Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Τι λέτε πχ για τις nikon coolpix L110 και fujifilm s1800 ?

Κι αυτές compact είναι, και μάλιστα φωτογραφικά χειρότερες από την WX1.

Εκτος απο τις 4 πρωτες που ανεβασα στην αμεσως προηγουμενη σελιδα..
1.KODAK EASYSHARE Z981 http://cptpapadakisphoto.gr/product_...oducts_id=3851
2.NIKON COOLPIX L110 http://cptpapadakisphoto.gr/product_...oducts_id=3615
3.NIKON COOLPIX L120 http://cptpapadakisphoto.gr/product_...oducts_id=5717
4.NIKON D3000 KIT 18-55mm http://cptpapadakisphoto.gr/product_...oducts_id=5767

δειτε και αυτη..
5.Sony α 290L + 18-55mm http://www.e-photodigital.gr/product_info.php?products_id=3373

Κι αυτές compact είναι, και μάλιστα φωτογραφικά χειρότερες από την WX1.

Ότι είναι φωτογραφικά υποδεέστερες δε διαφωνώ. Όμως λέω compact, με την έννοια ότι δεν είναι μικρές και διαθέτουν εργονομικό σχήμα για καλύτερο κράτημα.

Η συνηθισμένη ερώτηση: πες μας λίγα πράγματα, έχεις ξανασχοληθεί, θέματα που σε ενδιαφέρουν...

Η συνηθισμένη ερώτηση: πες μας λίγα πράγματα, έχεις ξανασχοληθεί, θέματα που σε ενδιαφέρουν...
Δημητρη αν απευθυνεσαι σε εμενα, εχω γραψει αναλυτικα καποια πραγματα μια σελιδα πιο πισω.
Σ ευχαριστω

μολις απεκτησα τη sony nex-5k.πρωτη φορα πιανω στ χερια μου "καλη"μηχανη.σα γυναικα τη προσεχω.χαχα.μια ερωτηση θελω να κανω.η αναβαθμιση που εχει βγει δε τη βρισκω.μηπως μπορειται να με βοηθησετε

μολις απεκτησα τη sony nex-5k.πρωτη φορα πιανω στ χερια μου "καλη"μηχανη.σα γυναικα τη προσεχω.χαχα.μια ερωτηση θελω να κανω.η αναβαθμιση που εχει βγει δε τη βρισκω.μηπως μπορειται να με βοηθησετε
Βούρ στο Γιάννη (το Σπύρου) .....για φροντιστήριο!! :idea:

Βούρ στο Γιάννη (το Σπύρου) .....για φροντιστήριο!! :idea:
xaxa τον εχω ζαλισει λιγακι απο χτες να πω την αληθεια..

αγορα ψηφιακής φωτογραφικής - προτάσεις

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα . Θα ήθελα τη βοηθεια σας μιας και είστε οι ειδικοι για την αγορά μια ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής!!

Δε γνωρίζω και πάρα πολλά γυρω απο το άθλημα της φωτογραφιας και δε ξέρω ποια φωτογραφική να διαλέξω!!

1. Αρχικά ξέρω οτι θέλω να είναι compact για να είναι μικρή και να έχει πολλά mpixel για να έχουν καλές αναλύσεις οι φωτογραφίες μου ( Αν και απο οτι μου ειπαν τα mpixel δεν παιζουν τόσο πολύ ρολο όσο ο φακός)
  2. Επίσης θέλω να μπορώ να τραβάω HD video (1080 ή να περιοριστώ στο 720p? μηπως είναι περιττό το 1080 και απλά θα χρειάζομαι πολή μπαταρία και μνήμη?)
  3. Τέλος θα ήθελα να μου πείτε ποια μάρκα να προτιμήσω (sony,nikon,panasonic,cannon κλπ κλπ) και ποιός φακός ειναι ο καλυτερος για να βγάζω τζαματες φωτογραφίες!!
  4. Όλα αυτά θέλω να μπορώ να τα έχω σε μια φωτογραφικη που maximum να αξιζει περι τα 250 ευρω!!

έχετε να μου προτείνετε κάποια?

Ευχαριστω εκ των προτερω και συγνωμη για το μεγάλο ποστ :)

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλημέρα παιδια,νέος στην παρέα και επίδοξος αγοραστης νέας φωτογραφικής μηχανής.

