Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα και πάλι! Είδα αδαής και μπήκα πάλι να ρωτήσω! :p
Πήγα μερικές βόλτες στα μαγαζιά και προσπαθούσα να βρω τι ακριβώς θέλω, έχοντας διαβάσει αυτά που είχατε γράψει σχετικά με τα διαφράγματα, ταχύτητες, iso κτλ...

1) Μου άρεσαν κάποιες premium compact μηχανές (tz1, g15 κ.α.) αλλά δεν μου αρκούσε το ζουμ. Σε μια mirrorless ή dslr θα μπορούσα απλά να αλλάξω φακό, αλλά στις premium compact μένω εκεί που είμαι...οπότε αυτό πιστεύω πως είναι μειονέκτημα απο την στιγμή που η μηχανή που θα αγοράσω θα είναι και η μοναδική μου και μάλλον φεύγω εντελώς από αυτή την κατηγορία (με ίσως την μόνη εξαίρεση την nikon p7700 όπως πρότεινε και ο Ηλίας), αλλά με 2 ερωτήσεις:
α)γιατί να δώσω αυτά τα χρήματα για την συγκεκριμένη μηχανή ή και κάποια άλλη και όχι για μια με εναλλάξιμους φακούς;
β)ποιό θα είναι το κόστος για έναν φακό με αντίστοιχο 7x-10x ζουμ σε μια dslr/mirrorless; (για το ποιος θα είναι και τι χαρακτηριστικά θα έχει θα το πιάσουμε εάν και εφόσον καταλήξω εκεί!)

2) Viewfinder (σκόπευτρο? ) : Πρέπει να πω πως μου άρεσε πολύ να κάνω χρήση τη μηχανής με το viewfinder και ίσως να είναι και βάσικος παράγοντας στην επιλογή της μηχανής. Αλλά εκτός απο την αίσθηση της χρήσης του viewfinder ,που ίσως να ακούγεται και χαζό, αν υπάρχει tilt screen στην μηχανή ώστε να μπορώ να βλέπω "σωστά" και με ύπαρξη αντηλιάς τότε το viewfinder δεν είναι κάτι απαραίτητο,ε;

3) Superzoom vs travel zoom/premium compact. Μετά απο την ανάλυση σχετικά με το μέγεθος του αισθητήρα, είδα πως οι περισσότερες είναι με αισθητήρα 1/2.3 ή 1/2.33 πλην της εξαίρεσης που ανέφερε ο Ηλίας για την Fuji XS1 (την οποία μπορώ να την βρώ κάτω απο 500 ). Για ποιόν λόγο θα πήγαινε κάποιος σε bridge/superzoom με αισθητήρα 1/2.3 και όχι σε μια premium compact πχ sony hx20v που έχει ίδιο αισθητήρα και είναι και πιο μικρή;

Αυτά προς το παρόν, ευχαριστώ για την υπομονή σας που διαβάζετε ακόμα!

Και άλλος αδαής με απορίες…

Εδώ και καιρό ψάχνω για μια σχετικά μικρή κόμπακτ φωτογραφική μηχανή να αντικαταστήσω την sony dsc-t300 μου (μικρή βολική αλλά καθόλου καλό αποτέλεσμα φωτογραφίας).

Διαβάζοντας αρκετά στο forum κατάλαβα ότι κάποια με καλό αισθητήρα και φωτεινό φακό όπως οι Olympus Stylus XZ-2 (~480e), Sony Cybershot DSC-RX100 (~620e) και Panasonic DMC-LX7 (~500e) θα τα κατάφερνε ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτογράφησης (αν κρίνω και από τις εντυπώσεις των κατόχων)
Επίσης ψάχνοντας ανακάλυψα και την Samsung Smart EX2F στα 300e με ανάλογα προσόντα.

http://www.skroutz.gr/s/2346674/Samsung-Smart-EX2F.html?keyphrase=samsung+ex2

H ερώτηση σε όποιον θέλει να βοηθήσει είναι μεταξύ των τριών πρώτων για έναν αρχάριο σαν εμένα υπάρχει κάποια που πρέπει να προτιμήσω ή είναι περίπου ισοδύναμες, και ποια η γνώμη σας για την Samsung η τιμή της οποίας είναι σχεδόν η μίση από τις άλλες - αξίζουν δηλαδή την διαφορά .

