Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

1. Να μπαίνει σε κωλότσεπη. Το μέγεθος της panasonic που έχω είναι τελείως οριακό σε σχέση με αυτό. Δεν θέλω με τίποτα κάτι μεγαλύτερο, ενώ κάτι λίγο μικρότερο θα ήταν θεμιτό.
2. Να δουλεύει τέλεια σε point and click κατάσταση ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να ρυθμίσω κάτι για να πάρω μια καλή φωτογραφία. Κοινώς το software της μηχανής στην αυτόματη ρύθμιση να τα κάνει όλα μόνο του, εγώ να ασχολούμαι μόνο με το zoom.
3. Να μην έχει μεγάλο χρόνο ενεργοποίησης. Δηλαδή βλέπω κάτι, την βγάζω από την κωλότσεπη την ανοίγω και μπορώ σχεδόν άμεσα να τραβήξω φωτογραφία.
4. Να βγάζει το δυνατόν καλές φωτογραφίες χωρίς flash το σούρουπο και την αυγή. Η σύγκριση να γίνεται με την υπάρχουσα φωτογραφική όχι με κάποια DSLR για να μην παρεξηγηθώ.
5. Να έχει καλό σταθεροποιητή εικόνας, γιατί πολλές φωτογραφίες τις τραβάω εν κινήσει.
6. Κατά προτίμηση (αυτό δεν είναι περιοριστικό όπως τα παραπάνω) να παίρνει κάρτες SD γιατί υπάρχουν μερικές μεγάλης χωρητικότητας και πολύ γρήγορες ήδη για καταγραφή high definition video απροβλημάτιστα.
Τη μηχανή αυτή, όπως και τους προκατόχους της, την θέλω για ταξιδιωτικές φωτογραφίες, που περνάς από μέρη γρήγορα και δεν έχεις χρόνο να ασχολείσαι με ρυθμίσεις, απλώς θες την αποτύπωση του στιγμιότυπου που βλέπεις.

Κοιτα την φωτο και "πιασε" μονος σου το μοντελο :ears: (μην σε μπερδεψει η pl3 την εβαλα ως εικονα ΑΝΑΦΟΡΑΣ!)
1. 106χ59χ32 (Z5 103x59x37)
2. Αριστα
3. καπου 2 sec συνολο.
4. Θες χαμηλο θορυβο σε υψηλα iso, κοιτα την εικονα παρακατω μιλαει μονη της. (ολες εκει ειναι σε 3200, η πανα Z8 ειναι στο μεγιστο της 1600)
5. Εχει πολυ καλο.
6. SD
7. (Το βαζω εγω αυτο), θα εχεις και ζουμ 14x απαραιτητο σε ταξιδια.

Δειγματα της Z5 δεν εχει το dpreview, οποτε σου εβαλα της Z8.

3zur9.png

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Γεια σας,από καιρό παρακολουθώ το forum και ήρθε ο καιρός να κάνω την εγγραφή μου.Χρειάζομαι βοήθεια για να επιλέξω καινούργια φωτογραφική....Ήθελα να πάρω την Panasocic LX5 αλλά μετά κυκλοφόρησαν οι mirrorless και μου κέντρισαν το ενδιαφέρον μιας και δεν είμαι έτοιμος για DSRL!
Θέλω από compact να μεταβώ σε mirrorless μικρή σε μέγεθος με ποιότητα που αγγίζει αυτή των DSLR,αν αυτό είναι εφικτό.(ξέρω,μία λέξη Leica αλλά που $$$$?)Σε τιμή γύρω στα 500 ευρώ. Στο μυαλό μου έχω τις εξής...
Panasonic GF1 και GF2
Nikon J1
Sony NEX C3
Οlympus EPL2,3 και ΕPM1
αν έχετε και κάποια άλλη υπόψη σας κανένα πρόβλημα....Εμένα μου αρέσει η GF2 αλλά με χαλάει το touch screen γιατί αν χαλάσει, ούτε φώτο δεν θα μπορώ να βγάλω.
Στα +++++ αν έχει ενσωματωμένο φλας,σταθεροποιητή εικόνας, μεγάλο αισθητήρα,γρήγορη συνεχή λήψη κ.α
Ευχαριστώ προκαταβολικά.....

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πως ακριβώς και απο που?Η Olympus δεν είναι στον αέρα?Ευχαριστώ για την απάντηση

Πως ακριβώς και απο που?Η Olympus δεν είναι στον αέρα?Ευχαριστώ για την απάντηση

διάβασε προσεκτικά τις τελευταίες 30 σελίδες του νήματος που προτείνει ο διαχειριστής και θα καταλάβεις.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Από εδώ .

Για περισσότερα όπως σου είπε πιο πάνω ο κύριος Βλασίδης πρέπει να μελετήσεις .

Από εδώ .

Για περισσότερα όπως σου είπε πιο πάνω ο κύριος Βλασίδης πρέπει να μελετήσεις .

