Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Γεια σας τι λέτε?

Γενικά η καλύτερη superzoom αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι αυτή:
http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_DMC_FZ150/
Μετά πάνε οι sony hx100v και canon sx40hs.
Γενικά κοίτα εδώ:
http://www.skroutz.gr/
ακόμα και την OLYMPUS SZ-30MR εδω την έχει 60-70 ευρώ πιο κάτω.
Απο κει και πέρα υπάρχουν πολλές επιλογές αν ξέρεις βέβαια:
α)τα χρήματα που θες να χαλάσεις
β)την κατηγορία που θες.

Αν κοιτάξεις όμως στην κατηγορία sticky που είναι αναρτημένα κάποια μόνιμα topics
πχ. στο "θέμα Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής" και στο "πρόταση για top 3 compact ανά κατηγορία τιμής"
μπορείς να βρείς πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις και πληροφορίες.

Last edited:

γεια σας και παλι ελειπα σε ταξιδι και μολις γυρισα. εχω αυτην Canon PowerShot A590IS 8MP Digital Camera with 4x Optical Image Stabilized Zoom και αγορασα και για video την σανυο xacti cg-21. λοιπον η φωτογραφικη ειναι καλη δεν εχω παραπονα και η videocam σαν ποιοτητα εικονας ειναι καλη αλλα λογω του οτι ειμαι ταξιδιαρης τυπος και τραβαω και μεσα απο αμαξι η κινουμενος ο σταθεροποιητης της εικονας δεν υπαρχει ! αποτελεσμα ...... εχω βρει να πουλησω την βιντεοκαμερα και ελεγα να βαλω λεφτα και εγω γυρω στο 300σαρι και να παρω μια καλυτερη φωτογραφικη (για εμενα εκει ειναι η ουσια) και αν μπορει να συνδιαζει καλυτερο hd video. υπαρχει κατι τετοιο? γινεται να συνδιαστει φωτο και βιντεο? τι εχετε να προτεινετε? το budjet 350-400 max

Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις πλέον και mirrorless, η οποία φωτογραφικά είναι σε άλλο επίπεδο!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

ποια εχεις να προτεινεις? οπως σου ειπα να μπωρω να τραβαω και full hd!

Η panasonic συνεχίζει το cashback για να πάρω την g3 από το amazon ή λάθος έχω καταλάβει?
Ας κάνει κάποιος τον κόπο να δει και να μου πει.

Δεν βλέπω cashback πλέον στο Amazon, μάλλον ήταν για παραγγελίες έως 31-12-11.

Last edited:

ποια εχεις να προτεινεις? οπως σου ειπα να μπωρω να τραβαω και full hd!

H Olympus E-PL2 βρίσκεται στο Olympus.de στα 300 περίπου refurbished με 1 χρόνο εγγύηση. Καινούρια Panasonic GF2 από Amazon.Uk στις 300£ (360 ) περίπου. Η πρώτη τραβάει 720p, η δεύτερη 1080p αλλά μην περιμένεις σταθεροποίηση στο βίντεο. Φωτογραφικά βέβαια είναι σε άλλη κλάση από τις compact...

cacau εμενα τι προτεινεις στα 350 και σταθεροποιηση στο βιντεο οπως δοιποτε

Φίλε μου επειδή δεν με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου το βίντεο θα πρέπει να ρωτήσεις κάποιους σχετικούς, όπως τον Γιάννη (Σπύρου) ας πούμε...

δε θελω να ανοιξω νεο τοπικ...αλλα θελω τη βοηθεια σας

-φωτογραφικη μηχανη για αρχαριο με διαθεση να ασχοληθει
-φιλικο μενου
-γενικη χρηση (πορτρετα, τοπια, οικογ στιγμες, εργασιακο περιβαλλον)
-τιμη 350
-φορητοτητα
-βιντεο
-ποιοτικες ληψεις,μικρος θορυβος, ληψεις σε εξωτερικο περιβαλλον με εντονο ηλιο

Panasonic Lumix DMC-LX3, Panasonic Lumix DMC-LX5, Canon PowerShot S95, Olympus XZ-1 ή olympus pen (EP1, EPL1, EP2), Panasonic Lumix DMC-GF2

ευχαριστω

Όλες αυτές που αναφέρεις κάνουν. Η πιο φορητή - πάντα στην τσέπη - είναι η S95, μετά πάς στις LX5, XZ-1 όπου είναι λίγο θέμα προτιμήσεων, η LX5 ξέκινάει από 24mm στο ευρυγώνιο, η ΧΖ-1 από 28 αλλά είναι λίγο πιο φωτεινός ο φακός. Οι m4/3 είναι σαφώς καλύτερες φωτογραφικά, αλλάζουν φακούς, αλλά είναι και στα όρια της "τσεπάτης" - με pancake μόνο ή τον ακριβό power zoom Panasonic 14-42... Πήγαινε δες τες, πιάστες στα χέρια σου, και τα ξαναλέμε...

