blaroko
Senior Member
Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Κοιτα την φωτο και "πιασε" μονος σου το μοντελο :ears: (μην σε μπερδεψει η pl3 την εβαλα ως εικονα ΑΝΑΦΟΡΑΣ!)
1. 106χ59χ32 (Z5 103x59x37)
2. Αριστα
3. καπου 2 sec συνολο.
4. Θες χαμηλο θορυβο σε υψηλα iso, κοιτα την εικονα παρακατω μιλαει μονη της. (ολες εκει ειναι σε 3200, η πανα Z8 ειναι στο μεγιστο της 1600)
5. Εχει πολυ καλο.
6. SD
7. (Το βαζω εγω αυτο), θα εχεις και ζουμ 14x απαραιτητο σε ταξιδια.
Δειγματα της Z5 δεν εχει το dpreview, οποτε σου εβαλα της Z8.
1. Να μπαίνει σε κωλότσεπη. Το μέγεθος της panasonic που έχω είναι τελείως οριακό σε σχέση με αυτό. Δεν θέλω με τίποτα κάτι μεγαλύτερο, ενώ κάτι λίγο μικρότερο θα ήταν θεμιτό.
2. Να δουλεύει τέλεια σε point and click κατάσταση ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να ρυθμίσω κάτι για να πάρω μια καλή φωτογραφία. Κοινώς το software της μηχανής στην αυτόματη ρύθμιση να τα κάνει όλα μόνο του, εγώ να ασχολούμαι μόνο με το zoom.
3. Να μην έχει μεγάλο χρόνο ενεργοποίησης. Δηλαδή βλέπω κάτι, την βγάζω από την κωλότσεπη την ανοίγω και μπορώ σχεδόν άμεσα να τραβήξω φωτογραφία.
4. Να βγάζει το δυνατόν καλές φωτογραφίες χωρίς flash το σούρουπο και την αυγή. Η σύγκριση να γίνεται με την υπάρχουσα φωτογραφική όχι με κάποια DSLR για να μην παρεξηγηθώ.
5. Να έχει καλό σταθεροποιητή εικόνας, γιατί πολλές φωτογραφίες τις τραβάω εν κινήσει.
6. Κατά προτίμηση (αυτό δεν είναι περιοριστικό όπως τα παραπάνω) να παίρνει κάρτες SD γιατί υπάρχουν μερικές μεγάλης χωρητικότητας και πολύ γρήγορες ήδη για καταγραφή high definition video απροβλημάτιστα.
Τη μηχανή αυτή, όπως και τους προκατόχους της, την θέλω για ταξιδιωτικές φωτογραφίες, που περνάς από μέρη γρήγορα και δεν έχεις χρόνο να ασχολείσαι με ρυθμίσεις, απλώς θες την αποτύπωση του στιγμιότυπου που βλέπεις.
Κοιτα την φωτο και "πιασε" μονος σου το μοντελο :ears: (μην σε μπερδεψει η pl3 την εβαλα ως εικονα ΑΝΑΦΟΡΑΣ!)
1. 106χ59χ32 (Z5 103x59x37)
2. Αριστα
3. καπου 2 sec συνολο.
4. Θες χαμηλο θορυβο σε υψηλα iso, κοιτα την εικονα παρακατω μιλαει μονη της. (ολες εκει ειναι σε 3200, η πανα Z8 ειναι στο μεγιστο της 1600)
5. Εχει πολυ καλο.
6. SD
7. (Το βαζω εγω αυτο), θα εχεις και ζουμ 14x απαραιτητο σε ταξιδια.
Δειγματα της Z5 δεν εχει το dpreview, οποτε σου εβαλα της Z8.