Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

φιλε cacau παραγγειλα τελικα την Panasonic TZ10 στα 250 , ελπιζω να εκανα καλα.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μια χαρά μηχανή, απλά στα σκοτάδια τρίποδο. Top ποιότητα κατασκευής, θα την ευχαριστηθείς...

σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου.
Υ.Γ. τι εννοεις τριποδο;

σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου.
Υ.Γ. τι εννοεις τριποδο;

Ο φακός της είναι λίγο σκοτεινός (f/3,3-6,3), οπότε για νυκτερινές λήψεις χρειάζεσαι τρίποδο για να μην φλουτάρουν οι φωτογραφίες σου.

Και επίσης επειδή είναι πολύ καλή σε χαμηλή ευαισθησία (iso80-200max), παίρνεις ένα gorilla ή κάτι αντίστοιχο, και το έχεις στην τσέπη. Είναι χρήσιμο και για αυτοφωτογράφιση...

Θελω και εγω να καταληξω σε επιλογη φθηνης καμερας μετα απο πτωση της προηγουμενης. Ψαχνοντας στο νετ,διαβαζοντας και βλεποντας τις τιμες θα πω οτι μπορω να δωσω μεχρι τα 200 ευρω περιπου και με αγορα μαλλον απο εξωτερικο για καλυτερη τιμη. Ενδιαφερομαι κυριως για αποδεκτη ποιοτητα φωτογραφιας και σχεδον καθολου για το βιντεο. Θελω κατι μικρο για την τζεπη. Εχω βρει την Panasonic lumix fs35 στα 140 ευρω αξιζει; Η να παρω την Lumix tz8 / tz 10 και Sony dsc-hx5v οι οποιες μου αρεσουν πολυ και με τιμη περιπου στα 170-190 ευρω. Οποιαδηποτε αλλη προταση ειναι καλοδεχουμενη! Ευχαριστω πολυ!

Θελω και εγω να καταληξω σε επιλογη φθηνης καμερας μετα απο πτωση της προηγουμενης. Ψαχνοντας στο νετ,διαβαζοντας και βλεποντας τις τιμες θα πω οτι μπορω να δωσω μεχρι τα 200 ευρω περιπου και με αγορα μαλλον απο εξωτερικο για καλυτερη τιμη. Ενδιαφερομαι κυριως για αποδεκτη ποιοτητα φωτογραφιας και σχεδον καθολου για το βιντεο. Θελω κατι μικρο για την τζεπη. Εχω βρει την Panasonic lumix fs35 στα 140 ευρω αξιζει; Η να παρω την Lumix tz8 / tz 10 και Sony dsc-hx5v οι οποιες μου αρεσουν πολυ και με τιμη περιπου στα 170-190 ευρω. Οποιαδηποτε αλλη προταση ειναι καλοδεχουμενη! Ευχαριστω πολυ!

τη SONY από το MULTIRAMA στα 180 ευρώ. Αξίζει !!!

Για χάρη της Sony dsc-hx5v, αξίζει να απ αρνηθώ την Sony dsc-wx1 ( την έβαλε στο μάτι η θεία) ή μένω με τη μικρή και παίρνω για τη θεία μία άλλη πιο οικονομική ( πχ.wx5 από μουλτιράμα); Ιδού το δίλημμα... Κύριοι cacau και Βλασίδη, εσείς τι λέτε;Την wx1 την πήρα πριν μια εβδομάδα και δεν πρόλαβα ακόμα να την χαρώ.Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις συμβουλές.

Πάρε την HX5V, δοκίμασε την και κράτα όποια σου αρέσει περισσότερο. Της θείας όποια και να της δώσεις θα ενθουσιαστεί... :coool:

Αυτό είναι μία πολύ καλή ιδέα. Μεταξύ των δύο ποια νομίζετε ότι υπερτερεί φωτογραφικά.(έχω την εντύπωση ότι η wx1 πρέπει να είναι ένα κλικ καλύτερη στα σκοτάδια ή κάνω λάθος;)

Στο ίδιο δίλλημα είμαι κι εγώ...
dsc-hx5v Vs wx1

Σκοπεύω να την αγοράσω μέχρι μέσα Ιουλίου...