α)γιατί να δώσω αυτά τα χρήματα για την συγκεκριμένη μηχανή ή και κάποια άλλη και όχι για μια με εναλλάξιμους φακούς;
Οι κόμπακτ έχουν τα δικά τους καλά.
Μέγεθος Τις βάζεις στην τσέπη και όποτε δεις κάτι που θέλεις να το φωτογραφίσεις τη βγάζεις και κάνεις κλικ
Λόγο μικρού αισθητήρα έχουν μεγάλο βάθος πεδίου << σε κάποιες φωτογραφίσεις είναι ατού >>. Συγχωρεί κάποια λάθη στην εστίαση
Κόστος Την αγοράζεις και δεν σε απασχολεί Θέλω macro Θέλω Τηλεφακό Θέλω υπερευρυγώνιο Θέλω ένα γενικής χρήσεις Θέλω . . . Θέλω μια βαλίτσα να τα βάλω όλα αυτά μέσα

β)ποιο θα είναι το κόστος για έναν φακό με αντίστοιχο 7x-10x ζουμ σε μια dslr/mirrorless; (για το ποιος θα είναι και τι χαρακτηριστικά θα έχει θα το πιάσουμε εάν και εφόσον καταλήξω εκεί!)

Για 6Χ είναι γύρο στα 200 με διάφραγμα 3.5-5.6 Οι φωτεινοί F2.8 πάνε πάνω από 1500 για 3χ
Για 10Χ ξεκινάνε από 200 , με πολλούς συμβιβασμούς στην ποιότητα φωτογραφίας – κατασκευής και φτάνουν κοντά στα 800 , με διαφράγματα 3,5 – 5,6 Σε f 2.8 δεν υπάρχει. Καταλαβαίνεις ότι συνήθως οι ποιοτικοί φακοί δεν είναι μεγάλου οπτικού ζουμ

2) Viewfinder (σκόπευτρο? ) : Πρέπει να πω πως μου άρεσε πολύ να κάνω χρήση τη μηχανής με το viewfinder και ίσως να είναι και βασικώς παράγοντας στην επιλογή της μηχανής. Αλλά εκτός από την αίσθηση της χρήσης του viewfinder ,που ίσως να ακούγεται και χαζό, αν υπάρχει tilt screen στην μηχανή ώστε να μπορώ να βλέπω "σωστά" και με ύπαρξη αντηλιάς τότε το viewfinder δεν είναι κάτι απαραίτητο,ε;
Περί ορέξεως . . . Εγώ το 98% των φωτογραφιών το βγάζω με το σκόπευτρο Την οθόνη σε δύσκολες γωνίες και το βίντεο

3) Superzoom vs travel zoom/premium compact. Μετά από την ανάλυση σχετικά με το μέγεθος του αισθητήρα, είδα πως οι περισσότερες είναι με αισθητήρα 1/2.3 ή 1/2.33 πλην της εξαίρεσης που ανέφερε ο Ηλίας για την Fuji XS1 (την οποία μπορώ να την βρω κάτω από 500 ). Για ποιόν λόγο θα πήγαινε κάποιος σε bridge/superzoom με αισθητήρα 1/2.3 και όχι σε μια premium compact πχ sony hx20v που έχει ίδιο αισθητήρα και είναι και πιο μικρή;

Όλες οι κόμπακτ θεωρούμε ότι έχουν ~ 1 / 2.3 Κάποιες από αυτές έχουν και μεγάλο ζουμ και τις λέμε σούπερ ζουμ
Οι premium compact έχουν ~ 1/1.7 ή μεγαλύτρο Οπότε η Sony hx20v είναι μια σούπερ ζουμ

Οι premium compact << εκτός ίσως από παλαιότερα μοντέλα >> είναι αρκετά πιο ακριβές, από τις κόμπακτ Έχουν και μικρότερο ζουμ, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις όπως η Nikon που είπες p7700

Last edited:

αυτή τη στιγμή η πιο καλή λύση για φορητότητα και καλά φωτογραφικά αποτελέσματα και πολλές δυνατότητες για επεξεργασία των φωτογραφιών σε ΗΥ είναι τα συστήματα Μ4/3 και δευτερευόντως το SONY NEX. Αν θέελις να αγοράσεις καινούριο σώμα με σούπερζουμ φακό, τότε θα ξεπεράσεις τα 1000 ευρώ και μάλιστα εύκολα.

