Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μην πάρεις κανένα Sigma ή Tamron 18-200, οι φτηνοί είναι σκουπίδια. Αν θέλεις κάτι παραπάνω απο τον βασικό 18-55, θα πάρεις τον πολύ καλό Nikon 18-105 VR που σε καλύπτει μια χαρά με 100 επι πλέον. Μια φίλη αγόρασε προχτες την D5100 με τον 18-105 στα 750 . Δώσε και άλλα 160 να πάρεις τον 35mm f1.8. Και πρόσεχε. Οι έμποροι προωθούν τα προϊόντα που έχουν διαθέσιμα και που έχουν μεγαλύτερο κέρδος.

Εγώ μόλις τηλεφώνησα σε ένα απο τα μαγαζιά. Η τιμή είναι ακόμα αυτή που γράφω πιο πάνω, αλλα υπάρχει βαρβάτη έλλειψη πλέον. Οπότε αν την βρεις και όπου την βρεις, έστω και 50 ακριβότερα, πάρ'την. Αλλιώς υπάρχει ακόμα η D7000 με τον ίδιο φακό στα 1.150 . Η D7000 είναι μεν καλύτερη, έχει καλύτερο σύστημα εστίασης, είναι μεταλικό το σώμα και έχει περισσότερα κουμπιά, είναι πιο "ημιεπαγγελματική", αλλα τα προσόντα της αυτά δεν θα σου δώσουν κάτι παραπάνω στην ποιότητα της εικόνας και στην χρήση με χαμηλό φωτισμό. Εχουν δηλ όμοια ποιότητα εικόνας. Ανταγωνιστική της είναι η Canon 60D που κοστίζει ελάχιστα ακριβότερα και είναι λίγο χειρότερη στο θόρυβο.

Αν βρεις την D5100 αλλα δεν έχει τον 18-105 ή δεν μπορούν να στον δώσουν, αγόρασέ την σκέτο σώμα αν γίνεται μέχρι 620 το πολύ (κανονικά είναι κάτω απο 570) και μπορείς να αγοράσεις απο αλλού σκέτο τον 18-105 απο 150 ως 210 . Μόνο η μηχανή είναι σε έλλειψη, όχι ο φακός

Α και κάτι άλλο. Γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να μείνεις σε Nikon ή Canon. Εχουν πολύ καλύτερη υποστήριξη σε περιφαρειακά, φακούς και σίγουρο μέλλον. Αν πας σε τρίτη εταιρία, δες τις καινούργιες Sony πρώτα, ιδίως τις NEX, αλλα εγώ δεν μπορώ να σου πω τίποτα, γιατί δεν έχω δική μου γνώμη ακόμα.

Δυστυχώς δεν βρίσκω την Nikon D5100 με τον φακό 18-105 vr. Ακόμα και body only δεν την βρίσκω σε καλή τιμή. Βρήκα την Canon 550d με 18-105 στα 750-800 . Λέει η Canon ή είναι υποδεέστερη και παλιά; Τι προτείνετε;

Diol η φίλη σου από που την πήρε; Άμα δεν θέλεις να το ποστάρεις στείλε μου πμ. Το κακό με την αγορά από Αθήνα είναι ότι ήθελα το ΣΚ να κάτσω να την μάθω την κάμερα διότι από Δευτέρα θα πρέπει να την χρησιμοποιήσω, άμα την πάρω από Αθήνα δεν με βλέπω να προλαβαίνω με τίποτα.

Τελικά βρήκα την D5100 με τον 18-105vr στα 760 (μετά από διαπραγματεύσεις) και την πήρα. Πραγματικά πιστεύω πως πήρα από τις τελευταίες D5100 στην Θεσσαλονίκη με αυτόν τον φακό διότι οι αλυσίδες τύπου Public, που έχουν απόθεμα D5100, δεν σπάνε τα κιτ κτλ.

Από το Σάββατο αρχίζω το διάβασμα για να μάθω να την χρησιμοποιώ σωστά.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Παιδιά καλησπέρα,

Προσπαθώ να ξεκινήσω να ψάχνω για την πρώτη μου DSLR Nikon κατά προτίμηση, αλλά δυστηχώς με πάρα πολύ μικτό budget (για κάνα 250άρι ... ), επομένως για μεταχειρισμένη θα κοιτάξω, γιατί για καινούργια, δεν φτάνω καμία, αν και τις είδα όλες live σε μεγάλα μαγαζιά, και από όσες θα μπορούσα να φτάσω με μελλοντική αποταμίευση, μάλλον η D5100 και η D90 μου φάνηκαν πιο βολικές από την D3100. Εμπερία στην φωτογραφία έχω πολύ μικρή, έχω μια Nikon Coolpix L120 και με αυτή ότι βγάζω. Αλλά αυτή δεν έχει manual ρυθμίσεις και για αυτό θα θελά να πάρω DSLR. Κυρίως bokeh πορτραίτα θα θελά να κάνω ... αυτό "ζηλεύω" που δεν το έχω :D

Με τα χρήματα που διαθέτω μάλλον θα μπορούασ να κοιτάξω για μεταχερισμένη D80 (το πολύ νομίζω κιόλας), μεταχειρισμένη D60 ή D3000? Τι θα προτείνατε από τις τρείς? Η να το αφήσω για λίγο καιρό μπας και πάρω καμιά καινούργια?

