Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Μια μηχανη που να αξιζει τα χρηματα της σε αυτη την κατηγορια?ποια θα συστηναται...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Στα χρήματα που βαζεις για ταβάνι εγώ θα κοιταζα τις

Canon Powershot S95 & Olympus XZ-1. Νομιζω οτι στα λεφτά αυτά δεν θα βρεις κατι καλύτερο σε compact. Να πώ την αμαρτία μου παραπάνω λεφτά για compact δεν θα έδινα σε καμμιά περιπτωση

H άλλη λύση ακουει στο ονομα Olympus E-PL1 & φακος 14-42 αμα θελεις να κολυμπήσεις λίγο πιο βαθειά (αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει)

Αν θες πάντως super zoom τσέπης ντε και καλά, κοίτα πρός Samsung WB700-750. Μια χαρά και κάνεις οικονομία... Αν οδηγός σου είναι η ποιότητα, ο Γιώργος τα λέει μια χαρά. Να προσθέσω ότι παρότι κάτοχος της S95, θεωρώ την XZ1 σαφώς καλύτερη, αλλά και σαφώς μεγαλύτερη - η τσέπη που θα μπεί πρέπει να είναι μεγάλη...

Last edited:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.H Olympus E-PL1 μου αρέσει πάρα πολύ,αλλά σε τιμή φεύγει πολύ.Επίσης οι άλλες 2 που μου προτείνατε ειναι στα 345+.Τις βρίσκετε κάπου στα 250+?Από Olympus Market (ebay.de) βρίσκω καλές τιμές αλλά είναι όλες refurbished και σε δημοπρασία.Από εγγύηση τι λένε?Eίναι αξιόπιστες?

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.H Olympus E-PL1 μου αρέσει πάρα πολύ,αλλά σε τιμή φεύγει πολύ.Επίσης οι άλλες 2 που μου προτείνατε ειναι στα 345+.Τις βρίσκετε κάπου στα 250+?Από Olympus Market (ebay.de) βρίσκω καλές τιμές αλλά είναι όλες refurbished και σε δημοπρασία.Από εγγύηση τι λένε?Eίναι αξιόπιστες?

Πολλοί από εδώ έχουμε πάρει μηχανές από olympus.de.
Χωρίς προβλήματα, με εγγύηση 1 έτος, ενώ αν είσαι τυχερός μπορεί να πετύχεις μηχανή με 2ετή εγγύηση (υπάρχει η μπλε κάρτα μέσα στο κουτί της Πανευρωπαϊκής εγγύησης 2 ετών).Οι δικές μου μ4/3 που βλέπεις στην υπογραφή μου είναι αγορασμένες από εκεί. Και πολλοί από τους φακούς μου επίσης. Με τιμές για τη ΧΖ-1 μεταξύ 260 και 280 ευρώ και της E-PL1 από 170 έως 200 ευρώ, νομίζω πως δεν πρέπει να κάνεις δεύτερη σκέψη...

Ευχαριστώ για την επισήμανση.Μάλλον θα πάρω την ΧΖ1.Θα βάλω και μια εφαρμογη για snipping και βλέπουμε...

Υπενθυμίζω ότι αν μπορείς να δικαιολογήσης την αγορά ως επαγγελματίας, κόβουν κατευθείαν τιμολόγιο αποφορολογημένο. Και σε όνομα τρίτου, μιά και δέχονται πληρωμές και μέσω τραπέζης...

Απάντηση: Ποια από τις 2? Canon Powershot SX230 HS vs Sony DSC HX 9V

Καλησπέρα!Είμαι στην αναζήτηση μιας compact μηχανής με ταβάνι τα 260 .
Με ενδιαφέρει η ευχρηστία,γιατί η μηχανή θα χρησιμοποιείται κυρίως από τη γυναίκα, το γρήγορο εστίασμα και λήψη
όσο πιο καθαρών -μή κουνημένων φώτο σε normal συνθήκες φωτισμού και αποδεκτές νυχτερινές.All around ένα πράγμα.Δε θα ήθελα να
πάω σε compact system γιατί θα ξεφύγω στο budget.Εξάλλου η D5000 που έχω,με εχει αφήσει ευχαριστημένο και θα
συνεχίσει για αρκετό καιρό.
Έχω καταλήξει σε 2 μοντέλα.
Την Canon Powershot SX230 HS
και Sony DSC HX 9V.
Aπό μια πρόχειρη έρευνα τις θεωρούν παρόμοιες με την Canon να έχει ένα προβάδισμα.Η Sony χαρακτηρίζεται slaggish.
Κανείς κάτοχος να πει άποψη?
Εσείς τι θα με συμβουλεύατε?

sx220 με "κλειστα ματια"! (η 230 εχει επιπλεον μονο το gps το οποιο ομως επειδη τρωει την μπαταρια ακομα και με κλειστη μηχανη, θα το εχεις παντα OFF) ;)
H xz1 ειναι καλυτερη σε χαμηλα iso, σε υψηλα δεν θα το λεγα μιας και εχει εντονο Noise reduction. Δεν εχει ομως απο την αλλη το zoom της sx220/230 (14x vs 4x). Αν μαλιστα πας σε δυνατοτητες video δυσκολα θα βρεις καλυτερο απο της sx220 (1080p/24Hz/stereo audio) το οποιο εχει απιστευτη ποιοτητα για την κατηγορια τιμης. Την βρισκεις τελος 200-230 ευρω καινουργια. Την εχω 3-4 μηνες, εχω γεμισει 2 φορες μια 16αρα καρτα με φωτο και βιντεο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Ειναι η μηχανη που επιλεγω να παρω μαζι μου τις περισσοτερες φορες αφου συνδιαζει ποιοτητα εικονας, ικανοποιητικη ταχυτητα, μικρο μεγεθος, και ουλτρα ζουμ.