Είδα την EP1 ... όμορφη,ρετρό,στιβαρή αλλα μεγάλη για το πιάσιμο μου και μάλλον δυσκινητη. Αν πάω σε αυτή την κατηγορία μάλλον προς EPL1.
Με εντυπωσίασε η ΝΙΚΟΝ 1 ... μοντερνος σχεδιασμος,μικρή σε μέγεθος. Πιο ακριβή όμως... Τα αξίζει τα λεφτά της;

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η E-PL1 έχει πλαστική κατασκευή και όχι μεταλλική σαν της E-P1. Στις υποψηφιότητες βάλε και μια Panasonic GF1, έστω και μεταχειρισμένη. Τώρα για τη Nikon1 τι να σου πω, σκέψου το σύστημα συνολικά, τι φακούς έχει κυρίως και αποφάσισε μόνος σου αν τα λεφτά είναι πολλά ή όχι. Αν θέλεις να τη δεις "σοβαρά", πάρε μια m4/3 που και πολλά σώματα υπάρχουν να διαλέξεις και μια πληθώρα υπαρχόντων και επερχόμενων φακών να έχεις να "παίζεις". Αν θέλεις μια μηχανή που να μπαίνει στην τσέπη χωρίς πολλές απαιτήσεις εξέλιξης, πάρε την πιο μικρή που θα βρεις με έναν pancake. Μια χαρά θα είσαι και πάλι..

Αν ξεκινάς τώρα πάντως, θα σου πρότεινα την πιο οικονομική από τις premium compact που αναφέρεις, θα την έχεις πάντα μαζί σου, ενώ παράλληλα θα μάθεις και θα σου προσφέρει το 95% της φωτογραφικής ποιότητας που θα χρειασθείς ποτέ σαν "σοβαρός ερασιτέχνης". Και για να μην παρεξηγούμεθα αρκετοί επαγγελματίες βγάζουν το ψωμί τους ΚΑΙ με compact...

δεν παρεξηγουμαι και ευχαριστω για τη φιλικη απαντηση
ειμαι αρχαριος και η κριση μου ειναι επιδερμικη και ισως με πιο lifestyle κριτηρια

εστιαζω πλεον και περιμενω συμβουλες/κατευθυνσεις
-canon s90, canon s95
-Olympus XZ-1
-Lumix DMC-LX3, Lumix DMC-LX5

και καποια σχολια για Fujifilm FinePix X10 ... αλλα μαλλον ακριβη για το πορτοφολι μου

Demis1980 να τις δείς από κοντά, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεγέθους μεταξύ Canon και των άλλων δυο. Αν θα είναι η μοναδική σου μηχανή θα σου πρότεινα να πάρεις την LX5 ή την XZ-1, αν σκοπεύεις να πάρεις σύντομα κάτι μεγαλύτερο, τότε S95 είναι "πραγματική" compact.

koloko καλή περίπτωση μου φαίνεται...

Demis1980 να τις δείς από κοντά, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεγέθους μεταξύ Canon και των άλλων δυο. Αν θα είναι η μοναδική σου μηχανή θα σου πρότεινα να πάρεις την LX5 ή την XZ-1, αν σκοπεύεις να πάρεις σύντομα κάτι μεγαλύτερο, τότε S95 είναι "πραγματική" compact.

koloko καλή περίπτωση μου φαίνεται...

Θεωρείς ότι η S95 κερδίζει σε φορητότητα αλλα υστερεί σε ποιότητα έναντι των άλλων δύο;

Κάποιο σχόλιο για τη Fuji ;

Δεν υστερεί σε ποιότητα, απλά λόγω μεγέθους ο φακός στο tele δεν είναι τόσο φωτεινός όσο των άλλων. Αυτό ή το δέχεσαι (όπως εγώ), ή όχι! Από την άλλη μεριά βέβαια, όταν λέμε compact εννοούμε ότι το καπάκι του φακού είναι αυτόματο, δεν εξέχει τίποτα κ.λ.π. Για την X10 δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν την έχω δει.