Παιδιά καλησπέρα,

Προσπαθώ να ξεκινήσω να ψάχνω για την πρώτη μου DSLR Nikon κατά προτίμηση, αλλά δυστηχώς με πάρα πολύ μικτό budget (για κάνα 250άρι ... ), επομένως για μεταχειρισμένη θα κοιτάξω, γιατί για καινούργια, δεν φτάνω καμία, αν και τις είδα όλες live σε μεγάλα μαγαζιά, και από όσες θα μπορούσα να φτάσω με μελλοντική αποταμίευση, μάλλον η D5100 και η D90 μου φάνηκαν πιο βολικές από την D3100. Εμπερία στην φωτογραφία έχω πολύ μικρή, έχω μια Nikon Coolpix L120 και με αυτή ότι βγάζω. Αλλά αυτή δεν έχει manual ρυθμίσεις και για αυτό θα θελά να πάρω DSLR. Κυρίως bokeh πορτραίτα θα θελά να κάνω ... αυτό "ζηλεύω" που δεν το έχω :D

Με τα χρήματα που διαθέτω μάλλον θα μπορούασ να κοιτάξω για μεταχερισμένη D80 (το πολύ νομίζω κιόλας), μεταχειρισμένη D60 ή D3000? Τι θα προτείνατε από τις τρείς? Η να το αφήσω για λίγο καιρό μπας και πάρω καμιά καινούργια?

αν θυμάμαι καλά είδα χθες στο Μαγρίζο στη Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη καινούρια nikon d3000 με φακό 18-55 στα 320 ευρώ

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Είναι χαμηλό το budget και μη περιμένεις πολλά. Μόνο και μόνο ο φακός κάνει κάνα 80άρι.
Σίγουρα μπορείς να βρεις D60 μιας και εγώ έδωσα τη δική μου στα 220 ελαφρά μεταχειρισμένη με τον 18-55VR.

Στη θέση σου θα έψαχνα μια canon 400D ή μια Nikon D80 πρώτα.....

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Είναι χαμηλό το budget και μη περιμένεις πολλά. Μόνο και μόνο ο φακός κάνει κάνα 80άρι.
Σίγουρα μπορείς να βρεις D60 μιας και εγώ έδωσα τη δική μου στα 220 ελαφρά μεταχειρισμένη με τον 18-55VR.

Στη θέση σου θα έψαχνα μια canon 400D ή μια Nikon D80 πρώτα.....

Και εγώ για καμιά D80 σκεφτόμουνα, αν τελικά δεν αποφασίσω να το καθυστερήσω απλά για να πάω μετά είτε σε D3100 ή το ιδανικό σε D90 αν έχω περισσότερα χρήματα να διαθέσω. Πάντως και οι D80 ... μια χαρά την κρατάνε την τιμή τους στα σώματα, για την ηλικία τους, αυτό βλέπω ... :).

Ναι. Ιδιαίτερα αν τη βρεις σε καλή κατάσταση θα σου μείνει καιρό.

Υπάρχει μια αγγελία για D80, στο γνωστό φωτογραφικό φόρουμ, στα 350 ευρώ...

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Υπάρχει μια αγγελία για D80, στο γνωστό φωτογραφικό φόρουμ, στα 350 ευρώ...

Μάλλον ακριβή την βρίσκω :). Δεν νομίζω ότι αξίζει 350 ρε παιδιά αυτή η μηχανή ακόμα, μάλλον το παρακάνουν. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος. Πάντως αν είναι να ανέβω στα 350, μετά έχω 2 λύσεις ... να πάρω ολοκαίνουργια D3000 μαζί με τον 18-55 με εγγύηση κτλ ή να το αναβάλω για D3100 ή καμιά D90 όταν θα περάσει η κρίση από την χώρα και θα έχω κάνα φράγκο παραπάνω ...:) Mέχρι τότε θα έχει βγει και η D3700, D3800, D3900 D7800, D7900 κτλ κτλ κτλ :D

Η D80 για μένα είναι η πιο αδιάφορη Nikon. Σαν σώμα δεν αξίζει πάνω απο 150 (γνώμη μου). Η D60 & D3000 είναι προτιμότερη.

Εντάξει, μπορεί να μην σας αρέσει αλλά δε νομίζω να συγκρίνονται.

Σε σώμα, AF (ταχύτητα και build in), σημεία εστίασης, λειτουργίες, σκόπευτρο (πεντάπρισμα και viewfinder) κλπ είναι κλικ παραπάνω.

αγορα φωτωγραφηκης

σκεφτομε της παρακατω φωτωγραφυκες καθε γνωμη δεκτη, βλεπεις αυτη που ειχα μου την πειρε η κορη

1) DMC-TZ20 Silver πανασονικ
2)Sony Digital Camera DSC-HX9V Black
3)Sony Digital Camera DSC-HX7V Red
4)Camera SX 220HS

Κοίτα λίγο τις προηγούμενες σελίδες , ξέχνα την HX7V, και βάλε κι έναν ορθογράφο στον browser σου τζάμπα είναι... -bye-

δικιο εχεις ,δεν τα παω και καλα με την τεχνολογια, βρηκα την canon s95 στο πλαισιο εκθεσιακο κοματι στη τιμη 345 ευρω αξιζει να την αγορασω;
αν και ειμαι παντα υπερ του καινουργιου

αν πας κεντρο θα την βρεις πακεταρισμενη σε αυτα τα χρηματα

συγνωμη αξιζει τον κοπο η να παω στη s100