Ποια λέτε να πάρω καλύτερα?

giannis an

Στα σκοτάδια με ευρυγώνιες εως νορμαλ λήψεις (25-50mm) η wx1 έχει πιο φωτεινό φακό και υπερτερεί. Απο 50mm και πάνω η Hx5v αρχικά ισοφαρίζει και στη συνέχεια υπερέχει.

wx1 : f/2.5@25mm - f/5.9@120mm
Hx5v: f/3.5@25mm - f/5.5@250mm αρα κάπου στο f/4.5@120mm.

Να επανέλθω, μετά από έρευνα που έκανα, και να ζητήσω την άποψη σας για τις 3 υποβρύχιες φωτογραφικές που πέρασαν στο τελικό και είναι υποψίες για αγορά συνοδεύοντας τις βουτιές μου…..

1. Rollei Sportsline 60

2. Rollei Sportsline 90

3.Kodak EasyShare Sport C123

Θα ήθελα να ακούσω τόσο συγκριτικά σχόλια όσο και αντικειμενικά για τη κάθε φωτογραφική…..

Από όσα στοιχεία κατάφερα να συγκεντρώσω, κατάλαβα ότι το focus είναι το σημείο που πρέπει κάποιος να προσέξει μιας και εκεί υστερούν οι υποβρύχιες με αποτέλεσμα να έχουμε κουνημένες ή θολές φωτογραφίες.

Βάση λοιπόν των τεχνικών χαρακτηριστικών της κάθε κάμερας και μονο, η επιλογή της Rollei Sportsline 90 μου μοιάζει πιο τιμια απ' ολες μιας και στα χαρακτηριστικά της αναφέρει ''Fixfocus lens'' που ίσως προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα στη εστιαση.

Πιστεύετε ότι πρέπει να επικεντρωθώ και σε κάτι άλλο πέρα από το focus, και ποσο μπορεί το Fixfocus lens να βοηθήσει ?

Αγορά compact φωτογραφικής μέχρι 150€

Καλημέρα!

Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με την αγορα μιας compact φωτογραφικής μηχανής με budget μεχρι 150€ περίπου.

Τα κριτήρια είναι α)να βγάζει καλές φωτογραφίες, β) να τραβαει video 720p και γ) να έχει ενα λογικό μεγεθος για ευκολη μεταφορά.

Για παραπάνω λεφτά νομίζω οτι οι compact μηχανές δεν συμφέρουν ιδιαίτερα μιας και μετά πας σε επίπεδο dslr οπου η ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλύτερη. Απλά αυτή τη στιγμή δεν θέλω το μεγαλύτερο κόστος και τον μεγαλύτερο όγκο.

Αν αργότερα "κολλήσω" με το hobby, βλέπουμε για μια dslr.

Μου έχουν προτείνει τρεις compact (Canon A3300, Olympus VR310 και Pentax RZ10). Δεν ξέρω ποια η γνώμη σας για αυτές. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση? Κάποια καλύτερη περίπτωση σε αυτά τα χρήματα?

Ευχαριστώ,
Γιάννης

Καλησπέρα,

Θα ήθελα μια βοήθεια μεταξύ των παρακάτω 3 επιλογών:

1) Sony WX5
2) Sony HX5V
3) Sony W390

Σε αυτά τα χρήματα γύρω στα 150-180€ τι προτείνετε? Με ενδιαφέρει μια καλή all-around μηχανή με καλή ποιότητα στις φωτογραφίες και στο video (720p).

Αν υπάρχει άλλη πρόταση σε αυτά τα χρήματα, ευχαρίστως να την ακούσω.

Αλήθεια για την W390 δεν έχω βρει αρκετά στοιχεία. Θεωρείτε οτι δεν είναι στο επίπεδο των άλλων 2?

Μια γνώμη επίσης για το αν αξίζει να κοιτάξω και τις Pentax RZ10, Olympus VR310 (330).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!