Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΟΝ D3100

ΚαλησπερΑ
Θελω να αγορασω την nikon D3100
την βρηκα στην τιμη 474 με φακο 18-55mm
και 513 με φακο 18-55 VR
τι σημαινει mm και VR ?
αξιζει η διαφορα στην τιμη ?

ποια η γνωμη σας για την καμερα ?
υπαρχει κατι αλλο σ αυτη την τιμη

ειμαι σχετικα αρχαριος
θελω 60% φωτο και 40% βιντεο

ευχαριστω
άν κάνεις μια υπέρβαση στη τιμή μπορείς να βρείς την Canon 550D kit, την Nikon D5000 και λίγο παραπάνω τη D5100..

Απάντηση: Re: ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΟΝ D3100

ευχαριστω
γιατι γραφεις ποιο πανω οτι η 5100 εχει αληθινο VR η 3100 οχι
σημερα που το κοιταξα μου ειπαν οτι υπαρχει ελλειψη

Καμία από τις δύο δεν έχει "VR" στο σώμα, όπως και καμία Νίκον, η σταθεροποίηση είναι στον φακό, επενεργεί σε ένα από τα γκρουπ των στοιχείων του φακού. Πιο "ακριβή" μεν (αφού την πληρώνεις ως καπέλο σε κάθε φακό που διαθέτει σταθεροποίηση) αλλά και περίπου 1 στοπ πιο αποδοτική στην πράξη (ερίζεται μεν το ζήτημα, αλλά μάλλον έτσι είναι) από την "ενσωματωμένη" σταθεροποίηση των λοιπών (πλην Canon-Nikon) κατασκευαστών. Προσωπικώς βέβαια θα προτιμούσα το σύστημα των άλλων εταιρειών, γιατί αυτό το καπέλο στις τιμές παραέγινε.

Τα mm αναφέρονται στο εστιακό μήκος του φακού. Το εστιακό μήκος του φακού επηρεάζει τη γωνία κάλυψής του, και συνεπώς το κάδρο μας. Επειδή ο αισθητήρας των μηχανών αυτών είναι μικρότερος από το καρέ του φιλμ 135, ο φακός 18-55mm αντιστοιχεί χονδρικώς σε έναν φακό 28-80mm όπως τον ξέραμε την εποχή του φιλμ. Παράδειγμα του διαφορετικού κάδρου που παίρνεις από τα 28 μέχρι τα 200mm, είναι το παρακάτω:
page2_1.jpg

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Παιδιά ο άνθρωπος με ρώταγε για τις compact της σειράς S, οπότε η απάντησή μου αφορά την S5100 που έχει optical VR στον φακό - όχι την DSLR 5100! :Banane0:

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Παιδιά ο άνθρωπος με ρώταγε για τις compact της σειράς S, οπότε η απάντησή μου αφορά την S5100 που έχει optical VR στον φακό - όχι την DSLR 5100! :Banane0:

Α οκ. Το είδα μαζί με τη 3100 και παρανόησα. Ε κι αυτή η Νίκον έχει μπερδέψει τα μπούτια της.

Κι εμείς μαζί της, υπάρχουν S3100, S5100, D3100, D5100 και δεν συμαζεύεται...

για την dslr ρωταγα δεν ηξερα καν οτι υπαρχει και 3100 compact
εγραψα D3100

Βιντεο με dslr θα σε δυσκολεψει και δη χωρις ανακλινομενη οθονη.
Η εστιαση ειναι ενα θεμα επισης σοβαρο. Εχεις τη διαθεση να εστιαζεις χειροκινητα?
Το λεω επειδη αναφερεις οτι θα τραβας το μισο του χρονου περιπου βιντεο. No good.

Σκεψου να αγορασεις καλυτερα μια οικονομικη βιντεοκαμερα χωριστα.
Μια entry level dslr ειναι σχεδον αποκλειστικα φωτογραφικη μηχανη και τριτευοντως..βιντεοκαμερα.

Βιντεο με dslr θα σε δυσκολεψει και δη χωρις ανακλινομενη οθονη.
Η εστιαση ειναι ενα θεμα επισης σοβαρο. Εχεις τη διαθεση να εστιαζεις χειροκινητα?
Το λεω επειδη αναφερεις οτι θα τραβας το μισο του χρονου περιπου βιντεο. No good.