Εχω διαβάσει όλο το παρόν θέμα καθώς και το άλλο με τις τοπ compact μηχανές ανάλογα με τα budget. Κανένας όμως δεν ζήτησε γνώμες με τις ανάγκες τις δικιές μου οπότε είπα να μπω στην παρέα σας.

Λοιπόν,στην κατοχή μου έχω μια Powershot SX100 IS από την οποία έχω μείνει ικανοποιημένος,τουλάχιστον για την δουλειά που την ήθελα όταν την πείρα. H συγκεκριμένη στο θέμα βίντεο απλά δεν κάνει,αλλά δεν είχα τέτοιο σκοπό τότε οπότε δεν το είχα ψάξει.

Πλέον αναζητώ μία compact (το μέγεθος παίζει ρόλο) η οποία να μπορεί να μου δίνει καλά αποτελέσματα βίντεο σε βραδινές κυρίως λήψεις. Συναυλιακός τύπος βλέπετε και επειδή το καλοκαίρι προβλέπεται θερμό πρέπει να είμαστε έτοιμοι...

Έχω πάρει της αδερφής μου μια Canon Ixus 80IS και τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρυντικά(που δεν το περιμενα) οπότε ψάχνόμουν κυρίως για κάποια Canon αυτής της σειράς (Ixus).

Έχω βρει και βίντεο της 1000HS απο συναυλία και ήταν σχεδόν άψογο... Το budget είναι κάπου εκεί στα 300

Απο το διάβασμα που σας έχω κάνει με ψήνεται για την Sony HX5V απλά μέχρι τώρα δεν είχα κοιτάξει για κάτι πέρα απο Canon (κολήματα είναι αυτά..)

Για πείτε λοιπόν κάποια γνώμη....

Aφου είσαι "Canonikos" ...

http://www.dpreview.com/products/canon/compacts

Για χαμηλούς φωτισμούς διάλεξε να έχει αισθητήρα ΒCI-CMOS, και το ζοομ που σε ενδιαφέρει. H 1000Hs τέτοια είναι.

Απο Sony εκτος απο HX5 δες και ΗΧ7, ΗΧ9 που έχουν καλύτερο βιντεο. Ολες αυτες έχουν BCI-CMOS αισθητήρα.

Οντας για τον επομενο 1 χρονο και κατι στη Ρωμη λογω εργασιας σκεφτομαι να αγοράσω μια μηχανουλα να την εχω μαζι μου κυριως για τουριστική φωτογράφηση. Η αγορά θα γινει το Πάσχα και εχοντας διαβάσει τις παραπάνω σελιδες ειμαι μεταξύ των

α) Μια all around travel zoom π.χ Panasonic TZ-7 (κατα προτιμηση) ή TZ10. Την πρώτη δεν την εχω εντοπισει στην Ρωμη σε καποιο κατάστημα αλλά ισως την ψάξω στην Αθηνα οπου θα ειμαι την Μ.Εβδομαδα και την εβδομαδα του Πασχα

β) Panasonic LX3 (μεταχ) ή LX5.

γ) Ξανα(αγοράζω) την Canon S90 οπου την βρώ

Να πώ οτι το καλό βιντεο ειναι ευπρόσδεκτο αλλά δεν αποτελεί βασική προτεραιότητα μου

Ιδέες ή αντιπροτάσεις ;

Α, νομιζω πρέπει να ειμαστε ευχαριστημενοι με τις τιμες που έχουμε στα περισσότερα φωτογραφικά είδη (μεχρι στιγμης) στην Ελλάδα. Στην Ιταλια ουτε κατά διανοια (εκτος αν πεσεις σε κομμάτι αμφιβόλου προελεύσεως ). Βεβαια δεν εχω δοκιμασει ακόμα τις αντοχές των μαγαζατόρων στο σκληρό παζάρι ...

Οι επιλογές σου είναι καλές σε κάθε περίπτωση. Για ΤΖ7 το βλέπω χλωμό (να βρείς καινούρια), από κει και πέρα διαλέγεις: travel zoom με πλεονέκτημα το μεγαλύτερο εύρος ζουμ που μερικές φορές βοηθάει, ή κάτι πιο ποιοτικό όπως οι LX3/5 και S90/95 με καλύτερη συμπεριφορά στα σκοτάδια και περισσότερο έλεγχο. Σε ότι αφορά τις τιμές, γενικώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουμε από τις χαμηλότερες παρά τις αυξήσεις φ.π.α.

verron ο Ηλίας τα είπε όλα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι άλλο :-)

Οι επιλογές σου είναι καλές σε κάθε περίπτωση. Για ΤΖ7 το βλέπω χλωμό (να βρείς καινούρια), από κει και πέρα διαλέγεις: travel zoom με πλεονέκτημα το μεγαλύτερο εύρος ζουμ που μερικές φορές βοηθάει, ή κάτι πιο ποιοτικό όπως οι LX3/5 και S90/95 με καλύτερη συμπεριφορά στα σκοτάδια και περισσότερο έλεγχο. Σε ότι αφορά τις τιμές, γενικώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουμε από τις χαμηλότερες παρά τις αυξήσεις φ.π.α.

Eυχαριστώ.. Μαλλον θα περιμενω την άλλη εβδομαδα που θα έρθω Ελλάδα να ριξω μια ματια . Ολο και κατι θα βρεθεί...

To BCI με BSI φαντάζομαι έχουν διαφορά ε?? Και αυτες με το CCD ?? Δυο λογάκια μπορεί να πεί κάποιος??

Οσον αφορά τον ήχο ξέρουμε τπτ?? Ειδα κατι βιντεο της sony,στο γιουτουμπε βεβαια,και ήχαν καποιο θέμα...Με την Canon την Ixus80 που σας είπα πως έχω δοκιμάσει είχα παρα πολύ καλό ήχο...

BSI ήθελα να γράψω, ορθογραφικό λάθος είναι.

Σε τόσο μικρούς αισθητήρες με τόσο μικρά πίξελ γενικά ισχύει οτι οι CCD είναι καλύτεροι σε ποιότητα εικόνας απο τους απλούς CMOS αλλά υστερούν σε ταχύτητα - κατανάλωση, αρα και σε βίντεο με μεγάλη ανάλυση και πολλά καρέ όπως και σε ριπές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οι CCD ενω οι CMOS μπορούν.

Η τεχνολογία BSI χαρίζει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα καταγραφής φωτονίων (+1/2 στοπ περίπου) στους αισθητήρες. Δηλ. παίρνεις ίδια ποιότητα εικόνας φωτογραφίζοντας με 40% μεγαλύτερη ταχύτητα.
Μπορεί να εφαρμοστεί και στις 2 τεχνολογίες (CCD - CMOS) αλλά σε CMOS δίνει πιο πολλά προτερήματα γιατί αφήνει ελεύθερο χώρο για ηλεκρονικά που καθαρίζουν τον θόρυβο, ψηφιοποίησης, κλπ. πάνω και μέσα στον ίδιο τον αισθητήρα τα οποία ηλεκτρονικά έτσι λόγω μεγάλης ολοκλήρωσης βγαίνουν ποιοτικά, γρήγορα και φθηνά.
Ετσι λοιπόν οι αισθητήρες BSI-CMOS έχουν σημαντικά καλύτερες αποδόσεις σε χαμηλό φωτισμό με παράλληλα μεγάλες επιδόσεις σε ταχύτητα και μικρή κατανάλωση σε σχέση με αυτές τις ταχύτητες. Ακριβώς οτι χρειάζεται το καλό βιντεο αλλά και ο "πατ-κιουτ" φωτογράφος.

Στους CCD έτσι και αλλιώς τα ηλεκτρονικά είναι ξεχωρα απο τον αισθητήρα.

Ηλια σε ευχαριστω πολυ,κατατοπιστικοτατος.

Επειδη παιζει ρολο και το θεμα κοστους αλλα και μεγεθους βλεπω με καλο ματι και την WX5 της Sony. Θα τις δω και απο κοντα και θα αποφασισω μαλλον.

Παιδιά συγνώμη θέλω τα φώτα σας για την επιλογή μιας εκ των 3 μηχανών

Είναι οι ακόλουθες

Panasonic DMC -TZ18

Canon Ixus 1000 και

Sony DSC - TX 100

Ποια θα με συμβουλεύατε φίλοι μου