Αφου ειπες να το δωσεις εδω, δωστο σωστα στον φιλο, μονο την PL1 δεν εχει στο ματι ο ανθρωπος, εχει ολες τις αλλες και πας και του δινεις μονο αυτη (και στα Γερμανικα).:7SFGSFG: (φιλικα ετσι; μην παρεξηγηθω, το νετ δυστυχως ποτε δεν μεταδιδει υφος και διαθεση :ernaehrung004:)

http://www.ebay.ie/sch/olympusmarke...dkw=e-p&_osacat=0&_trksid=p3911.c0.m270.l1313

Αφου ειπες να το δωσεις εδω, δωστο σωστα στον φιλο, μονο την PL1 δεν εχει στο ματι ο ανθρωπος, εχει ολες τις αλλες και πας και του δινεις μονο αυτη (και στα Γερμανικα).:7SFGSFG: (φιλικα ετσι; μην παρεξηγηθω, το νετ δυστυχως ποτε δεν μεταδιδει υφος και διαθεση :ernaehrung004:)

http://www.ebay.ie/sch/olympusmarke...dkw=e-p&_osacat=0&_trksid=p3911.c0.m270.l1313

Τι είπες τώρα βρε άνθρωπε ?
Που ήσουν τόσες μέρες που έψαχνα στο λινκ που έδωσα και έβγαζα τα μάτια μου στα Γερμανικά ?
Στο διπλανό θέμα κάποιος ρώτησε που βρίσκουν οι υπόλοιποι την e-pl1 και του πρότειναν αυτό που έδωσα , έκτοτε εκεί συνδεόμουν .:bang:

Δηλαδή όλοι μου προτείνετε Οlympus pen?Panasonic η κάτι άλλο?Δεν εχω αγοράσει άλλη φορα οnline,θα κοιτάξω τις 30 σελιδες που μου είπατε αρχικά και βλέπουμε, ευχαριστώ

Σου προτείνουμε τις Olympus ως πολύ καλές μηχανές σε πολύ καλές τιμές. Αν ψάξεις μπορεί να βρείς και μεμονωμένες περιπτώσεις GF2...

Γεια σας! θα ειμαι συντομος και συγκεκριμενος για να μη σας κουραζω.

ποια φωτ.μηχανη compact προτεινετε μεχρι 100 ?
εχω ενα κολλημα με τις nikon και canon..
απο απαιτησεις με ενδιαφερει να εχει ευρυγωνιο, καλες ληψεις τη νυχτα και video hd.
το ξερω οτι με τοσα χρηματα δε μπορεις να παρεις κατι πολυ καλο, απλα θα ηθελα μια γνωμη γιατι ολες ιδιες μου φαινονται.

δε μπορω να πω οτι βρηκα κατι στο link που μου εδωσες... με μπερδεψε. που ειναι οι compact μεχρι 100 για το 2012?

Απάντηση: Re: Βασικές Αρχές Φωτογραφίας για Αρχάριους

καλισπερα παιδια, ειμαι νεος στο forum και νεος στις φοτογραφιες.. πριν λιγες μερες αγορασα μια fujifilm finepix s4000. Εμενα μου αρεσουν οι φοτογραφιες που εστιαζουν σε ενα σιμιο και ολα τα αλλα ειναι θολα.. επειδη δεν ξερω πως να το κανω αυτο, θα μπορουσατε να μου πειτε? στην μιχανη μου γινετε μονο αν κανω πολυ κοντινο zoom σε καποιον δλδ στο προσοπο του.. δεν γινετε να το κανω αυτο οταν τραβαω απο μακρινη αποσταση? help sas parakalw :)

Χρειάζεσαι γρήγορο φακό: Πρέπει να φωτογραφίζεις με ανοιχτό διάφραγμα, πχ 1.4 ή 1.8 ή 2.0 ή 2.8 και βέβαια μεγάλο αισθητήρα.
Όσο μικρότερο (ανοιχτότερο) το διάφραγμα, τόσο μικρότερο το βάθος πεδίου, άρα εστιασμένο σημείο και φόντο με μποκέ (θολό).
Η μηχανή σου όμως είναι compact hyper zoom και δεν νομίζω πως μπορεί να το κάνει αυτό, Έχει μικρό αισθητήρα και δεν ξέρω αν έχει γρήγορο φακό.

Δεν έχει βγεί τίποτα άλλο αξιόλογο, απλά αυτές μπορείς να τις βρείς σε χαμηλότερες τιμές...

ok. εσυ ποια θα προτεινες?

φευγω για αγιο δομινικο σε 2 βδομαδες και ψαχνω κατι οικονομικο και καλυτερο απο την canon a 720 is που εχω

ενας φιλος απο αλλο φορυμ μου ειπε καλυτερα αυτην
Fujifilm Finepix S 4000 HD στα 179 αξιζουν αυτα τα 20 παραπανω ? η κριση σας ειναι πολυ σημαντικη!