Αν αγοράσεις όμως κάποιο ελαφρώς μτχ. σώμα Μ4/3 ή ακόμη και ΝΕΧ και χρησιμοποιήσεις το κιτ των φακών 14-42/40-150 (δηλ. θα κάνεις αλλαγή φακών από ευρυγώνιο σε τηλεφακό) τότε η συνολική δαπάνη σου μπορεί να μην ξεπεράσει τα 450 ευρώ.

καλησπερα παιδια, κοιταξα λιγο περισσοτερο για μηχανη,διαβασα κ λιγο για διαφραγμα,iso κλπ στο θεμα που υπαρχει για βασικες αρχες για αρχαριους και καταλαβα 1-2πραγματα αλλα θελει κι αλλο διαβασμα...
εχω καταληξει στο ειδος οπως εχω ξαναπει, compact (νομιζω). ειδα μερικα reviews για την nikon p510 http://www.skroutz.gr/s/447672/Nikon-Coolpix-P510.html?from=subcats
και απο οτι καταλαβα βγαζει καλες φωτογραφιες αλλα ισως το τοσο μεγαλο(υπερβολικο ελεγαν) ζουμ να μειωνει την ποιοτητα της φωτογραφιας σε σχεση με αλλες με πιο μικρο ζουμ,σιγουρα σε εναν που δεν εχει μεγαλη σχεση με την φωτογραφια να του φενονται τελειες... σε ενα review που συγκρινε κ φωτο απο αλλες μηχανες παρατηρησα οτι σε καποια σημεια η panasonic fz150 http://www.skroutz.gr/s/377060/Panasonic-DMC-FZ150.html ειχε καλυτερη αποδοση στα χρωματα και ισως κ στην λεπτομερεια (sharp-οξυτητα?)εχει 60ευρω παραπανω αλλα αν αξιζει τα δινουμε.θα δω κ γι'αυτη κανενα review...
επισης χαζευοντας στο skroutz ειδα και μια της fujifilm αν και δεν ξερω τι λεει σαν μοντελο ή σαν μαρκα σε συγκριση με τις αλλες 2 πιο πανω, αυτην http://www.skroutz.gr/s/1669521/Fujifilm-FinePix-HS25EXR.html προφανως και απο την τιμη της καταλαβαινω οτι δεν θα ειναι σαν τις προηγουμενες...

3D COMPACT

παρακαλω θαθελα τα φωτα σας για αγορα compact(φορητοτητα ! ) εως 300 ευρω ...
3D δυνατοτητα αξιζει ;
θαθελα ευρυγωνιο φακο (24αρι;),εξοδο HDMI ,σταθεροποιητη εικονας ,HD video ,GPS,>10MP...
Eιδα αυτην :http://www.skroutz.gr/s/441522/Sony...HX10V&keyphrase=sony+cybershot+hx10+dsc-hx10v
τι λετε;

Γενικά από τις super zoom μην περιμένεις πολύ ποιοτικά αποτελέσματα. Είναι ευέλικτες μηχανές, αλλά ογκώδεις, βαρειές και η ποιότητα εικόνας είναι αυτή μιας συνηθισμένης μικρής compact, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις παρόμοιες εμφανισιακά - και μόνο - DSLR. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι είναι για πέταμα, αν σου αρκεί να τυπώνεις σε τυπικά μεγέθη (9Χ13, 10Χ15 και λίγο παραπάνω), και τραβάς σε ιδανικές συνθήκες με καλό φωτισμό, είσαι εντάξει. Αυτά που ΔΕΝ μπορούν να κάνουν οι μηχανές αυτές είναι: νυχτερινές και γενικά λήψεις με κακό φωτισμό, θέματα με κίνηση (παιδιά και κατοικίδια που τρέχουν κ.λ.π.), και επίσης το τεράστιο zoom είναι εκμεταλεύσιμο μόνο με πολύ φως και σταθερό χέρι ή τρίποδο. Οπότε αναρωτήσου λίγο τι θες να κάνεις με την μηχανή και πήγαινε μια βόλτα να τις δεις από κοντά, για να πάρεις μια γεύση σε ότι αφορά "πιάσιμο" και χειρισμό.