κατα βαση απο το γερμανικο αμαζον τη βρισκω 210 στην πορτα μου και τη 220 κ τη 230.Το gps οσο περιεργο και να φανει είναι ενα χρήσιμο χαρακτηριστικο,γιατι συχνα κινουμαι σε περιοχες εκτος των συνηθισμενων (δασικα μονοπατια) οποτε θα ηθελα να ειμαι σε θεση να προσδιορισω που εβγαλα την καθε φωτο.Την ειδα την 230 στα 330 στον Κωτσο και παρατηρησα ότι κατα το ζουμ in out αργοουσε λιγο.Ιδεα μου?

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν το χρειαζεσαι τοσο και την εχεις βρει και ιδια τιμη με την 220 δεν το συζηταμε!

Μολις το δοκιμασα για να ειμαι και σιγουρος. Αν το κανεις αποτομα/γρηγορα τοτε ειναι αμεσο το ζουμ, αν το πας χαλαρα, ξεκινα για 0.5sec σε ζουμαρισμα με μικρη ταχυτητα και μετα περναει στο γρηγορο (εχει 2 ταχυτητες ζουμ αναλογα ποσο θα γυρισεις το ring)

Ευχαριστω πολυ!μαλλον για τη 230 θα κινηθω.να ρωτησω:χρονος εκκινησης κ ετοιμοτητας για ληψη ειναι συντομος?Το image stabilization πως το κρινεις?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Δικες μου μετρησεις τωρα μολις.
On 1.1s, off 1.3sec.
Απο σβησμενη on και τραβηγμα φωτογραφιας (auto focus) απο το πατημα του power μεχρι τον ηχο κλειστρου 3 sec (σε χαμηλο φωτισμο μαλιστα, μια λαμπα μικρη στο δωματιο). edit 1'' shutter speed προσεξα μολις τωρα (iso100 βλεπεις). Αρα 2'' για ανοιγμα κλειστρου, στα 3 κλεινει. Οποτε σε φως ημερας θες 2'' απο το power μεχρι να εχεις την φωτογραφια σου "μεσα στη μηχανη".
O σταθεροποιητης του ειναι ικανοτατος.

Last edited:
Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σε υπερευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου!Δεν υπάρχει και κανά κουμπί +reputation/aura να σου πατήσω!Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους συμφορουμίτες,αλλά νομίζω για τη χρήση που τη θέλω και τα χρήματα αυτά η 230 είναι ότι πρέπει.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

H μπαταρια πόσο κραταει?Ενα μέσο όρο.

Να σαι καλα!

Την μπαταρια αν δεν κανω λαθος την εχω φορτισει 2 ή 3 φορες (λογικα 3 θα ειναι, την εχω την μηχανη απο μεσα Δεκεμβρη) και εχω βγαλει 687 φωτο και βιντεο (γυρω στις 600 φωτο). Οταν τραβας 1080 βιντεο η μπαταρια ξεζουμιζεται ευκολα, κατι που γινεται λιγο πολυ σε ολες τις μηχανες.

Δυο πραγματα που θα σε βοηθησουν να καταλαβεις σε πραγματικη χρηση (κοιταζω την καρτα μου για να εχω καλυτερη, πιο ορθη εικονα):
1. Απο μια γιορτη της μικρης. (Ηταν πρωτη φορτιση της μπαταριας οποτε δεν ειχε ερθει και στα ισια της). Θυμαμαι οτι γυρισα με μπαταρια στο κοκκινο: Βιντεο συνολικης διαρκεια 15 λεπτων (fullHD), και 112 φωτογραφιες. Η μηχανη ηταν βεβαια ανοιχτη συνεχως 1.5 ωρα.

2. Μια εξορμηση πριν 10 μερες (πρεπει να ειναι 3η φορτιση, γιατι 2η δεν μου βγαινουν οι λογαριασμοι): 10 λεπτα full HD βιντεο, +168 φωτογραφιες. Η μπαταρια δεν εχει πεσει ακομα απο την ενδειξη φουλ των τριων γραμμων! (ηταν μεγαλη εκπληξη μετα την πρωτη κρυαδα του Δεκεμβρη) Φανταζομαι οτι οπου να ναι θα πρεπει να πεσει μια γραμμουλα γιατι θα αρχιζω να σκεφτομαι μηπως κολλησε ο δεικτης της βενζινης! :)

(την φωτεινοτητα της οθονης την εχω χαμηλομενη οπως παντα σε μηχανες κινητα κλπ)

Αν τραβάς πολύ πράμα, μια 2η μπαταρία από ebay ή Amazon θα την βρείς στα 5-10 ...

Ρωτησα γιατι ειχα μια cybershot και κυριολεκτικα με τη μπαταρια που ειχε 20 φωτο με φλας δεν εβγαζε.Λεω μηπως επαιζε τετοιο σεναριο.Θα παω απο Δησσιο-πλ.Καρυτση και θα παρω.Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας!