο αναγκαια...

Παντως εμενα σε αθλητικα γεγονοτα με καλυπτει ακομα μια 1080 σονυ που ειχα αγορασει πριν απο αρκετα χρονια, η TG3 αν δεν κανω λαθος. Θυμαμαι οτι το ζουμ -μεσα εξω- σε αυτη την καμερα ηταν εξαιρετικα απαλο χωρις τιναγματα και τετοια.

Καποιο μελος θα σε ενημερωσει ομως. Stay tuned :)

εκανα ενα συντομο ψαξιμο σε μοντελα και youtube και εντυπωσιαστηκα απο την CANON POWERSHOT SX130 IS,στα 160 ευρω πολυ καλη εικονα στο βιντεο και καταπληκτικο ζοομ,το μονο αρνητικο οτι ειναι λιγο γκουμουτσα σε σχεση με αλλες.
οντως σε αυτα τα χρηματα ξερω οτι δεν θα βρω την τελεια εικονα,ειδα μηχανες αξιας 160-170 ευρω με απελπιστικα χαλια βιντεο,τουλαχιστων να αποφυγω τετοια μοντελα.

Είναι καλή μηχανή, προσφέρει όλες τις χειροκίνητες ρυθμίσεις και είναι φθηνή για αυτά που κάνει...

καλημερα σε ολους. ενδιαφερομαι να αγορασω μια καινουργια φωτογραφικη μηχανη compact dslr τωρα εχω την canon ixus 870 αλλα θελω να παρω κατι ποιοτικοτερο σε φωτογταφια με καλo video kai zoom. ειμαι αναμεσα στην panasonic fz45 , sony nex 3 και στην nikon l120. θα ηθελα την γνωμη σας ( το ξερω οικονομικα δεν ταιριαζουν πολυ αλλα ειναι τησ ταξης 250 -350 που θελω να διαθεσω)

Η Nex είναι σε άλλο επίπεδο ποιοτικά, αλλά ο κιτ φακός δεν έχει το εύρος που έχουν οι άλλες. Για πες δυο λόγια για την χρήση που θα κάνεις...

περισσοτερο τοπια και πορτρετα και με ενδιαφερουν και οι φωτογραφιες την νυχτα, δεν γνωριζω πολλα πραγμματα αλλα θελω να ασχολειθω και να πειραματιστω περισσοτερο με την φωτογραφια

Φωτογραφίες την νύχτα και να ασχοληθείς περισσότερο = nex. Οι άλλες είναι όλα σε ένα λύσεις για ανθρώπους που δεν θέλουν να πολυασχολούνται με το τι και το πως... Ρίξε μια ματιά στα νήματα "Μολις παρέλαβα... NEX" για περισσότερα! Και επίσης εδώ για μερικά βασικά περί φωτογραφίας http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/56579-Βασικές-Αρχές-Φωτογραφίας-για-Αρχάριους

Ανάμεσα σε αυτές τις τρεις ποια να προτιμήσω για all-around χρήση;
Sony DSCHX9VB
Nikon S9100
Samsung EX1

Ψάχνω για μια compact για γενική χρήση, αλλά με σκοπό να ασχοληθώ και λίγο παραπάνω από το απλά να "τραβάω" φωτογραφίες. Οπότε τι προτείνετε για ξεκίνημα;

Στην αρχή έλεγα για την Panasonic GF2 μιας και είναι σε προσφορά από ότι κατάλαβα, αλλά δεν νομίζω να βολεύει και πολύ από άποψη φορητότητας με τον συγκεκριμένο φακό.

Περισσότερο κλίνω προς την Samsung EX1 (αν κατάλαβα καλά είναι και η μόνη από τις 3 που αποθηκεύει σε RAW). Τι λέτε; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Ανάμεσα σε αυτές τις τρεις ποια να προτιμήσω για all-around χρήση;
Sony DSCHX9VB
Nikon S9100
Samsung EX1

Ψάχνω για μια compact για γενική χρήση, αλλά με σκοπό να ασχοληθώ και λίγο παραπάνω από το απλά να "τραβάω" φωτογραφίες. Οπότε τι προτείνετε για ξεκίνημα;

Στην αρχή έλεγα για την Panasonic GF2 μιας και είναι σε προσφορά από ότι κατάλαβα, αλλά δεν νομίζω να βολεύει και πολύ από άποψη φορητότητας με τον συγκεκριμένο φακό.

Περισσότερο κλίνω προς την Samsung EX1 (αν κατάλαβα καλά είναι και η μόνη από τις 3 που αποθηκεύει σε RAW). Τι λέτε; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
...Σωστή επιλογή η Samsung, ρίξε όμως μιά ματιά και στην Ολυμπους ΧΖ-1, είναι λίγο ακριβότερη απ'την Σάμσουνγκ αλλά με καλύτερο φακό και πολύ καλή απόδοση και στα jpeg αρχεία.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Δυστυχώς η Olympus XZ-1 ξεφεύγει σε τιμή μιας και η Samsung βγαίνει στα 315 (με το "παζάρεψε το").

Καλή μηχανή η ΕΧ-1 - αν και υποτιμημένη - ειδικά αν σε ενδιαφέρουν τα 24mm στο κάτω άκρο. Οι άλλες είναι διαφορετικές, για πιο "ανέμελη" χρήση... Ψάξε λίγο να δείς που βρίσκεται οικονομικά η Canon S95 (28-105mm) τώρα που προέκυψε η διάδοχος S100, αλλά πήγαινε να τις δεις από κοντά. Είναι φτιαγμένες σαν τανκ και οι δύο, η Samsung "γεμίζει" το χέρι ενώ η Canon είναι η απολύτως μικρότερη αξιόλογη compact.

καλημερα σε ολους.
εχω καταληξει σε 2 μηχανες και θα ηθελα την γνωμη σας .
canon s100 vs fuji x10 .
ακουω τις γνωμες σας και τα σχολια σας.
δεν θελω να παω πανω απο την τιμη της fuji.

Πήγαινε να τις δείς από κοντά, δεν έχουν καμία σχέση η μια με την άλλη σε ότι αφορά όγκο-βάρος. Για την Canon πρέπει να σου πω ότι η πρώτη παρτίδα είχε πολλές αστοχίες (φακοί "ξεκεντραρισμένοι"), οπότε θα πρέπει να την πάρεις από γνωστό μαγαζί με συμφωνία να στην πάρουν πίσω αν πέσεις σε "λεμόνι". Για την Fuji δεν ξέρω, παρότι στο παρελθόν είμουν φαν... Τα δείγματα πάντως "λένε" στο διαδίκτυο.