Από αυτές που αναφέρεις οι Fuji και Panasonic είναι καλές στο είδος τους.

ειλικρινά φίλε γιαννη δεν θέλω να σε βάλω ξανά σε σκέψεις αλλά με τρώει..

ότι μας έχει δείξει, ΔΕΝ είναι κόμπακτ. Αλλο αν οι εταιρίες όπως λέει και ο pepper παραπάνω δημιουργούν κατηγορίες και ανάγκες γιατί έτσι δουλεύει το μάρκετινγκ.
Στις επιλογές σου βλέπω σώμα από νεξ (η 4/3 όπως είπε ο κ. Βλασίδης) και φακό σε μέγεθος κατά τι λιγότερο από τον 18-55 της σονυ. Κατά τα άλλα βλέπω ότι μπορούν να τραβήξουν σε διάφορα προγράμματα όπως και οι νεξ κτλ. Σε τιμή με πάνω κάτω παίζεις στα ίδια μεγέθη.

Αρα κερδίζεις λίγο σε τιμή.
Χάνεις σε φωτογραφία.
Περιορίζεσαι δημιουργικά.
Κερδίζεις ΠΟΛΥ σε ζουμ.

Από την λίγη εμπειρία μου μπορώ να σου πω ότι το ζουμ χαλάει τη φωτό κυρίως όταν είναι ψηφιακό. όσον μένεις στο οπτικό δεν έχεις θέμα αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να διαχειριστεί ο φακός στο τέρμα του από φως (στις άλλες όσο και να σκοτεινιάσει τσιμπάς το iso λίγο που το έχουν άνετα), παραμορφώσεις κτλ. +ότι θέλεις πολύ σταθερό χέρι στο 24χ γιατί κάθε μικρή κίνηση αλλάζει κάμποσο τα πράγματα.

Μην το πάρεις σαν επιμονή, ΜΗΝ ψωνίσεις από το ιντερνετ πριν δεις κάτι από κοντά. Πέρνα από ένα retailer και ρίξε μια ματιά στα μοντέλα που είδες ή παρόμοια ώστε να διαμορφώσεις πλήρη άποψη περί μεγέθους κτλ.

ΜΗΝ ψωνίσεις από το ιντερνετ πριν δεις από κοντά. Υστερα ψωνίζεις από όπου θέλεις.

Γενικά από τις super zoom μην περιμένεις πολύ ποιοτικά αποτελέσματα. Είναι ευέλικτες μηχανές, αλλά ογκώδεις, βαρειές και η ποιότητα εικόνας είναι αυτή μιας συνηθισμένης μικρής compact, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις παρόμοιες εμφανισιακά - και μόνο - DSLR. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι είναι για πέταμα, αν σου αρκεί να τυπώνεις σε τυπικά μεγέθη (9Χ13, 10Χ15 και λίγο παραπάνω), και τραβάς σε ιδανικές συνθήκες με καλό φωτισμό, είσαι εντάξει. Αυτά που ΔΕΝ μπορούν να κάνουν οι μηχανές αυτές είναι: νυχτερινές και γενικά λήψεις με κακό φωτισμό, θέματα με κίνηση (παιδιά και κατοικίδια που τρέχουν κ.λ.π.), και επίσης το τεράστιο zoom είναι εκμεταλεύσιμο μόνο με πολύ φως και σταθερό χέρι ή τρίποδο. Οπότε αναρωτήσου λίγο τι θες να κάνεις με την μηχανή και πήγαινε μια βόλτα να τις δεις από κοντά, για να πάρεις μια γεύση σε ότι αφορά "πιάσιμο" και χειρισμό.