Σκεψου να αγορασεις καλυτερα μια οικονομικη βιντεοκαμερα χωριστα.
Μια entry level dslr ειναι σχεδον αποκλειστικα φωτογραφικη μηχανη και τριτευοντως..βιντεοκαμερα.

ισως το εγραψα λαθος δεν μ ενδιαφερει ιδιαιτερα το video
εχω μια compact LUMIX TZ7 μ εξυπερετουσε αφανταστα στα ταξιδια
βασικα δεν μ αρεσουν φωτο με τοπια μνημεια ηλιοβασιλεματα λουλουδια .....μακρυα
την κρατουσα παντα επανω μου και χτυπαγα οτι εβλεπα γυρο μου

το κακο ηταν οταν επιασα μια dslr
αλλη αισθηση
τωρα η lumix μου φαινεται παιγχνιδακι

ηρθε η στιγμη για καινουργιες εμπειριες !

.

Στέλιο τα μπέρδεψες, η συγκεκριμένη απάντηση ήταν προς τον gianniskriti:

Quote Originally Posted by cacau View Post
Η... 5100!
Ευχαριστώ. Δηλαδή η s5100 είναι κατα πολυ ανωτερη ώστε να μην τιθεται καν θεμα συγκρισης μεταξυ s2550, s3100 και s5100 ? Διοτι η 2550 ήταν οτι πρπει για το budget μου !

σε εσένα απάντησα αυτό: mm είναι τα χιλιοστά, μονάδα μέτρησης του εστιακού μήκους του φακού. VR = Vibration Reduction η κατά Nikon εκδοχή του σταθεροποιητή, μια και τα σώματα της συγκεκριμένης μάρκας ΔΕΝ έχουν σταθεροποίηση στο σώμα. Γενικώς ο "σταθεροποιημένος" φακός θα σου δώσει κέρδος 1-3 stop, θα μπορείς δηλαδή να τραβάς στο χέρι με πιο αργούς χρόνους. Για τιμές κ.λ.π. θα τα πείς με τους Nikonians, αλλά μήπως να διάβαζες πρώτα το πολύ καλό εισαγωγικό στην φωτογραφία του Alex εδώ? http://www.avclub.gr/forum/showthrea...BFυς

Έχω μια βιντεοκάμερα sanyo hd2000 και μία fuji f30.
Σκέφτομαι να δώσω τη βιντεοκάμερα και να πάω σε μία καλή φωτογραφική που να τραβάει και βίντεο full hd.
Στην αρχή έλεγα να πάω σε μια dslr αλλά διαβάζω ότι έχει περιορισμούς στο βίντεο λόγω θέρμανσης, οπότε μια sony microless νομίζω ότι μου ταιριάζει?
Αν ναι ποια να προτιμήσω?Το βίντεο της θα είναι εφάμιλλο της sanyo η οποία έχει ψηφιακό σταθεροποιητή ο οποίος δεν παλεύεται.

το κακο ηταν οταν επιασα μια dslr
αλλη αισθηση
τωρα η lumix μου φαινεται παιγχνιδακι

ηρθε η στιγμη για καινουργιες εμπειριες !

Αμ αυτό είναι το κακό, το you can't go back.

Μήπως να δοκίμαζες και κάποια από τις χωρίς καθρέφτη; Είναι ίσως καταλληλότερες για τη χρήση που θέλεις, στην οποία η φορητότητα παίζει μεγάλο ρόλο. Εκτός βέβαια εάν θέλεις την αμεσότητα του οπτικού σκοπεύτρου, εκεί αλλάζει. Πχ μια Sony με τον ευρυγωνιο 16ρη pancake ίσως ήταν ιδανική, ή μια Πανασόνικ με τον 20ρη/1.7. Ρίξε και σε αυτές μια ματιά, δεν χάνεις κάτι... στο κάτω-κάτω παίρνεις και ένα πρόσθετο σκόπευτρο και τις χρησιμοποιείς όπως τις παλιές τηλεμετρικές.