χαχαχα. soulmates :2thumb22sup:

Ρε γέμισε ο τόπος ξερόλες και ειδικούς.
Αν δε ρωτήσεις δε θα μάθεις και αν δε μάθεις θα πετάς λεφτά χωρίς λόγο και αιτία.
Πριν λίγο καιρό αγόρασα τον 35αρη της nikon τον f1.8 και λέω χαλάλι και το τελευταίο ευρώ.
Το συζητάω με γνωστό που έχει nikon d3000 ή κάτι τέτοιο entry level 2-3 ετών του δίνω την 3100 να τραβήξει και με προσφέρει ατάκα -40 βαθμών:
"Μα καλά πήρες φακό που δεν έχει ζουμ τι να το κάνεις", διακριτικά του παίρνω τη μηχανή από τα χέρια και ακολουθεί παύση λεπτού τι να πω και τι να αφήσω άσε του λέω λες να έκανα πατάτα αγορά!
Πριν λοιπόν ο καθένας να σκορπίσει τα λεφτά του ας δει τι θέλει, τώρα που πιο πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη ας τα δώσει εκεί θα πιάσουν πιο πολύ τόπο από μερικά γίγα φωτογραφιών με πανάκριβο εξοπλισμό τραβηγμένες στο Auto. (ο λόγος που έδωσα την pentax k100d πριν 3 χρόνια ήταν ότι τραβούσα στο auto, εδώ και 2 μήνες η αυτόματη επιλογή δεν έχει καμία αξία χάρις στη βοήθεια φίλων από το φόρουμ και μελέτης και ακόμα σκουπίδια τραβάω).
Υ.Γ. Φτωχοί υπήρχαν και πριν την "κρίση".

Last edited:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Χρόνη και τώρα προέκυψε μια νέα. Είδα πως η Panasonic FZ200 έχει συνεχές f2.8 (με αισθητήρα μικρό 1/2.3). Το οτι έχει διαρκώς τόσο φωτεινό φακό, που θα φανεί πρακτικά σε σχέση με κάποια που έχει ενα f2,8-5.3 πχ?

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Χρόνη και τώρα προέκυψε μια νέα. Είδα πως η Panasonic FZ200 έχει συνεχές f2.8 (με αισθητήρα μικρό 1/2.3). Το οτι έχει διαρκώς τόσο φωτεινό φακό, που θα φανεί πρακτικά σε σχέση με κάποια που έχει ενα f2,8-5.3 πχ?
Γιατί στο τέλος του ζοuμ η μια έχει διάφραγμα f2.8 ενώ η άλλη f5.3

τη μηχανη τη θελουμε για τις διακοπες μας,αλλα και για τις μαζωξεις με φιλους κ συγγενεις.δεν μπορω να πω οτι θα ασχοληθω σαν χομπυ με τη φωτογραφια γιατι δεν περισευει ουτε χρονος ουτε κ χρημα για να παμε σε εναλαξιμους φακους κλπ. επισης θελω να μην κουβαλαω ενα σακιδιο μονο για την φωτογραφικη,ειχα στην πραγα την olympus sp800uz http://www.skroutz.gr/s/256332/Olympus-SP-800-UZ.html συγγενικου προσωπου και δεν με προβληματισε η μεταφορα της (ειχε μια θηκη λιγο μεγαλυτερη απο τη μηχανη) και μιας κ η προηγουμενη ψηφιακη που χρησιμοποιουσαμε ηταν μια απλη,μου φανηκαν οι φωτογραφιες πολυ ωραιες.και οσον αφορα και βραδινες φωτογραφιες εβγαζε καλες χωρις φλας,καμια σχεση με την απλη που ειχαμε οπου εκεινη χωρις φλας εβγαζε μονο μαυρο,λογικο θα μου πεις και προφανως οταν λες οτι αυτο που δεν μπορουν να κανουν ειναι να τραβανε καλες φωτο σε χαμηλο φωτισμο εννοεις οτι μπροστα στις dslr δεν εχουν καλο αποτελεσμα?καταλαβαινω οτι οσο ανεβαινεις σε χρηματα κ αλλαζεις κατηγορια θα εχεις κ αλλα αποτελεσματα.ειναι ομως τοσο μαπα το καρπουζι ρε παιδι μου που να μην αξιζει να δωσεις αυτα τα λευτα?
σε οτι αφορα τις εκτυπωσεις, καποιες τις εκτυπωνουμε που κ που σε μεγεθος κλασικο σε φωτογραφιο.
επισης οταν λες θεματα με κινηση,παιδια κλπ και οτι αδυνατουν να βγαλουν κ εκει καλες φωτο,τι φταιει?ο φακος?ο αισθητηρας?το λειτουργικο κ ο επεξεργαστης της μηχανης?κ παλι εδω συγκρινομενες με μια dslr?οποτε σε σχεση με τις πιο απλες φωτογραφικες ειναι σαφως καλυτερες οι φωτο που βγαζουν?
ρωταω πολλα, ισως κ χαζα καποια να ειναι αλλα προσπαθω να μαθω κ να καταλαβω μερικα πραγματα για να ξερω τι μου γινεται σε πολυ γενικες βεβαια γραμμες.
επισης ισως να φενεται οτι εχω κολλησει με αυτο το στυλ μηχανων που οπως ειπες κ συ φιλε cacau μοιαζουν με dslr αλλα δεν το κανω λογω ψωνιου ωστε να φαινομαι ψαγμενος οταν θα ειμαι εξω κ θα τραβαω φωτο αλλα επειδη εμεινα αρκετα ευχαριστημενος (μιλαμε παντα οτι δεν εχω ασχοληθει σε βαθος με τη τεχνη της φωτογραφιας) απο τη μηχανη που χρησιμοποιησα τετοιου στυλ και ειπαμε να επενδυσουμε αν ειναι σε κατι λιγο καλλυτερο απο αυτη αν ειναι.
εχω σκοπο να παω κ σε μαγαζια(λογικα σημερα θα ξεκινησω) να δω καποιες απο κοντα,εννοειται οτι δεν θα παραγγειλω ετσι κουτουρου απο ιντερνετ.
εχετε να προτεινετε κανενα μαγαζι με ποικιλια.με βολευει περισσοτερο περιστερι,κερατσινι(δεν νομιζω να εχει) αλλα κ κεντρο.κ λιγο πιο μακρια να ειναι θα παω...
ευχαριστω για το χρονο κ την υπομονη σας!! :confused:

ειλικρινά φίλε γιαννη δεν θέλω να σε βάλω ξανά σε σκέψεις αλλά με τρώει..

ότι μας έχει δείξει, ΔΕΝ είναι κόμπακτ. Αλλο αν οι εταιρίες όπως λέει και ο pepper παραπάνω δημιουργούν κατηγορίες και ανάγκες γιατί έτσι δουλεύει το μάρκετινγκ.
Στις επιλογές σου βλέπω σώμα από νεξ (η 4/3 όπως είπε ο κ. Βλασίδης) και φακό σε μέγεθος κατά τι λιγότερο από τον 18-55 της σονυ. Κατά τα άλλα βλέπω ότι μπορούν να τραβήξουν σε διάφορα προγράμματα όπως και οι νεξ κτλ. Σε τιμή με πάνω κάτω παίζεις στα ίδια μεγέθη.

Αρα κερδίζεις λίγο σε τιμή.
Χάνεις σε φωτογραφία.
Περιορίζεσαι δημιουργικά.
Κερδίζεις ΠΟΛΥ σε ζουμ.

Από την λίγη εμπειρία μου μπορώ να σου πω ότι το ζουμ χαλάει τη φωτό κυρίως όταν είναι ψηφιακό. όσον μένεις στο οπτικό δεν έχεις θέμα αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να διαχειριστεί ο φακός στο τέρμα του από φως (στις άλλες όσο και να σκοτεινιάσει τσιμπάς το iso λίγο που το έχουν άνετα), παραμορφώσεις κτλ. +ότι θέλεις πολύ σταθερό χέρι στο 24χ γιατί κάθε μικρή κίνηση αλλάζει κάμποσο τα πράγματα.

Μην το πάρεις σαν επιμονή, ΜΗΝ ψωνίσεις από το ιντερνετ πριν δεις κάτι από κοντά. Πέρνα από ένα retailer και ρίξε μια ματιά στα μοντέλα που είδες ή παρόμοια ώστε να διαμορφώσεις πλήρη άποψη περί μεγέθους κτλ.

ΜΗΝ ψωνίσεις από το ιντερνετ πριν δεις από κοντά. Υστερα ψωνίζεις από όπου θέλεις.

πολυ καλα κανεις φιλε κ λες τη γνωμη σου!οσο σε τρωει να λες αυτα που θες :2thumb22sup:
μιλας για σωμα νεξ με κατι αλλο μαζι και απο το λιγο που ειδα βλεπω οτι μιλαμε για μηχανες σε μικρο μεγεθος που αλλαζουν φακους?χοντρα χοντρα το λεω... λετε και κατι για 4/3 και οσο να ναι μπερδευομαι :AFADF0:
δυστηχως οπως αναφερω και σε αλλα ποστ τα 320ευρω ηταν η κορυφη αλλα τωρα λεμε να παμε μεχρι τα 400 αν ειναι κ αξιζει κατι.
εχεις να μου προτεινεις κατι για να δω τελικα τι ειναι αυτο που λες και ποσο μπορει να στοιχιζει?
ευχαριστω!