Πρός όλους: αυτή την περίοδο το Amazon.uk έχει πολύ καλές τιμές στις Panasonic m4/3, που συνδυάζονται με cashback από την Panasonic Αγγλίας (προσοχή όχι όλα τα μοντέλα). Επίσης μπορείτε να "χτυπήσετε" στο Olympus.de (μαγαζί στο ebay) factory refurbished μηχανές, ουσιαστικά καινούριες με ένα χρόνο εγγύηση, με λίγη προσοχή πετυχαίνετε καλά κομάτια - πήρα μια E-PL2 στα 315 με έξοδα αποστολής. Αν δικαιολογείτε τιμολόγιο αγοράς, όλοι αυτοί σας κόβουν το Φ.Π.Α. κατευθείαν (στην πραγματικότητα η μηχανή πληρώθηκε 270 ). Εξαιρετικά αξιόπιστα μαγαζιά, έχω ψωνίσει κι από τους δύο και είμαι ευχαριστημένος.
Τέλος για να ευλογήσουμε τα γένεια μας, υπενθυμίζω ότι οι τιμές που βλέπετε στο scroutz κ.λ.π. είναι οι χαμηλότερες "μαρκέ", δηλαδή αν δώσουν χαμηλότερες τους κράζει η αντιπροσωπία, αν πάτε όμως σε γνωστα φωτομάγαζα και έχετε μετρητά στην τσέπη, έχουν άλλο ένα (μικρό) περιθώριο, ή σας δίνουν δώρο μια καλή κάρτα μνήμης...

Αμ αυτό είναι το κακό, το you can't go back.

Μήπως να δοκίμαζες και κάποια από τις χωρίς καθρέφτη; Είναι ίσως καταλληλότερες για τη χρήση που θέλεις, στην οποία η φορητότητα παίζει μεγάλο ρόλο. Εκτός βέβαια εάν θέλεις την αμεσότητα του οπτικού σκοπεύτρου, εκεί αλλάζει. Πχ μια Sony με τον ευρυγωνιο 16ρη pancake ίσως ήταν ιδανική, ή μια Πανασόνικ με τον 20ρη/1.7. Ρίξε και σε αυτές μια ματιά, δεν χάνεις κάτι... στο κάτω-κάτω παίρνεις και ένα πρόσθετο σκόπευτρο και τις χρησιμοποιείς όπως τις παλιές τηλεμετρικές.

μμμ...οχι, θελω Νιcon D3100
κατα την γνωμη μου ειναι η ποιο καταλληλη μηχανη για να ξεκινηση ενας αρχαριος dslr

που μπορω ομως να την βρω κατω απο 500 ευρω με τον 18-55 VR
τα φωτομαγαζα εχουν καλες τιμες αλλα κανουν μπλοφαριτσες
για να πουλησουν αυτο που θελουν
ενω η καμερα υπαρχει σε ολους τους ΗλεκτροΚοτσοβολους
στα φωτομαγαζα προσφερεται με δωρα τριποδα τσαντες αλλα δεν υπαρχη
λογω πλημμηριων στην Ταιβαν ...:flipout:..ετσι μου ειπαν δυο απο αυτα

.

Last edited:

Καλημέρα σε όλους!
Ισχύουν ανεπίσημες προσφορές σε φωτογραφικές της Olympus (με εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας). Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε πμ!

Χρονια Πολλα!!!
ναι καλα θα ηταν να γραψεις εδω τις προσφορες, παρα να λαβεις απο πολλα ατομα pm!

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Γράφω ότι είναι ανεπίσημες, θέμα δεοντολογίας θα το έλεγα. Όποιος ενδιαφέρεται πμ!

Καλησπέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Θα ήθελα την γνώμη σας για την φωτογραφική μηχανή της olympus vr330. Πάιζει στα 119ε...
Είναι καλή η μηχανή αυτή;

Καλησπέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Θα ήθελα την γνώμη σας για την φωτογραφική μηχανή της olympus vr330. Πάιζει στα 119ε...
Είναι καλή η μηχανή αυτή;

Κοίτα κάτι άλλο καλύτερα...