Γιάννη για την χρήση που θέλεις ρίξε μια ματιά στην Canon SX 260HS στα 225 περίπου, μαζεμένη και ποιοτική. Αν επιμένεις να κουβαλάς κάτι πιο εντυπωσιακό, δες τις άλλες δύο που είπαμε ( fuji HS 25/30... και Panasonic FZ150). Στο Περιστέρι υπάρχει ο Κατερέλλος που γενικά είναι αξιόπιστος και με καλές τιμές (λίγο παζάρι κάντο όμως, θα κερδίσεις κανένα δωράκι τύπου κάρτα μνήμης ίσως).

Re: 3D COMPACT

το 3D κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει, δε νομίζω να το χρησιμοποιήσεις πάνω από 2-3 φορές

Re: 3D COMPACT

όσον αφορά το μέγεθος, αυτες που δείχνεις με τη νεξ για παράδειγμα είναι πολυ κοντά σε μέγεθος.

από εκεί και πέρα αυτο που οι περισσότεροι από όσο καταλαβαίνω προσπαθουμε να σου επικοινωνήσουμε είναι ότι για τις ανάγκες και τα γούστα που παραθέτεις τα 300 ευρώ είναι πολλά.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Γιατί στο τέλος του ζοuμ η μια έχει διάφραγμα f2.8 ενώ η άλλη f5.3

Και πως μπορούμε -αν μπορούμε- να συγκρίνουμε μια μηχανή που τραβάει συνεχώς με f2.8 στο 24x με αισθητήρα 1/2.3 και μια μηχανή που τραβάει με f5.8 στο 24x με αισθητήρα 1/2 ή 2/3?

Γιάννη για την χρήση που θέλεις ρίξε μια ματιά στην Canon SX 260HS στα 225 περίπου, μαζεμένη και ποιοτική. Αν επιμένεις να κουβαλάς κάτι πιο εντυπωσιακό, δες τις άλλες δύο που είπαμε ( fuji HS 25/30... και Panasonic FZ150). Στο Περιστέρι υπάρχει ο Κατερέλλος που γενικά είναι αξιόπιστος και με καλές τιμές (λίγο παζάρι κάντο όμως, θα κερδίσεις κανένα δωράκι τύπου κάρτα μνήμης ίσως).

Για ποιόν λόγο λες πως η sx260hs είναι καλύτερη απο τις hs30exr και fz150? Από όσο είδα -τουλάχιστον για την hs30exr- έχει λίγο μεγαλύτερο αισθητήρα, δεν ξέρω αν είναι τόσο αξιόλογη η διαφορά βέβαια (και κάπου εδώ μπαίνεις εσύ για να διαφωτίσεις! ), και καλύτερο εύρος f, όπως και περισσότερες χειροκίνητες ρυθμίσεις. Τι χάνω?? :AFADF0:

Last edited:

Δεν είπα ότι είναι καλύτερη, απλά επισήμανα ότι υπάρχουν και φθηνότερες - μικρότερες λύσεις. Η fuji γενικά θα σου προσφέρει καλύτερη ποιότητα, με τον συνδυασμό χαρακτηριστικών που αναφέρεις. Κυρίως τον φωτεινότερο φακό που επιτρέπει λήψεις με χαμηλότερη ευαισθησία σε ίδιες συνθήκες, καθώς και τον ελαφρά μεγαλύτερο αισθητήρα. Για Panasonic θα πρέπει να κοιτάξεις προς FZ200 μεριά, αλλά εκεί ξεφεύγεις σε τιμή. Πολλές από αυτές (ή παρόμοια μοντέλα) θα μπορέσεις να συγκρίνεις εδώ: http://www.dkamera.de/testbericht/bildqualitaet/

Edit: κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψι σου είναι ότι το exr είναι αρκετά δύστροπο, θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να πάρεις ότι έχει να δώσει (ή να το βάλεις στο exr auto).

Last edited: